Fualaau aina

Fautuaga ma togafiti pe faapefea ona toto kukama i luga o le windowsill i totonu o se fale mautotogi i le taumalulu? Vaega o le totoina ma le tausia o fualaau i le fale

O le taumafaina o fualaau faisua fou e lelei tele mo le soifua maloloina. Ae ui i lea, e le o taimi uma e mafai ai ona alu i le atunuu ma auai i le totoina o kukama i totonu o le kiona.

O le fofo i lenei faafitauli - o le totoina o kukama i le windowsill i le taumalulu i totonu o lou fale! E leai se mea faigata e pei ona foliga mai i le taimi muamua na tilotilo ai.

O le asō o le a matou taʻuina atu pe faapefea ona toto kukama i luga o se faamalama i totonu o se fale mautotogi i le taumalulu?

Filifiliga o fatu

Ae e te leʻi totoina kukama i le fale ile windowsill, e tatau ona e filifilia fatu saʻo. E tatau ona latou ausia tulaga taua e lua:

  • faʻavasegaina o ia lava;
  • puupuu le tino.

I ituaiga sili ona talafeagai mo le totoina o kukama i le fale ile windowsill aofia ai mea nei:

  • Natasha;
  • Masha;
  • Rodnichok;
  • Maasea;
  • Stella;
  • Tama tama;
  • Vavega i le faamalama;
  • O se ant

Vitio aoga ma ni fautuaga i le filifiliina o se mea eseese ma le poto masani faaletagata i le totoina o ni ituaiga i luga o se windowsill:

Saunia mo le tulaueleele

E le leaga le saunia o fatu aʻo lei totoina mo le totoina o kukama i le fale ile windowsill. Ina ia faia lenei mea, latou te mafaia tuʻu le potassium i se vaivaiga vaivai (lanu piniki), taofi i latou iina mo le 3 itula, ona ave loa lea.

E tatau ona e filifilia na fatu na paʻu i le pito i lalo o le tane ma le potassium i le taimi e tasi, ma o mea e felelei i luga ole pito sili ona lafoai, ona e maualalo tele le fua o le germination.

E mafai ona faʻatauina le eleele mo laau toto, ma e mafai ona e faia ia oe lava. Faʻatau e tatau i le palapala ona faamalieina manaoga nei:

  • friability;
  • lelei lelei le ea;
  • pH (acidity) a itiiti ifo o le 6.6;
  • lelei gafatia;
  • aofia ai le vaega tatau o vailaau mo le tuputupu aʻe lelei.

Mo sauniuniga a le tagata lava ia o le eleele e manaʻomia ona e ave le lua-lima o le fanua mai le togalaau lata ane, o le tasi vaelima o humus, o le tasi vaega o le peat, o le tasi vaega o le oneone. O mea uma e faʻafefiloi ma maua ai se eleele lelei mo tipu. E mafai foi ona e faʻaopoopoina le fugalaau. Mo se faataitaiga, Agricola, Kemira, Azofoska.

Faʻamasinoga

O kukama e mafai ona toto uma i le vaitau ma i le amataga o le tausaga ia Ianuari.

Mo le totoina, sei vagana ai le eleele, o le ae manaʻomia ni koneteina ma se palasitika, po o ni kapisi lakapi e ufiufi ai fatu toto.

E faʻapefea ona toto totō vine i luga o le windowsill:

  1. Matou te faʻatumu le gafatia i palapala, ona o le palapala e le tatau ona oʻo atu i le faatausiusiuga o se ipu malamalama poo se centimeter pot by 2-3. I le pito i lalo o ipu e tatau ona i ai se tamai pu.ina ia aua nei paʻu le vai ina ia aloese mai le pala o aʻa.
  2. Falafola fatu. E mafai ona e tuʻuina (2-4) i totonu o le fagu, ae o le mamao i le va o fatu e tatau ona le itiiti ifo i le 2 cm.
  3. Matou te ufiufi fatu i palapala.
  4. Vai le palapala ma fatu lelei.
  5. Ina ia mafai ona i ai se aʻafiaga o le lau, e manaʻomia lou ufiufi o laau toto ma le polyethylene po o palasitika po o ipu tioata.
  6. Faʻamasinoga e tatau tuʻu i se nofoaga mafanafana i le fale.

E faʻapefea ona totoina totō kukama i le fale i luga o le faamalama?

A maeʻa le faʻaalia o uluaʻi fugālaau, e tatau ona aveese mea e ufiufi ai laau toto, ma e tuu ai fatu i luga o le malamalama i totonu o le potu - faamalama matalea e tele ai le susulu o le la.

E masani ona faia faʻataʻitaʻiga i isi aso uma, e faʻaaoga ai le vai mafanafana. O le mea autu e le o le sasaina o le kukama. E tele taimi i le vaiaso e tatau ona e fufuluina le fualaau i le vai mai luga e faʻaaoga ai se fagu vali.

O le a le taimi e faʻapipiʻiina ai totoma i luga o le windowsill? A maeʻa ona totoina laʻau moni e lua, e mafai ona e amata faʻafetaui. E tatau ona i ai se lapisi tele o le tane e ola ai pe tusa ma le lima lita.. Ina ia teu se tupe, e le mafai ona e faatauina ni fagu, ae ia tipi ese le pito i lalo o se fagu eletise e lima lita mai le vai. Soo se koneteina e tatau ona i ai pupu i le pito i lalo e tafe ai le vai tele.

E tatau ona tumu ipu i le eleele lava e tasi na faʻaaogaina pe a toto fatu. E tatau ona aveese mai le pupuʻu mai ipu ma o latou eleele ma toe totoina i totonu o se koneteina fou.

Totoga tausi togafitiga pe a uma ona totoina

Toto laau manaʻomia le nonoa ma le pinetalu ona tupu ae i foliga o fue. E mafai ona e fusifusia ni laau i se laau uumi umi i autafa o le eleele, pe mafai ona e faia i se isi auala:

  1. Le faʻalauteleina o se uaea manifinifi i luga o laau i le maualuga pe a ma le tasi le mita - tasi ma le afa mita. E faʻalagolago i le a le maualuga o le umi o le a aʻafia ai le laau. O le maualuga pito maualuga e masani ona faʻaalia i luga o le ato o fatu.
  2. Fai ni masini faimama ma nonoa le tasi pito i le uaea.
  3. Togo le manoa agai i lalo i le laau, faʻapipiʻi ma le faaeteete.
  4. Siʻi faʻalua le uumi ma nonoa le isi pito i le uaea.

O lenei faʻamalosiaga e maua ai le saogalemu sili atu i laau ma maua ai le lagolago aupito sili mo i latou.

O le tasi lala tele (liana) na tumau i luga o le ala, o lona e manaʻomia ona fusi. E masani lava ona faia lenei mea pe a oʻo le ogaoga autu i le tuputupu ae atoa. I lenei tulaga, ua aveeseina le itu itu, ma o le malologa na toso i luga o le ovary, ma tuu ai le tasi pe lua leaflets.

O laau tetele e tatau ona fafaga pe faalua i le vaiaso.

O le tele o kukama e avea, o le tele foi o lo latou manaʻomia o le malamalama, o lea ma le leai o se malamalama o le la e manaʻomia ona faʻaaogaina moli. Le pito sili ona lelei, ae e fetaui foi ma le maualuga. Afai e le lava le malamalama o laau, atonu o le tosoina o fua o kukama i le windowsill.

O le taua tele foi o le susu i totonu o le potu. Afai e vevela le ea ona o le mafanafana, e tatau ona e faʻaogaina mea faʻafiafia, tuu se ie susu i luga o le pa. O lenei mea o le a manuia ai tagata lava ia, aua o le ea malulu e sili atu ona aoga i le soifua maloloina.

Laʻei pito sili

Mo le alualu i luma alualu i luma ma le atinaʻeina o laau e manaʻomia ai le faʻamalosi. O luga o laei e faʻapulou vine i luga o le windowsill e masani lava ona faia faʻatasi ma le urea. E tasi le sipuni tele ole urea i le 5 lita o le vai e lava. Laʻei pito sili faaalu le 10-14 aso talu ona tupu aeona sosoo ai lea ma le vaiaso mulimuli ane.

E tasi i le lua vaiaso, ma pe a uma ona foliga mai fualaau aina ma sili atu ona masani, e fautuaina e aumai le 1pp o Agrolife i le pito i luga o palapala. E mafai ona e faʻaaogaina le fualaʻau "Tuputupuʻe", faʻamalo le tasi pou i le 2 lita o le vai. O masina uma e aoga le liligiina o le biohumus fou i totonu o ipu.

TAITAI! O se faailoilo o le manaomia ona faateleina le tele o le faʻaaogaina o lanu samasama.

Totoina i le oloa mulimuli

A oʻo mai uluaʻi fua faʻasusu le eleele ia le itiiti ifo ile tasi i le vaiaso. E mafai ona ufiufi fuamoa, tea. E tatau ona faʻasalaga i aso uma lava.

Fualaau aina e manaʻomia ona aoina i aso umaina ia le tupu a latou suiga. Faatasi ai ma laau taʻitasi ma le tausiga lelei ma le tausiga, e mafai ona e maua mai i le 10 i le 20 kukama ua tupu e ou lava lima.

Mo le manino, i le faaiuga matou te tuʻuina atu se ata o le galue manuia o kukama i le windowsill:

O le tofo o kukama, lea ua e tupu aʻe, e sili atu ona susulu, ma o foliga vaaia o se fualaau lanu meamata i luga o windowsill e faaleleia atili ai lou lagona, aemaise i le malulu o le tautotogo, pe a le mafaufau le kiona e alu.

Mea aoga

Siaki isi isi mea fesoasoani o le kukumba:

  • E faʻapefea ona ola i luga o le faapaologa ma e oʻo lava i le pito i lalo?
  • Fautuaga mo le tuputupu ae i ni pusa eseese, aemaise lava i totonu o ipu mama ma pati.
  • Suʻe aso e toto ai le faʻatatau i le itulagi.
  • O a faʻamaʻi e aafia ai laau toto?
  • O mealilo uma o le vaʻaia saʻo i nofoaga tatala.