Fualaau aina

Fautuaga faʻapitoa mo le totoina o fatu laau tomato i le auala Saina. Nuances o le metotia mai le "A" i le "Z"

O le tele o faifaatoaga o loʻo galulue i le totoina o fuamato. Ina ia mafai e le fualaau aina ona maualuga ona taumafai auala eseese.

O se tasi o sili ona aoga o le totoina o tamato e faʻaaoga ai tekonolosi a Sāmoa, lea ua salalau i totonu o faifaatoaga. O le a le uiga o lenei metotia, o lona lelei ma le lelei, faʻavasegaina tekonolosi, faʻatupulaia o lea laasaga i lea laasaga, mea masani masani - mulimuli ane i la tatou tusiga.

O le a lenei metotia?

O le taua o lenei metotia o loʻo taoto i le togafitiga o fatu ma mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae, totoina o laau ma le pito i luga i le 25-29 aso ma lūlūina fatu ile aso. I le seneturi talu ai, na faʻaogaina ai e le 'aufaifaʻatoʻaga i totonu o le atunuʻu le faʻaoga tutusa. O fualaʻau ua tupu i lenei auala e maua ai foliga maloloina ma se malosi malosi. Ua mamao lava i le 20-25 cm mai le eleele, ua fausia le pulumu muamua. O se taunuuga, o uluaʻi fua e tupu mai muamua ma ua faateleina le fua.

Faʻamatalaga ma le faʻaaogaina o tekonolosi

O le metotia Saina mo le totoina o laau totato o pepe e tele mea lelei:

  1. O le saoasaoa lea o lona saunia.. O le auala e mafai ai ona faʻaitiitia le taimi mai le lūlūina o fatu e totoina ai ile lauʻeleʻele mo le itiiti ifo i le masina. E oʻo mai i le taimi nei, o le a faʻaleleia atoatoa fua, o le a ia:

    • atoa aʻa;
    • lava laulaau;
    • lau mafiafia.
  2. E vave ona tosoina le totogo vave. Ma talu mai uluaʻi pulumu ua amata ona maualalo mai le palapala, o loʻo i ai se aafiaga lelei i le numera o ovaries.
  3. Faʻafitauli faʻamaʻi, aemaise lava le tuai o le paʻu. E faigofie ma e faigofie ona siaki ia ituaiga laau.

    Sa i ai nisi o mea le lelei i le faʻaaogaina o tekono faʻatoina:

    • muamua fatuina;
    • 75% o le ola ola;
    • le faʻatagaina o le faʻaogaina o fale faaopoopo mo le faia o ni lauʻeleʻele;
    • le manaʻomia mo moli faʻamalama.

Sauniuniga

A o leʻi lūlūina, o fatu ua gagau i luma, ua faʻamalosi ma ua faʻamaʻaʻaina (pe faapefea ona togafitia fatu o le fatu fatu muamua aʻo leʻi luluina, faitau i inei).

Fatu

O le sauniuniga o le fatu mo le germination i le metotia Saina, e faʻatatau i le vaega o le masina.

  1. O fatu filifilia e tatau ona afifi i totonu o se ie na muamua lava.
  2. Ona tatau ai lea ona tuu mo le 3 itula i totonu o le apa o le apa, e aofia ai le 2 sipuni tele. lefulefu ma le 1 lita o vai inu. E tatau ona faʻatumu Ash ile vai ma tuʻu ai mo le aso.
  3. A maeʻa, o le a faʻamaligiina fatu mo le 20 minute i se vaifofo malosi o le paluga faʻatoʻa.
  4. Ona fufulu lea o ni nai taimi ma afifi i ie.
  5. I totonu o paʻu papaʻu e tatau ona sasaa se fofo Epin, o fea e tuʻuina ai afifi afifi ma taofi e pei ona faʻaalia i faatonuga.
  6. Ona togi lea o sina mea laitiiti ma tuu i totonu o le pusaaisa.
  7. O le faia o le faʻamalosi o le fatu o loʻo tuʻuina i totonu o se pusa paʻu, lea e tanumia i le kiona.

Soo

O le eleele mo le luluina ma le toe totoina o laau toto e tatau ona le faaituau - pH 6.0. E manaʻomia le faʻamamaina o fanua faʻatoʻaga i se vaifofo o le 1.5% meaʻai vevela e vevela i le 50 ° C.

