Fua o le gaosiga

E faʻafefea ona togafitia le spathiphyllum i le tulaga o faʻamaʻi laulaʻau ma pe faʻapefea ona vaʻaia itu o le laau ile ata?

Faafetai i lona foliga matagofie ma le mafai ona totoina i ni nai taimi i le tausaga, o le Spathiphyllum na vave ona manumalo i loto o tagata fai togalaau. Ae e ui lava i le mafai o lenei fugalaau ona tupu i le tele o tulaga le talafeagai mo lenei mea, atonu o le a tulaʻi pea faafitauli. Ma o lenei tusiga o le a tatou suesueina ai faʻamaʻi e aafia ai laulaau o le spathiphyllum ma taʻu atu ia te oe pe aisea e avea ai i latou ma mea e le aoga, suia lanu ma le pau.

Aisea e maʻi ai le laau?

I le tele o tulaga, o le faʻamaʻi e aafia ai laulaau o le spathiphyllum ona o le le lelei o le tausiga:

  1. O le maualuga o le maualuga o le susu i totonu o le potu e mafua ai le leaga o foliga o le spathiphyllum, aua o le faʻamamafana o se tasi lea o aiaiga autu mo le tausiga o se fugalaau.
  2. O le faatamaʻi leaga o se mea taua foi. O le le lava po o le tele o susu i totonu o le meaʻai e mafai ona oʻo atu ai i le oti o le laau. Ae peitai, o le spathiphyllum lona lua e sili atu ona maaleale.
  3. Tele le vevela o potu. O le laau e matua faigata lava ona faʻafefe i le maalili ma faʻataʻitaʻi vave lava pe'ā uma ona faʻamafa.
  4. O le mamafa o le eleele e le o le eleele e aafia ai e le gata o laulaau, ae o le laau atoa foi. O le faʻaalia o soʻo se afaina o le a avea ma se taunuuga o faafitauli ma le mama.
  5. Laititi le totoina o laau i eleele fou. Ona o le leai o ni mea e faʻaaogaina ai le minerale, o laʻau e amata ona vave faʻaitiitia.
  6. Le malamalama le lelei. Spathiphyllum e sili atu le malamalama e faʻasalalau e susulu ai le la, ae e le mafai ona ola i le paolo.
  7. Filifili le saʻo le fua o laei pito i luga poʻo le tele o fomaʻi e le talafeagai.
  8. O laʻau e mafai ona osofaia e meaola faalafua (moli vao, aphids, scutes, mealybugs), lea e mafai ona gaoioi i aʻa o se fugalaau.

Faʻamatalaga o faʻaaliga o le faʻafitauli ma ata o nofoaga ua afaina

O se faʻamaʻi e afaina ai laulaau o le spathiphyllum e mafai ona faʻaalia i lo latou faasolosolo faasolo malie ma toe samasama.

O nisi taimi e mafai ona e vaʻai i ni lanu samasama po o le lanu enaena, ma o le a faʻavaivai ma malepelepe. E le gata i lea, o le faʻamaʻi e aʻafia ai na o le pito i luga o laulaʻau: e mamago ma lanu enaena. O faʻamaoniga o mafuaʻaga e lua pe sili atu e ono tutusa, o lea o le faagasologa o le faailoaina o le autu e ono manaʻomia sina taimi ma le onosaʻi o le a manaʻomia.




O le a le mea e fai e faʻaitiitia ai le ono mafai ona iai ni meaola faalafua?

I le avea ai o se tulafono, o le eseesega tele i le va o le faʻamaʻi ma le pest o le i ai o le "gaoioiga taua" i le isi itu o le lau. E masani lava, liliu le lanu samasama, e mafai ona e vaʻaia se fuga o le paʻepaʻe poʻo se mea e pei o se laupepa manifinifi. Ae maise lava ona le amanaia ia mataupu, o le iniseti lava latou e matauina saʻo. Afai e leai se mea na maua, ona mafai lea ona le aofia ai meaola faalafua mai le lisi o mafuaʻaga o le maʻi.

O a taunuuga o le maʻi?

E taua tele le iloa o le faʻafitauli o le samasama ma faʻapolopolo le laau i le vave e mafai ai, ona o le tuai o le a mamae.

Faʻalagolago i le mafuaʻaga tonu o le faʻamaʻi o le fale, ua fuafuaina le umi e teu ai le spathiphyllum. O faafitauli o loo lisiina i luga e tatau ona faasolosolo malie ma vave ona faʻaumatia tasi.

E faʻafefea ona togafitia se fugalaau pe a suia ona laupepa pito i lalo ma lauulu?

E mu

O lona uiga na susunuina laulaʻau i se umi umi i le susulu o le la.

  1. E tatau ona ave le fagu i totonu o le paolo.
  2. Oti ese uma laulaau mu i se naifi po o seleulu.
  3. Uʻu le fasi pepa i le eletise ua gaosia.
  4. Fufuluina le laau i le taʻele, sasaa ma fufulu.
  5. I le lumanaʻi, filifili le nofoaga tonu o le laau (folau sisifo poʻo sasaʻe) ma aloese mai le susulu o le la.

Twisted

O le le lava o le maualuga o le laʻau e mafai ona mafua ai ona mimilo le spathiphyllum, aemaise lava pe a lava le maualalo o le vevela i totonu o le potu (mo se faʻataʻitaʻiga, o se fugalaau o loʻo i luga o se faamalama malulu) poʻo ni kopi o loʻo i ai.

