Faʻatoʻa totoina laau toto

O fautuaga sili mo le tausiga o le kelu i le togalaau

"Fugalaau-fugalaau", "aloiafi" pe naʻo le cleoma. O lona alofa i faifaatoaga mo fugalaau matagofie o le uluai foliga ma eseese lanu. E oo lava i se manogi uiga ese ma se taimi puupuu puupuu o le a faʻamagaloina - io tatou latitudes, ua faʻateleina ia Cleoma i tausaga taʻitasi. Ae o le matagofie ma le faigofie o le tausiga e sili atu nai lo nei mea leaga.

Tuputupu ae o Cleoma Sprouts

Cleome - O se laau matagofie lava, totoina ma tausia o le a le o se mea tele. Talu ai o le laau o se tausaga taʻitasi, ua tupu i le lūlūina o fatu. O nisi taimi latou te sasaa saʻo atu i le eleele ia Novema poʻo Tesema po o le tautotogo. Ae o fai togafiti poto e fautuaina le totoina o le cleoma e ala i fualaau.

E te iloa? O Cleoma ei ai se maualuga maualuga e oo i le 100 cm le umi. Mai le pito i luga ua faapaleina i fugalaau ua aoina i le tuuga. O inflorescences e mafai ona oʻo i le 20 cm le lautele. O fugalaau lava latou e laiti - e oo i le 3 cm le lautele. O le tasi o le gafa e pei o se fugalaau atoa, o le mea lea e masani ai ona taʻua le kelu o le "fugalaau-fugalaau".

E mafai ona faʻatau mea totō i soʻo se faleoloa fugalaau. Lautele na ofoina atu mo le faʻatau vasega lanu vali. I le faʻatauina o fatu ma le suʻesuʻeina o le afifiina, faʻalogo lelei e le gata i le ata o faʻaogaina, ae faʻapea foi i le taimi o le aoina o fatu. O le mea lelei, na aoina i le tausaga talu ai, e pei o nisi e le mafai ona aʻe.

Totoina fatu mo fatu

E le gata i le mea moni, o le totoina o le cleic mo fualaau o le a maua ai le sili atu o le germination, o lenei metotia e mafai ai ona vave fuga. E mafai ona e totoina ni fugalaau i le fale.

E taua! O le laau e umi lona ola tuputupu ae, ma o le fesili pe o le a le taimi e totō ai fatu o le cleoma e faigata tele ona tali - e faʻalagolago i le taimi e selesele ai fatu. Afai na e aoina i latou i le tautoulu, e mafai ona e totoina fualaau aina i le faaiuga o Fepuari.

Mo le lūlūina e tatau ona saunia ni pusa talafeagai ma palapala. Toto le laau e mafai ona i ai i totonu o pusa papaʻu masani po o atigipusa laupapa. O le eleele e tatau ona aofia ai se vaega o le oneone, lua vaega o le humus ma vaega e lua o le togalaau aina.

A o lei totoina, e tatau ona sili atu ona togafitia fatu e avea ma mea e faʻaleleia atili ai. Ina ia faia lenei mea, ua latou gauai i se tali o le "Epin" po o le "Zircon" mo le 12 itula. O le vaifofo ua saunia e ala i le faaopoopoina o lua mataua o fualaau faasaina i totonu o se ipu vai inu. O lenei mea o le a faatelevaveina ai le faagasologa o le totoina o fatu, ma faafaigofie ai le tausiga o le laau i le lumanai.

A uma ona lūlū fatu i le eleele i totonu o le lua e tusa ma le centimita le loloto, e tatau ona fufuluina i le eleele e tusa ma le tasi ma le afa senitimita ma ufiufi i le tioata po o se ata vali e fatu ai se gaosia o le greenhouse.

Tausia o fualaau

Faʻamaʻa faʻamalo pe a ma le tolu vaiaso talu ona totoina, pe afai e leʻi faʻasaga muamua fatu. A le o lea, e tatau ona faamoemoeina muamua ia pupu muamua. O le malamalama lelei e taua tele mo taʻaleʻa talavou, o lea e tatau ai ona faʻaogaina pusa i se faamalama malamalama lelei.

E masani ona faʻaaoga faʻalaiga faaopoopo i le afiafi mo ni nai itula ma se malamalama susulu. Suavai lelei, e le faatagaina ai le eleele e faʻagogo, ae le o sasaa. E aoga mo le puipuia o le faʻafeusuaʻi o totogo ma se vaivaiga vaivai o le potassium.

E te iloa? O Cleome o se laʻau tele e teuteuina e tipi ma fausia ai ni paluga, faʻapea foi ma teuteuga mo tapeworms ma mixborders. I totonu o le fugalaau, o le fugalaau e mafai ona tausia le fou fou mo le sefulu aso. O le tele o taimi, i totonu o la tatou latitudes, ua totoina fatu i ituaiga eseese e pei o le Fountain Fountain, le Cherry Queen, ma Champagne Splashes.

