Fualaau aina

Tuputupu matagofie matagofie mo lau saite - "Katyusha"

Mo tagata fiafia i tamato-tele tamato o loo i ai se ituaiga eseese, ua taʻua o le "Katyusha". O lona aoga sili atu nai lo isi tamato o lona tino puupuu. O le mea lea, e te le manaʻomia se aulamaʻe maualuga, e oʻo atu i se maualuga e le sili atu ma le 80 cm. Ma e le naʻo lona uiga lelei.

Faitau atili e uiga i nei tamato i totonu o la tatou tusiga. Mai ia mea o le a e aoaoina ai mea uma e uiga i foliga o le galueaina, o uiga autu. Ma maua foi se faʻamatalaga atoatoa o le ituaiga.

Tomatoes "Katyusha": faʻamatalaga o le ituaiga

"Katyusha" na gaosia e saienitisi Rusia, na maua le resitalaina o le setete o se ituaiga e fautuaina mo le galueaina i le eleele tatala ma puipuia i le 2001. Talu mai lena taimi, na ia mauaina ai ana uo i le au faila o tamato tetele. "Katyusha" o se ituaiga vavao vave, mai le totoina o fatu laau e fua i fua muamua, e tatau ona e faatali 80-90 aso. Stambov vao, fuafua, maualuga laau 80-90 cm O lenei ituaiga ua fautuaina mo le galueaina i eleele puipuia ma fale puipui. E tutusa lava le hybrid F1.

E i ai le teteʻe malosi i le mosaic virus. Tomatoes "Katyusha" ei ai le maualuga o le tofo, ma o le a avea ma teuteuga o soo se laulau. Mo le faʻaaogaina atoa e masani ona faʻaaogaina, ae faʻaaogaina foi i le paluga. Talu ai ona o le maualalo o mea o loʻo maua i lenei ituaiga o tamato, ua maua ai le sua lelei lelei.

O se fualaau lelei lenei, ma le tausiga lelei mai se togavao e mafai ona sili atu i le 5 kilokalama. Faʻatasi le fuafuaga o le totoina o togalaau 4-5 vine ile sikuea. m, e liliuina pe a ma le 17-20 kilokalama.

Faatasi ai ma tulaga taua o lenei ituaiga o tagata tomai faapitoa ma tagata atamamai:

  • maualuga uiga lelei;
  • tetee i le vevela vevela;
  • maualuga faʻamaʻi faʻamaʻi i faʻamaʻi;
  • mea e teu ai

Faatasi ai ma ni faaletonu ua matauina:

  • ma le le tausia lelei ua le toe maua le tofo;
  • talepe lala;
  • faʻamalosi i le faʻamalolo.

Uiga

  • O fua e oʻo atu i le matua ua i ai se lanu piniki po o le lanu piniki.
  • E lapotopoto uma.
  • I le tele e le tele, 120-130 kalama, ae e 150 kene foi.
  • Le numera o kamera 6-8,
  • mea matagogo o le tusa ma le 5%.
  • O tamato e seleseleina e mafai ona teuina mo se taimi umi, ma faʻafeiloaʻi femalagaiga.

Vaega o le tuputupu ae

Ina ia maua se taunuuga lelei i le avanoa lautele, "Katyusha" sili ona olaola i le itu i saute. I lalo o le ata po o le greenhouses e ola lelei i vaega o le paʻu totonu ma i le tele o itu i matu, e le afaina ai le fua. O le autu autu o le "Katyusha" o le tuufaatasiga lea o le tuputupu aʻe o le vao, e laʻititi ma le tele o ona fua, e tele lava. E taua foi le taua o le tetee atu i le lamala, malulu ma le vevela.

Ona o le mamafa o le fua o le laau, e manaʻomia ai e le ogalaau se pusi, ma o lālā o loʻo faʻapipiʻiina, o le solia o lālā e le mafai ona faʻaalia. O le togavao e tatau ona faʻavaeina i le tasi mea. I le laasaga o le atinaʻeina o laau, e tatau ona totogi tele le tausiga i taumafa e aofia ai le paluka ma le maika, i le lumanaʻi, e mafai ona tufatufaina atu fagotaga faʻapitoa.

Maʻi ma faʻamaʻi

Tomato "Katyusha" e ui lava e teteʻe i faʻamaʻi, ae e mafai lava ona aʻafia e se faʻamaʻi pei o le fomaʻi. Ina ia faʻaumatia lenei faʻamaʻi, e tatau ona aveese le fua na afaina. Ma o le togavao e tatau ona togafitia i le fualaau faasaina "Hom" ma faʻaitiitia le aofaʻi o fugalaʻau faʻavae, ia faʻaitiitia le palapala o le palapala, ia faʻavevelaina le greenhouse pe afai o loʻo i ai le fale. Nofoaga mumu o se isi faʻamaʻi e mafai ona aʻafia ai lenei ituaiga. O fualaau oona "Antracol", "Consento" ma le "Tattu" o loo faaaogaina faasaga i ai.

Mai iniseti leaga e mafai ona aʻafia i se moa eleelea. Ia te ia, faaaoga le fualaau faasaina "Bison". I le itu i saute o loʻo i ai se maualuga maualuga o le osofaʻiga o le fala o le Colorado potato, o le fualaau oona "Prestige" o loʻo faʻaaoga faasaga i ai. Afai o le laau o loʻo i totonu o se kiona, ona ono aʻafia ai lea o le lanu meamata, ma e masani lava ona faʻaaogaina le Faʻasalaga.

E pei ona taua mai i le toe iloiloga, na o le pau le faigata i le tausiga o ituaiga tomato "Katyusha" o le tausisia ma le faaeteete o le faigamalo o laei, a le o lea, e tusa ai ma tagata poto masani, o uiga o le tofo ua leiloloa. O le malologa e le faigata tele. Lelei lelei ma lelei ma seleselega seleselega.