Laʻau

Tomato White faʻapipiʻi - o se vailaʻau tuai faʻatau

Soo se fualaau faisua o vave ona matua e matua lauiloa lava. I le taimi nei, o le tele o ituaiga ma hybrids o tamato ua uma ona gaosia, ae o tomato White, e sili atu i le afa seneturi, o loo faatumuina pea e le au fai togalaau. O lenei mea e mafua ona o lona le mautonu ma le maualuga o teteʻe i vagavaga o le tau.

Faʻamatalaga o le vailaʻau Faʻamaʻa paʻepaʻe, ona uiga, vaega o le faʻatoʻaga

Na faʻalauiloa Tomato White faʻapipiʻi i le 1960s. i Kazakhstan i le nofoaga faataitai na faaigoaina mulimuli ane V. I. Edelstein e faavae i ituaiga Victor Mayak ma Pushkinsky. O le sini a le au faifaatoʻaga o le fatuina o se ituaiga o fualaau oona maualuluga mo soo se tau, ma i le 1966 o se oloa oa latou galuega i lalo o le igoa "White filling 241" na aofia ai i le Setete Resitara o filifiliga filifilia o lo tatou atunuu. O le taimi lenei o loʻo faʻatupulaia ma le faʻatupulaia e tagata taʻitasi o le taumafanafana ma faʻatulagaina pisinisi faʻapisinisi.

O se vateatea lautele e talafeagai lelei mo le galueaina i totonu o greenhouses ma le eleele e leai ni puipuiga o vaega eseese o le tau. E na o le tulaga aloaʻia e le Setete Setete o le Malo Rusia e fautuaina mo vaega e fitu: Northern, North-Western, Central, Volga-Vyatka, Central Black Earth, Middle Volga ma Sisifo Siberia. O le mea lea, o le paʻu paepae e mafai ona tupu i le itu i saute ma matu o lo tatou atunuu. E mafua ona o lona malosi maualuga i le malulu, lamala ma isi faalavelave faalenatura.

Toto Tomato O le faatumuina o le White e maualalo, ae malosi, ona o le mamana malosi, e salalau i itu uma. O le maualuga pito maualuga o le vao e mai le 50 cm (i le avanoa tatala) i le 70 cm (i totonu o se fale kiona). O le laau o se ituaiga faʻamaonia, e le manaʻomia ai le faʻamalosi. O le faʻalauteleina o le vao o le fuainumera, o le numera o laʻau e laʻititi. O laulaau lava e masani ona lanu meamata, tele laʻau, e aunoa ma le tau, o la latou fausaga e maualalo.

E leai se mea e manaʻomia ai le faʻamaʻaloga o le faʻamamaina o White, ae o nisi taimi e tele fua o fua o loʻo fananau mai i ai e fesoasoani ai fai togalaau i le togavao e le pa'ū

Vailaʻau Vaʻaiga o loʻo tumu vave, o fua muamua ua sauni mo le faʻaaogaina o le 100 aso talu ona lūlū fatu. E tusa ma le tasi vaetolu o fua o loʻo faʻataunuʻu i le vaiaso muamua, e faʻalautele atili fua. O le mea lautele, mai le tasi vao, o le fua faatatau e tusa ma le 3 kilokalama, i totonu o le greenhouse e laʻititi maualuga.

O le fua muamua i fuamato o lenei ituaiga e fai pe a uma le laʻau 6 po o le 7, o le isi i le isi 1 poʻo le 2. I laʻasaga taʻitasi, mai le 3 i le 6 fua e fananau mai. O fua e tumau mausali i le vao, e le pauu i latou lava, e tusa lava pe ua uma ona matua. O le mamafa o le fetus e tusa ma le 100 g, e lamolemole, o nisi taimi e pisi ai, ma lapotopoto. O fua lelei atoatoa ua valiina i le lanu mumu sesega, ae latou te mauaina mai le lanu o le lanu paʻepaʻe. I totonu, o mumu mumu mumu e maua mai i le 5 i le 12 fatuga o fatu.

