Fualaau aina

Sailia mo faifaatoaga - ituaiga eseese o tomato "O se Faauuga Sili o le Muamua": ata ma faamatalaga lautele

O fualaau amata vave o le "Mea Sili ona Matagofie o le Tuai" ituaiga e tele le alofagia e faifaatoaga.

Muamua tomato ua atoatoa ona iloa, latou te manaia, lelei teuina, e mafai ona feaveaʻi mamao atu mamao.

O le ituaiga e lelei e le gata mo tagata tomai faapitoa, ae faʻapea foi mo le au faifaatoaga faʻamalosi e mananao e faʻamafanafanaina o latou aiga i fua aoga, fualaʻau-fua tele.

O se faʻamatalaga atoa o le eseesega e mafai ona maua i lenei tusiga. E mafai foi ona e faamasani ma ona uiga autu ma mea taua o le galueaiina, gasegase po o le tetee atu i faamaʻi.

Tomato Masterpiece Tuai: faʻamatalaga eseese

Igoa tulagaMuamua ata mataga
Faamatalaga lauteleVaitausaga o le vaitau maualuga-fuaina o ituaiga
FaʻatonuRusia
Toto105-110 aso
PepaFaʻamau
LanuRed
O le mamafa o fuamato120-150 kalama
TalosagaUma
Tuʻu atu ituaiga5 kilokalama mai se togavao
Vaega o le tuputupu aeFaʻasalalau Agrotechnika
Faʻafitauli faʻamaʻiTetee i faʻamaʻi tetele

Toto Tomato "Muamua Faʻamatalaga Muamua" vaeluagalemu o le vaitau maualuga-fuaina o le ituaiga. Fugalaau fai fuafua, compact. O le maualuga o se laau matua e le sili atu nai lo le 50 cm. O le aofaiga o le lanu meamata e fua, o laulaau e lanumeamata, laititi. Fua e fua i nai pulumu laiti o le 4-6 fasi vaega. O le gaosiga e sili ona lelei, mai le 1 laau vao e mafai ona aveeseina i le 5 kilokalama o tamato ua filifilia. O fua o isi ituaiga o loʻo tuʻuina atu i le laulau i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu
Muamua ata mataga5 kilokalama mai se togavao
Bony m14-16 kg i sikuea mita
Aurora F113-16 kg i sikuea mita
Leopold3-4 kilokalama mai se togavao
Sanka15 kg i sikuea mita
Argonaut F14.5 kilokalama mai se togavao
Kibits3.5 kg mai se togavao
Siberia mamafa11-12 kg i sikuea mita
Honey Cream4 kilokalama i sikuea mita
Nofoaga4-6 kg mai se togavao
Marina Grove15-17 kg i sikuea mita

O le Tomato eseese "Faʻauluuluga Muamua" na gaosia e le au Farani. E tuʻuina atu mo nofoaga e iai le vaʻaia ma le mafanafana o le tau, e talafeagai mo le galueaina o fanua i luga o le eleele ma faʻamalama. O Tomatoes e puipuia mai le fesuiaiga o le vevela, faapalepale i sina lamala, e aunoa ma le faʻaitiitia o fua.

O fua ua aoina ua lelei ona teuina, o felauaiga e mafai. O fualaau lanumeamata na tupu lelei i le vevela o le potu. O fua e lautele, e talafeagai lelei mo salata ma le gaosiga atoa. Mai tamato tumu e saunia ai sauʻai suamalie, palu pateta, paluga, sua, lea e mafai ona faʻaaoga fou pe seleseleina mo le faʻaaogaina i le lumanai.

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le ae maua ai le tele o faʻamatalaga aoga e uiga i totoga totogo. Faitau mea uma e uiga i ituaiga taʻitoʻatasi ma taʻitoʻatasi.

Ma e uiga foi i le le mautonu o le tausiga o ituaiga vave ma le tele o ituaiga e mafua mai i le maualuga ma le malosi o le tetee.

Ata


Malosiaga ma vaivaiga

Faatasi ai ma mea taua o le eseesega:

  • fualaau suamalie suamalie e maua i vitamini ma microelements;
  • vave ona matua;
  • vailaʻau vavao faʻasaʻo avanoa i totonu o le togalaau;
  • totoga masani;
  • tetee atu i faamaʻi tetele.

O mea taua o le ituaiga e aofia ai le lagona lelei i le taua o mea taumafa o le eleele, faʻavaivai, laei. O le mamafa o le fua e 120-150 kalama. E mafai ona e faʻatusatusaina lenei fuainumera tutusa ma isi ituaiga i lalo:

Igoa tulagaFua o le fua
Muamua ata mataga120-150 kalama
Vavega valea60-65 kalama
Sanka80-150 kalama
Pink Pink80-100 kalama
Schelkovsky Early40-60 kalama
Labrador80-150 kalama
Severenok F1100-150 kalama
Bullfinch130-150 kalama
Faʻatonu le potu25 kalama
F1 amataga180-250 gutu
Alenka200-250 kalama

Vaega o le tuputupu ae

Tomatoes "Faʻatoʻaga Sili Muamua" e sili atu ona lelei le totoina o fatuga, ma faʻamautinoa le fua vave o fua. O fatu e totoina i le afa lona lua o Mati, ao le i totoina, e togafitia i latou i se tuputupu aʻe tuputupu ae.

