Gau pala

Alimoni: togafitiga vave o faʻamaʻi ma le faʻaitiitia o faʻamaʻi

Almond - matagofie matagofie i le itu i saute ma le matagofie o le fugalaau matagofie ma fua sili ona taua. O le almond vine o loʻo faʻaalia uma i luga o laau ma laau tetele. O aluna laau talu mai aso anamua sa ola e tagata, ma o le muamua taʻua o aluni ua maua i tusitusiga a Asuria anamua ma le Tusi Paia.

Ae ui i lea, o le meaai e le faʻaaogaina fua o almoni ia i latou lava, ae na o ponaivi. E i ai se laʻau suamalie ma e taua o le "almond nut", e le saʻo atoatoa.

O mea taumafa ma mea totino o almonds e sili ona taua i le kukaina. I le cosmetology e faʻaaoga ai le susu almond, lea e faʻavaivai ma faʻafouina meatotino.

I totonu o le vao, almonds e ola na o le itu i saute, e ui lava o tagata atamamai ma le maelega latou te pulea le ola o le laau i le itu mātū mālū. Faʻasaga lelei, malulu mo le taumalulu ma le puipuiga mai faʻamaʻi ma iniseti leaga, o almonds o le a teuteu lau togalaau ma fua ma selesele lelei fua o almond i tausaga uma.

E taua! Alumama faamama le toto ma faʻaititia le suka i totonu o le tino.

O faʻamaʻi o alimoni ma le auala e taulimaina ai

O faʻamaʻi almonds e aliali i luga o le laau, pe a le amanaia e le fai togalaau togafitiga vave, ma solia ai foi le gaosiga o le gaosiga o togalaau ma le tausiga. Alimoni e afaina i faʻamaʻi pipisi, e masani ona mafua mai i le paʻu, cricosporosis, lapisi, moniliasis, fula ma le nodules.

Cercosporosis

Le faʻamaʻi o le natura natura, lea e faʻaalia i le amataga o le taumafanafana. Uluai faailoga o maʻi - afaina paʻu, ma lanu mumu lanu mumu ma le paʻu paʻu i luga. A oʻo ina tupu le maʻi, o laula e lanu enaena, o latou ie e mamae i fafo ma latou paʻu'ū. O le tuputupu aʻe o laʻau fou e faʻagesegese ai le faʻavaeina ma le fua o fualaau aina ma faʻaleagaina ai le lelei.

O le mea lea, pe a iloa uluaʻi faailoga o le maʻi, sasaina o almond fungicides. E tele ni taunuuga lelei na faʻaalia i le togafitiga ma le Topsin-M fungicide.

Scab

A aʻafia laau i le paʻu, o fua e le talafeagai mo le taumafa, ma o le atinaʻeina o palisi laiti e faʻaitiitia. O le gasegase o le faʻamaʻi - spores e faʻamamaina i otaota.

Le tau lelei Faatasi ai ma lenei maʻi, e tatau ona e filifilia ituaiga o almonds ma le maualuga le tetee atu i le paʻu. Faʻatoʻaga togavao faʻatagaina Bordeaux vai. Alu ua faʻaaogaina i le tautotogo o le tautotogo ma le tautotogo, pe a maeʻa.

E le gata i lea, faʻamamaina ma le faaeteete le togalaau mai le gaogao, faʻasolo o lālā mamaʻi i luga o le laau, ma le susunuina o vaega mamaʻi ma fua. O nei mea uma o le a le fesiligia e fesoasoani i le togafitiga o le maʻi.

Roto

O le faʻailoga muamua o le maʻi o ni tamaʻi lanu enaena i lau. A mavae sina taimi latou te faateleina le lautele ma fefaʻasoaʻi ma isi. Lalo i luga o laulaau o loʻo fai i le paʻu enaena, ma mulimuli ane latou pau. E tatau ona aveeseina mai le togalaau ma susunuina.

Afai e le faia lenei mea, o le a tumau pea le faʻaleagaina o le maʻi i le palapala ma o le a toe maʻi le laau i le isi vaitau. I le maeʻa o le tautotogo, o le eleele i lalo o le almond tree e tatau ona eli, ma e tatau ona togafitia laau totő ma se faʻamalosolo colloidal sulfur.

Monilioz

Moniliasis o se maʻi faʻaleagaina e masani ona maua i luga o alimoni. E mafai ona puipuia mai i le faʻaleleia o fuālāʻau faʻasolosolo faʻatasi ma Bordeaux. Monilias e faʻamaluluina i fualaau mamago, fualaʻau ma luga o lālā mamaʻi.

Aʻau o le falaoloa e salalau i le tautotogo, faʻafefe faʻafefe uma le togalaau (e ave e iniseti ma le matagi). I le timuga vevela, o le salalau o le faʻamaʻi e sili atu le vave ma e mafai ona faʻaumatia le fua tele. O se vaega pogisa e aliali mai i luga o se almond ua leva, lea e faasolosolo lava ina salalau solo uma fua ma ua amata ona pala le almond i luga o le paranesi.