E le o le faapea atu o fua e maua ai se tofo lelei. Aʻai uiga lelei e foliga lelei, tomato ua fuafua mo le taumafa fou, o le tofiga e tusa ai ma le Setete Setete o le Russian Federation o le salati. Latou te maua le manaia o le suamalie, faʻaaogaina le masani masani o le tōmato. Faatasi ai ma se fua maualuga, e mafai ona faasaoina fualaau e sili atu, e talafeagai mo le sauniuni o le pateta patati. Ia vaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻaʻi, faʻasao i le taʻavale

Aisea, mo le silia ma le 50 tausaga, faatasi ai ma le anoanoai o ituaiga eseese, o le faatumuina paʻepaʻe o loo manaomia e tagata fai togalaau. E foliga mai, o se tuufaatasiga o mea taua e taaalo i ai iinei: maualuga maualuga, faatasi ai ma le vave taumafa, lelei le faataugofieina o fualaau aina, tetee i le malulu ma faamaʻi, faafaigofieina o le totoina. O le ituaiga e maua ai fua lelei i tausaga malulu ma malulu.

Vitio: uiga o tomato Paʻu paʻepaʻe

Faʻaaliga

Fua o tomato O le paʻu paepae o loʻo i ai le foliga masani o le tumato, o loʻo faʻaogaina, i foliga masani o latou lanu mumu lanu mumu. Ae ui i lea, i se tulaga e le o vaʻaia, ua paʻu le lanu, e ui lava o le tamato ua maeʻa ona gaosia.

Fualaau suamalie suamalie Fugapa paʻepaʻe - lamolemole, mumu, pei o meataalo

I le taimi lava e tasi, o le tele o tamato ma lanu eseese e mafai ona i ai i luga o le vao, lea e mafua ai le lagona o se laau Kerisimasi.

A oʻo ina toetoe lava o fua muamua, o le a totoe e mafai ona lanu meamata

Le lelei ma le le lelei, foliga, eseesega mai isi ituaiga

E pei lava o isi ituaiga, O le paʻepaʻe mama e tumu i tumutumu ei ai ona lelei ma mea le lelei, ae o le mea moni e tauva le tauvaga ma le tele o ituaiga fou ma hybrids o loʻo faʻamaonia ai e sili atu ona manuia nai lo faʻasagaga. O tulaga iloga o le ituaiga e aofia ai:

  • le le mautonu i tulaga tuputupu ae;
  • fetuunaiga i tulaga eseese o tau;
  • maualuga, mo se ituaiga ituaiga, fua o fualaau aina lalelei matagofie;
  • fuaina o fualaau aina;
  • faaaogaina masani;
  • lelei le tofo ma le manogi malosi;
  • faauo faauo o se tasi vaega o le seleselega ma le faalauteleina o le isi;
  • tetee i tamai fulu.

O faʻafitauli e le lelei:

  • alatele faʻamaʻi maʻi;
  • faʻamatalaga o le leai o ni fua lelei atoatoa;
  • tofo "mo le tagata amu": e le o tagata uma e fiafia i foliga mataga o lenei ituaiga.

O le faʻaaogaina o le fua e fesoʻotaʻi ma se mea e pei o se paʻu tino paʻu. O le avea ma se faʻaopoopoga mai le manatu o le faʻasaoina o tamato, o lenei mea moni, atonu o loʻo faʻaalia ai se faʻamatalaga le lelei i le tagata faʻatau (tofo) uiga o le fua.

O le igoa "White filling", e fetaui lelei mo apu o lenei ituaiga, i le tulaga o tamato o le a le mautonu. A uma, o le a matua tumu ("sasaa") fua e lanu mumu, ma latou pasi atu i le tulaga o le paʻepaʻe sinasina aʻo faagasolo le gaosiga o le tino.

O le ituaiga e fua lelei i tulaga uma o le tau, ae i le tulaga o fesuisuiai maoaʻe i le vevela o le vevela, o le avanoa e maua ai le fua e maualuga pea. O le vaega muamua o le seleselega, e pei o se tulafono, e sili ona lelei, ae o le manuia o le fua o fua o loo totoe ua matua faalagolago lava i le tau.

