Laʻau

E uiga i le totoina o le apu Idared

O se ituaiga o taumalulu manuia, na mauaina i Amerika i tua i le 1935, ua salalau i Europa. O se fale gaosi oloa, ae e manaia foi mo le ola i totonu o togalaau aina ona o lona lelei lelei, tausia lelei ma le mafai ona feaveaia fua. E faigofie ona tupu Idared - matou te taʻu atu ia te oe pe faapefea ona fai.

Faailoga o le vasega

O se eseesega mai le Iunaite Setete ua maeʻa le taumalulu. I le setete o ituaiga eseese mai le 1973, i le Setete Resitara talu mai le 1986 i le Caucasus i North, Lower Volga ma North-West. Ua tupu i soo se mea i Iukureini. O le vaega o faʻatoʻaga faʻapisinisi i Rusia o le Kuban. Idared ei ai lona lautele-siʻitia i luga o le 3.5 mita - laau faʻatasi ai ma le pale-pyramidal, paleni le mafiafia (o taimi e le masani ai) pale. O le laau e mafai ona ola e oʻo i le ono mita, pe afai na faapipiiina le fatu i luga o le rootstock rootstock. O le ogalaau ma lala skeletal e mamana, tele, saʻo. Eseese ituaiga o fualaau palu, e matauina i le umi atoa o lala e aunoa ma se faʻaaliga. E masani lava, e lua pe tolu apu o totoe mo le pikiina o totigilima. I luga o le lua-tolu tausaga le matua, o fua o fualaau aina suamalie ua faia i le tele o tausaga. Fugalaau maualuga-fua mai ma fualaau aina masani. I le teritori o Krasnodar, o le gaosiga o le tausaga e maitauina i le maualuga o le 300-400 c / ha, o nisi taimi e oʻo atu i le 500 c / ha. O le tasi laau o le ono - fitu tausaga le matua e masani ona tuʻuina atu i le 30 kilokalama o apu. A oʻo i le 10-13 tausaga, o lenei tagata e oʻo atu i le 90-100 kilokalama. E fua mai i fua o fatu i le 5-6 tausaga. O le ituaiga o mea e le lelei ai le tagata lava ia. I le Kuban, o le pollinators o ituaiga eseese ia o apple apple Red Delicious, Wagner ma Kuban spur. I le itu i saute o loʻo i ai le faigata o le taumalulu ma le faapaleʻaina o le lamala. E le puipuia mai le lanu enaena, e afaina i le paʻu ma le pala. Fugalaau amata - o le amataga o Aperila i le amataga o Me. O nisi taimi e mafua ai le oti o fugalaau mai gutu faʻafoʻi.

O le ogalaau ma lala skeletal o le laau o le Idared e malolosi, lapoa, saʻo

O fua e tutusa le mamafa o le 140 kalama, le maualuga - 170 kalama. O le faataamilosaga o le lio, faʻamafola, o le lauʻeleʻele e lamolemole, e ufiufi i se paluga o le wax. O le paʻu e manifinifi, lanumeamata mumu ma se moli susulu poʻo le fugalaau faʻamafanafana. O le tino e i ai sona lanu uliuli, suamalie ma paʻu pe a filifilia, i le pito i tua o le ola ola ua amata ona seleseleina ma tatala. O le tofo e matua lelei lava, suamalie ma inu, o le manogi e vaivai. O le tofoina o iloiloga o le tofo i le talafaasolopito o le ituaiga na pau mai le 4.5 i le 4.0 points.

O pipi e taofi lelei i lālā e aunoa ma le malepe. O fua e masani ona seleseleina i le faaiuga o Setema ma teuina i se fale malulu seia oʻo i se fualaau fou. Latou te taliaina lelei femalagaaiga, o le gaosiga o oloa gaosia e 88-92%. O le faʻamoemoe e masani, ae o le tele o taumafataga.

Totoina o se laau o le Idared

Ina ia toto i luga o le laupepa o le laau o Idared, e tatau ona e iloa tulafono faavae o lenei faagasologa.

