Fualaau aina

Exotic mai Transylvania: faʻamatalaga ma auala e faʻaaoga ai le tele o tomato "Garlic"

E le tele naua tamato o ituaiga meaola ma lanu i vaega o Rusia ma e le mafai ona faʻatusatusaina uma i se ituaiga e le masani ai, lea e manatu o le nofoaga na fanau mai ai e le o Transylvania, ae le o Kuatemala (o faʻamaumauga i lenei vaega e eseese).

Tomato Garlic ua lauiloa i le vaitau o le mafanafana i lalo o igoa Reistomota, Zechen ma le Tagata malaga mai Transylvania. E mafai ona e aoao atili e uiga i nei tamato mai la tatou tusiga. I totonu, ua matou saunia mo oe se faʻamatalaga atoa o le ituaiga, ona uiga ma uiga o le galueaina.

Garlic Tomatoes: faamatalaga eseese

Igoa tulagaAta
Faamatalaga lauteleTausaga o le vaeluagalemu
FaʻatonuLe seti
Toto115-120 aso
PepaFaʻaauau se ulu o le kalakeke
LanuRed
Faatatauga o fuamati amata90-300 grams
TalosagaLaulau laulau
Tuʻu atu ituaiga7-8 kilokalama mai se togavao
Vaega o le tuputupu aeAua le faʻalavelave i ofu pito i luga
Faʻafitauli faʻamaʻiFaʻailoga lelei faʻamaʻi

O se laau umi umi i totonu o lona fausaga ma lau laumei e talitutusa ma le tele o ituaiga ma le le faatapulaaina. O le maualuga o laau taʻitasi i lalo o tulaga lelei e mafai ona oʻo i le 2 m, ma o le tele o laulaau laʻau e seasea oʻo i le 15 cm le umi (i le vaʻau tutotonu). E le fausia e se shtamba se togavao, aua e tupu tele i ni au.

E fautuaina le tupu aʻe o se meaʻai ma se pusi i se mea e masani ai, talu ai o ona aʻa e mafai ona talepeina i lalo o le mamafa o fua.. Vailaʻau eseese i le taimi o le matua e faatatau i le matua, ona o fua e oo i le matua matua 115-120 aso talu ona foliga mai o le muamua laau. E naʻo le pau lava lea o le mea e faʻasao i faʻamaʻi uma faʻamaʻi: tuai mumu, pala, vaʻaia ma Fusarium.

E lagona le manaia tele i totonu o le greenhouse conditions ma le avanoa tatala. I tulaga leaga o le tau e vaivai tele. O fualaau o le Garlic Tomato o le "iloga" lea e sailia e le au fai togalaau le ituaiga. O nai tamato laiti (e masani lava mai i le 5 i le 12 fasi vaega) e fesoʻotaʻiina i se tasi vaega, ona o le fua e foliga mai o se ulu o le kalaiki.

Tomato laʻau Tomato, faʻamatalaga o fua: e toalaiti potu i totonu o lobule taʻitasi - mai le 3 i le 6, o fatu e laiti, e toalaiti. O le pulupulu e pala, suamalie, suamalie ma le manogi. I se tulaga matua, o fua o le tomato kalaka e vali mumu. O lo latou mamafa e oʻo i le 120-300 g, ae i le tele o tulaga o le mamafa o le tasi tomato e 90-100 g. Fua e fua saʻo i luga o le laau, ma i le taimi e tasi e le afaina i faamaʻi.

O le togi e mafua mai i oloa o filifiliga mai fafo. I le taimi nei i Rusia, ua manatu ai o ia o le amateur, ona e le o faamauina i le resitala aloaia o ituaiga ma hybrids. O le Reistomat o loʻo faʻamafanafanaina i le +10 tikeri Celsius ma le leai o se malamalama, o lea e mafai ai ona e ola i le Noone Black-Earth, i le itumalo o Moscou, i Urals ma Siberia.