E aunoa ma le fesiligia o le le mautonu o le ituaiga, ou te finau ma faamatalaga e uiga i le tofo lelei o tamato. E tele ituaiga meaola e toetoe lava a itiiti ifo i le White Bulk i le le mautonu, ae o le manatu, o le tusitala o nei laina, o fua sili ona suamalie. O lenei ituaiga, aemaise lava, o le tomato tumato. E sili atu le vave nai lo le paʻepaʻe papaʻe, ma fua mai i sina tamaʻi laʻitiiti, ae matagofie ma totō tamato. I le tuʻuina atu o se mea e le lelei faʻapea foʻi ma le faʻamamaina o paʻepaʻe. E ui lava, ioe, "tofo ma lanu ...". Masalo, o isi tagata fai togalaau o le a latou taʻuina le tele o isi ituaiga o mea taua.

Vitio: tomato White e tumu i vao

Vaega o le tuputupu ae ma totoina tamato

E ui lava i le mea moni o Tomato White o loʻo tumu i mea faʻapitoa, o loʻo i ai tulafono uma o tekinolosi tau faʻatoaga e faʻatatau i le totoina ma le totoina o isi ituaiga o tamato, e leai ni uiga taua i lenei tulaga. E naʻo le itu i saute, o lenei ituaiga tomato e tupu i le totoina saʻo o fatu i totonu o le togalaau, ma e oʻo lava i lena, pe afai e te le manaʻo e toe selesele vave. Muamua, e masani lava ona amata le tala i le totoina o fatu, ma amata ona totoina fatu i pusa po o ipu i Mati.

O le aso amata amata mo laau toto e faalagolago i le itulagi ma pe o latou fuafua e maua se fualaau aina i totonu o se lauʻeleʻele poo eleele puipuia. A maeʻa le lua masina, o le a manaʻomia ona totoina fualaau i totonu o le togalaau, ma o le a tatau ona mafanafana le eleele i le itiiti ifo i le 14 e uiga iC, ma le vevela o le ea e tatau ona faʻamoemoeina i le tulaga tutusa. O le mea lea, i le ogatotonu, o le luluina e tatau ona faia e le muamua atu i le ogatotonu o Mati, i le Lower Volga e mafai ona faia i nai vaiaso na muamua atu, ma, mo se faataitaiga, i le itulagi Urals - na o aso mulimuli o le masina.

O le faagasologa o le totoina o laau e aofia ai laasaga nei.

1. Saunia o fatu. O le tulaga e aofia ai:

- faʻavasegaina (faʻavevesiina o fatu i se 3% o le vaifofo o le sodium chloride): e le tatau ona totō fatu fatu-papa;

- faʻauluina (faʻamamaina mo le 20-30 minute i se vailiuli pogisa o le palanala, sosoo ai ma le fufulu ile vai mama);

- fufulu ma le germination: o fatu o loʻo tuʻuina i luga o se 'ie susū ma tumau le mafanafana seia oʻo mai aʻa laiti;

- faʻamalosi: tausia o fatu laʻau mo 2-3 aso i totonu o se pusaaisa.

Paʻu paʻepaʻe tumu e tutusa ma isi ituaiga, ma ua saunia mo le lulu i le auala lava e tasi

2. Sauniuniga o le faʻafefiloi palapala. O le mea aupito sili ona lelei o le faʻafefiloi o le tele o le tele o togalaau aina totō, peʻa ma humus. E mafai ona e faʻapipiʻi sina siʻusiʻu laitiiti (faʻapipiʻi luga o se pakete). E tatau ona faʻamalieina se paluga faʻafefiloi ma se vaivaiga vaivai o le potassium. Ae ui i lea, e mafai foi ona faatauina le eleele i le faleoloa, e le manaʻomia ona saunia lelei.

Afai o se tamai vaega o tipu ua tupu, e sili atu ona lelei le faatauina o le eleele ua saunia

3. Totoina fatu ile pusa. O le palapala eleele i totonu o le atigipusa e tatau ona itiiti ifo ma le 5 cm, o fatu e totoina i totonu o paiga faʻamamaina i le loloto 1-1.5 cm, ma tuʻu ai le mamao o le 2-3 cm i le va oi latou.