Auala e filifili ai se nofoaga e tau ai

Afai e le saʻo le filifilia o le saite mo le totoina o le apu, ona mafai ai lea ona taumafai isi taumafaiga uma ina ia ola ae leai se aoga. E tatau i le fai togalaau ona iloa, mo le lelei o le ola o le apu, e tatau ai ona totoina i totonu o se mea lelei, susulu, nofoaga puipuia, puipuia mai matagi malulu mālū, ma le gaogao, suavai, le vevela ma le palapala. E naʻo le tulaga lenei e mafai e se tasi ona faʻamoemoe (ma le tausiga lelei) maualuga o fua o fua lelei. O le ituaiga e le lelei i le fua o le eleele.

Faʻafefea, o afea e piki ai ma totō se fatu

O le mea muamua lona lua mo le manuia o le galueaina o laau o le apu o le mauaina lea o mea lelei e totoina ai. E mafai ona e mautinoa o uiga faaalia eseese e tumau pea pe afai e faʻatau sau fatu i se vasega faʻapitoa poʻo mai se tagata faatau o ia e faʻamaoni. I le tautoulu, pe a faʻapipiʻiina e le fale tausimai se fatuga tele o laau mo le faʻatau, o loʻo i ai le tele o ituaiga o laau lelei. E tatau ona e iloa e sili atu ona lelei le aʻa o le aʻau e tasi ma le lua tausaga. O tagata matutua matutua e sili atu le leaga o le gafa. Ma e tatau foi ona e gauai atu i le setete o le aʻa - e tatau ona i ai ni aʻafiaga lelei e maua mai e aunoa ma ni vevela, vavae, tuputupu ae. O le paʻu o le laau e tatau ona lamolemole, e aunoa ma ni tafe ma mea leaga.

O le aʻa o le seedling e tatau ona lelei ona atiaʻe

E iloa lelei o le taimi aupito sili e totō ai soʻo se fualaau fualaau aina o le amataga o le tautotogo. Pe a totoina, e tatau ona malolo laau toto - o le a latou ala mai i se nofoaga fou. Teuina i latou seia oo ina totoina i le eleele poo totonu o le fale i lalo i le vevela o + 1-5 ° C. I itu uma e lua, o aʻa e muaʻi aʻafia i totonu o se masa suamalie o le palapala ma mullein e puipuia ai le mago.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo le totoina o se apu

O le faʻatoʻaga e leai ni galuega e le o iloa e le fai togalaau. Mo se amataga, matou te tuuina atu faatonuga i lea laasaga ma lea laasaga:

  1. I le tautoulu, e tatau ona e saunia se lua e tulaʻi ai. Latou te faia faapenei:
    1. Latou teli se pu o le tele o le volume. E masani lava, o lona lautele e tatau ona i ai i le lautele o le 0.8-1.0 m, ma le loloto e tusa ma le 0.7 m. A totoina i luga o le oneone ma le oneone oneone vaivai i le humus, ona faateleina lea o le lua o le eleele i le 1-1.5 m3 ma sili atu.

      E masani lava, o le maualuga o le lua o le tau e tatau ona i le 0.8-1.0 m ma le loloto pe a ma le 0.7 m

    2. Saunia se paluga kulimi mo le lumanaʻi ma faʻatumu i se pu i le pito i luga. Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi i vaega tutusa chernozem, peat, humus ma le oneone. E le gata i lea, o le 0.5 kilokalama o le superphosphate ma le 1 lita o le apamefu laupapa e sasaa mai.
  2. I le tautotogo, aʻo le i totoina, o aʻa o le fatu laau ua gase i se vaifofo o se stimulator tuputupu aʻe (Heteroauxin, Epin, Kornevin, ma isi) mo le tele o itula.
  3. I le ogatotonu o le lua faʻaleleia, ia faia se pu i se voluma e fetaui ma le aʻa o le fatuina o apu i totonu. I le va o le 10-15 'centimita mai le ogatotonu, o le laupapa 1-1.3 mita le maualuga o loʻo faʻauluina.
  4. O se faaputuga eleele e fausia i totonu o le lua, i luga o luga o le pito o le ua o le fatu, ma o ona aʻa ua salalau solo i autafa.
  5. Latou te faʻatumu le pu i le eleele, ma faʻafefeteina i latou i luga o le palapala. I lenei tulaga, e tatau ona faamautinoa o le aʻa o le laau e iu lava i le tulaga palapala.