E tusa ai ma le tekinolosi a Saina, e le faatagaina le faʻaaogaina o le eleele ma le humus, aua o se mea e faʻaaogaina i le microflora, e faʻaleagaina ai fualaau. I le palapala faʻaaoga e mafai ona e faia se vaega o le pito i lalo.

I le faʻatauina o le eleele ua saunia, e tatau ona suʻesuʻe le tuufaatasiga, pe afai oi ai se peʻa iina, ona tatau loa lea ona i ai le falaoamata o le falaoamata po o isi faʻatoʻaga o le deoxidizing.

Taina togafitiga faʻato'ā totoina

Ma le isi, seʻi o tatou talanoa pe faapefea ona toto fatu o tamato, ma tusi le faagasologa atoa mai le "A" i le "Z". Laufanua i totonu o ipu, lea o le a lūlūina ai fatu, e tatau ona togafitia i se vevela vevela o le potassium i taimi uma. Na o le taimi lava e tatau ai ona maua fatu mai fafo o le pusaaisa ma vave amata ona toto i le auala masani.

Afai e tatau ona e totoina ituaiga eseese o tamato, ona tatau loa lea ona maua mai i le pusaaisa. E le mafai ona vevela fatu.

E tusa ai ma le tekinolosi a Saina, ua totoina tamato e tusa ai ma le kalena o le masina. O le totoina o fatu laau e amata i le masina o le vaivai i le faaputuga sikola. O lenei mea e fesoasoani i le faʻavaeina o se aʻa malosi laau.

Lauina o fatu

I le pito i lalo o le tane mo le totoina o laau e tatau ona sasaa ai le 2-centimita alavai.

Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaoga:

  • faalautele le omea;
  • piliki gau;
  • tamai laumei.
  1. Mai i luga e faʻatumu ai le eleele faʻaleleia i se vaifofo o le paluga faʻasalalau, i luga o luga o le mea e tatau ai ona fai fagu.
  2. I totonu ia i latou, i le mamao o le 4-5 cm mai le tasi ma le isi, salalau fatu, fufuluina i luga ma se tamai laulau ma fufuluina i se fagu vali.
  3. O koneteina e tatau ona ufiufi i le tioata poʻo le ata tifaga ma tuu i se nofoaga malulu mafanafana, e mafai ona e faʻatalanoaina le pamu afi.
  4. Pe a ma le 5 aso, o le a totogo totogo.
  5. E taua tele le fatuina o tulaga mo suiga o le vevela i le ao ma le po: i le gasologa o le aso, o fatu na totoina e tatau ona teuina i luga o se susulu malamalama, ma i le po, e faʻaitiitia ai le vevela, tuu i luga o le fola poʻo se isi nofoaga malulu.
  6. O le ata tifaga e aveeseina pe a uma ona faʻaalia mai le vaʻa muamua.

Ina ia le faʻaosoosoina ia laau, e manaʻomia le 12 itula le malamalama.

E taua! E tusa ai ma le tekinolosi a China o le totoina o tamato, o le faʻamaʻaina e aʻafia i fatu vave pe a uma ona tupu mai laau.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faia pusa i le po i se potu e maua ai le vevela e 3-4 ° C i lalo ifo o le mea na latou i ai muamua. O le a avea ma ituaiga o faʻataʻitaʻiga o tulaga masani.

Tausiga

Ina ia toto lelei, e manaʻomia:

  • eleele susu;
  • faʻamauina o le susu ma le faʻaaogaina o le greenhouse i lalo o le pusa ata;
  • aso o le ao ile + 25 ° C, i le po + 18 ° С;
  • moli malamalama.

Lauluina ma le piki

  • O le faʻataʻitaʻiina o loʻo faia pe a mavae le 28 aso, pe a amata ona toe faʻaitiitia le Moon i le faʻasologa o le sikolasipi.
    1. I luga o le fatuga e tatau ona faʻaalia 2 lau.
    2. E tipi le aʻa i le maualuga o le eleele.
    3. A maeʻa lena mea, ona totoina lea i totonu o se ipu ese ma le eleele paʻu paʻu.
    4. E faʻamaua uma masini i le 1 tbsp. vai ma ufiufi i afifi.
    5. Tuu i totonu o se nofoaga pogisa mo le 5 aso.
    6. E tatau ai ona faʻafefe ma faʻafefete i latou i taimi uma.
    7. Ona ulu atu lea o fualaau i totonu o se potu pupula lea o le a vevela ai le vevela i le ao - + 20 ° C ... + 22 ° C, i le po - + 16 ° C ... 17 ° C.

