Vaomatua faʻatoʻaga

E faʻafefea ona faʻafefe sekone i luma o le Tausaga Fou

O le toʻatele o tagata fiafia e fiafia e fiafia i le tofo o le fua, e le gata i le tau mafanafana ae faapena foi i le taumalulu.

I lenei tusiga o le a tatou faʻamatalaina mea e manaʻomia ona fai ina ia 'ai ai i luga o le pamu i le vaitau o le taumalulu ma le auala e mafai ai ona faʻasaoina lona tofo.

Berry selection

Ina ia ola pea le ola o le fua i le umi e mafai ai ao tumau pea lona tofo, e taua tele le iloa po o le fea launiu e filifili mo le seleselega mo le taumalulu.

Faʻaaliga

Pe a filifilia ni fua, ia mautinoa ia eʻi totoʻa atu i foliga vaaia. E le tatau ona faaleagaina. O le sunburn, vavao, ma o ma o nifo e le aoga ai le fualaau aina mo le teuina umi.

E taua! Aua nei teu vine i luga o se mea faigata - o le a taʻitaʻia ai le i ai o nifo ma le vave faʻavave.
O le mamafa o le mamafa o le pi e tatau ona 4-5 kilokalama. O le talipolo e tatau ona taulimaina ma le faʻaeteete, e le o le lafo, faʻasaoina lona faamaoni. A leai, o le a vave ona mou atu ma e le mafai ona teuina.

Eseese

Faʻasaʻo le siloti aʻo leʻi amataina le Tausaga Fou pe afai e te filifilia le togi saʻo. E na o le tuai-o ituaiga o fualaau aina ei ai se paʻu mafiafia e sili ona lelei mo le teuina. Aumai fua mo le seleselega e fautuaina i le faaiuga o Setema. E masani lava e aofia ai le leai o ni meaʻai, talu mai le taimi nei o lo latou matuitaga e tupu e aunoa ma ni vailaau faʻamalosia. E fautuaina le tuuina atu o mea e fiafia i ai ituaiga eseese ma pulupulu malosi, e pei o "Astrakhansky striped", "Dessert", "Present of Kholodov", "Volzhsky".

O tulaga sili mo le teuina o taimi uumi

I le taimi o le taumalulu e faʻataʻitaʻi se fasi fua suamalie, manatuaina o aso vevela, e tatau ona e iloa le auala e teuina ai le suavai seia oʻo i le Tausaga Fou. E tāua tele le matauina o nisi tulaga o le teuina o fualaau aina:

  • e tatau ona pouliuli le potu;
  • talafeagai e maua ai le faʻavavevave faifaipea;
  • vaʻaia o le ea e tatau ona i totonu + 6 ... +8 ° С. O le faateleina o le vevela e fesoasoani i se suiga i le tulaga tutusa o le poloka, lea e tau atu ai i faiga o le faʻamalosi. Pe a paʻu le vevela i lalo o le 0 ° C, e mafai ona suamalie fualaʻau;
  • e tatau ona iai le 60-80% ile maualuga o le faʻafefe. O le faʻaitiitia o le faʻamafanafana e mafua ai le leai o le suamalie o le tilo, ma i luga o le maualuga, o fua e amata ona pala.
E te iloa? O le mamafa o le silotilo lapoa e 120 kilokalama. Na tupu i Amerika ma lisiina i le Guinness Book of Records.
O le fale maualalo e avea o se nofoaga lelei e teu ai. E ala i le mulimuli i tulafono faigofie, e mafai ona e tausia le fua mo se taimi umi.

Teuina o le kelo i le fale

"O le susuga leoleo" e mafai ona teuina e le gata ile fale. O le mea moni, o le nofo i totonu o se fale mautotogi, o le a sili atu ona faigata, ae e mafai lava ona mafai. O nofoaga talafeagai e aofia ai:

  • faletalimalo;
  • tioata pupula;
  • le faletaele.
Nofo i totonu o se fale tumaoti, e mafai ona e teuina ni meaʻai:

  • i totonu o le pulou poʻo lalo ifo;
  • i le faletaavale;
  • i totonu o le fale;
  • i le taumafanafana vevela poʻo se potu malulu, ae o le ea vevela e le tatau ona sili atu i le +8 ° C.
E tele auala e teu ai fua. Matou te fautua atu ina ia faamasani i mea masani.
Pe a seleseleina le seleselega, o le fesili e tulaʻi mai e uiga i le teuina lelei o aniani, pateta, kapisi, kukama, kāloti, beets, rhubarb, seleri.

Moss

Afai e te filifili e filifili lenei metotia, e muamua ona e alu e alu i le vaomatua e aoina ai lau. E tatau ona mago. O Moss e tatau ona ufiufi i le pito i lalo o se atigipusa laau poo se atigipusa, tuu ai vine i luga ma ufiufi i luga o le galu mai itu uma. O le atigipusa ma le siloti e tatau ona teuina i totonu o le pulou poʻo le fogafale maualalo, o le vaʻaia ole vaʻaia ole maualuga e 2-3 ° C.

