Fualaau aina

Popular Diego radish: faʻamatalaga ma uiga, e le pei o isi ituaiga, faʻatoʻaga ma faʻamaʻi

Ua iloa le Radisa talu mai aso anamua. E talitonuina o lenei aganuʻu fualaʻau na oʻo mai ia i matou mai le Metitirani, ma i Saina na lauiloa i le fia afe tausaga ua mavae.

I totonu o Europa, o radishes na foliga mai muamua nai lo le pateta. I le taimi nei, o loʻo i ai ituaiga eseese o ituaiga radish, ae o se tasi o mea e sili ona lauiloa e manatu o le ituaiga o ituaiga eseese o Diego.

Faʻaopoopo i le tusiga o le ae maua ai se auiliiliga auiliili o lenei ituaiga ma mealilo o lona galueaina.

Auiliiliga auiliili ma faamatalaga

O le ituaiga Diego o se tagata Dutch e vave amataina le ituaiga. E matua tele lava le fua tele o se radish. E talafeagai mo le galueaina i nofoaga uma e tatala ma puipuia. E i ai aʻa tetele e ola i le 5 cm le lautele, e mamafa le 40-70g. O fua e matua suamalie, e aunoa ma se tofo oona, faatasi ai ma le paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe. O le lanumoana lanumoana o fualaau aina e le fefefe i le fufuluina o masini ma e le suia ai le lanu i lalo o le vai. O le lanumeamata lanumeamata lanumeamata e lelei mo le fausiaina o fagu.

Diego radishes ua totoina talu mai Aperila. E matua malulu lava fatu, e mafai ona latou ola muamua i le 3-4 tikeri, ae o le vevela aupito maualuga e 16-18 tikeri.

Aua o le matua e 20-30 aso. O le ituaiga e matua le lelei i le galueaiina, faʻasao i le palapala palapala, i le tsvetushnosti, i nisi o faʻamaʻi. Ua manatu e matua aoga lava.

Fesoasoani! E oʻo i le 4.5 kilokalama o le oloa e aoina mai le 1 sikuea sikuea, o lona uiga. mai le 1 hectare 40-45 tone.

O lenei ituaiga o radisa e puipuia i le osofaʻi ma le pala.

O le eseesega o Diego e fetaui lelei mo le taina o le taʻi tausaga, ae o loʻo manaʻomia le faʻaleleia eleele. Lafoaʻi, lafulemu, oneone, faigofie ona maua eleele e sili ona lelei. Afai o le palapala e mativa, mamafa ma inu, o le a leai se seleselega lelei.

O le tikeri o le diego e sili ona tau le malamalama e uiga i le malamalamai le paolo e alu atu i le aū, e maua ai ni uumi, ma o aʻa aʻa e le tupu i le tele o le manaʻo.

O le mea lava e tasi e tupu i le faʻafeoloolo o le totoina ma i le i ai o vao vao. O lenei fualaau faisua ua manatu o se laau umi. Aʻo le sili atu i le 14 itula e vave ona fuga le radis.

Faʻasologa o talaʻaga

O le togalaau o le togalaau aina e sili ona fiafia i ai uma, e tatau ai i le laulau o le tautotogo.

E talitonuina lena mea aganuu na folasia mai Europa e Peter I, i le faaiuga o le seneturi XVIII, na lauiloa le fualaau faʻailoa i Rusia, ae na faʻalauiloaina le susulu ma faʻaaoga mulimuli ane.

I le taimi nei, o le resitala Rusia o le fausiaina o tupuaga e aofia ai igoa 197 o le radish, lea e 34 o hybrids. O se vaega tele o le taua lea o kamupani mai fafo o faatoaga. I le taimi nei, o nofoaga pito i tele i le malae vaʻavaʻai o loʻo nofoia e Diego ituaiga.

O lenei ituaiga na fafagaina e le au Falani na latou taulimaina le faia o se uluaʻi matutua ma i le taimi lava lea e tasi le maualuga o le gaioioga, ma le matagofie o le tofo ma le faigofie i le tausiga, faapea foi ma se ata matagofie ma le lelei le mafai ona feaveaia.

E taua! O lenei ituaiga ua leva ona faamaonia e faifaatoaga ma ua avea ma tagata lauiloa.

O le a le eseesega mai isi ituaiga?

O le eseesega o Diego e sili ona aoga mai isi ituaiga o le radish., ona o le:

  • e maua ai le saoasaoa vave, ma o le mea e sili ona taua, le fuaina o lau o le aʻa i le 20-30 aso;
  • ola lelei ma fua mai i totonu ma fafo;
  • e le manaʻomia se moli faaopoopo;
  • puipuia i le fana, e teteʻe faʻamaʻi ma faʻamaʻi;
  • sili atu le lelei o mea tau oloa, sili atu ona mafai ona feaveaia;
  • e leai se tofo oona.

Malosiaga ma vaivaiga

E pei lava o isi ituaiga o radisa O Diego ei ai le tele o tulaga lelei ma le le lelei.

Faamanuiaga:

  • lē lelei i le tuputupu ae;
  • malulu-tumau;
  • vave;
  • maualuga galuega;
  • e aofia ai le tele o vitamini ma meaʻai (e aofia ai le suauu manogi, antioxidants natura);
  • umi faʻasaoina le faʻaaliga;
  • faia se mea papaʻe paʻepaʻe e aunoa ma se faʻavaivai ma ni mama vai;
  • ei ai lona tulaga tutusa i le seleselega;
  • o loʻo faʻaleleia meatotino o le vave amata ma le gaosiga;
  • maualuga le mafai ona fetuunai i tulaga le lelei o le siosiomaga;
  • maualuga le tetee atu i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Mea le lelei: tau e sili atu nai lo fatu maualuga o le radish.

O a ma o fea e faʻaaoga ai?

Muamua lava, ona o ona uiga uiga ese, o Diego o se punavai o vitamini ma meaʻai. O le muamua o fualaʻau fualaʻau e aliali i luga o le laulau i le tautotogo. E fiafia fafine e faʻaaogaina mo le kuka.:

  • okroshka;
  • salata;
  • uʻu malulu;
  • e pei o se tipi fualaau.

O le amataga o le tautotogo o le tautotogo i luga o le laulau e taʻua o se meaʻai.

Eseesega e sili ona aoga ona o le mea o loʻo iai i faʻamaʻi masani ma gaʻo siama.

O pito i luga e faʻaaoga i le sauniuniga o salakeke ma vasega muamua.

Tuputupu ae

O le fufuluina o fatu ao le i luluina e le manaomia. Amata ona toto le radish vave ia AperilaO fatu e ola i le 3-4 tikeri ma faʻafetaia ai gutu o le tautotogo. Ma i le 20-30 aso e aliali ai fua muamua. O le fuafuaga fautuaina o le totoina: 7 x 7 cm, le loloto o le loloto 2-3 cm. Tausaga o le fuaina 1.5 - 2 g i le 1 sq. M. A maeʻa le 4-8 aso, e aliaʻe pine muamua. Uluaʻi fualaʻau faʻafeinu i le vai mafanafana, e le silia ma le faalua i le vaiaso. A leai, e mafai ona maʻi le laau i se vae uliuli.

O le leai o se susu e afaina ai ma e mafai ona taʻitaʻia ai foliga o ni aʻau, o fua e mafai ona le toe maua ai le suamalie ma le vevela, e faigata, e moni lava lenei i le vevela o le tau.

Faʻalogo! E sili atu le suamalie ole suavai, e le manaʻomia le tuusaʻo mai le pulupulu.

E sili le lelei o le fafagaina o radishes aʻo leʻi amataina fua o fua, o le i ai o fuakalama i le faʻaleniina e taua tele.

Seleseleina ma teuina

E faʻaputuina le uila, e pei o se tulafono, filifili, i le 2-3 upu. E tatau ona aʻafia le tele o fualaau toto. A maeʻa le seleselega, e faʻapipiʻi faʻamalama. E le tatau ona teu le vevela i totonu o se potu mafanafana, aua o loʻo i ai le lamatiaga o le susu mo fua o aʻa. E fautuaina le teuina o susulu i totonu o le pusaaisa i le 2-3 tikeri, pe a uma ona tipi lau, fufulu ma faamamago aʻa. I lalo o ia tuutuuga, e mafai ona teuina ai radishes mo le 190 aso.

