Fua o le gaosiga

O mea faʻapitoa o le cactus

Cactus - o se mea manaia tele, lea e sili atu ona fiafia i laufanua vao, vaomatua mamago ma e oʻo lava i toafa. O ituaiga taitasi e tulaga ese i lona lava ala ma e mafai ona faʻaaogaina e le gata o se mea teuteu, ae ia aumaia ai foi aoga aoga. O aso nei, o le cacti e faʻaaogaina ma le faʻaaogaina i aso uma ma vailaau faʻaleagaina, faʻaleaganuʻu ma aganuʻu. Sei o tatou iloa le mea e mafai e lenei foafoaga ofoofogia o le natura ona ofoina mai ia i tatou.

Le faʻaaogaina o le cactus i aso uma

O le tele o faifaatoaga fugalaau ua leva ona galulue i le galueaina ma le gaosia o le cacti, faʻaaogaina e avea o se tasi o meafale teuteu i totonu. I aso nei e sili atu i le 1200 ituaiga o cacti, ae o le sili ona aoga i totonu ia i latou ua lauiloa o laau totoa ma nila uumi.

E le na o aʻafiaga faʻamalosi, ae e mafai foi ona puipuia se tagata mai le malosi o le faʻavelaina o le eletise eletise ma faʻaitiitia ai le malosi o le ea i totonu o le potu. Mo lenei mafuaaga, ua fautuaina e le au atamamai e tuu le cacti i tafatafa o siaki komepiuta ma mata o televise.

E te iloa? Afai e suʻe se tali ile fesili "Faʻafefea ona aoga se cactus mo se tagata?" liliu i le talafaasolopito, ona e iloa ai lea i aso anamua, o ia lea na avea ma se tasi o mea e sili ona taatele i le fale, ma sa faʻaaogaina foi e pei o le fafagaina o povi po o se mea masani.

E tatau ona maitauina e tusa lava pe o tatou taimi, o lenei laau e faʻaaoga e avea ma lagolago ma faʻamalamalama i le fausiaina o fale ma le gaosiga o mea e teu ai, ma e mafai ona e tusia se tusi lesona atoa i vaega faʻamalolo o cactus.

Faʻasoifua maloloina o le cactus

O le kulupu mai le cactus poʻo le cactus lava ia o loʻo aofia ai le tele o meaʻai, vitamini ma minerale, o lea la o lenei laau o se mea sili ona lelei mo le tele o sauniuniga faafomaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o palaloid o loʻo i totonu o loʻo i ai le malosi o le antibacterial ma e mafai ona puipuia lelei le atinaʻega o microbes, patic ma viruses.

E le gata i lea, talu ai ona o latou mea sili ona maualuga, o le cactus e mafai ona avea ma se meafaigaluega lelei i le togafitiga o manuʻa poʻo gau. Ae le o le lisi atoa lea o faʻamaʻi e mafai ona fesoasoani i ai lenei fale.

O le taumafaina o cactus e faaosofia ai le gaosiga o le inisalini (mea aoga mo le maʻisuka), fesoasoani e taulimaina faamai o le manava, faafitauli i le oral veve (o laau e faaaoga e togafitia ai le vevela - o se faamaʻi e mafua ona o le leai o se vaitamini C i le tino), ma e masani foi ona faʻaaogaina e faʻamalosi ai lauulu ma tau ai le cellulite. O le mea lea, e le o se mea e ofo ai i le asō o loʻo i ai le tele o meaʻai, o le mea autu o le "cacus" magic.

Cactus oil

I le cosmetology, o le suauu cactus e tufatufaina lautele, e ui lava o le suāuu mai ona fualaau aina, opuntia, e masani ona faʻaaogaina. O oloa uma e lua e puipuia lelei ai le paʻu mai faʻasalaga saoloto ma puipuia ai lona matua, faʻaleleia lelei ma toe faʻaleleia le paʻu. O le faalilolilo o aafiaga faavavega o le suauʻu prick pengu i luga o le tino o le tagata ua faamatalaina e ala i le i ai o se tulaga tulaga ese o mea aoga. Aemaise lava, o le oloa e aofia ai le tele o meaʻai gaʻo (e masani lava le linoleic omega 6, o le vaega autu lea o le lipid layer o le epidermis, lea e nafa ma le faʻamamaina lelei).

I le na o le tuʻuina atu o le suāuʻu fatu o le fatu e maua mai ai le gaogao o le galala o le galala, ma e lagolagoina ai le toe faʻafouina o le paʻu o le lipid. I le faʻaopoopoga, o lenei suauu e mauʻoa i le tino, e tutusa ma vaʻa masani o le paʻu. E i ai a latou faʻamaʻi-tiga, faʻamafanafana, faʻamaʻi faʻamaʻi ma mea faʻapitoa, lea e faʻamalosia ai foi le paʻu.