Klesterosporiosis

O le igoa lona lua mo lenei faʻamaʻi o le "vaʻavaʻa solo." O le uiga o laau ma laau, ma faailoga o faʻamaʻi o almond nodules o lanu violē, lanu mumu-enaena ma enaena i lau o le laau.

O nisi taimi latou te aliali mai i luga o le fualaau, ma faasolosolo malie lava ona tetele (o se lanu enaena lanumoana e aliali mai i pito, ma o le ogatotonu o le lanu e susulu ma susulu). E le o toe mamao ae amata ona tupu mai le tīfe mai le paʻu o le laau na aafia i le cholesteroplasty.

O le mafanafana mafanafana o le taumafanafana e fiafia i le atinaʻeina o le maʻi. Lisi puipuiga O le faʻagasolo o le tautotogo o almonds e le fungicides "Chorus", "Skor" poʻo le "Vectra" e aofia ai klyasterosporioz. O le pulumu muamua e faia aʻo lumanaʻi le fuga o almonds, le lona lua - vave loa. Ma o le togafitiga lona tolu e faia i le 14 aso pe a maeʻa le lua.

Gau pala

Botrytis poʻo le lauulu e pala e aliali i luga o lanu almond o loʻo i luga o lālā ma lau o le laau. I luga o le malulu o motu e maua ai le lanu uliuli ua fausia i luga o nei vaega - o salu anufe o loʻo salalau e le matagi.

O se siosiomaga talafeagai mo le faamai na faia e laau vao, teuteu le lelei ma le maualuga tele o vevela o fualaau oona. I le tau faasaga i le lanu uliuli i le mea muamua o le taumalulu ma le totoina o le tautotogo.

O le teuteuina o le tautotogo o lala tipi e vave faia, pe a uma le paʻu o le lanu mai laau, ae aʻo le i faia ni paʻu ma ni paʻu o le lauulu enaena ile lala. O le togalaau o loʻo faʻapipiʻiina i fuluʻi fatu. O vailaʻau nei e talafeagai mo togafitiga o le faʻamaʻi: "Topaz", "Kuprosat", "Oxyh".

I uluai faailoga o le faamaʻi, o lala ua afaina i le galo ua vavae ese ma ua togafitia le togalaau ma se tasi o sauniuniga ua lisi atu i luga. E le gata i lea, o le faamamaina (plastering) o le alalaʻau ma lala o le faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai ona faʻatinoina i lenei fofo: 50 g o soo se mea malie ma se pusa pepa faapipii CMC ua faaopoopo i le 10 lita o le vai.

Alu mama ma le auala e pulea ai

Almond Seed Eater

O nei meaola faʻapitoa o almond ua fesuisuiaʻi i le taumalulu i fua e leʻi pa'ū ese mai le laau i le tautoulu. E masani lava, o nei fua o le a faaleagaina, o lona uiga e sili atu le luluina pe tuʻituʻi ia fatu mai lala ma susunuina. I le ogatotonu o Oketopa, o le almond trees o loʻo faʻapipiʻiina i oloa faʻapitoa.

O le tipiina o le palapala i tafatafa o le ogalaau i lalo o le taumalulu ma le susunuina o laulaau paʻu ma le taʻavale, e fesoasoani i le faʻaumatia o iniseti miti. I le tautotogo, i le taimi lava e uma ai le lanu o le lanu, o loʻo faʻapipiʻiina lālā e le Bordeaux (o le 1% fofo o loʻo faʻaaogaina).

E taua! O le mea e sili ona fiafia i ai le taumalulu mo le almond isesa o le 'auʻau o almond.

Paʻu pepa

O le anufe o le moth e faʻaaogaina laulaʻau, ma toe liliu i totonu o fatu ma tuʻu fuamoa i totonu. Pe a iloa atu i le viso ia laumei lanu, e tatau ona veleina ma susunuina, ma faʻaleagaina le pipi.

Le tau lelei faʻatasi ai ma laʻau, e tatau ona e faatali seia amata ona oso mai anufe mai le koko ma mafai ona sosolo i le insecticicide Actellic poo Calypso, pe mafai ona togafitia i latou i sauniuniga faapena. Caterpillars e faʻaleagaina foi mo togafitiga ma le 0.3% chlorophos.

I le tautotogo, pe a oʻo i le maualuga o le vevela o le ea i luga atu o le +5 ºC, e tatau ona faʻataunuʻuina le togafitiga o laau faʻatasi ma Bordeaux.

