Fualaau aina

Recipes fafagaina laau toto. O le a le mea e faʻamafanafanaina aʻo lei amataina?

Soo se togalaau uma e miti ona o lona totoina o tamato o le a sili ona lelei. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e fafagaina vave tomato ma eseese fomaʻi. Seʻio tatou tilotilo totoa i lenei faagasologa, talanoaina mea uma e mafai ma e le mafai ona faia. O le mea sili ona taua o le filifiliga lea o se fetaui talafeagai mo tamato.

E fafaga pe leai le fafagaina o fuamato? Afai e fafagaina, faʻapefea, pe faʻapefea ma o afea? E faʻapefea ona le afaina le tupu talavou ma i le taimi e tasi e ola ai laau malolosi? A uma, o le seleselega i le lumanai e faalagolago i ai.

Afai e le lava meaʻai e totogo, o le seleselega o le a matitiva ma leaga le lelei. Afai e te faʻaaogaina i fomaʻi, e mafai ona e faʻaumatia le toto. O le a le mea e fafaga ai, o le a le taimi ma le a le tele, faʻapea foʻi lapataiga mai le fai togalaau faʻatoʻaga faitau i luga ...

O le a le uiga o lenei faiga?

O le pikiina o se fatu laau o le totoina o laau laiti mai se tane taatele i totonu o ni ipu lapoa.. E faia lenei mea i se taimi vave, pe a 2-3 laulaau moni ua atoatoa ona fausia.

Ua talitonu tagata popoto faapea o le filifiliga e fesoasoani i le atinaʻeina o aʻa, o le a malosi atili ma malosi ai le laau.

E pei o le vaitaimi o le alualu i luma tuputupu aʻe, o le fatuga amata amata ona manaʻomia se aofaiga o eleele, meaʻai ma le okesene. O loʻo faʻaauau le atinaʻe o le aʻa, e manaʻomia ai le tele ma le tele o avanoa i totonu o le tane.

O le a le mea e tupu pe afai e te le solomuli:

  • totoa vavalalata, aʻa faʻatasi ma isi;
  • o le pala e paʻu i tua i le tuputupu ae, e faasolo ina vaivai ma vaivai;
  • e leai se okesene ma meaʻai;
  • faiga le lelei ona maua.

O le mea lea, o pamu talavou e faateleina le vaega o mea taumafa e ala i le toe totoina o ipu tetele e tusa (500 ml i le voluma). O lenei mea e maua ai fualaau totogo mo le atinaʻeina o aʻa ma o le ki i le soifua maloloina. E le gata i lea, o le vili e fesoasoani i le atinaʻeina o aʻa, e faʻaleleia ai le tulaʻi mai i luga o le eleele, e fesoasoani e filifili ni laau malolosi ma faʻaumatia oe vaivai. Afai e talafeagai ai, o le pikiina o le a fesoasoani e faʻagesegese ai le tuputupu ae o fualaʻau.
Ma le isi, mafaufau i le auala e mafai ona e fafagaina ai tamato aʻo leʻi pikiina, pe a uuina, pe mulimuli ane, ina ia mafai ai e leʻau o le laau ona gaogao ma malosi.

Matou te ofoina atu ia te oe e matamata i se vitio i luga o le a le tomato o loo i ai ma le auala e tatau ai ona faʻamaʻaina se laau aʻo leʻi toe totoina:

E faʻafefea ona fafagaina se laau laʻititi ae lei totoina

E talafeagai mo tamato i le amataga o le totoina o se fatu laau?

O fualaau laiti e manaʻomia tele le tele o meaʻai.. Talu ai o malosiaga uma lava i lenei taimi e faʻatatau i le tuputupu ae, o le atinaʻe o aʻa ma le tuputupu ae o le laumei lanumeamata. O se laau ola maloloina e mafai ona ola i luga o laufanua lafulemu, eleele palasua. E masani lava, o tagata atamamai e fautuaina le uluai fafagaina ina ua maeʻa le faʻamautuina o le lautusi moni muamua, o nisi taimi i se taimi mulimuli ane.