E toetoe lava o soʻo se mea gaosia mai le gaʻo o le cactus o se punavai sili lea o le vaitamini E, o loʻo tuʻuina mai i le tulaga o complexes complexcopes. O lenei mea e mafai ai e le kulimi ona maua se malosi malosi, ma puipuia ai le epidermis mai aʻafiaga le lelei o aʻafiaga saoloto, lea e faʻagesegeseina ai le soifua matua o le paʻu. O nei oloa e sili atu ona lelei mo laʻau paʻu o loʻo siomia ai mata, talu ai o le suauu paʻu o le pene e fesoasoani e faaleleia atili ai le faʻavaveina o le toto ma le lymph.

I le cosmetology, o le cactus paʻu e maua mai opuntia e masani ona faʻaaogaina. E pei o le suauu, e fesoasoani e foia ai le tele o faafitauli o le paʻu, o lea e tatau ona e gauai i ai.

Cactus folk recipes

Afai o loʻo e mafaufau pea "Aisea ua avea ai cactus i totonu o le fale?", Matou te fautua atu ia te oe ia liliu lou mafaufau i se tele o fualaau lauiloa ua lauiloa o le a fesoasoani ia te oe e taulima ai ituaiga o gasegase eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga aoga aoga o le cacti e lelei ona faʻaalia i le togafitiga o malulu, tale ma oʻo lava i le gasegase, na o oe e manaʻomia le saunia o le fusi talafeagai. O le faia o lenei mea, 1 teaspoon o Althea ma le aofaiga tutusa o le cactus o le fefiloi ma se sipuni sipuni o le meli, ona ave lea i le sipuni faʻamaʻafa faatolu i le aso.

I le tau faasaga i le bronchitis o le a fesoasoani ia te oe i se mea e afaina ai le pipi o le laau ua faamatalaina o kuka i le susu: 2 leotele puno o cactus paʻu ua faaopoopo i le tasi lita o le susu ma ua faʻaaogaina mo le 12 itula. O le oloa maeʻa e faʻaalu i le afa afa tolu taimi i le aso. Pe a mafai ona saunia le tale ma le bronchitis ma le sosolo mo le faʻafefe.

Ina ia faia lenei mea, 3-5 sipuni o le cactus sasaa lua ipu ipu sua vai ma tumau i totonu o se vevela mo le 12 itula. O le faʻaopopoina i le faʻaogaina o isi fualaau faʻamalositino o le a fesoasoani e faʻaleleia ai le aʻafiaga: coltsfoot, otaota o vailaau althea, plantain, paʻu mimiti, soʻo, sage, calendula, linden poʻo le chamomile.

Mo togafitiga lelei o manua manu, ma o le cactus o loʻo faʻamalolo ai meatotino. ma i lenei tulaga, ua fefiloi le sua o le vine ma le sua o le horseradish i le fua faatatau o le 2: 1, ma ua maeʻa ai le tuufaatasiga o le tuufaatasiga i le gau ma faaaoga i le manua. O nei laei e tatau ona suia i le tolu itula.

Afai e te mafatia mai le manava o le manava, o le vailaau nei o le a fesoasoani: 3 sipuni tele o cactus paʻu ua fefiloi ma le fasi pepa tangerine ma faaopoopo le 0.5 lita o susu susu, lea o le a na ona faateleina ai ona aoga aoga. O le mea e tupu ai le faʻafefiloi e sasaa atu i totonu o se vevela ma faʻasolosolo mo se aso, mulimuli ane o le a mafai ona inu ma inu (afa afa i le aso, afa itula ao leʻi 'aʻai).

O le tuufaatasiga o cactus ma le susu e mafai foi ona togafitia ai faamaʻi o totoga o le tino, e aofia ai mama. Ina ia faia se mea teuteu, ia muamua ona tipi i luga o le prickly stalks, tuu i totonu o se pesini ua fafaguina, ia ufiufi i susu susu (1 vaega o le laau ma 10 vaega o le susu) ma sosolo i totonu o se vai vai mo le 20-30 minute, ma faʻavevesi. A maeʻa lenei mea, faʻapipiʻi le susu, ma ua saunia mo le faʻaaogaina. E mafai ona e kuka se vevela vevela mo se aso. E lua punetini o le pulupulu o le cactus ua sasaa mai i ni ipu se lua o le susu ma tuu i le po i se vevela. O le aso e sosoo ai, o le mea e inu ai ua onā i ni atumaga se tolu o le ¼ cup.