Faatusatusa le mamafa o fualaau 'aina faʻatasi ma isi e mafai ona i totonu o le laulau i lalo:

Igoa tulagaFua o le fua
Ata90-300 grams
Lanu uliuli55-80 kalama
Faʻasalaga mumu150-350 kalama
Grandee300-400 kalama
Spasskaya Tower200-500 kalama
Meli paʻu90-120 fua
Lanu uliuli10-15 gramu
Faʻasao vao300-350 fua
Rio grande100-115 kalama
Buina100-180 kalama
Tarasenko Yubileiny80-100 kalama

Ata

Uiga

Vailaʻau eseese Eseese mai isi tamato tetele fualaau lapotopoto, e aofia ai tamato laiti peleti, tuufaatasi faatasi. E fautuaina le faʻaaogaina fou mo le sauniuniga o fualaʻau fualaʻau ma meaʻai. O ia fua e lelei i totonu o vevela vevela - casseroles, mo se faʻataʻitaʻiga. E le fetaui le kuka i le faia o sua ma suavai ona o le malosi malosi.

I totonu o se aganuʻu ile aganuʻu, o le kulimi kalaka e maua ai se fua tele - e tusa ma le 8 kilokalama i le laau.. I luga o le eleele, o lenei ata e oʻo atu i le maualuga o le 7 kilokalama mai le tasi vao. O le au mafanafana e taʻua le aoga o le vailaau o le maualuga o le tetee atu i faamaʻi ma meaola faalafua, faapea foi ma le faigofie o le laau. O mea le lelei latou te taʻua ai le sili atu o le malosi o le fualaau aina.

E mafai ona faʻatusatusa le fua o se ituaiga ma isi i le laulau i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu
Ata7-8 kilokalama mai se togavao
Paʻu le la14-18 kg i sikuea mita
Alofa le mafaamatalaina14-16 kg i sikuea mita
Paloni4.6-8 kg i sikuea mita
Giant Rasberi10 kilokalama mai se togavao
Black Heart of Breda5-20 kilokalama mai se togavao
Paʻu le la14-18 kg i sikuea mita
Cosmonaut Volkov15-18 kilo i le sikuea mita
Eupatore oʻo atu i le 40 kilokalama i le sikuea mita
Fale auro10-13 kilokalama i sikuea mita
Faitau i luga o la matou 'upega tafaʻilagi le auala e tutupu ai tomato tetele, faatasi ai ma kukama, faatasi ai ma pepa ma pe faapefea ona totoina ni laau lelei mo lenei mea.

E faʻapea foi metotia o le totoina o tomato i aʻa e lua, i totonu o ato, e aunoa ma le piki, i totonu o fualaau.

Vaega o le tuputupu ae

Garlic Tomato ua fautuaina ina ia ola i le 3-4 taʻi. I lenei tulaga, o le maualuga o le gaosiga e maua mai i le tasi togavao. O fua na aoina ua teuina mo se taimi umi i totonu o le pusaaisa (e oo i le 50 aso). O le tuputupu ae o le malosi o le laau e matua maualuga lava, o lea e fautuaina ai e fafagaina i fomaʻi faʻamaʻi po o mea faʻale-tino.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le ituaiga e masani lava e le faʻaleagaina e faʻamaʻi, ae e mafai e le papapa ona afaina ai. O le faʻataʻitaʻia o nei iniseti e faʻaaoga ai mailei manulele poʻo fualaau oona Aktellik ma Fitoverm. E faʻaaogaina foi e faʻaleagaina ai pusi vavave.

Tomato Garlic e mafai ona avea ma se mea teuteu matagofie o le fale lauʻeleʻele, ma o foliga mai o le fua o le a taufaiofo e oo lava i tagata tafafao mafanafana. O le o se laau tele e faigofie ona tupu, ma fatulaʻau o le tamato O fualaʻau lauulu, faʻapitoa ona seleseleina mai fua o fua, e mafai ona faʻaaogaina mo le totoina e aunoa ma se aʻafiaga o suiga i uiga o le tomato.

Sili atuLaititi vaveFaʻamaʻaʻa
AlphaTupu o tagata siliPalemia
Le vavega o le kinamonaSupermodelFualaʻau
LabradorBudenovkaYusupovskiy
BullfinchTuʻu limaRocket
SolerossoDankoDigomandra
Uluaʻi amatagaTupu PenguinRocket
AlenkaEmerald AppleF1 snowfall