O le luluina o fatu taitasi i le taimi e faigofie: e tele naua

4. Siakiina o le vevela. A maeʻa le 4-8 aso, o le a aliali mai fatu i totonu o se pusa tioata-ufiufi i le vevela o le vevela, o le vevela e vave faʻaititia i le 16-18 ° C, ma i le po - 2-3 tikeri lalo. Malamalama - aupito maualuga. A maeʻa nai aso, ona toe foʻi lea o le vevela i lona tulaga muamua.

Afai e te le faʻaitiitia le vevela i le taimi lava e maeʻa ai, pe a mavae ni nai aso e mafai ona lafoina ia laau

5. O le filifiliga. I le laasaga o laʻau moni e lua, ua totōina fatu laau i ni ipu eseese pe i totonu o se atigipusa tele, ma se mamao o le itiiti ifo i le 7 cm mai le tasi.

O le faʻamoemoe o le piki o le tuʻuina atu lea o vao taʻitasi ma se nofoaga e fafagaina ai

I le faagasologa o le totoina o laau toto, e masani ona faasūsūina, ma, afai e taofi le tuputupu ae, e fafagaina i latou i le 1-2 taimi fugalaʻau atoa e tusa ai ma faatonuga. 2 vaiaso aʻo leʻi oʻo i totonu o le eleele i lea taimi ma lea taimi ona alu atu i le faapaologa, masani i le ea fou. E le pei o le tele o ituaiga o tamato, e le tatau i se tasi ona faamoemoe o le a ola le tele o vao i le lua masina: o fua o le paʻu White e seasea ona tupu i se maualuga e 20 cm, e le talafeagai. E tatau ona totoa, faatasi ai ma se uʻamea mafiafia. Ia, pe a fai o le taimi o le totoina i le palapala i luga o fualaau totogo e oʻo lava i fugalaau muamua na aliali mai.

Totoina i totonu o se moega o tamato E faʻatumu le paʻu paepae i le amataga o le vevela moni. O le saite e tatau ona malamalama lelei ma tapuni mai matagi malulu. E fautuaina e saunia le togalaau i le tautoulu, faʻaopoopoina ituaiga uma o fugalaau. E le manaʻomia e Tomatoes ni atigi eletise maualuga o organics, ae latou te fiafia i le maualuga o fualaʻau. O le mea lea, i le 1 m2 aua le sili atu nai lo se pakete o le manua ua lelei ona pala, o se lima lima o le efuefu laupapa ma e tatau ona 30-40 g le superphosphate.

E mafai ona totō le paʻu papaʻe, e oʻo atu i le 10 laau i le 1 m2. O le mea e lelei ai, e le manaʻomia le teu, ae i totonu o greenhouses o lenei tomato e totoina i nisi taimi, aua o loʻo tutupu aʻe le vao, ma o le vavao avanoa e manaʻomia ai i latou e aua le "faʻataʻapeʻapeina". Faʻamasinoga masani:

  1. Latou te saunia le tosoina o le pu e tusa ai ma le fuafuaga filifilia, o se tamai fugalaau faʻapitonuʻu (mo se faʻataʻitaʻiga, se sipuniti o azofoska ma le afa o ipu tioata) e mafai ona faʻaopoopo i vaieli taitasi. E faʻafefiloi faʻamaʻi i le palapala ma faʻafeinu.

    O le faʻaaogaina o le pefu i lalo o togavao taʻitasi e fesoasoani i le saoasaoa o le olaola o fualaau ma le tuputupu ae malosi

  2. Aveese ma le faaeteete vao mai se atigipusa po o ni fagu ma se paluga o le eleele ma totō i latou i pupu, faʻaloloto i laulaau cotyledon. Talu mai le lolovai Paʻepaʻe e le tupu i le gaosiga o le fatu ma se ogaumu vao, e toetoe lava a le totoina totoa.