    O aʻa ua ufiufi i le eleele, ua tafe i lalo

  6. A maeʻa lena mea, o le fatuga o loʻo nonoa i se solo ma se mea vaivai, mea e gaʻo, aloese mai le solomuli o le paʻu.
  7. O le umi o le lua faʻaleleia e faʻaaoga ai se meaola poʻo se ploskorez e fai ai se poloka poloka.
  8. Faʻasaina tele le eleele, ia mautinoa e fetaui lelei ma aʻa ma le faʻamaʻalogaina o le ea.

    A uma ona toto se fatu laau, faʻaleleia le eleele palapala tele

  9. O le taitai tutotonu o le laau ua vaeluaina i le maualuga o le 0.8-1.0 m, ma ua faapuupuuina lala i le 20-30 senetimita.

Vaega o le galueaina ma le faʻaogaina o tausiga

E talitonu o le ituaiga Idared e le lelei i le tausiga, o lea e faigofie ai ona tupu.

E faʻafefea ona faʻafeinu ma fafaga le apu

Ona o le malulu o le lamala, ituaiga eseese o le vai e le tele se taimi. E fa e masani lava mo se vaitau. O le taimi muamua lava e faʻamaʻaina ai le apu aʻo lei tupu, o le lona lua pe a uma ona tupu, o le tolu o Aukuso. I le faaiuga o le tautoulu, ua faia ai se togafitiga masani o le vai-timu. O lenei tulafono e faʻaaogaina i se tagata matua ma se aʻa e lelei ona atiaʻe. I le 5-6 tausaga muamua o le a tatau ona tele le vai e masani ai - e oʻo atu i le 8-10 taimi i le taʻitasi. I le 3-4 tausaga talu ona totoina, o le a manaʻomia e le laau ni meaʻai faaopoopo.

Laulau: Talosagaina o le apu o le fatu

TaimiFertilizerFaʻasologa, taimi masaniTalosaga Faaaogaina
PauSuperphosphate30-40 g / m2tausaga taitasiI lalo o le eli
TautotogoUrea, ammonium nitrate
Humus, compost5-7 kg / m2taʻitasi 3-4 tausaga
VaitaimiBoric acid2 kalama i le 10 lita o vaiSpraying i fugalaau
Le amataga o le taumafanafanaO le monophosphate potassium10-20 g / m2, 3 laʻei ma se vaitaimi o le 10 asoLafoaʻiina o le laʻau
Iulai - AukusoFaʻasusu o le lua lita o mullein i le sefulu lita o vai. Nai lo le mullein, e mafai ona e faʻaogaina manulele manu poʻo vao fou, vao. Faaopopo i le vai pe a fausua i le fua faatatau o le tasi lita o le concentra i le 1 m2 poloka poloka. Fai 3-4 taumafa faatasi ma le va o le 10-14 aso.

Ina ia faʻamamaina le apu, e mafai ona e faʻaaogaina se afu o le mutia fou i le vai mafanafana

Vaomatua faʻataʻoto ma fusi

E taua le fausiaina o le pale o le laau i tausaga muamua o lona olaga. O lenei taotoga e faia i le amataga o le tautotogo aʻo leʻi amataina le tafe o le sua. O le laau i le taimi nei e tatau lava ona malolo, e le fulafulaina le taʻavale. E tatau ona e filifilia le fomu o le a tuuina atu e le fai togalaau le pale. Afai o le laau o loʻo i luga o le root root, e fautuaina e tuʻuina atu ia te ia se fomu masani masani.