  1. O laulaau, lea ua amata ona fai sina mea itiiti, o le a faasolosolo malie ona paʻu ma e le toe faʻaaogaina le pepa muamua, o lea e manaʻomia ai ona vaʻaia lelei.
  2. E manaʻomia e le Spathiphyllum se vai vevela.
  3. Mulimuli ane, e tatau ona e mataituina ma le totoʻa le vevela ma le maualuga o le vevela i le potu. Ma e mafai ona e faia mea nei:

    • Tuu se atigipusa i vai e sosoo ma le spathiphyllum, lea, e vevela, o le a faʻafefeina le ea.
    • Faʻaaogā se mea faʻamaualalo.
    • Tuu se atigipusa ma se fugalaau i totonu o se fagu ma susu susu.

Avea ma tamaʻi

Afai o le a sili atu le laʻititi o laulaau o le spathiphyllum, o lona uiga o le leai o ni mea oona. O laʻei pito i luga e maua i ni mea laiti pe seasea lava. E mafai foi ona mafua mai i le mea moni o le ulo ua fai si laʻititi mo se fugalaau.

  1. E tatau ona e fetuunai le faiga o laei, filifili le fomaʻi talafeagai, pe afai o le faafitauli o lenei mea.
  2. Faʻatau se eleele fou (mo vailaʻau eliroind) ma se tanoa lapopoʻa ma faʻafeiloaʻi le laau pe a fai o le faafitauli o loʻo i totonu o le vailaau leaga.

Liliu enaena

O le mafuaʻaga autu o le tele o fefaʻasoaʻiga o le laau. I se vaitau puupuu lava e foliga mai ai enaena enaena i luga o laulaau, ma salalau solo vave i le spathiphyllum. Ona e manaʻomia lea e fai taga nei:

  1. Tipi laulaʻau ma lanu enaena.
  2. Ave se polo mai le ipu ma fufulu laulaau.
  3. Afai ei ai ni aʻafiaga o aʻa, tipi ese; ia mautinoa ia sasaa atu vaega e tipi
  4. Toto le spathiphyllum i le eleele fou.

Afai e faʻafefete le spathiphyllum, e tatau ona faia mea nei:

  1. Ave le fugalaau mai se mea malulu malulu pe ave i se isi potu e maualuga atu le vevela.
  2. Aua nei faʻafeinuina mo ni nai aso e aloese ai mai le pala o aʻa.
  3. Ua aveeseina laulaau ua faaleagaina, o loo totoina le laau i le tali a Epin i le vave ona toe faaleleia.

Afai e osofaia e le vailaau oona sperhiphyllum, e tatau ona vave aveeseina i le mea e gata ai mai isi fale ma togafitia i sauniuniga insecticidal, afai e leai ni mea, e mafai ona e faʻaaogaina se vai mafanafana ma se fasimoli vaifofo poo vaifofo faʻaleaganuʻu (faʻafefete o le sipisi peel poo le citrus peels).

Aue

O le mafuaʻaga autu e mafua ai ona mamae le laʻau o le spathiphyllum ma e leiloa ai o latou gaogao, o le le lava lea o le susu i totonu o le meaʻai. Ina ia faamaonia lenei mea, e tatau ona e siaki le pito i luga o le masini mo le malogo. I lenei tulaga, e tatau ona vave faʻaleleia le fugalaau ma fufulu ina ia toe foʻi lau laʻau io latou foliga muamua i le vave e mafai ai.

Suʻe samasama

O lau Spathiphyllum atonu e lanu samasama i ni tulaga se lua:

  • masini tele;
  • osofaia o manuʻa.

I le tulaga muamua, e tatau ona faia taga nei:

  1. Faʻamuta le Spathiphyllum i le vaeluaga.
  2. Tipi laulaau ma lanu samasama, aua latou te le toe manuia.
  3. Suavai le laau.
  4. Pamu.
  5. Saili le nofoaga saʻo mo le spathiffum (pito i sisifo po o le sasaʻe).

Pau i lalo

O iniseti leaga e fai laulaau o le spathiphyllum ma lanu samasama ona pauu ai lea.

  1. Ina ia faʻaumatia laʻau na faʻamaʻatia (faʻapouliuli, samasama, le toe faʻaaogaina).
  2. Le faia o fugalaau togafitiga i sauniuniga insecticidal, siʻosiʻomaga o tapaa po o salu o tapaa (ua fai mai le au faifaatoaga e sili atu ona aoga nai lo sauniuniga).

Le pouliuli

O le malulu vevela i totonu o le potu e mafai ona avea ma mafuaʻaga o lenei mea faʻafuaseʻi, o le fea itu e te manaʻomia:

  1. Aveese laulaau pogisa o le spathiphyllum.
  2. Tuʻuina le faigamalo talafeagai (i le taumalulu ma le autumn e le itiiti ifo i le 15 tikeri, i le tautotogo ma le taumafanafana e le maualuga atu i le 28 tikeri).

Faʻatasi ma le faʻatoʻaga o le spathiphyllum e le gata ina maua ai fugalaau fugalaau, ae amata foi i lenei pisinisi. O faʻamaʻi e aafia ai lau o le spathiphyllum e seasea lava ona tupu lenei laau, aua e mafai ona taofiofia toetoe lava o se tulaga, ae peitai, e taua le iloa pe faapefea ona taulimaina lenei maʻi.