    O fua lelei e le tatau ona faʻalolotoina

  3. Totoina i le vai mafanafana (25-30 e uiga iC) ma faʻapipiʻi le palapala ile laʻau.

    E mafai ona e suʻeina fualaau mai le suāsusu, ae sili atu le aua nei toe sola lau laʻau

O le tausia o le White Bulk e le faigata. E aofia ai le faʻamalosia, faʻamalo le eleele ma le aveeseina o vao ma le lua faʻamaʻi. E fautuaina le vai i le afiafi i le vai faʻamafanafana i le la. O le maualuga o le susu e manaʻomia vave pe'ā uma ona tupu, ae o le taimi lava e ola ai le tele o le fua i le masani ma amata ona pisia, e tatau ona taofi le vai e aloese ai mai le tataina o tamato.

O le laei muamua e mafai ona faia i le lua vaiaso talu ona toe totoina laau, le lua - o le isi lua vaiaso mulimuli ane. Soo se mea e faʻaaogaina e talafeagai: faʻalapotopotoga uma ma minerale. O le filifiliga pito sili ona lelei o le paluga: 20 g o le superphosphate ua faʻaopoopo i le lita o mullein ma faʻamalosi i se pakete vai mo le aso. O lenei pakete ua lava mo le 10-15 bushes.

O le faʻamamaina paʻepaʻe e le manaʻomia ai le faʻamalosia o le faia o se togavao, ae o nisi taimi e tele le tuputupu aʻe (lea e tupu mai le tele o meaʻai paleni) o se laʻasaga laitiiti. I lenei tulaga, aua le aveesea uma laasaga, ia na o na o loo manino lava e le o iai. O le vave ona faia o lenei faiga, o le lelei.

Talu ai ona o le vave o le fua o fua, o le faatumuina o le paʻu e seasea lava ona maua i maʻi mama, o lea e toetoe lava a le faʻaalia. I le tulaga o le faaumiumi o le malulu ma le malulu o le tau, e fautuaina le faia o togafitiga puipuia faatasi ai ma togafitiga faa-tagata, mo se faataitaiga, o le afaina o fua o le sipisi. O vailaʻau, e fautuaina e faʻaaogaina naʻo le "sili ona leaga", mo se faataitaiga, Ridomil poʻo Fitosporin.

Faʻamatalaga

Sa ou taumafai ia faatumuina White. Sa ou fiafia! Tomato moni. E leai se pelegi e mafai ona faʻatusaina. O le tausaga a sau o le a ou tupu totō moni.

Veronica

//www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php?topic=158.180

Planted White ua tumu i le lua tausaga talu ai. Sa leai saʻu mea. Talu mai lena taimi, o se faanoanoaga e suitulaga ia i latou.

Galla

//www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php?topic=158.180

O le gaosiga o oloa e laʻititi ifo maualalo nai lo ituaiga o ituaiga faʻaonapo nei ma hybrids. I le tagata lava ia, sa ou faʻaaogaina lenei ituaiga mo naʻo le lua tausaga, ae ua ou iloa e uiga i lenei mea talu mai loʻu laʻitiiti. O le ituaiga e masani lava anamua, toe foʻi mai i le USSR i le ogatotonu o le seneturi mulimuli. I totonu o le Soviet summer residents o se tasi o ituaiga sili ona lauiloa

Algam

//otzovik.com/reviews/semena_tomatov_poisk_beliy_naliv_241

Vasega tuai ua faamaonia. E vave tele le ituaiga. Ou te totoina mo se taimi umi. O lenei ua i ai au ituaiga tamato e 8 e totoina i luga o le windowsill, e aofia ai le faatumuina o le White. E matua le lelei lava, e leai se mea e tatau ona fai i lau fanau, veleina, fafaga ma se ofuvae pito i luga.

Tanya

//otzovik.com/review_4813860.html

O le tumutumu Tomato White ua lauiloa mo le silia ma le afa seneturi, ma o loo i ai pea i totonu o le fale o ituaiga o le vave ona totoina i le tele o fai togalaau i Rusia ma nisi o setete tuaoi. O lenei mea e mafua ona o lona le lelei ma le lelei o le gaosiga. E mafai ona faʻafetaui i soʻo se tulaga o le tau ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, o le mea lea e mafai ona fautuaina i tagata o le mafanafana e asiasi i latou nofoaga i na o vaiaso.