  • E faʻataʻavaleina pe a maeʻa le eleele. E le mafai ona e sasaaina, a leai o le faʻamaʻi e mafai ona atiaʻe le blackleg.
  • A maeʻa le pikiina, e faʻamalo le palapala, faʻafetai i le aʻa o loʻo ola ai. Fafaga faʻatoʻaga ma fomaʻi faʻapitoa ma e leʻi muamua atu i le 10 aso talu ona totoina. Ona fai lea o le fafagaina pe a uma ona fausia ni pulumu se 3. E mafai lava ona sasaa faʻamaʻi faʻamalosi i le laau.
  • O laau e faia i le aveeseina o ni laasaga le talafeagai. E tusa ai ma le tekinolosi o le totoina o laau toto, o le a vave ona amata ona fua mai vao.
  • O fatu tumau e totoina i le faaiuga o Aperila - amataga o Me, e faʻalagolago i le tau o le itulagi. E le tatau ona e taofiofi i le tulaʻi i luga o le eleele. E le talafeagai foi le faʻanoanoa, aua e le mafai e tamato ona faʻafoʻi vave mai ni pulu.

O le filifilia o se totoga toto mo tamato e tatau ona faia i le mafaufau i mea na faʻaaogaina e ola ai i lenei eria. E le mafai ona e totoina pe a uma:

  • pateta;
  • pepa;
  • isi tamato.
O fatu toto e totoina i totonu o moega. I le po ma le malulu, e tatau ona ufiufi. E ui lava e le sili atu le maualuga o tomato ua vavae ese, e tatau lava ona totoina ina ia puipuia mai le matagi.

O le aso ao le i totoina laau toto e tatau ona fafaga lelei. Toto totogo e tatau ona iai ma se faaputuga eleele. Muamua e te manaʻo e eli se lua, ona toso ese lea o le laau mai le ipu ma faʻafefete i totonu o le lua. Fafasi i le eleele ma sulu. Ia mautinoa i le vai.

Mea masani masani

  1. O na fai togalaau e le tineia fuamato o le tomato e faia se mea sese tele. Aua o lenei faiga e faʻamaonia ai le ola o le laau i fafo. A aunoa ma le tineia, o le a faigata mo se laau ona faʻaaoga i suiga i le tau - matagi ma timuga.
  2. E le mafai ona totō totō tumato, aua e le faʻamaonia ai se seleselega tele. A latou totō faʻamalosi latou:

    • tuputupu ae leaga;
    • fuga leaga;
    • itiiti le fuaina o fua.
  3. E le gata i lea, e masani lava ona maʻi le laau, aua o le susu e le faʻamaʻalo ma e le faʻasalalau le ea. O lenei mea e mafua ai le uila-vave ona salalau i luga o lau o faamaʻi.
  4. O le isi mea sese o se faatosinaga malosi o le laau e mafua mai i le solo. O se taunuuga, ua faamuta le tuputupu ae ma atiae masani. E foliga mai o loʻo i ai i luga, ma i se tulaga sili ona leaga na te vaeluaina.
  5. O se tasi o mea taatele e masani ona masani ai o le faasusuina le talafeagai. Pe a oʻo mai le vai i luga o laʻau, e mafai ona pa'ū tamato i le pala, e tatau ona sasaʻa saʻo i lalo o le aʻa. O lenei galuega e fautuaina e faia i le afiafi pe a vevela le vai.

O lenei ua e aʻoaʻoina pe faʻafefea ona totoina Saina ma tupu totogo. O lenei tekinolosi ua uma ona tofotofoina e le tele o fai togalaau.ma latou te talanoa lelei atu ia te ia. O se taunuuga o le maua mai o ni laau malolosi e tele fualaau lelei ma maloloina.

E i ai auala eseese e totoina ai tomato: i fusi, i luga o aʻa e lua, i totonu o taga, i totonu o fualaau mama ma ipu o peat, i totonu o se pakete agai i lalo, pito i lalo, i totonu o fagu ma pusa.

Ma i lenei vitio e mafai ona e tilotilo i taunuuga o le totoina o tamato e faʻaaoga ai tekinolosi a Saina: