Fualaau aina

Elemene ituaiga e aunoa ma ni mea sese - "Tulatila Mata" tomato: faamatalaga ma le ata

O le au pele o tamato o le rose o le a talisapaia le ituaiga fou fou o Scarlet Candles.

O fua o foliga lanu mananaia e iloga i le suamalie ma le manaia o le tofo suamalie, ma o fua o le a faamalie ai le au fai togalaau.

I totonu o lenei tusiga o le ae maua ai se faʻamatalaga atoa o le ituaiga, faʻafeiloaʻi ma ona uiga, aʻoaʻo e uiga i foliga o le galueaina ma le tetee atu i faʻamaʻi.

Tomato Scarlet Candles: faamatalaga eseese

Igoa tulagaUila molini
Faamatalaga lauteleVaitausaga o le vaitau o le lau-laau-fua
FaʻatonuRusia
Toto111-115 aso
PepaO fua o le palaniki, faʻalanu
LanuPink
Faatatauga o fuamati amata60-100 kalama
TalosagaUma
Tuʻu atu ituaigae oo atu i le 12 kilokalama i sikuea mita
Vaega o le tuputupu aeFaʻasalalau Agrotechnika
Faʻafitauli faʻamaʻiFaʻamaʻi faʻamaʻi

Tomato Scarlet Candles - i le ogatotonu o le vaitau na tupu ai fualaau aina ma fua lelei. Laʻau faʻamaonia, umi, faʻatulagaina fautuaina o le 2-3 'au. O le aofaiga o le lanu lanumeamata e faʻalelei.

O fua e aoina i palasi o le 3-4 fasi vaega. O le gaosiga e lelei, e tusa ma le 12 kilokalama mai le sikuea. m i lalo o le ata tifaga. Tomato ua tupu i le gasologa o le vaitau. O fua e faʻaloloa, faʻalanoa, ma sina tipima laitiiti. E le mamafa le paʻu, ae paʻu, ma puipuia lelei tamato mai le taʻe.

I le faagasologa o le matua, o le lanu e suia mai le lanu meamata i le lanu piniki. O le tofo e manaia tele, mauoa ma suamalie.. O le maualuga o mea o suga ma elemene o loʻo maua ai tamato e talafeagai lelei mo pepe ma mea taumafa.

Igoa tulagaTuuina atu
Uila molinie oo atu i le 12 kilokalama i sikuea mita
Bobcat4-6 kg mai se togavao
Rocket6.5 kilokalama i sikuea mita
Rusia tele7-8 kilokalama i sikuea mita
Palemia6-9 kg i sikuea mita
Tupu o tupu5 kilokalama mai se togavao
Stolypin8-9 kg i sikuea mita
Tausi umi4-6 kg mai se togavao
Lanu uliuli6 kg mai le vao
Tinamatua o le Meaalofa6 kilokalama i sikuea mita
Buina9 kg mai se togavao
Faitau i luga o la matou 'upega tafaʻilagi uma e uiga i faʻamaʻi o tamato i greenhouses ma le auala e taulimaina ai.

E le gata i lea, e uiga foi i ituaiga eseese o gaʻo ma faʻamaʻi faʻamaʻi, e uiga ile tomato e le o faʻavaivai.

Amataga ma le Faʻaaoga

O le fuataga o filifiliga Rusia, ua fuafuaina mo greenhouses ma fale ata. I nofoaga vevela, e mafai ona tupu i luga o le eleele, ae mafai ona faʻaitiitia le gaosi. O fua e lelei ona teuina, o felauaiga e mafai.. O fualaau lanumeamata e oo i le atoatoa i le vevela o le potu.

O le ituaiga o mea uma, tamato e talafeagai mo salati, faʻaaogaina fou, kuka kuka, itu ipu, sua sua. E talafeagai mo le faʻafefe ma le toinaina, matagofie tele i le faʻafefiloi fualaʻau. O le mamafa o fualaau aina e 60-100 kalama.

Faatusatusa le mamafa o le fualaau aina ma isi ituaiga e mafai ona i totonu o le laulau i lalo:

Igoa tulagaFua o le fua
Uila molini60-100 kalama
Sensei400 kalama
Valentine80-90 kalama
Tsar Belle oo atu i le 800 km
Fatima300-400 kalama
Caspar80-120 kalama
Golden Fleece85-100 fua
Diva120 kalama
Irina120 kalama
Pisa250-400 g
Dubrava60-105 kalama

Le lelei ma le le lelei

Faatasi ai ma mea taua o le eseesega:

  • fualaau suamalie ma suamalie o foliga matagofie;
  • fua lelei;
  • tetee atu i faamaʻi ma meaola faalafua;
  • talafeagai mo salati ma le gaosiga.

