O le togalaau

Auala vaʻaia o le vaimia - o se auala faʻafouina mo le tausiga o violet

Pe a fanau mai violets, e tele mea taua e tatau ona amanaia: tausisia o le puleaina o le vai, vaega taua o le faatupulaia o tulaga - le vevela o le potu ma le malulu o le ea, tulaga faapitoa mo le tausiga o nisi laau toto.

A faʻaitiitia le faʻaaogaina o le tau, ma e paʻu le lanu. O le lolovaia e matautia ona o aʻa, ma e aofia ai le oti o le laau.

Mo le puipuia o lenei mea, e mafai ona e taumafai e fesuiai i le vaimama.

Aoao tulafono faavae mo le faʻasusuina o orchids.

Faitau iinei pe faapefea ona tausi le togalaau.

Faʻapitoa o le faʻaleleia o se hazel i le autumn: //rusfermer.net/sad/tsvetochnyj-sad/vyrashhivanie-tsvetov/poskadka-i-vyrashhivanie-shahmatnogo-ryabchika.html

Faʻamatalaga ma le faʻaogaina o le vavalaʻau leaga

O le faʻaaogaina o se maea, o mea ia o le capillary e faʻamautinoa ai le tuʻuina atu o le vai mai le tane i totonu o le fagu ma le mea faʻapipiʻi, faʻamamaina ma tausia le faʻamamafana, e fuafua i suiga o tulaga o laau, ua taʻua o le irina.

O se suiga i tuutuuga o le tausiga o lona uiga o se suiga i le malulu o le ea, se suiga i le vevela (malulu pe vevela), ma le tuputupu ae o le laau lava ia.

Ina ia filifili i le fesuiaiga i le vaimama, e tatau ona e iloa e uiga i tulaga lelei ma le le lelei o lenei metotia.

Faʻapitoa o le metotia:

  • tuʻuina atu tulaga lelei mo le tupu aʻe o violets - o le laau e fuga mai muamua ma fuga sili atu ona matagofie;
  • faafaigofie le galuega a tagata e ona - aveese le manaomia mo vaiinu taitasi;
  • faatasi ai ma se fua faatatau lelei o le vai ma le faʻaaogaina o vailaʻau, o laau e le oona ma e le o fia iloa le fiaai;
  • o laau e le manaʻomia le faʻamalosia i le umi o le toesea o tagata e ona - e leai se mea e tatau ona fai atu ai i se tasi e faʻafefe ia fugalaau;
  • le faaitiitia o le lolovaia o le laau, aua o le vai i le taimi o le aliavai e tafe tonu - pe a maeʻa le pito i luga, e alu aʻe mai le pito i lalo, faamalulu le meaʻai;
  • mini-violets, ola i totonu o potopotoga laiti, tupu lelei, e taua, i luga o le moli lea e le mafai ai ona latou malolo;
  • e faʻaaogaina tamai ipu - o laau e le maua ni meaʻai mai le palapala e le manaʻomia le tele gafatia. O le tau o sea ituaiga e itiiti ifo nai lo le telē, ma le itiiti ifo e manaʻomia mo le mea e fai - o sina mea itiiti ae faʻaola;
  • o le pito itiiti o le ogaumu o le ulo, o le sili atu lea ona atiaʻe e le violē - o fugalaau e tele, itiiti laulaau.

O loʻo faʻatupulaʻia le faʻatupulaʻia o lau faʻapipiʻi.

Vaʻai i ata o lavender i la matou 'upega tafaʻilagi: //rusfermer.net/sad/tsvetochnyj-sad/vyrashhivanie-tsvetov/vyrashhivaem-aromatnuyu-krasavitsu-lavandu.html

Le lelei o le metotia:

  • afai e le filifilia lelei le uaea (lautele lautele, e maualuga tele le eletise), o le meaʻai e sili atu ona faʻamamaina, lea e oʻo atu ai i le pala o aʻa ma le oti o violets;
  • pe a oʻo i le faʻalaina o le uila o se faʻaopoopoga o le pusa. Laʻau e tele se avanoa, e le manaʻomia pe a faʻaleleia ituaiga eseese o violets - itiiti le avanoa, mea e le masani ai;
  • i le vaitau o le tau malulu i luga o le faamalama, e malulu le vai ma malulu e ulu i totonu o le mea, lea e leaga mo aʻa;
  • pe afai o mea o loʻo i totonu o violets i luga o fata ma le fagu e tatau ona amanaʻia le mamafa faaopoopo e tutusa ma le mamafa o le fagu i le vaifofo, ma le mamao i le va o fata, ina ia vaeluaina ai i latou ma violet.

I le taumalulu, afai e le faʻapalapalaina le faamalama, e sili atu ona lelei le toe fesuiaʻiina o le violet i le isi, nofoaga vevela, poʻo le faʻafefe i le faʻafeinuina masani.

Aveese koneteina ma se vaifofo, ma tuu ipu i le anufe i papuipui - i soo se taimi e mafai ona e toe foi atu i le vaimama.

O le a le mea e tatau ona avea ma ipu

E pei ona taua i luga, o tupu laiti e atiina ae lelei i ni ipu laiti, maua mai meaai e le mai le eleele, ae mai vaifofo.

Vaʻaiga o le ipu mai le 5 i le 8 cm e maua ai se laʻau matagofie e faia ma se pulou tele o fugalaau.

Ina ia aloese mai le faaputuputuina o ni mea leaga leaga i se vaega itiiti o le mea e fai ai, e tatau ai i le tosoina o violets i taimi uma i le ono masina.

Filifiliga eleele

O eleele masani e faʻaaoga mo le totoina o laau e mamafa tele mo violet, e faʻafefe ai le tele o vai, ona o lea mea e faʻatusatusa ma malulu.

Pe a tatau ona matala ma manava le eleele o le vai. O le paʻu tao (galu oneone, vermiculite, perlite) tuʻu i totonu o ipu ma peat - o le lalolagi ua matua vavaeeseina.

O le eleele atonu e aofia ai:

  • teuina le eleele mo tamaʻi violēina + paʻu pecon + perlite poʻo le vermiculite - o mea uma i tutusa tutusa;
  • popo peat + perlite poʻo vermiculite - i tutusa tutusa;
  • meaʻai mo violets + perlite + vermiculite.

Ina ia puipuia le alualu i luma o le tuputupu ae, ua faaopoopo le phytosporin. Ae afai e solia le tulaga ma e le ausia ia tuutuuga o mea e aofia ai violets, ona le fesoasoani lea o le phytosporin.

E manaʻomia le fufuluina o peʻa ona o le tele o masima. Faʻamauina i ni nai taimi.

Wiki poʻo le maea

E faʻaaogaina se uaea faʻamalosi e pei o se uila, talu ai ona o le mea masani o loʻo aʻafia i le vave ona pala.

O le maea e tatau ona iai le suavai lelei.

O le mafiafia o le maea e filifilia faʻamalosi. E masani lava, mo se ipu e i ai lona lautele ile 5 i le 8 cm, e faʻaaogaina le mafiafia o le 0.5 cm.

A faʻaaogaina ni uila na faia i totini o ni nailo po o le totino, o le palapala puipui ona o le tele o le suavai.

Fertilizers na faʻaaogaina

Fertilizers faaaoga soʻo se mea talafeagai mo violet. Mafaufau i nisi o na mea:

  • Agrecol NPK 9: 4: 5 - faʻatasi ma le tuputupu aʻe;
  • Agrecol NPK 4: 5: 8 - faʻatasi ma foliga vaaia o puaa ma fuālaʻau;
  • fofo tali - 0.5 ml i le lita o vai;
  • Fertilizer - faʻasalaga fofo: se fagu 100 g mo le 2.5 l o le vai. Faʻaopoopo i le fofo pe a oʻo i le vaimamaina i le fuaina o le 1 tsp. i le 1 lita o fofo;
  • Kemira Kombi - 2% fofo faʻamoemoe: faʻapipiʻi 20 g mo le 1 lita o le vai. Ina ia maua se fofo o le 0.05% e faʻaaogaina mo le faʻamaloiloina o le wick: 5 tsp. (25 ml) i le 1 lita o le vai.

Afai o le fale o loʻo i ai i taimi uma i luga o le vaifofo o loʻo i ai le tonisi, o le faʻamaualuga o le fofo e tatau ona 3-4 taimi le itiiti ifo nai lo le faʻaalia i faatonuga.

Tuputupu ae ma le tausia o vervain i lou tuafale.

Vaʻai i ata o fugalaau gatsaniya i la matou 'upega tafaʻilagi: //rusfermer.net/sad/tsvetochnyj-sad/vyrashhivanie-tsvetov/posadka-gatsanii-yuzhnoafrikanskoj-romashki-v-nashih-shirotah.html

Faʻatau faʻafefe

Aua o le pusa i lalo o le vaifofo o loʻo faʻaaogaina ai otaota vevela, tipi le pito i lalo o fagu paʻu - o mea o loʻo i totonu o laau taʻitasi.

Afai e te fuafua e faʻapipiʻi ni fagu, ona faʻaaoga lea o pusa faʻatasi ma ni faʻavaa e tipi ai pu mo potopoto.

O le maualuga o pusa e faʻalagolago i le filifiliga o ē e ona violets, ae le tatau ona sili atu i le 8-10 cm - sili atu le fofo e manaʻomia.

O masini lauti o loʻo i ai ni pu i le pito i lalo, ma a faʻaaogaina mea e faʻaaogaina ai palasitika, e tatau ona faia ni pu i totonu. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga se fao e vevela i le afi poʻo le galu.

Matou te tipi le maea i le 15-20 cm le uumi.E tasi le pito e tuʻu i totonu o le pu 1.5-2 cm pe matou te tuʻuina le wiki i lalo o le fagu i se liʻo ma le laʻititi laʻititi nai lo le pito i lalo. E faʻalagolago i le amio o le maea.

I le tulaga o le faʻamalosi malosi o le meaʻai, e mafai ona toso ese mai le maea, ma tuʻu ai sina uumi i totonu o le ulo.

Matou te sasaa le meaʻai i luga o le fausaga ma matou faʻatūina se ulo i totonu o le palatusi. O luga e sasaa le meaʻai i le vai seia maeʻa susu. Afai o le palapala o se asini, ona faaopoopo lea o se isi mea.

Faʻamama le tele o le vai, totō le laau i le eleele ma tuʻu i totonu o se atigipusa ma se fofo. O le vai i totonu o le tane e tatau ona liligi i luga o le vavaeese, sili atu ona mafanafana.

O le mamao mai luga o le fofo i le pito i lalo o le ulo e tatau ona 1.5-2 cm. Aʻo faʻamalulu le pito i luga o le meaʻai, o le a tulaʻi mai le vai i le uaea, faʻamamaina le eleele i le manaʻoga.

A tumau pea ona susulu le kulimi o le vai. O le eleele e puna i le pito i luga pe a faʻapipiʻi le ipu i luga o le fofo - o le tele o vai mai luga e le manaʻomia.

E mafai ona faʻamago le masini pe a fai o le uaea e teu ma e le fafagaina le vai i totonu o le fagu, pe e te leʻi matamata i ai ma e leʻi faʻaopopoina se vaifofo i le tane i le taimi.

E tatau ona sui le maea i se mea fou, ia tulei lemu i totonu o le pu e faʻaaoga ai se nila mafiafia poʻo se matau.

Ina ia mafai ona toe faʻaleleia le faʻaleleia o le vai, o le a faʻamaligi le palapala mai luga, ma tuʻu le fagu i luga o se fagu ua tumu i le paluga.

E le manaʻomia le suʻeina o le palapala, e pei o le aʻa o le aʻa i le aʻa, lea e aafia ai le atinaʻeina o le laau.

O nisi taimi o algae e aliali mai i luga o puipui o pusa - o fua nei i puipui e le afaina ai fugalaau. O nisi taimi e lava lea e faʻamama ai ipu ina ia le iloa lelei le lanumeamata.

Ina ia mafai ona iloa lelei le vavaeina o le wick, faʻafeiloaʻi i ai ni nai violet. Vaʻai laau, fuafua le filifiliga o le maea, saʻo lelei o le fofo.

Afai e lagona e violesia le lelei, o laulau e oʻo lava, ma o pulou o fugalaau e manaia i mata, ona mafai lea ona faʻafeiloaʻi isi vaega o le laau i mea o loʻo i luga o le fofo. O lenei mea o le a matua faafaigofieina ai lau galuega, ma o le a atiina ae laau i tulaga sili atu ona lelei.