Fua o le gaosiga

List of types of recruits

Verbeinik o se mea faʻapitoa faʻamaonia poʻo se mea faʻale-aganuʻu mai le aiga Vaʻai. E mafai ona faʻavae pe fetolofi, faʻalagolago i ituaiga o meaola eseese. Le tele o mea masani i Europa, Asia ma Saina. E tatau ona maitauina o le Loosestress o se laau e le lelei tele e mafai ona faapaleni le ata lafoia ma mo se taimi umi e fiafia ai i tatou i lona lauolaola umi, lea e masani ona faʻaaoga i le mamanu. Mai lenei tusiga o le ae iloa ai le mea o tagata tauva ma o le a le eseesega i le va oi latou.

E te iloa? Faʻaaogaina o meaʻai ma teuteuga, faʻapea foʻi ma, seia oʻo nei talu ai nei, o rhizomes ma vaega eletise o le laau na faʻaaogaina mo le valiina o masini mai le lau o Verbeinik.

Itū'āiga taumatau (Lysimachia vulgaris)

O le loosestrife o se faʻatoʻaga tele. E mafai ona e feiloai ia te ia i le togavao, i laufanua po o latalata i masima. O le tele o taimi, e mafai ona e vaʻai i se laau i Eurasia (vagana ai le Arctic) ma Aferika i Matu.

O le kamela o loʻo i ai le aʻa o le aʻa ma o se faʻavae faʻavae. O le laau toto e oʻo i le 1 m. Laua - lafoaʻi, lamolemole i luga, ma le lautele i lalo.

E te iloa? O Verbeinik na maua lona igoa ona o le tutusa o laulaau ma laulaau laulaau.

O fugalaau e aoina i le faʻafefeina o mea, lanu-lanu samasama. O le taimi fugalaau e pau ia Iuni poʻo Aokuso. Fua - pusa. O le taimi matua o Aukuso poʻo Setema.

Recruitment Point (Lysimachia punctata)

I luga o le togalaau e masani ona totoina se taga speck. O lenei mea totino o se mea faʻapitoa, faʻatasi ai ma lala vavae vaivai. O laulaau o le ovate ma le faʻaloloa, e oʻo atu i le 8 cm. O le kamela e fuga mai i fugalaau fulalaau laʻitiiti, o lona lautele e oʻo atu i le 2 cm. O latou uma e faʻaputuina i totonu o le taliga, e oʻo atu i le 40 cm.

E te iloa? E mafai ona tupu le vaeluaina o le paʻu i le tasi nofoaga mo le silia ma le 10 tausaga.

Monstratuit (Lysimachia nummularia)

O le isi ituaiga o aso o le rooker o le moa (poo le lauti Meadow). O lenei laʻau faʻapitoa e iai fusi fetolofi e aofia ai le aiga Mirsinovyh (Primrose). Ua salalau mai le Atelani i Asia Itiiti, e masani lava ona ola i vao vao po o togalaau.

O le umi o se tagata matua matua e 60 cm. O lapisi laulaau e lapotopoto ma oli. Fugalaau tuʻufua ma samasama. Tuputupu ae i le 2.5 cm le lautele. Fuga i le 20 aso mulimuli.

E te iloa? O le foliga mai tupe siliva o le verbeinja ei ai le tele o meatotino e aoga i vailaau: faʻamaʻi faʻamaʻi, hemostatic, astringent, ma le faʻaofo.

Lullaby krovrovidny (lily o le vanu) (Lysimachia cletroides)

Lulvish verbeinik o se isi ituaiga laau e mafai ona maua i le vao i le itu i saute o Primorye. E valaʻau o ia, aua o loʻo ia te ia se paʻepaʻe paʻepaʻe-e pei o le lili o le vanu. Laʻau saʻo ma laʻau e oʻo i le 120 cm le maualuga, ma o fugalaau paʻepaʻe e aoina e pei o se taliga ma e umi le 20 cm. O le fugalaau e amata ile amataga o Iulai. O se laʻau lauiloa e mafua ona o le tulaga le masani ai o le ponuncle, e taʻua o le "gooseneck."

E taua! E le mafai ona faʻaaogā faʻamalo o le loosestrife e togafitia ai le maʻi vaivai i tamaiti.

Lullaby purpurea (Lysimachia Purpurea)

O le Purple Recruit o se laufanua e olaola e oʻo i le 90 cm. O lona lauʻeleʻele ua taʻua o Amerika i Matu.

Lea laʻau - paʻu, lanu-mumu lanu. Laʻau samasama lanu samasama e fai i pito o le aʻa. O le fugalaau e amata ia Aokuso ma faaiuina i le masina o Setema. E oʻo atu i le 60 cm le umi o le vao.

E te iloa? Maua i aʻa, lau ma fugalaau Tatalo O meaola faʻapitoa o le Hyperin, kulutin, phenol carboxylic ma o latou mea e maua mai ua leva ona faamaonia faʻasaienisi.

Paʻu lanu uliuli ma lanu viole (Lysimachia atropurpurea)

Faʻafeiloaʻi black-purple e talitutusa lava ma le ituaiga o lanu viola o Lodley.

O se laufanua taumalulu-malulu, e oʻo atu i le maualuga o le 90 cm. O laulaʻau-lanu meamata e faʻafefiloi ma le matagofie ma fugalaau paʻu, lea e aoina i le taliga i pito o pana. O lau laititi e i ai se faʻamalama matagofie i luga o le pito o le laupepa. Fugalaau e tupu ia Iulai.

Tagata faʻataʻitaʻi (ciliati Lysimachia)

O le mea palasi o se laau faʻapitoa, e afua mai Amerika i Matu. E oʻo atu i le 1 m ma e faʻaalia e ala i le fuga ma faʻasaina nila, faatasi ai ma le samasama fugalaau samasama e aoina mai i faʻalavelave lavelave. Fugalaau e tupu ia Aokuso ma faaiuina ia Setema. O lenei laau le lelei e fiafia i le la ma masani ai tuputupu aʻe i le tasi nofoaga e oʻo atu i le 10 tausaga. E tatau ona tatou malamalama i le mea moni e faapea, o le kulupu pipili e vave ona tupu ma e tatau ona pulea lenei mea.

I totonu o le mamanu o le laufanua, ua matua tuʻufaʻatasia ai ma aoauli poʻo isi ituaiga o tagata faimalaga.

E taua! Mea inu manu, gata, iniseti o le a le tiga ma o le a le afaina pe afai e amata ona e maua ni tupe i luga o le faavae o tagata faigaluega i le taimi ma faʻaaoga ni laʻei e faʻafefiloi i totonu o lona sua fou.
E faʻamoemoe o lenei tusiga o le a fesoasoani ia te oe e filifili lau ituaiga eseese o aitalafu ma fiafia i lona manogi i lau lava togalaau.