O le numera o laei e faalagolago i le lelei o le palapala lea e lūlūina ai fatu, ma le palapala lea o le a faʻapipiʻiina ai le tipu pe a uma ona pikiina.

Afai o le laau e le lava meaʻai, ona faigofie tele lea ona matauina e ala i foliga mai o le ata.

Faailoga o le le atoatoa o meaʻai:

  1. Le lava o le nitrogen e faaalia ai le samasama o le pito i lalo o laulaau pe a maeʻa. I lenei tulaga, o le sili atu o le nitrogen o loʻo faʻaalia e le lanu samasama o le vaega lanu meamata. O le a fesoasoani le urea solution poo le ammonium nitrate iinei.
  2. Afai e le maua e le laau le phosphorus, o le vaega pito i lalo ole laulaau e avea ma lanu viole. Ina ia foia lenei faafitauli, faʻaaoga le superphosphate (pe o le a le ituaiga o fugalaupapa faʻamalolo mo tamato ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina, faitau iinei).
  3. Faatasi ai ma le leai o le palukala i totonu o le eleele, o le a mumu le taameni laiti ma afai e te le tauina, o le a fua le fua.
  4. Faatasi ai ma le leai o se uamea, o laau toto e mafatia mai le chlorosis, samasama ma le mimilo o laulaau ua matauina. O le faʻataʻitaʻiga uʻamea e atoatoa iinei.

Fugalaau faʻaleleia fale

Afai e te filifili e fafagaina fualaʻau aʻo leʻi e pikiina, ona avea lea o le fofo aupito sili mo le fafaga muamua o le faʻamaʻi paʻu. O le a faʻalagolago le puipuia o taʻaleʻale talavou mai le tuai.

Mo lenei mea, o le 1 tsp concentrate (micronutrient with concentrate copper concentrate) o loʻo faʻavaivaia i le 10 l o le vai. Ona tele ai lea o vai mamago. E tumau pea le teuina o le vaifofo i le umi e tatau ai.

Mo ni laei mulimuli ane, o vailaʻau faʻamalosi ma vailaʻau faʻasaina ua saunia i le fale e talafeagai lelei.

Fua o fuainumera 1:

  • 2 lita o vai.
  • 1 g o Urea.
  • 8 g o le superphosphate.
  • 3 g o le potassium sulfate.

Fua le fuainumera 2:

  1. 5 g falaoa o le fefete i le 5 lita o vai.
  2. Faʻalelei lelei.
  3. Fafaga mo le 24 itula.

E le mafai ona teuina le fefete o le fefete. E faʻaaogaina loa pe a uma sauniuniga.

Aoao pe faʻapefea ona e saunia se mea faʻafefiloi luga o le fefete mo tamato, faʻapea foʻi ma mea lelei ma faʻamalosi o ia ituaiga faʻasusu, e mafai ona e mauaina iinei.

Fua o le fuainumera 3:

  • 2 lita o vai.
  • 1 tbsp. sipuni fafie.

Faʻafefiloi ma faʻafesoʻotaʻi mo le 24 itula, ona faʻavaivai ai lea.

Fua fua fua 4:

  • 2-3 vaega o paʻu mata fago (pe faʻapefea ona faʻaogaina fagu faʻi ma isi mea faʻalaʻau mo le fafagaina ma le tuputupu ae tatau o tamato, faitau iinei).
  • 1 vaega o le vai.
O fagu fagu paʻu vai ma faʻaauau mo le 3 aso. Aʻo leʻi fafaga, faʻamamafa i le vai i se fua faatatau o le 1: 3. O fualaʻau uma e faʻamatalaina e faʻaaogaina mo laei.

E faʻafefea ona faʻafefiloi:

  1. Aʻo leʻi faʻaleleia le eleele e tatau ona faʻaleleia.
  2. O le auala e sili ona talafeagai mo le fafagaina o se tui, talu ai o le fale o loʻo laʻititi lava ma agavaivai.
  3. I lalo o togalaau taʻitasi, e manaʻomia le aumaia o le 3-5 g vaifofo mai se tui.
  4. O le laei lona lua e mafai ona faʻatinoina e le sili atu i le lua vaiaso talu mai le muamua.

