Fua o le gaosiga

Roses Cordes: o ituaiga sili ona lelei ma ata ma faʻamatalaga

Mo le tele o tausaga, e fiafia tagata Roses i lo latou matagofie matagofie. E manaia tele le mauaina o se keke piniki pinoa e avea o se meaalofa ma na o le faamemelo i nei laau toto i le togalaau poo le paka.

I le faaopoopo atu i le lalelei, o fugalaau ei ai se manogi manaia, faafetai lea latou te faʻaaogaina o ni mea e gaosia mo le gaosia o mea manogi. O tagata e pei o rosa tele na latou aumaia ai se ituaiga tele oa latou ituaiga ma ituaiga. Sei o tatou nonofo i luga o rosa o Cordes, lea e sili ona lauiloa i le au masani o lenei fugalaau ma fai togalaau.

Se vaega o talafaasolopito

O le tala o le rosa lea tatou te masani ai i le aso e amata i se puao vao.

E te iloa? O le uluai suʻesuʻega faasaienisi o Roses na faia e Therastrast i Ancient Greece i le 370 TLM.

I le tele o tausaga ua mavae, na amata ona totoina muamua ma muamua muamua ai le rosa, ona sosoo ai lea ma a latou vaega. O faʻalapotopotoga faʻaonapo nei e pei o le aʻea, vailaʻau o lauti, ufiufi, floribunda o loʻo lauiloa i le taimi nei.

I totonu o sea ituaiga vaega o togalaau o le togalaau, faatasi ai ma le igoa Hybrid Kordesii Hybrid Kordesii, o le hybrid Cordes hybrids na totoina e le kamupani Siamani "Wilhelm Cordes and Sons" ua faamamafaina. Na amata uma lava i le faʻavae o le kamupani, Wilhelm Cordes. Sa fanau mai o ia i le 1865, na tuuto atu lona ola atoa i le totoina o rosa, na maliu i le 70 o ona tausaga. Wilhelm o se tagata folau, ae i le luasefulu-lua tausaga na ia tatalaina ai se vasega pepe, lea sa galue e faatupulaia ma faatau atu ituaiga eseese lanu piniki.

Taua Muamua a le Lalolagi na ou faia ni fetuunaiga i le filemu o le olaga o se fai togalaau. Na aveina o ia e Peretania ma pagota i le Motu o le Tagata. O iina na ia iloa ai na manao o ia e fatu ni ituaiga fou o se fugalaau mananaia, ma o loo ia suesueina genetics mo le silia ma le fa tausaga.

I le vaitau 20 o le seneturi mulimuli, na tuʻuina atu ai e Viliamu le puleaina o le kamupani i lona uso, ma o ia na filifilia faapitoa - faʻateleina atili ma sili atu le totoga fou.

E te iloa? O faʻasolosolo o loʻo faʻapipiʻiina ai atunuu o le USSR muamua ina ua mavae lona pa'ū.
Na te totogia faapitoa le faʻafefe o le kiona ma le le lelei o ituaiga e fesootaʻi atu i faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi, e le faʻagaloina le matagofie o le fugalaau. Ina ua mavae le 10 tausaga, na tuputupu ae lana kamupani, o ona atalii e ave le mataupu filifilia, ma sosoo ai ma lona atalii.

I le taimi nei o le kamupani e tusa ma le 200 tagata faigaluega, e sili atu i le tolu miliona rose rose i le tausaga ma sili atu i le lua miliona le auina atu. Kordes 'Söhne Rosenschulen GmbH & Co KG o se tasi o kamupani sili ona maualuga e fa o le lalolagi e auina atu oloa ma maua ai ni piniki piniki fou.

E taua! Pe a filifilia ni laau, ia mautinoa ia gauai atu i foliga maloloina o le lau ma le ala. Afai o se mea e te vaʻaia ai soʻo se mea leaga poo se mea leaga - e ono vave ona mate lenei laau toto.