O laau tetele e masani ona tuʻuina atu i ai le pale o le pale

I le tulaga o se dwarf rootstock, e sili atu le filifilia o se mea e fausia ai le ipu e maua ai le malamalama lelei, faʻaleleiina o le pale, faʻapea foi ma le talafeagai o le tausia o le laau ma le fuaina o fua. Ina ia ausia lenei pepa, i le tautotogo o le tausaga lona lua e tatau ona e filifilia 3-4 lala i luga o se laau talavou ola i itu eseese ma vavae i latou i se umi o le 30-40 centimita. O lala nei o skeletal i le lumanai. O isi pulou uma ua vaeluaina "i totonu o se mama." Ma ia vavae ese foi le taitai tutotonu i luga ae o le pito i luga o le pito i luga. A maeʻa le tasi poʻo le lua tausaga, ona fai lea o le 1-2 lala o le poloaiga lona lua i luga o lala skeletal, faʻataʻoti i le 20-30 senetimita. O isi pugā uma na faʻapipiʻi i luga o lala skeletal ua vavae ese.

Faʻaaogaina pale paleni e faʻaaogaina mo laau faʻamaʻavale i luga o luga o luga o luga o luga o faʻatau

O tausaga taʻitasi i le tautotogo, e faʻatautaia ai le faʻamalosiina o le pale pe a manaʻomia. E moni lava lenei mea i le faʻavaeina o le ipu, talu ai e faʻateleina ai le alualu i luma o luga. I le maeʻa o le tautotogo, a uma ona taofi le tafe o le suavai, e faʻapipiʻiina le paleina o le pale - e aveʻesea vaovao, mamaʻi ma faaleagaina.

Maʻi ma meaʻai

Ina ia aloese mai faamai ma meaola faalafua, o avega masani ma puipuiga lelei e ave.

Laulau: mea puipuia i le oga opu

Le taimiO le a le meaFaʻafefeaAisea e
PauPaʻu pau, vao, lala mago, ma isi, ua aoina ma susunuina.Mo le faʻaumatia o meaola o le taumalulu, meaʻai o meaʻai
Asiasiga, faamamaina, togafitiga (pe a tatau ai) o le paʻu laauE faʻamamaina le paʻu paʻu ma se pulumu uʻamea, e faʻamamaina ai le mafiafia o le paʻu, ma faʻaaogaina le 1% o le paʻu sulpeti poʻo le Bordeaux, o loʻo faʻaogaina se laʻau puipuia o varnish togalaau poʻo le vali faʻataina.Ina ia mafai ai ona puipuia faʻamaʻi faʻamaʻi - gammosis, kanesa uli, bacteriosis
Paʻu paepae ma skeletalVili le lime i le vai, faʻaopopo le 1% copper sulphate ma le Pelu paʻuO le puipuia o faamaʻi, lalata, o le faʻaleagaina o meaola faalafua o loʻo malulu i totonu o le paʻu,
Paʻu i le tauToto loloto o le palapala o ogalaauSii i luga o meaola o loʻo tafu i le eleele, ona mate ai lea mai le malulu
Faagasologa o le pale ma le eleele ma le 3% o vaifofo o le sulfate copperMo le puipuia o faʻamaʻi faʻamaʻi ma meaola faalafua
Amataga o le tautotogo
Pesticide crown treatmentsFaʻaaoga DNOC - tasi taimi i le tolu tausaga, Nitrafen - i isi tausaga
Faʻatulagaina o fusi tulimanuFaʻamau uʻamea mai mea taugofie i luga o se ogalaau 30-40 centimita mai le palapalaO le puipuia o anufe, anufe, pulumu mai le oʻo atu i luga o le pale
A o leʻi tupu, pe a uma ona fugaFaʻamautuina le Crown i inisetiFaʻaaogā Decis, Fufanon, Fitoverm, Faʻasaʻo faʻatolu faʻatasi ma se vaeluaga o le lua vaiasoMo le faʻaumatia o le fugalaau fuga, pata, laʻau laʻau
Ina ua uma ona tupuFaʻatau togafitiga o le palealiiFaaaoga le Chorus, Quadrice, Skor, Strobi - togafitiga e tolu ma le vaeluaga o le 2 vaiaso i le tau vevela, faatasi ai ma le vaeluaga o le 1 vaiaso ile timu. Fitosporin e mafai ona faʻaaoga i le gasologa o le vaitau.Faʻaleagaina o faʻamaʻi faʻamaʻi

Insecticides o fualaau ia e puipuia ai iniseti leaga.

