Fualaau aina

Vaitala o tamato "Aurora F1" - vave vave ma maualuga le fua

O le ituaiga o ituaiga Aurora F1 na faʻaofiina i totonu o le Setete Setete ua fautuaina mo le galueaina o fale tafaoga ma i luga o tualaʻau. Muamua lava, o le au faifaatoaga o le a fiafia i le mafai ona vave faʻatumu le maketi i tomato fou.

E mafai ona e maua nisi faʻamatalaga e uiga i nei tamato i totonu o la tatou tusiga. I totonu o lea mea, o le a tatou faʻamatalaina uiga autu o le totoga ma foliga o lona faʻatoʻaga, faʻapea foʻi ma lona faʻamatalaga atoa.

Tomato "Aurora F1": faʻamatalaga o le ituaiga

O le togavao o se ituaiga laau toto e oʻo atu i le maualuga o le 55-65, i lalo o tuutuuga o le tulaueleele i lalo o se ata tifaga e oʻo atu i le 70 simita. Vaitala ma le matua matua. O tomato muamua ma le faʻaeteete ma le faaeteete e mafai ona maua mai i le 85-91 aso i le maeʻa o le totoina o fualaau. A totō vave i totonu o le fale lauʻeleʻele, pe a uma le seleselega, e mafai ona maua ai ni fuālaʻau fou ma fua mai ai le tuai o fualaau aina.

O se togavao e iai sina laumei lanu lanu meamata, laʻau tele, masani mo foliga o le tamato. O le fua muamua o fualaau aina e faia pe a uma le 5-7 laulaau, o le isi o loʻo tuʻuina i le 2 laulaau. E tusa ai ma iloiloga na maua mai le au faifaatoaga, e sili atu le lelei o le vaomatua e faʻapipiʻiina ai se lagolago i luga. E sili atu ona lelei le faʻatinoga o le faʻaleleia o le faʻaleleia o laau toto 1-2 faʻapipiʻi

Le lelei o se paʻu:

  • Tuai vave.
  • Fualaau matagofie o le seleselega.
  • Faʻafitauli i faʻamaʻi.
  • Laititi tulaga manaomia o tulaga tuputupu ae.
  • Lelei sili atu.
  • Puipuiga lelei pe a feaveaʻi fua.

O fai togalaau na tuʻuina atu faʻamatalaga ina ua maeʻa le ola o le uʻamea Aurora e autasi; e leai ni faaletonu iloga ua iloa.

Uiga

  • O le foliga o tamato o le lapotopoto, ma le itiiti o le atuatuvale i le au, o le lipine o fualaau aina ua le lelei ona faamatalaina.
  • O fualaau e le mama e mumu lanumeamata i le lanu, e mama i se lanu mumu vavalalata e aunoa ma se pogisa i luga o le au.
  • O le mamafa o le 100-120, pe a tupu aʻe i le malu ile 140 kalama.
  • Le faʻaaogaina o le lautele, lelei lelei ma le manava atoa, faapea foʻi ma salakeke, sau sau.
  • Le fua o le 13-16 kilokalama pe a tulaʻi i luga o sikuea. se mita o palapala 6-8 bushes.
  • Maualuga maualuga o le saogalemu ao faagasolo femalagaaiga e aunoa ma le faʻaitiitia o le faʻaaliga.

Vaega o le tuputupu ae

O le kulupu o loʻo faaalia ai le teteʻe lelei i le mosaic viruses ma Alternaria. Mai le tele o isi ituaiga e tu mai i fafo o se faauo, toe vave maua mai le seleselega. Mo uluaʻi faaputuga muamua e lua, e mafai ona e maua pe tusa o le 60-65% o le seleselega, ma o le vave o le taumafa e mafai ai ona e aveesea le tele o fualaau aina aʻo le i amataina le maʻi pipisi.

E leai ni eseesega tele i le galueaina o laau faʻatusatusa i isi ituaiga o tamato. Fautuaina le fausiaina o vai i le afiafi, le vaeluaina o le palapala ma le aveeseina o vao leaga. I le vaitau o le tuputupu ae ma le fuaina mai, ua fautuaina ina ia faatino 2-3 mea faaopoopo i fugalaau faʻapitoa.

Soo se fai togalaau e filifilia ni tamato mo le totoina, e faavae i luga oa latou taiala. Filifilia o se paʻu "Aurora F1" e le mafai ona e sese. O le matua o le matua, e oʻo lava i fua o le fua o le a valaʻau i tagata uma.