Faʻaaliga manino

O loʻo faʻapipiʻiina i totonu o vaega uma o nei laau matagofie - o vao, floribunda, paka, tulaga faʻataʻavalevale, mea faʻapitoa, tapuni o le eleele, faʻatoʻaga o le pata, aʻega.

O ia mea uma e mafua mai i tulaga faavae e lua. - maualuga le teteʻe ma le puipuia o meaola faalafua ma faʻamaʻi. O le mea lea, latou te lagona le lelei i tulimanu uma o le togalaau poʻo le paka - i le la ma le paolo.

E mafua lenei mea ona o le faapipiiina o pine o Cordes i luga o dog dogse poo dog - o le igoa o le hunds-rosé, Rosa canina. Latou te puipuia mai le malulu ma le le lelei i le palapala.

O fualaau e lua tausaga le matutua ua oʻo atu i le tolu togalaau ola maloloina, ma a maeʻa ona leʻa, ona latou maua lea o le tele o isi ma fuga seia oʻo i le tautotogo.

Faʻatoʻa faʻapitoa le Faatoaga i le afifiina o nei laau. O le tele o paʻu o pipi i le palasitika, ma o lenei kamupani e tuʻuina atu rosa, tapunia le aʻa i se uamea. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻamalosi le fatuina, pe afai e le mafai ona vave totoina, pe totoina i lenei pepa, ae le afaina ai aʻa o le laau.

I le 50s o le seneturi talu ai, na puipuia ai e le kamupani le tulaga lelei o ana oloa, e pei ona taua, na amataina ai le manatu o le ADR-rose. O se ituaiga o faailoga taua lea e maua e le fale pe a mavae ni nai tausaga o suʻega.

O le iloiloga o le malulu, o foliga mai o le laau, o le tele o fugalaau, o le matagofie ma le manogi o se fugalaau matua ma se pua, ua tofotofoina mo le tetee atu i faamaʻi ma meaola faalafua e aunoa ma le puipuiga o iniseti.

Atonu o le ae fiafia e faitau e uiga i ituaiga ma le faʻatoʻaga o Dutch, Canadian and English roses.
O le aafiaga o sea ituaiga faailo e pulea. Afai, pe a mavae sina taimi, ua le mafai ona ausia e le rosa ona manaoga, ua aveeseina. E moni lava uiga lelei Siamani mo tupe talafeagai.

Faʻamaumauga a le Faatoaga e faapea o manu o Cordes o loʻo maua lelei le aʻa i luga o le tele o laufanua, e puipuia i tulaga uma o le tau ma ituaiga uma ituaiga ma lanu o le fugalaau.

Ata ma suafa

Sei o tatou faamasani i ituaiga sili ona lelei ma sili ona lauiloa o rosa o Cordes, oe lagona lelei i soo se tau ma e le lelei le totoina, ma mafaufau ia latou ata.

Alchymist

E ese le manaia o le ituaiga aua e suia ai le lanu o le fugalaau e faalagolago ile tau. O ia lava, o se fugalaau manaia e tusa ma le 10 inisi le lautele le mafai ona sau mai le samasama, peach i le moli-apricot ma se lanu piniki piniki.

E mafai ona tupu le togavao, e oʻo i le 3 mita le maualuga ma tutusa i le lautele, i le auala ma pei o se aʻega.

Malamalama

O le rosa lea e lalagaina ma oʻo atu i le maualuga e oʻo i le 2.5 mita. I luga o faʻaogaina o loʻo i ai le fugalaau e lima-mumu-e sili ona manogi. E tupu tele vave.

Siaki ia ituaiga o fetolofi e pei o le "Pink Intuition", "New Dawn", "Pierre de Ronsard".

Ilse Krohn Superior

E taʻua o se tasi o laʻau paʻepaʻe matagofie. E ui lava e le o le papaʻe atoatoa, ae o le papaʻe sinasina. Fugalaau e tele, manogi, e sili atu ma le sefulu inisi le lautele, matua vevela, e aoina i nai laʻititi laʻititi e oo atu i le 5 vaega. O se vaʻa maualuga e maualuga atu i le lua mita.

