Faʻatoʻa totoina laau toto

Faamoemoega o le totoina ma le tausia o fusi

Irises - fugalaau mananaia ma se igoa "suamalie". O lenei laau - o se sui o le genus Kasatikov, lea na ia maua ai le igoa lauiloa "kasatiki". O le tele lava o tulaga masani, e maua le laau i Europa, Asia, Aferika i Matu, faapea foi i Amerika i Matu. I lo matou eria e sili atu i le 250 ituaiga meaola.

Irises - o le laau totō lea o le a fuga lau togalaau i le va o le fuga o le amataga o le tautotogo ma le tau mafanafana.

O aʻa o iris - filiform. O ponunuka i luga o se tasi laau e mafai ona lua ma tasi; o tausaga taʻitasi. I luga o laupepa, o laupepa e foliga i le pelu o loʻo i ai se tamai patina. O laulaau e tu i autafa o le uila i foliga o se tagata, ae i luga o le au o laʻau e toetoe lava a leai.

O fuga o le irisite e masani lava pe na o le 6-lobed fugalaau, pe ua faaputuina i ni mea e le lelei. O lau fugalaau Iris e mafai ona ese lanu eseese.

Ma le auala e tupu ai lenei vavega i luga o lau 'upega tafaʻilagi, matou te taʻuina atu i lenei tusiga.

Vaega o le totoina o irises i le tautotogo

O Iris o se laau e mafai ona malulu i le eleele, ae o le iris e masani lava ona faʻalautele i le tautotogo. Afai e te filifili e teuteu lau togalaau ma nei fugalaau, e tatau ona e iloa lelei le auala e totoina ai i totonu o le tautotogo.

E te iloa? Faatasi ai ma tagata tomai faapitoa i fugalaau o loʻo i ai se faʻavasegaga tetele, e vaevaeina e tagata fai togalaau i totonu o le fale pe leai foi. E i ai le tele o alalafaga o le Bearded iris, ae o le au faifaatoaga masani e faʻaaogaina i le mea moni o faʻailoga uma lava e leai se eseesega.

Mo le totoina o lili, e mafai ona e faʻaaoga mea totino e te oe pe faʻatauina ile faleoloa: i itu uma e lua, e tatau ona e togafitia aʻa o le laau ma le "Ecogel" poʻo le "Zircon". O lenei mea o le a fesoasoani i le vave amataina o le aʻa.

A o le totoina se laau toto, e tatau ona suʻe aʻa, aveese faamaʻi pe faaleagaina, ma vavae ese foi aʻa. A maeʻa ona teuteu, e tatau ona faatofu le aʻa i se vaifofo sili ona lelei o le pasela (timuuliuliuliuliuli) ma teuina i totonu mo le 20 minute.

E le tatau ona susulu le palapala, pala, ma maualuga le maualuga. Suavai vai - latalata i le rhizome. E faigofie lava le faʻaleleia o le faʻaleleia. Sasaa le oneone i le paʻu papa i luga o se maupuepue, faʻapipiʻi ma le faaeteete le rhizome i se tulaga tu i luga o le oneone ma lulu i le pito i luga ma le eleele, ae o le pito i luga o le aʻa e tumau i luga aʻe o le eleele.

Mai i luga aʻe o le laau e tatau ona fafagaina tele. E le tatau ona afaina le palapala ile fugalaau. O le mamao i le va o fugalaau e tatau ona itiiti ifo ma le 50 cm. Afai e vevela tele le tau i fafo, e tatau ona susulu le vao. Toe faʻaleleia o loʻo faʻaauau ile aso e 5 talu ona totoina.

Vaega o le totoina o irises i le tautotogo

Faila Florists ma le tasi ma le isi e tusa pe mafai ona totoina le irises i le pau i le eleele. Fai mai fugalaau fugalaau e mafai, ae o loʻo i ai ni nuances i lenei totoga.

E te iloa?O le vave ona totoina o fuālaʻau pe a uma ona fuga, o le sili foi lea o le a tuputupu ae le laau ma atiina ae i le tele o le manaʻo.

O le sauniuni o le laau mo le totoina i le tautoulu e tutusa ma le sauniuni mo le totoina o le tautotogo.

O aʻa e tatau ona vaevaeina i sootaga faaletausaga, vavae ese ma le faaeteete aupito sili ona umi, pala ma maʻi, ona faaititia lea o le aʻa i se vaifofo o le paluka o le popo mafiafia. Alu mo le 15-20 minute.

Ona tatau lea ona vego aʻa i le la mo le 4-5 itula. O le laau e lafo ifo i totonu o le lua i le oneone, fufuluina ile palapala ma faʻafeinu. E taua le faatumauina o le mamao i le va o vaomatua: mai le 15 i le 50 cm, e fuafua i le vasega filifilia.

Aʻo leʻi amataina le tau malulu, e tatau ona ufiufi laau talavou i laʻau launiu, otaota, poʻo se fale e faʻaogaina i mea faʻapipiʻi: laupapa, faʻailoga lagona, ata tifaga.

Le tuufaatasiga o irises i totonu o se moega fugalaau ma isi laau toto

Ou te maofa i lo latou matagofie, lanu eseese o violet, lilac, lavender, fuchsia. Mafaufau i le mea moni o le aʻa o le iris e faʻasaga ma e latalata latalata i le fogaeleele, e sili atu le filifilia o laau totino e "nofo" loloto i totonu o le kamupani o nei fugalaau.

E foligalelei lelei Iris i le mamanu o auala ma alalaupapa, i le "kamupani" faatasi ai ma laumei, chives, peonies, spikes, tulip.

E te iloa? O le taimi o le fugalaau iris e mafai ai ona faʻaogaina nei fugalaau i le mamanu o vaituloto ma vaituloto, ma o le alofa o fugalaau mo eleele susu e fesoasoani foi i lenei.

E foliga matagofie lava Irises faatasi ai ma laau e maualalo le ola, lea e vavaeeseina lelei ai. Ina ia faia lenei mea, e sili atu le filifilia o ivi e tasi le lanu o le ituaiga lava e tasi. O se faʻaleleia manuia o le tulaʻi mai o le a avea ma se nofoaga i maʻa poʻo se mea na faia faʻasolosolo ma ni maʻa lapoa e mafai ona faʻataʻamilo i fugalaau.

I luga o le fugalaau, e mafai ona e tuʻuina le laau i ni togavao faʻasusu ma laau. Afai e te manaʻo e faʻasalalau le tuufaatasiga, e mafai ona e faʻaopopo Dunford iridicodums - o lenei laau e foliga tutusa lava ma le iris ma o se sui o le ituaiga lava lea. O nei fugalaau e lua o loʻo faʻaalia lelei le matagofie o le tasi ma le isi.

O togafitiga e tausia ai irises i le vaitau o le fuga ma le fuga

O faʻalavelave tupu aʻe i le malae vaʻaia e aofia ai le tausisia o nisi tulafono i le tausiga o latou. Irises - O le faʻaaogaina o laau toto, latou te manaʻomia se nofoaga mafanafana, susulu, susu susu ma fafaga ai taimi.

O Iris o se fugalaau e masani ona faʻatagaina le lamala, ae i le taimi o fugālaʻau ma fugaina e sili atu le lelei e le faʻatagaina le eleele e faʻamago. Ina ia faia lenei mea, ia vave faʻaleleia le laau, o le taimi lava e te vaʻai ai i se mea "malo" o le palapala ile laʻau. E tatau foi ona tatala le eleele mai lea taimi i lea taimi.

E taua! I le tausiga o irises, e taua le taofia o le faaleagaina o le vai, aua o aʻa o le laau e mafai ona pala.
Mo iris, e tatau ona faia le aveeseina o laʻau ua faaleagaina ma togi mai lea taimi i lea taimi, ona o latou o se nofoaga e tupu mai ai faʻamaʻi ma siama mo le fugalaau. Fafagaina le fautuaina e fai i le 3 vaega:

  • o le uluai fafagaina e tatau ona faia i le amataga o le vaitau tuputupu aʻe, i le taimi lava e uma ai ona liusua le kiona;
  • o le fafagaina faalua o loʻo faia i le pito i luga o le paʻu;
  • o le lona tolu o taimi na fafagaina ai le falemaʻi i le 3 vaiaso talu ona tupu.

Fertilizer e tatau ona fuaina: tasi fugalaau - e le silia le 15 g. Afai e te filifili e le faʻapalapalaina laau, ona saunia lea mo le mea moni e faapea, a mavae le 3-4 tausaga o le tuputupu aʻe i se tasi nofoaga, o le a amata ona leiloloa o latou lanu ma feoti.

Afai e tupu le iris i se nofoaga e agi ai matagi malolosi, e tatau ona puipuia mai ia i latou i le fausiaina o se fale, mo se faataitaiga, mai se ata tifaga.

E afaina i irises ma vao, o lea e tatau ai ona e faʻaumatia.

Tausia o lili pe a uma ona tupu

A maeʻa ona toto, i le ogatotonu o Aukuso (faʻalagolago i le ituaiga), o le irises e oʻo atu i le vaega lona lua o le tuputupu aʻe o le vaitau ma saunia mo le taumalulu. A o faagasolo lenei vaitau, e taua le aua le toe faʻaleleia le laau, talu ai e manaʻomia le itiiti ifo o le mana nai lo le taimi o le fuga.

E le gata i lea, o le toatele e fiafia i: pe tipi ese ni laau pe a uma ona tupu. O le tali o le: e te manaʻomia. O lau fugalaau o le a foliga sili atu ona matagofie, e ese mai i microbes ma siama e pei o le ola i luga o pulupulu vaivai. E tatau ona aveese e le gata fugalaau, ae lafoaʻi foi mea ua faaleagaina.

Mo irises, e taua le tatalaina o le eleele pe a uma ona fuga, ae e tatau ona faia e le lima. E manaʻomia foi le faʻaleleia atili o le fafaga (nitrogen-potassium-magnesium + elemene o elemene), lea o le a lagolagoina le "malosi o le laau."

E te iloa? I le tulaga o irises, o faʻamaʻi faʻasamaʻi e le o se fofo aupito sili ona lelei, talu ai o loʻo i ai le maualuga o le laʻau. O le mea lea, e sili atu le le faʻaaogaina o le meaʻai ma le faapalaga.

A maeʻa ona totōina laau talavou e sili atu ona ufitia mo lau o le taumalulu.

Faʻasaoina o iris rhizomes

E masani ona latou fesili: e tatau ona eli i luga irises mo le taumalulu? E le talafeagai lenei mea, ae afai ua uma ona e eliina, ona matou taʻuina atu lea ia te oe le auala e teuina lelei ai aʻa. Afai e te manaʻo e tausia lau mea saogalemu ma le lelei, ona lelei lea e faʻafefeina ai, aveese aʻa ma le umi ma totō i le eleele. Ae ui i lea, o le iris e mafai ona faasaoina e avea ma aʻa.

E taua! E ui lava i le mea moni e faapea o le iris o se fale e gaosi susu, e le mafai ona 'afifi' i le polyethylene! O le aʻa o le a pala ma o le a le talafeagai mo le totoina.

Sauniuniga o rhizomes o irises mo le teuina e aofia ai ni laasaga faigofie:

  • faamama (e tatau ona faamama le aʻa mai le eleele)
  • teuteuina (teuteuina uma vaega o faamaʻi, aveesea aʻa ma le vevela)
  • faʻaumatia (e mafai ona e faʻaaogaina se vaifofo o le potassium)
  • faamago (o le aʻa e le tatau ona teuina ao susu)
  • afifi (ia filifili mea saʻo mo le afifiina)
Afai e manino mea uma i le teuteuina, faʻapalapalaina ma le faʻamago, ona mafai ai lea ona fai sina faigata. O lea E sili ona lelei mo le teuina e filifili ai se atigipusa pusa po o se atigipusa laupapa, ma faʻapipiʻi le pito i lalo ole laʻau o coniferous.

Vaʻavaʻa ave ia delenka taitasi (e oʻo lava ile pito itiiti) e tatau ona afifi i se mea masani poʻo se pepa, tuu i totonu o se atigipusa, ae leʻo vavalalata i le tasi. O le teuina lea o le a mafai ai oe i le tautotogo ona le mafaufau pe o fea e maua ai le soifua maloloina ma le maualuga o le totoina o mea.

Suiga ma toe gaosia o irises

Faʻaliliuina o irises i se isi nofoaga o se feeseeseaiga i totonu o faifaatoaga. Fai mai nisi e mafai ona toe totoina i le tausaga atoa, ae o isi e finau e sili atu le lelei o le toe totoina i le amataga o le tautotogo po o le tautotogo. O le toʻatele o tagata atamamai e faʻapitoa i le manatu lona lua. Ma i le tautotogo o le a fuga mai laau.

Iris totoina - O le faagasologa e faigata, ae faafiafia. O le gaioiga algorithm mo le suia o irises e faapenei:

  1. Faʻasolo malie le vao ma fufulu mai le eleele. Afai o le vaomatua ua matua mafiafia i le eleele, e mafai ona e fufuluina i le vai e aunoa ma le faaleagaina o aʻa.
  2. O le aʻa ma le vao atoa e tatau ona suʻesuʻeina mo le faʻaaogaina o masini poʻo faʻamaʻi.
  3. Ua tipiina le uʻamea i se mata mata, ae o vaega taʻitasi o loʻo i ai se tua ma ni laulaau.
  4. O aʻa e tatau ona tipi i seleni mafiafia i luga o le pito ma togi i luga ole laulau i se auala masani ole fofo ole pati.
  5. O vaega i luga o le laau e tatau ona palu i le sulfur ua fefiloi ma le gaʻo ua gaoioi.
  6. Fufulu meaʻai i le la, faʻafeiloaʻi i luga.
  7. