Fua o le gaosiga

Matou te ola Pelargonium mai fatu - ata, laasaga i lea laasaga, faatonuga fesoasoani

O le tulaga ese o le tupu aʻe o se fugalaau mai le fatu o le mafai lea ona tupu lau lava kopi e le pei o se matua. O le toe gaosia o se faʻalavelave faʻalavelave lea e manaʻomia ai le maualuga o le faʻaoga ma le malamalama o nisi o nuances.

O le tusiga o le a tuʻuina atu laasaga i lea laasaga i luga o le auala e saunia ai mo le luluina o fatu, faʻaali atu ia i latou le ata.

Faʻatauga auala

E naʻo le lua auala autu: fatu ma vegetative (faʻaaogaina o tipi, vaevaeina o le vao). O hybrids pelargonium na tupu mai a latou lava fatu e le oi ai meatotino a se matua. Mo le puipuia o uiga talafeagai, ua faʻasaoina na o le vao.

E manaia mo fugalaau fugalaau olaola e ola tutoatasi se tasi pe o le isi ituaiga o pelargonium mai fatu. E mafai ona e faʻaaoga lau saito sa faatauina. O se fugalaau e tupu aʻe mai fatu e fuga tele ma umi atu nai lo le mea e tupu mai i se tipi.

Vaega o le totoina o mea

E foliga mai o fatu fugalaau e pei o kalama kalama. O loʻo i totonu o le pusa fatu. O se tasi o itu e fai si laʻititi, ma o lona lua o loʻo faʻamafola, ma se laina vaeluaina. Lanu - maualalo le lanu enaena. O se tamai malu faamalu e galue e pei o se matala tele e ufiufi fatu. A uma ona matua, o le pusa pusa ma fua e aliali i lona nofoaga.

I le tulaʻi mai o fugalaau i luga o le pelargonium, e aoga le tausia lelei o fatu. Malosiaga e mafai ona faia i le faia o le palota. E mafai ona e tuʻuina atu le pollen e faʻaaoga ai se nila poʻo se tue. I le totonugalemu o le laau o loʻo i ai le 10 sikoa ma le 1 pistil ma se faʻaleaga. E tatau ona ave ma le faaeteete le manulele mai le fugalaau e tasi ma tuu atu i le mata o le isi pistil, lea e tatau ona fuga i ni nai aso muamua. O le faʻaleagaina i se auala talitutusa e mafai ona faia i le tele o taimi.

O lenei pe faʻapefea ona aoina fua fatu. A maeʻa le palota, a maeʻa le 4-5 aso, ona amata loa lea o le tuputupu ae. O le fua o se atigipusa - faʻamalosi ma faʻaloloa. O le fua o le a malepe loa pe a uma le fatu. Pepa laʻitiiti, o loʻo ufiufi i le moli, faʻapipiʻi i filo filo ma le pala.

E seleseleina le seleselega pe a matua matua. O pusa tioata mūmū e manatu o molimau o le matua.

Faʻalogo! E tatau ona faʻamautinoa e le pauu fatu ma e le tupu, aua i lenei tulaga, o le a le mafai ona latou teuina.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio e uiga i le aoina ma foliga o mea totō totoga:

Ata

I le ata o loʻo i lalo e mafai ona e vaʻavaʻai i foliga o le fatu.




E faapefea ona tupu se fugalaau?

O afea e lulu ai?

O le seleseleina o le Pelargonium i le fale e mafai ona faia i le tausaga atoa. O le mea autu o le tuʻuina atu o se malamalama faaopoopo. O le vaitaimi sili ona lelei mo le faʻatinoga o le faaiuga o Fepuari poʻo Mati. Mulimuli ane ua luluina le luluina o le laau, ma o le fugalaau o le a le iloa muamua nai lo le 9-10 masina.

Sapalai o le eleele ma le Fatu

E taua! O le pelargonium e sili ona lelei le totoina i totonu o se eleele mama ma le moli, ma pasi lelei le ea ma le vai i le aʻa. E faatagaina e totoina fatu ile eleele na faatauina mai poo le eleele ile lava sauniuniga.

E tele filifiliga:

  • Faʻafefiloi tutusa vaega o le oneone, peʻa, compost ma humus.
  • Faʻapotopoto 2 vaega o fanua faʻatoʻaga ma le 1 vaega o le peat ma le oneone.
  • Peat diluted with perlite 1: 1.