Fungicides ua taʻua o fualaau faasaina e faʻafefe ai faʻamaʻi fatu.

O vailaau faʻasaina e tuʻufaʻatasia uma vaega e lua o vailaau faʻasaina, ma aofia ai foi ma le acaricides.

Maʻi ono mafai ona tupu mai le ituaiga

O faifaatoaga i le iloiloga e taʻua ai le tele o le toilalo o le apu o Idared ma le paʻu ma le paʻu palapala.

Scab

O lenei maʻi faʻamaʻi e faʻaalia i le tautotogo i tulaga o le maualuga ma le malulu o le tau. I le timuga timuga, o le toʻilalo e mafai ona ausia le 100%. O laititi lanu enaena-lanu moana e fai i laulaʻau, ona pasi atu lea o le paʻu i fua. Pepa o ni mea e faʻapipiʻi ai i luga o latou, faʻalavelave eleele. Mo togafitiga faʻafuaseʻi, o le Strobi fungicide e faʻaaogaina, lea e le naʻo vave ona aʻafia ai ma faʻamaʻi o le maʻi, ae poloka foi le salalau o le fasipolo, ma fasi ai ana spores.

Scab i luga o fua o fualaau aina ma mea e le o iai

Malosiaga malosi

E maliu faʻaupu i le taumalulu ma le malulu i lalo -20 ° C. O le mea lea, o le paʻu paʻu e masani ona aafia ai laau i le itu i saute, lea e seasea ona maua ai le malulu. O le mea muamua, o loʻo faʻasolo i luga o laʻau laiti ma vine, ufiufi i latou i se paʻu paʻu o lanu paʻepaʻe. A maeʻa sina taimi, faʻapouliuligia le maʻa, faʻalanu enaena, ma togitogi. I le tau mafanafana, e gasegase, liliu atu i le tino o fua o se mushroom uliuli. Laʻau afaina ma toso pi, faʻapala, taofi le ola ma faʻamago. O auala puipuia ma le pulea e tutusa lelei ma le pala.

O le paʻu o le paʻu e paʻu i luga o laʻau laiti ma palisi, ufiufi i latou i se palapala eleelea, sinasina, paʻu

Vitio: paʻu paʻu i luga o le apu

Moniliosis

E lua ituaiga o faʻaaliga o le maʻi. O le muamua o se mimita monilial. I le tautotogo, fugalaau, laulaau talavou ma togi ua taia, lea, o se taunuuga, oe, liliu mai enaena. O le ituaiga lona lua o le faʻamaʻi e aʻafia ai le apu o le aʻai i le taumafanafana ma le pala. Ma o lona faʻaalia foi i le taimi o le teuina o apu e mafai. O vaega uma e aafia o le laau e tatau ona aveese ma faʻaumatia; Faʻafeiloaʻi i le taimi nei le taulimaina o le faafitauli.

I le tau mafanafana, e aʻafia ai moniliosis i le fua ma le pala

E ono oʻo mai meaʻai

E tatau ona tau iniseti iniseti aʻo leʻi oʻo mai faailoga o osofaʻiga.

Moth Apple

Apu moa o le taunuuga lea o le toilalo o le laau i se tamai (1-2 cm) pepe lanu pogisa. O lana faigamalaga na faia ia Aperila - Me. O le umi o lenei vaitaimi e 1-1.5 masina. E tuʻu e le butterfly fuamoa i le palealii o le apu i le pito i luga o le lau. E tupu lenei mea i le 7-10 aso pe a uma ona tupu. O le tafe mai fuamoa, e ulu atu ai anufe i fua, fatu fatu. O le a aoga tele le togafitia o iniseti pe'ā uma ona tupu, ae e leʻi oʻo i le taimi o le pepe e tuʻu ai fuamoa. O le togafitiga e toe faalua ona fai ma le vaeluaga o le 1-2 vaiaso.

