Berry Shrub

O le a le mea e vaʻaia ai laumei mai laumei

O fualaau ma fualaau aina o se vaega taua ma aoga o meaai maloloina ma se punavai o vitamini. O le toʻatele oi latou e faʻaleleia le metabolism, o le gastrointestinal tract, cardiovascular system.

Blueberries ma blueberries e aoga tele. O nei fua e masani lava ona le mautonu, ona e foliga tutusa i foliga vaaia. Ae ui i lea, o nisi o latou meatotino o loʻo ese pea, o lea e tatau ai ona e aʻoaʻo ia iloa le eseesega o nei laau. Sei o tatou taumafai e iloa po o le a le eseesega i le va o lanu ma laumei.

Blueberry Description

Blueberry (Latina Vaccinium uliginosum) - O se laʻititi laʻititi lea o le aiga Heather, lea e tupu aʻe i vao faʻasalalau ma faʻasalalau susu i vaomatua, i eleele maulalo, i luga o atumauga ma tafaoga o le Northern Hemisphere.

Faʻafeiloaʻi i laau e mafai ona ola i eleele le lelei. E fiafia i se malulu poʻo le faʻaleleia o le tau.

O laulaau lanu enaena, oval, moli lanumeamata i luga, o loʻo i lalo. O fugalaau e laiti, i foliga o logo o le piniki po o le lanu paʻepaʻe.

Fua - pouliuli uliuli po o le uliuli ma le fuga o le pua, o ituaiga eseese. O le aano o le fua e lanumeamata.

O fualaau suamalie e suamalie, suamalie-suamalie, ma e sili ona suamalie, e aofia ai le tele o mea aoga, aemaise lava, vitamini A ma C, micro-ma macroelements, amino acids.

E te iloa? O isi igoa lanumoana o gonobobel, lupe, gonobol, alcohol, drinker, vale. O igoa faaiu mulimuli e tolu o loʻo faʻamatalaina e le mea moni e faapea i le tasi taimi na mafua ai ona avea lenei pusa ma se mea oona, lea na mulimuli ane le faʻamaonia. I le laumei o tagata e lauiloa foi i lalo o igoa o fualaau masima po o fualaau aina, fualaau suamalie.
I le natura, e tele ituaiga o lanumoana e tupu. O le mea masani - Blueberry masani ma le lanu moana.

O ituaiga autu ma hybrids o le togalaau lanumoana na fafagaina mai i le mea mulimuli. I le aganuu o lenei laau toto na tupu mo le silia ma le 100 tausaga. Ae ui i lea, e taua le matauina o ia togalaau aina e sili atu ona itiiti nai lo manu vao i le maualuga o lo latou aoga.

Blueberry Description

Ina ia mafai ona malamalama lelei i le eseesega i le va o le lanu ma le laumei, sei o tatou tilotilo totoa i le laau lona lua.

O foliga tutusa o laau e lua ua faamalamalamaina i le mea moni e faapea oi laua uma o le aiga o le heather, ma o le mea lea o aiga.

Blueberry (lat. Vaccinium myrtillus) - faʻapea foʻi ma vaomatua e maualalo le ola, e taatele i vaomatua ma tundra o le Northern Hemisphere.

O ona laʻau e vevela, mumu, moli lanumeamata. E fuga mai i fugalaau e tasi, paʻu i foliga o lilacs o lanu uliuli lanu piniki.

Berries - uliuli pe uliuli ma le lanumoana ma se manogi suamalie ma le manaia ma le mumu lanumumu. Ia i ai le foliga sao. E talafeagai mo le faʻaaogaina o tagata. E faʻaaogaina fou, fou ma aisa ma faʻamago. Faʻaaoga i le tagofia o vini, kuka kulimi, vailaau togafitiga ma mea faʻaleaga.