Faʻamālōlōina faafitauli faʻalavelave ma sooga ma faʻasalaga o le a fesoasoani ia te oe e kuka ai mai le cactus gruel, lea e afaina i ni mea manua, ma pe a uma ona faʻaaogaina na afifiina i latou i pepa faʻapipiʻi poʻo se sikafu mafanafana.

O le mea moni, o nei mea e le o faʻataʻitaʻiga uma lava, ma i le mataupu autu o le a mautinoa lava e te maua ni manatu faaopoopo mo le aoga aoga o le cactus i le fale, ae i soo se tulaga lava e aoga le manatuaina i le togafitiga o aafiaga o nei mea uma, deco deco ma isi eseesega o " e leʻi faʻaaogaina.

E taua! I le faia ai o se faaiuga i le faʻaaogaina o metotia faʻaleaganuʻu o togafitiga, ua e faʻatinoina atoa le tiutetauave mo taunuuga talafeagai.

Contraindications cactus

O lea la, o le a se mea aoga mo le cacti i le fale, ua uma ona tatou iloa, ae ui i lea, e faaopoopo atu i tulaga lelei o le faʻaaogaina o lenei laau, o loʻo i ai nisi faʻasolega i lona faʻaaogaina. E ui lava e tatau ona fai mai e le tele naua, ma o aʻafiaga autu autu (tiga i le ulu, foliga vaaia mumu i luga o le tino, leisa) e fesoʻotaʻi ma le le faʻamaonia o le vaega o le laau. Ae ui i lea E le tatau ona faʻaaogā faʻamaumauga o Cactus mo cystitis ma le afaina.

E taua! O aʻafiaga mai le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina i luga o le faavae o laau toto ua faʻamaonia e mafai ona tupu e pei o le le faapalepale o ona vaega, ma le faʻalelei. O le mea lea, o le taliaina o soʻo se faʻamaunuʻu e lelei tele e amata ai i nai tootoo, pe a uma ona feutagai ma lau fomaʻi.

Faʻamatalaga masani

E le masalomia, o le cactus o se fatu tele teleceted, lea, e pei ona i ai, ei ai sona aafiaga lelei i le tino o le tagata. Ae ui i lea, o nisi tagata latou te manatu e le gata mai se vaaiga faafomai, ae mai foi i se vaaiga taufaasese, o le tusia o nei mea po o nisi mea e mafai.

E te iloa? I atunuu eseese, o le cacti mo se taimi umi sa avea o se faailoga o le ola maloloina ma le umi o le ola, ma o nisi taimi ua maua ai foi ni mafuaaga. I le faʻaopoopoga, o loʻo faʻaaogaina faʻamau o le cactus i faiga faʻapitoa e faʻaaoga ai fuainumera o tagata.

O laau uma na maua vao tuitui mai le natura e masani lava ona faatatau i le meatotino o le puipuia o le fale mai le osofaia o le au le faamaoni, o le mafuaaga lea ua manatu ai le cactus o le tausia le filemu ma le toafilemu o le aiga (i lea tulaga e sili atu le tuu i tafatafa o le faitotoa po o le windowsill).

Filifilia se cactus mo le fale poʻo le ofisa, e taua le manatua e uiga i se isi talitonuga, lea e taʻu mai e uiga i puipuiga mai 'au leaga (e mautinoa e le tatau ona mafaufau mo se taimi umi pe lelei pe leaga). O lona uiga, faatasi ai ma le oʻo mai o laau i totonu o le fale o le a puipuia oe mai le malosi o le malosi o le malosi, aemaise lava mai mata mataga ma mea leaga. E tusa ai ma talitonuga, o le malosi o vao tuitui na te faʻasaina agaga leaga uma i le cactus, ma faʻaaogaina ai lona malosi e afaina ai tagata.

Ua fautuaina e Amerika Amerika le tuʻuina o cacti i itu uma o le fale (agai i saute, sasaʻe, pito i matu ma sisifo), a maeʻa le malosi le malosi o le a le mafai ona ulufale i totonu o lou fale, ma o le a vaʻaia oe e tagata faʻatau.

E i ai foi fautuaga uigaese e faavae i faailoga taatele e faatatau i lenei laau. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e manaʻo le teine ​​e faʻamaonia lona mama aʻo le i faaipoipo, e tatau ona tuʻuina se ipu o le cactus i totonu o lona potumoe, ma ina ia vave ona faaipoipo i lana tama teine, e tatau i le tama ona ave le cacti mai le fale (mo sina taimi le tumau).

Atonu e te le talitonu i nei faailoga, ae o le tuʻuina o le cactus i totonu o se fale e le afaina, aua, i le iloaina o le aoga, e mafai ona e faʻaaoga lelei le laau.