Caterpillars o le moli apple codling moth e 'ai fatu fua

Fugalaau Apple

Laititi paʻu lanu paʻu. Valu i le eleele o vaʻa latalata ane, ma i le amataga o le tautotogo e oʻo atu i le pale. O le fafine e lalaga le fuamoa se tasi i le taimi i se fugalaau fuga, o le afu e foliga mai e 'ai le elemene mai totonu, ona faapipii ai lea ma lona faalilolilo. O le puipuiga lelei o le faʻaaogaina o fusi tulimanu, luluina o paluga i luga o le tafaʻi i lalo ifo o le -5 ° C) ma le togafitiga o iniseti.

O le tootoo o le fugalaau o le apu o le a tosoina mai ai le tulaga mai totonu

Aphids

O nei iniseti laiti e masani i soʻo se fai togalaau ma le fai togalaau. E masani lava latou te pauu i luga o se laau ma le fesoasoani a pusi, o e fiafia e taumamafa i mea manaia o le aphid. O le fusi tulimanu ma le paʻu paʻepaʻe e puipuia mai le faʻamaʻi. Afai o le aphid e nofo i luga o laulaau ma lala o le apu, ona fesoasoani lea ole togafitiga e le iniseti e aveese ai. Faʻasaga i totonu o se paipa, e tatau ona vavae ese laʻau ma faʻaumatia aʻo le i gaosia, aua o le a le maua ai le fofo i le taimi o le gaioiga.

O le aphid o loʻo i totonu o lau

Iloiloga Aʻoaʻoga

Re: Idared. Mo le gaosiga o mea tau gaosiga, o mea eseese e inosia ... E matua afaina lava i le paʻu ma le paʻu paʻu ... E manaomia ai le tele o togafitiga ... Ma o nei mea ua lava ... I totonu o togalaau tuai na totoe ona o le leai o ni analogues lelei ...

faasee, Iukureini

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=9718

Re: Idared Ou te taʻua lenei ituaiga "vevela" aua e matua le lelei i le anotusi.Mo amataga ma mo le gaosiga o fale gaosi oloa e sili atu ona le lelei le maua. E leai se mea faʻapitoa, pe a faʻatusatusa i isi vailaʻau e le maʻi, e faigofie lava ona faia, o se mea itiiti lava e teu ai. O le tofo, e moni, e maualalo, ae o le na totoina o le ai ai i taimi uma i apu!

Sphinx, Lugansk eria, Iukureini

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=9718

Re: Idared. Faafetai i le afaina, ou te maua ni apu i tausaga uma. Manaomia le faʻataʻitaʻiga, ma nisi togafitiga mai le paʻu. Masalo ona o le i ai muamua o se faatoaga tuufaatasi i luga o le auala, na latou fai mai na vavaeina ona o maʻi. Ou te lei matauina paʻu paʻu, e ui lava o se mea moni lenei i tausaga uma i gooseberries ma currants. O le tausaga ua tuanaʻi, faʻamalieina lelei seia oʻo ia Me. I lenei mea na ou kiliki ai ma le fungicides, ua uma ona pala. Taumamafa faanatinati. O le tofo e le sili, ae e le sili atu le leaga nai lo ATB-shnyh plastic apples.

ser_128, Iukureini

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=9718

E tatau ona faatauina mai ni apu o le Idared ia le itiiti ifo i le tasi e tagata uma. I le taimi nei, o le ituaiga o loʻo leiloloa le eleele i maketi a Europa talu ai ona o le tele o mea tutusa ma le faʻaleleia o meatotino. Ae ona o le le lelei o le tuua, o le maualuga o le faʻamautinoaina o le gaosiga ma le umi o le taumafaina o fua, e mafai ona fautuaina mo le galueaina i totonu o le atunuu ma fuafuaga a le tagata lava ia.