Maʻi ma faʻamaʻi

Ona o le tutumau ma le tetee atu i mea leaga faʻaleaganuʻu ma i na faʻamaʻi e pei o le palasi, rhizoctoniosis, tsvetushnost ma le aʻa, Diego ituaiga e talafeagai lelei mo togafitiga uma-taimi.

Ae o le fusi faʻatauvaʻa ua manatu o le fili sili lea o lenei fualaau faisua. E matautia tele i le amataga o le lūlūina e mafai ona faʻaumatia toetoe lava o laau totō uma, o le 'ai i luga o le tipu e foliga mai o paʻu. Esosolo malosi i le vevela vevela. O le faʻataʻitaʻiina o ia ituaiga meaʻai e fautuaina e pei ona taʻua i lalo:

  1. ao lei tatalaina, sasaa le sinapi po o le pepa palapala i le va o laina (1 tsp mo le 1 sq m m);
  2. ufiufi laau ma mea e leai ni mea e lalagaina.

E mafai foi ona faʻaaoga faʻamoemoe mo lenei faʻamoemoe.

Puipuiga o faafitauli eseese

Mo faifaatoaga ma faifaatoaga, o se fesili taua tele pe faapefea ona ola lelei le fulufulu ma faasao ona uiga sili ona lelei na saunia e le au faifaatoaga. Faʻafefea ona puipuia faafitauli e ono tupu?

  • Talia le manogi o le laisa: faʻaalia pe a faʻalautele le vaitau o le tuputupu ae, o lona uiga. oe manaʻomia se taimi e selesele ai, e puipuia ai le tuputupu ae o aʻa.
  • Totoina o fualaʻau aʻa: O le fuʻeina o fua o le iuga lea o mea e le masani ai ma faʻavalea.
  • Laʻau Faʻamaʻa ma Mataʻutia: O le radish e tatau ona ola vave ma le susu ma le malulu. O le tau vevela ma le vevela maualuga e le manaʻomia mo lenei fualaau faisua.
  • Le saʻo le faʻatulagaina o aʻa: aso vevela o le mafuaaga lea mo le tuputupu ae o luga.

O ituaiga ituaiga o radishes

Diego o se uluaʻi fua o le kulumu ma le maualuga o le radish. Mo uiga tutusa, e aofia ai le foliga ma le tofo o fualaʻau aʻa, e taua le matauina o ituaiga nei:

  1. Dabel - vave lava. Laʻau faʻapitoa o se taamilosaga, pei o Diego. Faʻasusu-mausali.
  2. Siamupini - o se vasega amata muamua, e le gata mo se eleele e le puipuia, ma le faʻamaina o le lanu meamata. O aʻafiaga o fua o se ituaiga lanu mumu sesega, paʻu paʻepaʻe sinasina.
  3. 16 aso - vailaʻau faʻamalosi mo le tatalaina o eleele ma greenhouses. Laʻau aʻa fualaʻau, lanu mumu, paʻepaʻe, mafuʻe. O le gaosiga e maualalo ifo nai lo Diego.
  4. Lave - ituaiga vave o fualaau aina, o fua e mumu, lapotopoto, e oo atu i le 30 g, lea e laʻititi ifo nai lo Diego.
  5. Sora - faʻapea foi i le vave, vave ituaiga. O fualaʻau tetele e tetele, ma e oʻo atu i le 5 cm, e pei o Diego, o le tofo e laʻitiiti.
  6. Parakalafa - O loʻo taʻua o se tasi o ituaiga sili ona lelei ma fualaʻau, e tusa ma le 30 kalama.

O le ituaiga diisola Diego o se tasi o ituaiga siliva o nei fualaau aina, lea e le na o le tele o ona ituaiga i le gaosiga, ae e matua le lelei foi i le totoina ma le faapitoa i le tofo. O Diego ua tatau ona gauai atu i ai faifaatoaga ona o le vave maua o le seleselega, lea e mafai ai ona selesele i le 2-3 upu. Ae o nei mea uma e mafai ona tupu ona o le tausia o tulafono ma fautuaga uma.