Quadra

O le isi lea o sui o laʻau feʻaʻei. E oʻo i le lua ma le lautele e oʻo i le mita. Muamua, e oʻo atu i le fa lanumumu lanumumu lanumoana e aliali mai i totonu o le eleele, lea e matala i fugalaau mumu, lea na mulimuli ane suia i se lanu mumu sesega. O petals o loʻo faʻatusatusa i se fugalaau e oo i le 8 simita.

Faʻailoga

O le pulupulu e tupu mai i fugalaau matagofie o lanu mumu sesega e foliga mai e susulu atu i tua o lanu lanumeamata. Nine fugalaau fugalaau e ola i vine vine e 5-10, fuga lauolaola ma umi se taimi.

Adjimushkaj

I luga o se togavao e maualuga lona lua i le lua mita ma lau lanu lanumeamata lanumoana, o loʻo i ai ni fugalaau o lanu mumu lanu moana. Terry rose, e le sili atu ma le 10 inisi le lautele, ei ai 21 petals. Faʻaaogaina mo le totoina o laau, e fuga mai seia oʻo i le tau o le autumn.

Blue tama

Rose mai le vaega Scrab. E le o se mea e sili atu le maualuga ma le afa mita le maualuga o le vao i le tasi ma le afa mita ma o loʻo faʻapipiiina i fugalaau lanu piniki. Mafiafia tele e foliga mai, o le a paʻu lala i lalo o lo latou mamafa.

Maoaʻe

O se vavae, o se puaa umi ma le susulu e tusa ma le 1.2 mita le maualuga. O le lanu o fugalaau faʻalua i foliga o se pesini e le mafai ona faamatalaina. E mafai ona e taʻua i latou mumu mumu ma se paluga o kalama ma moli.

Ramira

E taumafai e aʻea rosa, e oʻo atu i le 3 mita. I totonu o le tulaga e matua lautele tele, e oo atu i le 13 inisi senetimita o fugalaau lanu piniki sili ona lanu. Fai se manogi malu, ae tumau.

Limbo

O se tamai togavao e seasea oʻo i le mita le maualuga. O fugalaau e foliga mai o se lanu lanu samasama ma lanu meamata ile autafa o petals. E sili ona lauiloa ona o le lanu e le masani ai, le igoa lauiloa - o le tālā.

Vaega o le tuputupu ae

O Roses Cordes e faigofie ona tupu, o la latou vaega autu lenei. Aʻo lei totoina, e mafai ona e faʻafefiloi le pu i le faapalaga e ala i le faʻafefiloi ma le eleele ina ia le aʻafia aʻa i le fuga.

Ole lua e le tatau ona loloto, e masani lava ile afa mita le lava. O aʻa o le roses o lenei gaosimea o loʻo natia i totonu o se fagu uʻamea, e mafai ona e totoina i latou, pe mafai foi ona e aunoa ma latou.

O ituaiga uma o Cordes e malulu ma e le lelei i le eleele, e le osofaia i latou e meaola faalafua. O le mea lea, o vao, e pei o se tulafono, e le ufiufi mo le taumalulu, ma e faʻaaogaina fertilizers i la latou pule faitalia.

E taua! Vanu o Cord e le mafai ona totō i nofoaga na tupu muamua ai rosa mo le lima tausaga. E ui lava i teteʻe uma, atonu latou te le tuuina atu le manaʻoga, e ui lava i le faʻapala.
E leai se masalosalo o le a avea ma faʻapitoa o lau togalaau. Latou te le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, fuga mo se taimi uumi ma le tele o fugalaau, manogi manogi ma matagofie tele. Latou te malulu, ma faʻafefeina tulaga eseese o tau.

O le tele o le eseesega o latou ituaiga o le a mafai ai ona teuteu soo se tulimanu pe o se pa, faitotoa, fugalaau - soo se mea lava. Afai e te leʻi taumafai e tupu rosa, e fautuaina e le au fai togalaau togafiti e amata i nei ituaiga.