I lenei laasaga (aʻo lei faia le pi) o laau laiti e laiti ma vaivai. O iinei o le mea autu - aua le faʻaaogaina!

O a faʻamafanafanaga ma o afea e fafaga ai tamato pe a uma ona faʻavasega?

Ina ia mafai ona totogo laau toto, ma fua - lapoa, o le sao saʻo o le tuufaatasiga e tatau mo le ofuina pito i luga. E le gata i lea, o le masani ma faʻamaonia taualumaga e taua. O le afu pito i luga e manaʻomia e faʻafetaui ai ma le fusi laʻau. E le gata i lea, e tatau ona e mulimuli i tulafono o taualumaga.

Laʻau faʻamaʻi

O le laei muamua e tatau ona faia e le muamua nai lo le 10-14 aso talu ona filifilia.. O le fafaga faalua na faia ile lua vaiaso. Tolu - pe a manaʻomia. O le fafagaina mulimuli o fualaʻau o loʻo faia i le 10 aso ao le i totoina i le eleele.

A maeʻa le pikiina, e faʻaleleia atili e le laau le masini lanumeamata, ma o mea nei o le a fesoasoani i lenei mea.

Fua o fuainumera 1:

  • 1 tbsp. sipuni urea.
  • 1l vai.

E faʻafefiloi vaega aʻo leʻi faʻamavae atoa ma faʻaleleia le tele o laau. O lenei fafaga e fesoasoani e fausia se lanu meamata.

Fua le fuainumera 2:

  • 1l vai.
  • 1 tbsp. sipuni fugalaau "Nitrofoska."

Faʻasolo le meaʻai seia maeʻa atoa ma faʻafefeteina fualaau tetele.

"Nitrophoska" o se vailaau omea. O vaega taua - phosphorus, potassium, nitrogen i tutusa tutusa. E maua i foliga o granules.

O faʻamatalaga e uiga i aoga o fugalaʻau o minerale mo fatu ma tamato matutua, faʻapea foʻi ma ituaiga o laʻei ma la latou faʻaoga, e mafai ona maua iinei.

Fua o le fuainumera 3:

  • 1 tsp. Sulphate potassium.
  • 1 tbsp. sipuni superphosphate.
  • 0.5 lita o le moa moa.
  • Suavai -10 l.

Fua fua fua 4:

  • 0.5 lita o mullein vai.
  • 1 tbsp. sipuni "Nitrofoski".
  • 10 lita o vai.

Liquid mullein e mafai ona faʻatau i soʻo se faleoloa mo faifaatoaga ma fai togalaau. I le avea ai o se tulafono, ua faatauina atu i totonu o pusa 5 lita. E tusa ai ma le kamupanī, 1 l o lea vai e suia ai le 100 kilokalama o le sua fou. I totonu foi o le faleoloa faʻatoʻaga, e mafai ai ona e faʻatau se mullein mullein i afifi eseese.

Fertilizers e tusa ai ma fua o le 3 ma le 4 e tatau ona faaopoopo i laau taʻitasi mo 200-300g (e tusa ma le afa o le ipu ile 0.5-lita).

Faʻataʻitaʻiga Foliar mo le susunuina

Faʻaaoga Foliar o le totoina o laau totō ma faʻapitoa faʻapitoa mai se pulumu.. O se auala sili lenei e faʻafefe ai laau i le taimi o laasaga o le tuputupu aʻe ola ma faʻatasi ma faafitauli i le eleele.

O le mea sili ona lelei - o le faʻavaveina o le taumafaina o meaʻai. O le avanoa lona lua o le lelei i lalo o tulaga leaga o le tau.

E i ai foi se faʻaitiitia - faigata i le filifilia o le faʻamalosi o le vailaʻau. Afai e sili atu i ai, e mafai ona e susunuina i laulaau. I lenei tulaga, o le faʻateleina o le faʻamaʻi tatau e 3 taimi e itiiti ifo nai lo aʻa.

A faʻaalia le laʻei folimusi:

  1. Tele le eleele malulu. O faʻamaʻi faʻamaʻi i totonu o sea eleele e le lelei ona faʻafefe.
  2. O loʻo iai faʻafitauli vaivai i le togavao faʻatasi ai ma faailoiloga o micronutrient deficiencies.
  3. A o leʻi tupu.
  4. Faatasi ai ma faafitauli ma aʻa, pe a faigata ona faʻafefe meaʻai e ala i aʻa. O mafuaʻaga atonu e ese ai: maualuga le vevela o le eleele, faʻafefeteina o le eleele, le lava o le okesene i le eleele, aʻafia aʻa (i le taimi o le gaioiga poʻo le mafuaʻaga o faʻamaʻi).
E le tatau ona fafagaina i le gasologa o le aso, e pei o le suavai mai lau lafoaʻi vave vave ma le aoga o le taualumaga ua leiloa.

Mafaufau i fua sili ona lelei.

Fua o fuainumera 1:

  • Suavai - 9l.
  • 10 pata o iodine.
  • 1 lita uila.

Fua le fuainumera 2:

  • ½ tamai fagu o Zelenka (lanumeamata lanumeamata).
  • 10 pi. papa "Trichopol".
  • 10 lita o vai.

Fua o le fuainumera 3:

  • ½ ipu suka.
  • Ipalaine 15 faʻafefe.
  • 2 lita o le uila.
  • 10 lita o vai.

Faitau atili pe o le a le iodine e lelei mo le fafagaina o tamato ma pe faʻapefea ona faʻaaoga lelei, faitau i lenei tusiga.

Tulafono mo le failaina o foliar:

  1. O le mea aupito sili lea i le faʻatinoga o laei pito i luga i le tasi aso i le 10-14 aso.
  2. Aua e te sili atu i le maualuga o le fautuaina o le gaʻo i le sauniuniga.
  3. Talia i aso uma le tulaga o laau, pe afai ua faasolosolo ina leaga, ona tatau lea ona faalēaogā pe toe suia le fafagaina i se isi fualaau faasaina.
  4. Afai o le laau toto o loʻo i totonu o le fale lauʻeleʻele pe a uma ona veleina, e tatau ona faʻamalosi le potu (o mea taua o le pipiina o le tomato i totonu o le fale lauʻeleʻele, faitau iinei, ma mai lenei tusiga o le ae iloa ai pe faapefea ona filifili le mea sili ona lelei mo le gaosia o lanu meamata).
  5. E le tatau ona i ai ni vailaau fufulu mama i totonu o le chlorine.

E sili atu pe o le a le taimi e te manaʻomia e fai ai laʻei foliar ma mea sauniuni, faitau i ai.

Fautuaga faaopoopo

Ua lapatai mai tagata popoto:

  1. Fertilizing plants with mullein e sili atu ma le tolu taimi i le vaitau e matua le manaomia lava.
  2. O le eleele e le tatau ona faʻamalolo tele, aua o le a ola lelei fua laau, ma o fua o le a laiti.
  3. E le talafeagai le tuʻuina o manulele po o manulele manu i totonu o vaieli, ua mafua ona o le leai o se seleselega ma se laumei lanumeamata lapopoa.
  4. Fertilize seedlings e mafai ona naʻo le taeao po o le afiafi.
  5. A maeʻa faʻasosoʻo, e tatau ona faʻamaua le laau i vai inu i le vevela o le potu.
  6. Ava muamua le eleele i le tuufaatasiga, lea o loʻo i ai uma meaʻai talafeagai. O le a avea ma meaai autu i luma o le totoina o tamato i le eleele.

O le mea lea, o le muamua ma isi mea uma na sosoo ai o le fugaina o tamato, i le taimi muamua ma pe a uma le tafe, e mafai ona faia faʻatasi ma togafitiga faʻavae ua saunia i le fale. Aua le faʻagaloina fautuaga a tagata atamamai, ae i le taimi lava e tasi, e le tatau ona e faia ma le faʻaeteete mea uma e te faʻalogo ma faitau i ai. O iinei e taua le uiga auro. O le faiaoga sili ona lelei. E na o le mauaina o tomai aoga i le galue ai ma laau o le a e malamalama ai po o fea fautuaga e tatau ona amanaʻia ae leai.