Pe a oʻo atu le totogo i luga aʻe o ni lau, latou te mafaia fufulu i totonu o ipu o peat. E fautuaina le maua o fualaau aina ma se paluga o le eleele, ma faʻaloloto loloto i totonu o se eleele fou - e le fiafia le laau i gaioiga.

Lua vaiaso talu ona maeʻa nei manua, e mafai ona e fafagaina fualaʻau ma se vaivaiga vaifofo o fugalaʻau maualuluga ma toe faia lenei faiga i vaiaso uma e lua. Aua nei galo e faasolosolo malie ona liua ia koneteina ma ni fatu laau ina ia mafai ai ona atiae lelei.

A e vaʻaia o loʻo tutupu malosi fua, e mafai ona e teenaina le faʻaolaina atili. O nei laʻau o le a manaʻomia le faʻateleina o le suāvai.

Totoina o laau i se nofoaga tumau

Nofoaga mo le totoina o le cleoma e tatau ona filifilia se paolo, ae e tele le malamalama mimiti ma aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga. E le tatau ona faʻafefe le vai, o le eleele lava ia e tatau ona fafagaina i se mea e le faaituau.

E manaʻomia ona matou tausia le eleele aʻo leʻi amataina. I le amataga o Mei, e tatau ona eliina i luga ole palatini ma fomaʻi faʻamalosi i le fua o le lua laulau punetini i sikuea mita. O fualaau e tatau ona toto i le faaiuga o Me, pe a le toe faʻamoeina le kiona, pe oʻo foi i le amataga o Iuni.

E totoina i totonu o le togalaau i laina i le 40x50 cm le mamanu. E lava le avanoa mo le fugalaau e ola matagofie ai. E le gata i lea, o lenei mamao i le va o vao o se puipuiga sili ona lelei o faʻamaʻi eseese o loʻo iai le uiga o le totoina o le vaomatua.

A o le totoina laau i le eleele tatala, ua fautuaina e sulu i se vailaau faatosina, e pei o le "Epin-extra" ma le Tsitov microfertilizer. O lenei mea o le a fesoasoani i le laau ina ia maua aʻa.

O loʻo totoina fatu i le eleele ma ni ipu mama, e mulimulitaʻi i le fuafuaga o loʻo i luga. A maeʻa lalo o aʻa o laau taʻitasi e tatau ona faʻafeinu i se vaifofo o le "Humate".

Totoina o fatu o le cleoma i le avanoa tatala

E mafai ona totoina le fugalaau i fanua tatala, ae E tatau ona faia lenei mea i le maeʻa o Novema poʻo le amataga o Tesema, ona oʻo mai ai lea o pine muamua i le amataga o le tautotogo. Ina ia faia lenei mea, ia faia ni pu i le eleele e tusa ma le afa centimita le loloto, lea e sasaa ai fatu.

O pupuni e ufiufi i le eleele, ma o le pito i luga e ufiufi i laʻau launiu po o isi mea mo le malulu ina ia mafai ai e fatu ona ola i le taumalulu e aunoa ma le faaleagaina. A maeʻa ona aveese le falevai malulu. Ae e tatau ona tatou saunia mo le mea moni e tatau ona umi se taimi e faatali ai laau toto - o le cleoma e umi sona vaitau vegetative.

O le isi filifiliga o leO le luluina o fatu i le tautotogo, pe a mavae atu afu mulimuli, o le lalolagi e lava le mafanafana, o le ea o le ea o le a sili atu ona tumau (tusa o le ogatotonu o Aperila).

O le faʻaaogaina o lenei metotia o le totōina, o le fale e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa.

O fatu, aemaise lava le gasegase, e faʻamaʻaʻa, e faʻafetaui i le tau ma le eleele, ma o le mea lea e lelei ai.

Faʻafefea ona tausia le fuga o le kelu

O le tausia o se fugalaau e tupu mai i laau toto e faigofie foi. Ua lava lea i le faʻaleleia lelei o le vai ma faʻamaʻi le cleoma. I le tulaga muamua, e tatau ona taʻitaʻia e le tulafono e sili atu mo le kelu ina ia faʻafetaia nai lo le sasaaina - e matua faigata lava ona faʻasaʻo le tele o le susu. Suavai faʻamalosia e fautuaina i na o vevela vevela - tele, ae le masani.

O le numera ma le natura o laei e faʻalagolago i uiga o le palapala ma le faagasologa o le atinaʻeina o faʻatoʻaga. I le avea ai ma tulafono lautele, e fafagaina le kelu i vaiaso uma ma se vaifofo o le "Fertika-Combi" poʻo le "Fertika-Lux" (mo le 10 lita o le vai 2 sipuni tele).