Faapipii

Faatasi ai ma lenei metotia, e mafai ona teuina fualaau aina i totonu o se fale tumaoti ma fale mautotogi. Muamua e te manaʻomia le afifiina o le pusa i totonu o se fausaga masani, ona tuu lea i se taga manoa ma tautau i luga o se matau. O le siloti e le tatau ona paʻi atu i luga o soʻo se mea, o lona uiga, e tatau ona taofia uma.

Fufulu

O lenei metotia e masani ona faʻaaogaina e tagata e vevela le ogaumu i fafie. Pe mafai foi ona e faatauina i faleoloa faapitoa. E le faatagaina e Ash le faʻaliliuina ma le siama o siama faʻamalosi, e gaosia ai le susu. E sasaa le pefu i le pito i lalo o le atigi laupapa, ona tuu lea o vine i luga ma sasaa i lefulefu i luga. O le pusa po o le pusa e tatau ona ufiufi i se tapuni ma le tauagavale i totonu o le pulou.

Straw

Lelei e lelei mo le teuina o taimi uumi. O le pito i lalo o le atigipusa po o le atigipusa e sili atu le aoga o le vaomago. Ona faataatitia lea o vine i luga o se auala ina ia i ai se mamao i le va oi latou, ma o le au e tilotilo i luga. I le va o le suamalie e lafoaʻi ai foi vaomago, tuu i luga. E tatau ona ufiufi uma ia vine.

Paʻu poo le paraffini

E tatau ona faʻafefete le solo poʻo paraffini ma ufiufi i le silo. O le laulau e tatau ona mafiafia, e tusa ma le 1 cm. I totonu o lenei pepa, e teu ai vine i se mea malulu, mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o lalo poʻo le potu.

Suavai

O le vai malulu ua sasaaina i totonu o le pulu poʻo se laupapa laupapa ma ua lafo i ai se totipolo. E tatau ona ufiufi atoa i le vai. O fua i totonu o le falala o loʻo totoe i le pito i lalo.

Sand

O se atigipusa po o se isi koneteina o loʻo i totonu o se fogafale poʻo se isi nofoaga malulu e tatau ona ½ tumu i le oneone. Fua o fua o loʻo taatia i lalo ma le aʻa. E le tatau ona latou fesoʻotaʻi ma isi. Ona lilo lea o vine i le oneone.

Clay

E tatau ona faʻaitiitia le omea i le vai i le tutusa o se paʻu mafiafia. Ona faʻaaogaina lea i le fale. A maeʻa le ele, e tatau ona ufiufi le silotilo i ni isi laulau. E tatau ona faʻagogo lelei vai taʻitasi. O le iʻuga, e tatau ona tusa ma le 0.5 cm le 'eleʻele omea. A maeʻa maeʻaeʻa, ona tuʻuina lea o fua i totonu o se potu malulu ma malulu i se tulaga faʻagata pe tuʻuina i luga o le sawdust.

E taua! Aua nei filifili e teuina ni meaʻai e le masani ai i le faʻamoemoe latou te matutua. O ia fua, e faaopoopo atu i se tofo le lelei, ua i ai se tamai fale ola ma ua vave ona paʻu.
Iloaina le tele o le siloti ua teuina, e mafai ona e amata selesele i se taimi faapitoa e teu ai seia oo i le Tausaga Fou. I le averesi, i le noatia i tulafono ma tulaga e teu ai, e mafai ona faasaoina melons 3-4 masina.

E mafai ona faʻafefe se siloti mo le taumalulu

I le taumalulu, ou te manao tele e manatua le taumafanafana ma lagona le suamalie suamalie o le "sunnyny". O le toatele o tagata fiafia i nei fualaau aina e fiafia i le fesili: e mafai ona galo se tui?

Ona o le taatele ma le lauiloa o mea e faʻaaogaina ai le malulu, o le malulu o se tasi lea o auala sili ona lauiloa o le seleselega, vine, eggplant, strawberries, susu susu, apples, cilantro.
O le mea e leaga ai, o le maualalo o le vevela e afaina ai le tino oona, ma o le a le toe iai, e avea ma suavai. Ae ui i lea, e ui lava i lea, e iai auala e faʻafefe ai. Faʻapipiʻi mai fatu ma fasi fasi mimiti e tatau ona tuʻuina i luga o se ipu mafolafola ma auina atu i le faleisa. I lalo o le malosi o le malulu, o foliga o fua, o latou tofo ma le susu o le a faasaoina.

A maeʻa ona faʻamaʻiina ia vaega e tatau ona tuʻuina i se pusa poʻo se afifi. I taimi o aso malolo o le Tausaga Fou, e mafai ona faʻaaogaina e fai ai ni meaʻai po o ni pati.

O le faʻafefe faʻafefe o le a avea ma se togafitiga sili i le taumalulu. Mo le faigofie, e tatau ona vave faʻamaʻi, tipi i vaega. O le mea lea, e mafai ona e faia le uluai ice kulimi ice cream, lea o le a avea ma se mea manaia i luga o le laulau o le New Year.

E te iloa? Sa mafai e le Iapani ona aumai ni suauu e le masani ai - faʻatusa. E sili atu ona faigofie le teuina i totonu o le pusaaisa.
O le siloti o se tamaʻi pele ma maloloina e mafai ona teuina mo se taimi umi. I le faʻaaogaina o fautuaga, e mafai ona e fiafia i lona tofoina e le gata i le taumafanafana, ae pe a uma foi le tau.