Meatotino aoga o le lanu moana

E mafai ona maua le aoga o laumei e ala i le suʻeina auiliili o lona tuufaatasiga o kemikolo, meaʻai ma le malosi o le malosi.

Blueberries e faatatau ile maualalo-kalori ma meaʻai: 100 g e naʻo le 39 kcal, proteins - 1 g, gaʻo - 0.5 g, carbohydrates - 6.6 g, vai - 87.7 g, uʻuefu - 0.3 g.

O le tuufaatasiga o vine e aofia ai vitamini o le vaega B (B1, B2), PP, C, A, K; micro-ma macronutrients: uʻamea, phosphorus, calcium. O loʻo i ai foi mea faʻamaʻi, fiber, tannins ma pectin.

Ona o lenei tuufaatasiga tele, o le fusi o faatinoga o le lanu moana e lautele lava. E mafai ona faʻafaigofieina le galuega o le cardiovascular system, pancreas ma le vavao, faʻamalosia ai le faia o faiʻai.

O lona faʻaaogaina ua fautuaina i le maʻisuka, aua o le tama e faʻaleleia le gataifale ma faʻaleleia le aʻafiaga o vailaau e maualalo ai le maualuga o le suka. O le sua siliva e fautuaina o se tonic.

O se aofaiga tele o polyphenols i vine o loʻo faʻafefe ma faʻaitiitia ai toto toto. O le i ai o le vaitamini A e faʻaaogaina ai le laumei mo mata - e faʻafefe ai le vevesi ma toe faʻafoʻi le faʻaaliga.

Vitamin C i le tuufaatasiga o vine e mafai ai ona faʻaaogaina fua o le vao e avea o se sui anti-scorbital. Vitamin K1 e aʻafia i le faʻamaʻaina o toto - o oloa faʻatasi ma ia e fautuaina mo tagata matutua ia faatumauina le malosi ma le malosi.

E te iloa? O se taunuuga o suʻesuʻega na faia i totonu o Amerika i luga o le faitau selau o tagata matutua, ua faʻamaonia ai o fualaupapa vine e aoga mo le toe faʻafoʻisia o galuega tauave manatua.
Pectic substances i fualaau o le keke, ua aveesea mai le tino o le tagata ia elemene eleelea eleelea, o lea e tatau ai ona ave vine i tagata faigaluega i fale matautia.

Broths ma teas mai vine mamago o loʻo faʻaaogaina e avea o se sui e le faʻamalolo ma le antidiarrheal. Faia suʻesuʻega e faʻamaonia ai le mafai gafatia e puipuia ai le fausiaina o sela o le kanesa.

O fualaau e faʻaaogaina uma fou ma faʻavasegaina: e faʻaaogaina e fai ai siamu, faʻaaogaina mo le inu vine ma le inu o meainu. E iai foʻi mea aoga e iai lau lanu lanu moana - e talafeagai mo deco deco ma teas.

I totonu o le fale talavai e mafai ona e mauaina fua o le lanu violisi i lalo o le igoa Uliginosi fractus ma lau lanu lanu moana - Uliginosi folium.

E taua! E i ai le tele o faʻailoga i le faʻaaogaina o laulaau i tele gaʻo. O le le pulea lelei o lona taumafa i meaʻai e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi o le tino, gasegase o le muscle, manava, ma le inupia.

Faʻaaogaina o mea totino o laumei

O le toʻatele o tagata faʻauluuluga o se olaga soifua maloloina e le mafai ona filifili: blueberries ma blueberries - o le a le mea sili ona aoga? O le tali i lenei fesili matou te taumafai e maua i le tuufaatasiga o le laumei.

Blueberries - maualalo-kalori, o fualao mata e aofia ai le 57 kcal ma o se punavai o eletini - 1.1 g, gaʻo - 0.6 g ma gaʻo - - 7.6 g 100 g o mea fou ua aofia ai 87 g vai ma le 0.4 g o le palapala.