E mafai foi ona latou sosolo laau pe afai latou te tuputupu ae le lelei. Ina ia faia lenei mea, ia saunia se isi paluga: E tolu teaseti o le vailaau faʻasaina ua solo i totonu o le tolu lita o vai. Ina ia faatelevave le totoina o le laau ao le i faia ni pulumu, e tatau ona sosolo i se vaifofo o le "Zircon" (1 ml i le lita o le vai).

E te iloa? O le fugalaau o le matagofie matagofie e leaga. O le manogi o le cleoma e le o le fugalaau, e matua vevela, ma e le o tagata uma e fiafia i ai. I lona natura natura faafetai ia te ia, e tosoina e le laau tamai puʻupu mo le palotaina. Ma i lo tatou siosiomaga, o lenei manogi e faʻafefe ai faʻamaʻi.

O le tausiga o fugalaau e aofia ai le veleina o moega, mulimuli pe a uma ona totō, pe faʻamalo le eleele, pe a galo oe e uiga i le mulching. Afai na lūlūina le cleoma aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, e manaʻomia ai sina faʻaleleia. E ui lava i lenei tulaga e tatau ona tatou sauni mo le fuga o le fuga.

Fatuina fatu

Toto fatu e seleseleina pe a uma ona faʻavae ma le matua o le pusa fatu. E masani ona tupu lenei mea i le tautoulu. O le faʻamaeaina e faʻamoemoeina e mata: o le atigipusa e tatau ona tusa ma le 1.5 mm le lautele ma, e fuafua i le lanu o fugalaau, lanu enaena pe samasama.

E fautuaina e le au fai togalaau le pusa o fatu pipi i le gaosi ina ia le misia le taimi o le faailoaina atu, pe a pau uma fatu i luga o le eleele.

E taua! I totonu o la tatou latitudes, o le vaʻavavelevele, e taʻua foi o le kelu, ua tupu aʻe e avea o se fualaʻau taʻitasi, o lea la pe a maeʻa le vao, e tatau ona lafoaʻi i le tautoulu. Ma i lona tulaga ia Novema e lulu ai fatu i le loloto o le 1.5 cm. Ua tapunia faʻatoʻaga i laʻau lauuʻu, lea e aveesea pe a uma le kiona mulimuli i le tautotogo.

Le faʻaaogaina o le cleoma i le faʻasologa o le laufanua

O le laau e faʻaaogaina ma le fiafia e le au faipese mo le faʻavaeina o mixborders, moega poʻo mo le faʻatoʻaga faʻapitoa.

Ua totoina i se cleoma o se talaaga i luga o se moega fugalaau poʻo mo le ufiufiina o laau laiti, faʻaaogaina o se puipui. O nisi taimi e totoina ai se fugalaau i luga o se laufanua tele e teuteu ai ni lapoa o fanua.

Faʻatasi ma le kelu, o le tele o ituaiga meaola e foliga lelei, e le gata i le taʻitasi ma le faʻalauiloa. E lelei ona tuʻufaʻatasia ma le piniki ma le paʻepaʻi echinacea, o le tapaa manogi, o ituaiga uumi o le zinnia, o le solar ore beck, lavatero, liatris, ibeyrikom.

O nisi taimi o fugalaau fugalaau e faʻaaogaina e fai ai le fala, aua e mafai ona tipiina mo le silia ma le vaiaso pe a oti. Ae talu ai ona o le mafuaaga patino, o se suiga e seasea ona tupu.

Faʻafitauli Faʻamaʻi ile Cleoma

Ona o le manogi faapitoa, o faʻamaʻi pipisi e le mafai ona nofo i luga o le kelu. Ae o nisi taimi e foliga mai ai aphid. O mafuaʻaga autu mo lona faʻalavelave e le o tausisia le gataifale o le totoina o laau mai fatu.

E mafai ona iloa le foliga mai o se meaʻai e ala i laʻau paʻu o se laau o loʻo i tua o le atinaʻe. E le gata i lea o le i ai o aphids e fai mai o le leai o ni vaovao fou i luga o le vao. Ina ia faʻamalo faʻamaʻi, ia faʻaalu le togafiti i ni mea faʻapitoa i se aso vevela.

E seasea ona maua mai faʻamaʻi i luga o le kelu. E mafai ona tulaʻi ona o le totoina ma le le lelei o le laau. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a totō vavalaʻau o le tasi i le isi ma e le lava le ea.

O faʻamaʻi e mafai ona tupu pe a e sasaa tele le kelu i luga o le kelu pe afai foi e filifilia le nofoaga tulata leaga - e latalata tele i le vai. Mo le tele o mala, o le fale o loʻo mausali lelei.

Cleoma - o se laau manaia ma fugalaau susulu foliga ese, mafai ona teuteuina soo se vaega. E fiafia i le vavalalata toetoe lava o le tau mafanafana ma e matua le lelei lava i le tausiga, o lea e oo lava i amataga e mafai ona taulimaina lona totoina.