Aphid

O le tele o fai togalaau i le tau faasaga i almonds o meaola faalafua e taumafai e le faia i fualaau faasaina. E le tatau ona aofia ai i le seleselega o le seleselega toega o togafitiga o vailaʻau, o le mea lea, o auala autu o le tetee atu i le ola maloloina o meaola:

  • Laʻau tipi: 20 fasi pepa vevela vevela, sasaa se lita o le vai ma faʻafefete i luga o se afi laitiiti mo le tusa o le itula. O lenei sua e sasaaina i totonu o le 10 lita o le suavai, ma o le 300 g fulufulu lanu mafiafia e faaopoopoina. O lenei vailaau e faʻafesoʻotaʻi mo se aso, seia oʻo ina matua fufula ma faʻasaʻo le fasimoli ile vai. E totogo laau i le taeao, pe a uma ona faʻamago i luga o lau o le taeao o le taeao.
  • O le ulaula tapaa: o se ipu tioata o laʻau tapaa ua faaopoopo i se pakete vai, a uma ona faʻafefiloi ma aumai i se faʻalaula (faʻapipiʻu mo 15-20 minute). Faʻaosooso le decoction mo le 24 itula. A maeʻa lena mea, faʻaopopo le 50 g o le fasimoli (mo le sili atu ona lelei), lea e tatau ona faʻamaʻi lelei ma faʻaopoopo nisi isi pakete vai e lua. A maeʻa maeʻa fegalegaleaiga, o le a saunia e faʻalaʻiina mai meaola faalafua.
  • Onion extract: 0.5 kilokalama o le anisi ma 'ave faʻatasi ma le paʻu. Ma, e sasaa mai i se pakete vai ma faʻaosooso i le aso atoa. Faʻasoʻatoa le afu ua maeʻa e ala i le gaosi poʻo le sulu - ua saunia le faʻafefete.
E te iloa? E tele suʻega lauiloa mo le faʻaleagaina poʻo le taofia o faʻamaʻi mai le togalaau. Ae o le mea autu e le o le faʻaleagaina foi o le faʻamalosi o lona uiga: aua e te susunuina lau laʻau vaivai ma aua nei faʻaumatia mea faigaluega sili ona aoga faatasi ai ma mea faʻamaʻi.

Spider mite

I le ogogo vevela o le taumafanafana e aafia i pusi moa. O lenei manufeʻai e faʻaalia i le vave faia o le toe gaosia. O se kolone o le apogaleveleve e ola i luga o laau totoa i totonu o se laupepa manifinifi, leai se mamafa ma suʻe le sua mai lau laulaau ma laʻau.

O le laau na faʻavaivaia e se apogaleveleve e faigofie ona maua i le maʻi, e ese mai i le siaki lava ia o se tagata o le faʻamaʻi. E faʻaumatia faʻamaʻi vavave i le fesoasoani a acaricides, pei o Kleschevit, Fitoverm, ma isi.

E te iloa? E mafai ona e faia le gaioiga o laau mai le apogaleveleve ma togafitiga faʻataʻitaʻi: mo se faʻataʻitaʻiga, o le afa o pakete o le sipisi ua sasaaina i le pito o le pakete i le vai vevela (e le sili atu i luga o le6565 ° C), ma mafai ona tuʻuina atu mo le 12 itula. Ona vaevae lea o le fagu i se isi pakete vai ma faamama e ala ile gau. A maeʻa lenei mea, ua sauni le mea e afaina, ae tatau ona faʻaaoga i totonu o le aso e sosoo ai.

Fautuaga lautele mo togafiti faʻamaʻi ma faʻamaʻi

  • Ina ia masani lelei ma auala sili ona lata mai o le pulea o manu, faitau lomiga faʻapitoa, resitara i luga o faʻataʻitaʻiga a le au faifaatoaʻaga, fefaʻasoaaʻi faʻamatalaga ma au paʻaga.
  • Ina ia puipuia lelei le togalaau, faaaoga na o sauniuniga sili ona fou ma faʻaonapo nei. E ui i lea, e le mafai ona amanaia le mea moni e faapea o le tele o taimi, o laau e masani ona faʻaaogaina fualaau oona, o faʻamaʻi e faʻafefeteina ma togafitiga faʻatasi ma fualaau oona e le aoga. O le mafuaaga lena e tatau ai ona e filifili na o mea aupito sili ona gaosia meafaigaluega i aso nei e tatau ona amanaʻia uma nei faʻaaliga.
  • Totoina o togalaau e tatau ona faamama mai le afu, lau ma lala. Aua nei tuua se laulaau paʻu i totonu o le falemaʻi, aua e ono afaina ai le tele o iniseti leaga. O mea uma e totoe o le laau e tatau ona aveese mai le togalaau.
  • Tatalo le eleele i lalo o laau i le tele o taimi, lea o le a faafaigofieina ai le maua o le okesene ma le susu i aʻa o le laau.
  • Faʻoto i totonu o le faatoʻaga ma faga manu, fafaga manufelelei i le taumalulu. O le a latou fesoasoani ia te oe i masina mafanafana i le taua mo le mama o le togalaau mai meaola faalafua.

O fua o le elemoni e aoga tele, e ese mai le maua o le tofo le mafaamatalaina. O le a le mea e le tatau ai ona tupu se laau aoga i lau togalaau? Matou te faʻamoemoe o lenei tusiga o le a fesoasoani ia te oe e puipui ai almond igi mai faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi. Faʻateleina mea e maua mai ia te oe!