O le eleele e aofia ai le faʻafefiloi o togalaau poʻo fanua o turupa ma le humus. Mo le sili atu o le tau o meaʻai, o se vaega itiiti o le superphosphate ua faʻaopoopoina i le mea e sui ai. Faitau foi faʻamatalaga auiliili e uiga ile palapala mo tagata totō matutua i greenhouses. Matou te taʻu atu ia te oe ituaiga o eleele mo tamato, pe faapefea ona saunia lau eleele lelei ma pe faʻapefea ona saunia le eleele i totonu o le kiona i le tautotogo mo le totoina.

O fatu e totoina i sina siʻosiʻomaga itiiti ma faʻafeiloaʻi i le vai. O le tuʻuina atu o Germination e manaʻomia ai se vevela e le laʻititi ifo i le 23ºC ... 25ºC, e sili atu le ufiufi o le atigipusa i fatu ma se ata.

A maeʻa ona totogo, ona faʻaalia lea o pusa i totonu o le malamalama susulu, faʻafeinu faʻalelei, pe'ā tatau ai, faʻamalamalama i luga o moli susulu. Pe a 1-2 laʻau moni o loʻo faia i luga o fualaau aina, latou te lafoaʻi ma fafagaina i latou i le faʻaaogaina o le vai.

Suiga i totonu o le kiona ma luga o moega e amata i le 55-60 aso talu ona lūlū fatu. I le vaiaso talu ai, e faʻamaʻaʻaina fualaau, ma aumaia i le hau malulu. E faʻafefiloi le palapala ma le humus, faʻapipiʻi pefu poʻo le superphosphate e mafai ona faʻafefe i totonu o vaieli.

Tomato ua totō ile 40-50 cm mai le tasi i le isi. E tatau ona faʻaleleia i latou i le tele o mea, ae le o se mea e masani ai, naʻo le vai mafanafana mafanafana. I le taimi o le totoina o togalaau, e tatau ai ona fafagaina le 3-4 taimi ma faʻalavelave faʻalavelave. E mafai ona fesuiaʻi ma mea faʻasili: faʻafefe mullein pe faʻamalu manu. Faaaogaina o laei folia faamama superphosphate.

Faitau atili i luga o la tatou 'upega tafaʻilagi e uiga i fomaʻi mo tamato.:

  • Laʻau manu, minerale, phosphoric, faʻapitoa ma faʻasaina e fai ma fugalaau mo fatu ma TOP sili.
  • Yever, iodine, amonia, hydrogen peroxide, ash, boric acid.
  • O le a le mea e fafagaina ai le fafaga ma pe a faʻapipiʻi, pe faʻapefea ona taitaia.

Maʻi ma faʻamaʻi

Toma Tomato "Faʻatoʻaga Sili Muamua" e le faigofie tele i faʻamaʻi. O fua na gaosia i luma o le faʻamaʻi o le tuai o le paʻu, o lea e le manaʻomia ai togafitiga puipuia. Puipuia le galue, vevela vao ma vaovao e puipuia ai le lauulu, tututumu po o le aʻa. E mafai ona togafitia faʻatoʻaga i le phytosporin poʻo se vaivaiga vaivai o le potassium.

Aoao atili e uiga i faʻamaʻi tumato masani i greenhouses iinei. Matou te taʻuina atu foʻi auala e taulimaina ai.

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le ae maua ai faʻamatalaga mautinoa e uiga i nei faʻalavelave pei o Alternaria, Fusarium, Verticillis, Phytophlorosis ma auala e puipui ai Phytophthora.

I totonu o le malae vaovao poʻo le fale lauʻeleʻele, o meaola faʻamaʻi e lamatia ai tomato, mai aphids ma nematodes i Colorado beetles ma Medvedka.

O asiasiga faifaipea o fanua tulaʻi mai o le a fesoasoani i le sailia o malo e leʻi valaʻauina. Iniseti ua faʻaumatia e falemaʻi vailaau faʻasaina poʻo vailaʻau faʻasaina: vai fasimoli, teuteu o celandine poʻo le sipisi.

Tomato varieties "Faʻataʻitaʻiga Sili Muamua" - o se mea moni lava e maua mo e fiafia i tomato vave. O fua e maua ai se 'oa tele, e mafai ona aoina ia Iuni. O le eseesega o loʻo i ai le faʻaogaina o le le lelei o le fesuiaiga o le vevela, e le o fefefe i meaola faalafua, ma e itiiti se faʻafitauli i faʻamaʻi. O le tele o togavao o le a maua ai se seleselega lelei, o fua na aoina e mafai ona 'aina fou pe mafai ona' aina.

E faʻapefea ona foliga mai le ituaiga tomato "Muamua Atamamai Muamua" i le togalaau, vaai i totonu o lenei vitio:

VaitausagaLaititi vaveFaʻamaʻaʻa
AnastasiaBudenovkaPalemia
Fagu vineMaea le naturaFualaʻau
Meaalofa a le TupuPink roiDe Barao le Sili
Polokalama MalachiteCardinalDe barao
Pink heartTinamatuaYusupovskiy
CypressLeo TolstoyAltai
Toa lapisiDankoRocket