A o leʻi lūlū, e tatau ona faʻamaʻi le masini: faamumu ni nai minute ile ogaumu. Ua faia lenei mea e aloese ai mai faʻamaʻi pipisi. Faʻapitoa foi mo le faʻamalosiina o fualaau poʻo le manganese.

Filifili ma le faaeteete mea e fai mo le totoina, faʻamautinoa le tuputupu aʻe vave o se fugalaau e aunoa ma ni faʻafitauli. Pe a filifilia fatuga, e tatau ona e gauai atu i mea nei:

  1. Lanu Lulu lanu enaena - o se faailoga o fatu maualuga. Ua faatagaina le lanu Matte.
  2. Pepa. O se fatu maloloina e i ai sona foliga lautele, ma i ona itu o ni nai faʻafitauli laiti.
  3. Tele O mea tetele e filifilia mo le totoina.
  4. Shell O le fatuga o fatu o le paʻu ma le pala.

O fatu ei ai uiga nei e le talafeagai:

  • Laititi laʻititi.
  • Le i ai o eseesega eseese.
  • Flat.
  • O le fatu o le fatu e mama.

E faapefea ona toto?

Faʻatoʻaina faʻamaʻi pepa

  1. E tatau ona e ave se fua o le tele o le lapopoa.
  2. Tuu i totonu o se atigi pusa loloto ma tumu i le vai mafanafana.
  3. Faatali sei oʻo ina latou faʻaleleia le 5-6 taimi.
  4. Tuu se fatu i totonu o se pu faapitoa, ona ufiufi lea i luga o peʻa mai se papa.
  5. Ma le isi, o le fagu e tuʻuina i se nofoaga mafanafana, muamua-ufiufi i tioata poʻo ata matamata. I le isi 1-2 vaiaso, o le a aliaʻe ai le fuʻa muamua.

Filifiliga Puʻu

Ina ia faʻaleleia le pelargonium, e te manaʻomia ni fagu laiti, 3-4 cm loloto. E mafai ona faatauina sea pusa i se faleoloa fugalaau pe faia oe lava. Tuputupu ae e fai i totonu o se pusa, poti. Filifili le gafatia e tatau ona tusa ai ma le tele o aʻa. E le tatau ona toe fai seʻia oʻo ina tumu le laau.

E fautuaina e totō se fugalaau i ipu omea, aʻo latou tuʻuina atu i le ea fou ma le susu. E sili atu le manava e le tatau ona ave, aua e mafai ona taʻitaʻia ai le vaega eleele lalo o le pelargonium.

Filifiliga eleele

O le fanua e tatau ona matala ma lafoaʻi. E le fetaui lelei le saluina o eleele, laʻau mimi ma palapala. Ua fautuaina le au faifaatoʻaga tomai e saunia tutoatasi le sui. I le teuina o le eleele, o laulau e sili atu le vaivai, o tuai tuai, vao totogo vevela, i se isi itu, o vaimatua mafiafia, o le fugalaau e le malie ma pala.

Tausiga

Laʻau o le susu

Tele eleele susu e afaina ai le fugalaau. E mafai ona mafua ai se faamai e taua o le "uliuli". O le taimi lava lea e atiaʻe ma faaleagaina ai le laau. Ina ia aloese mai lenei maʻi, e tatau ona i ai se alavai o alavai i totonu o le fagu ma se avanoa e faʻafefe ai le suavai tele.

E faʻapefea ona faʻafefe vai?

E tatau ona mulimuli le faiga o faʻatau. Mo le fausiaina o se laʻau matagofie ma maloloina e moomia ai le faʻamautuina o taimi. Ole faʻataʻitaʻiga ole faʻataunuʻuina pe a maeʻa le maualuga ole palapala ile palapala. A maeʻa ona piki i totonu o pusa eseese - faʻaulu e le silia ma le 2 taimi i le vaiaso. I le taumalulu, e faaitiitia le taimi ole taimi i aso e fitu.

O le tuputupu ae o le pelargonium i le fale mai le fatu e mafai ai e le au faifaatoʻaga ona fua tele fua. O tulaga taua o le filifilia o fatu, tausisia o fautuaga uma mo le totoina ma le tausiga lelei o tipu laiti. O lenei ua e iloa mea uma e uiga i le totoina ma le tausia o le pelargonium.

Aua o le totoina o le pelargonium e taua tele le iloa o le tele o nuances, mo se faataitaiga, teuteuina, faʻamaʻiina, faʻamaʻi ma faʻamaʻi, mafuaaga mo le leai o se fua.