Toeitiiti lava leai ni faaletonu. Pau lava le faigata o le manaʻoga e fai ma nonoa se vao.

Ata

Vaʻai i lalo: Tomato Scarlet Candles Photos

Vaega o le tuputupu ae

E totoina Tomatoes i fualaau aina i le sefulu tausaga muamua o Mati. A o le lūlūina, e fautuaina fatu ina ia sosolo i le faʻalauteleina o le tuputupu ae mo le 12 itula.

Nai lo o se falemaʻi faʻatau, e mafai ona e faʻaaoga le sua o le aloe. Mo le teuteuina o le eleele mama, e aofia ai le togalaau poʻo eleele suauu ma le agamalū matutua. O fuālaʻau masima, superphosphate ma le pefu laupapa e mafai ona faʻaopoopoina i le faʻafefiloi, faʻapea foʻi ma sina vaega o oneone.

O fatu e totoina ma le loloto o le 1.5-2 cm, ma faʻafefete i le pito i luga ma se paʻu o peat. O le eleele o loʻo sosolo i le vai mafanafana ma faʻafefiloi i le afifi.

O le maualuga o le taumafanafana mo le germination e 25 tikeri.. A maeʻa le totoina o laau, e mafai ona aveese le ata, ma o le vevela i totonu o le potu e maualalo ifo. Malosiaga ma laau e ave i se moli susulu - i luga o se mata vevela sill poo lalo o moli eletise.

I le laasaga o le fausiaina o laʻau moni e lua, e totogo ai laau talavou i ni ipu eseese. O le suavai e talafeagai lelei, ao le i totoina i totonu o le kiona, e faaluaina ona fafaga fagaina i se vai vaifofo o le faʻalavelave faʻalavelave o minerale.

O le gaioiga e faʻatinoina i le amataga o Me, o aʻa laiti e ola lelei ma e le maʻi. E fautuaina e faʻamaligi le eleele i se vaifofo o le paluga palatini poʻo le copper copperphatphate. O loʻo faʻamauina le ufiufi ash i totonu o vaieli taitasi.

E le tatau ona masani ona faʻatau, o tamato e le fiafia i le susu i le eleele. Mo le vaitau, e fautuaina 3-4 taimi e fafagaina ai vao ma faʻalavelave faʻalavelave faʻalavelave ma le tele o le potassium ma le phosphorus.

I le taimi lava e maeʻa ai le faʻaaogaina i totonu o le fale koli, o loʻo faʻapipiʻiina ia laau ma lagolago malosi: trellis poʻo siteki. E manaʻomia le faʻatulagaina o se togavao i le 2-3 faʻapipiʻi ma le aveeseina o laʻau pito i lalo ma le tele o pine. Faʻatasi ai ma le faʻatupulaia o le tuputupu aʻe, ua fautuaina e faʻapipiʻi le tulaga tuputupu aʻe.

Pests ma faʻamaʻi

Ole ituaiga o tomato Taleni Matala e le faigofie tele i faʻamaʻi autu o le po: paʻu, fusarium, sulfur ma aʻa e pala.

I le avea ai ma se mea e puipuia ai, o le palapala ua maeʻa ona faʻamaʻiina, ma o laʻau o loʻo sosoloina i le phytosporin poʻo se isi mea e le o ni mea e ono tutupu i le ola.

O le faʻamamaina o le eleele i vaomago po o peʻa, faʻapea foʻi le veleina i taimi uma o le a fesoasoani e faʻaumatia iniseti.

Colorado beetles ma fagu slugs e seleseleina e lima, o iniseti e fesoasoani mai meaola faalafua. E mafai ona e faʻaaogaina na o le taimi ae lei tupu. I le taimi o le fualaau fualaau taumafa, e mafai ona taliaina ni meaola-oona-mea leaga, faapea foi ma se vaifofo o le ammonia.

Tomatoes Scarlet Candles - o se teuteuga matagofie o le fale koli. O Tomatoes e le faʻaleagaina e tausia, ae latou te tali lelei i le tausiga: o se mafanafana lelei, faʻamalosia lelei ma fafagaina taimi.

Tuai amataTaeaga tuaiLaititi vave
Viscount CrimsonFafaʻi samasamaPink Bush F1
Lelei le logoTitanFlamingo
KatyaF1 slotTatala
ValentineMeli peleChio Chio San
Cranberries i le sukaVavega o le maketiSupermodel
FatimaGoldfishBudenovka
VerliokaDe barao blackF1 tele