O le vailaʻau faʻasolosolo e eseese foʻi. O fualaʻau e aofia ai tannins, faʻamaʻi tino, vitamini C ma B vitamini, carotene. O laʻau o loʻo mauʻoa i tannins, acids, vitamins, arbutin, saponins, micro ma macro elemene.

Mo togafitiga togafitiga, o laumei e masani lava ona faʻaaogaina e faʻaleleia ai le mea faitino - e faʻavaeina i luga o ia mea o loʻo faia ai sauniuniga faʻapitoa e fautuaina mo tagata oe, e ala i le natura oa latou galuega, latou te faʻaumatia pea o latou mata.

E te iloa? Bilberry o se vaega o le lisi autu o le vaalele.
O le Blueberry e lauiloa foi mo ona uiga faʻamalosi, lea e faʻaaogaina i le togafitiga o le manava.

O lenei tama o se siamupini i totonu o laau toto i luga o mea o loʻo iai i le antioxidants, o lona uiga e mafai ona puipuia le tumutumu o le tino. E le gata i lea, o suʻega e faʻaalia ai o lona faʻaoga faʻaogaina e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻamaʻi cardiovascular (thrombosis, infadction myocardial) ma le maʻisuka.

I tala faʻasolopito tagata, o loʻo fautuaina le fua mo le togafitiga o manuʻa o le purulenti, mumu, urolithiasis.

O vine ma laʻau o se vao e maua ai faʻamalolologa. Berries fai tilo, fualaau aina suamalie, suamalie, mata mata. O lau e faʻaaoga mo teuteu.

E taua! Ua faʻasalaina ia Bilberry mo tagata e masani ona faʻateleina, faʻamaʻi o le pancreas ma le duodenum, faʻapea foʻi ma le le faʻalogo.

O Eseesega i le va o Blueberries ma Blueberries

E pei lava ona mafai ona e vaʻaia, o foliga o fafo o laau toto ma vine e talitutusa lava, o nisi taimi pe a sailia le tali i le fesili, o le a le eseesega i le va o lanu ma laumei, e oo lava i tagata e faʻatau atu vine ma laulau ua leiloloa.

A maeʻa ona suʻeina uiga o le tuputupu ae, uiga i fafo, vailaʻau ma meaʻai, faʻapea foʻi ma mea aoga o laau eseese e lua, e mafai ona tatou iloa a latou eseesega autu

A maeʻa ona toe iloiloina, o le a mafai ona e faʻatautaia oe lava i luma o oe - lanu moana po o laumei ma le ala e iloa ai.

  1. Stems. Muamua lava, o mea laʻau e eseese i le maualuga o 'ie - latou te maualuga i le lanu: mai le 30 i le 100 cm.

    O lanu vine e sili atu ona malu ma sili atu le pogisa i le lanu, o loo latou fuga i le lanu. O le foliga o le vao e eseese: o lanu moana o se laau fetolofi, ma o laumei e saʻo.

  2. Berries. Afai e te tuʻu fua o laau e lua i autafa o latou, o le a manino a latou eseesega. Blueberries o loʻo i ai se foliga lalata ma e sili atu le telē (e oo atu i le 1.2 cm), ae o laumei e saʻo lelei.

    O le lanu o vine o le a sili atu ona pogisa i lanu moana, e lanu uliuli ma lanumoana, ae o lanu enaena e lanumoana-lanumoana. O le tino o fualaau lanu e lanumeamata; O laumei e mumu (pe a 'ai, e lanu mumu le laulau).

    Laʻau suamalie - lanu, lanu moana - lanu mumu. O le tofo o blueberries ma blueberries e iai foi se eseʻesega: lanu violē - suamalie ma le manogi i se 'oa taua, blueberries - sugary ma suamalie.

  3. Saplings O fualaau laititi e faʻaaogaina i togalaau aina, e le totoina laumei, e pei ona latou manaʻomia ai le siosiomaga masani.