Fualaau aina

O se filifiliga sili mo se fai togalaau - o se ituaiga o tomato "Cosmonaut Volkov"

I le taunuu mai o le vaitau o le tautotogo, o le fesili o le mea e toto i le dacha e sili atu ona televave.

E i ai fuamato eseese e talafeagai lelei mo le au fai togalaau ma tagata amataina. O le ituaiga "Cosmonaut Volkov", e uiga i la tatou tala i aso nei.

Faitau i la tatou 'upega tafaʻilagi se faʻamatalaga atoatoa o le ituaiga, faʻafeiloaʻi ma ona uiga ma faʻalapotopotoga.

Tomato "Cosmonaut of Wolves": faʻamatalaga o le ituaiga

Cosmonaut O Tomato Volkov o fua ia o tagata faifaatoʻaga i totonu o aiga. Sa resitalaina le Setete i le 2001. Talu mai lena taimi, na maua ai le lauiloa i tagata e fiafia tele-totoga tamato. E fautuaina le vailaʻau mo le totoina i totonu o le malae vaʻai ma i totonu o laufanua lau. E i ai le teteʻe malosi i faʻamaʻi faʻapitoa o loʻo i totonu o tamato. Ona o le mea moni e umi le vao, e faigata ona tausi ia te ia pe a toto i le eleele avanoa, aua e mafai ona pagatia mai le malosi o le matagi. Ma o le puipuia o le a sili atu le faigofie ona tupu i totonu o greenhouses.

"Cosmonaut Volkov" O se laupapa umi lava e maualuga le 140-200 centimeters. Laʻau faʻamaonia, faʻasologa. E faatatau i le tele o auala-vave, mai le totoina o fatu laau i fualaau o fualaau aina eseese o le 100 -10 aso. O le seleselega o le seleselega ma le fua lelei o fua, o le mea lea latou te fiafia ai i le "tomato" o le lau.

Faatasi ai ma le faʻaeteete ma lelei tulaga mai lenei ituaiga, e mafai ona e maua ni fua lelei, e tusa ma le 5-7 kilokalama mai se vao pe 15-18 kilokalama mai se sikuea. mita

O mea taua o lenei ituaiga o:

  • Maualuga maualuga.
  • Tetee lelei i faʻamaʻi tetele.
  • Toa lelei tele o le fua.
  • Lelei mo meaaoga.

Faatasi ai ma le le lelei o lenei ituaiga ua iloa ai, ona o le maualuga o lona tuputupu ae, e manaomia ai e lenei laau se tausiga faaeteete. Ona o le maualuga o le tuputupu ae mo tamato, e mafai e laau taʻitasi ona oʻo atu i le 200 centimita; o lenei ituaiga tomato e manaʻomia le lagolago ma le faʻamalosi. O lala o loʻo i lalo e manaʻomia se gaioiga faʻapitoa; o loʻo i ai le tele o fua sili ona maua.

Uiga o tomato:

  • Pe a fua le fua i le matutua, e avea ma mumu.
  • I le foliga, e lapotopoto, mafolafola.
  • O le tofo o tamato matua e sili ona lelei.
  • Fualaau aina e 6-7 potu.
  • O le mataupu matutu o le 5-6%.
  • E tele, 550-650 kalama, ae e tele atu i le 700-800 g.
  • O le seleselega o loʻo teuina ma le matagofie ma faʻatautaia le felauaiga.

O lenei tamato ua lauiloa o se siamupini moni i le anotusi o vitamini ma le paleni o sugars ma gasegase. O le aoga o le faʻaaogaina o fualaau aina, o se tasi lea o mea taua taua o lenei ituaiga tamato. O lenei ituaiga tamato e talafeagai lelei mo sauniuniga o tapenapenaga fale, aemaise lava fualaau laiti. E lelei foi ma fou. O Tomato ma pasta e mafai ona faia mai fua tele. Fualaau aina fuamalie e faʻafeiloaʻi ai le teuina ma le umi o le teuina.

Ata

E mafai ona e vaʻaia le tomati Cosmonaut Volkov i ata nei:

Fautuaga mo le tuputupu ae

O ituaiga o tamato "Cosmonaut Volkov" e talafeagai mo le galueaiina i le itu i saute o Rusia, pe afai e tupu i luga o le eleele. Afai tatou te talanoa e uiga i le tele o itulagi i matu, ona manaʻomia lea o le malutaga faʻasao. O lenei ituaiga e manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa ona o le tuputupu aʻe o le vao, mo lenei faʻamoemoe, faʻaaoga le tumutumu ma le vaalele.

Mo le faʻaleleia o le palapala e faʻaaoga ai fomaʻi faʻapitoa masani e aofia ai le potassium ma le maika.

Maʻi ma faʻamaʻi

O faʻamaʻi, o lenei tamato e masani ona masani i le mosaic tapaa ma le lanu enaena. Afai ua afaina le tapaa tapaa, ua aveeseina lala ua faaleagaina, ma o se aga masani le togafitia o mea tipi i se vaifofo o le paseka e masani ai. Mo le puipuia o le mea lanu enaena e tatau ona fetuʻunaʻi le vevela ma le auala e faʻavaivai ai. I le tulaga o manuʻa ogaoga, o fualaau faasaina "Pupuni" ma le "Pupuni" e faʻaaogaina.

O le mea e masani ona masani ai i meaʻai i totonu o greenhouses o le laufanua lanumumu. E faʻaaogaina le fualaau oona "Konfidor", o le vaifofo e faia i le fua o le 1 ml i le 10 lita o le vai, ma o le togavao e totoina, e masani lava 100 sikuea mita. mita I totonu o le laufanua, o le togavao e mafai ona aʻafia i le osofaʻiga o moa ma le slugs.

E faʻaaogaina se faʻaoga fasimoli e faasaga i mites, fufulu fasi vaega o vao ma laʻau faʻatasi ma i latou seia oʻo ina faʻaumatia atoa le meaola. E tau le 'aʻai ma le palapala. Ina ia faʻamalosia taunuuga, e fautuaina e faʻaaoga le pepa vevela i le fua o le 1 sipuniti i le sikuea mita. mita o palapala. O le tuputupu ae o nei tamato e le o se mea e sili ona faigata, ae manaʻomia pea nisi o mea. Lelei lelei ma le seleselega lelei.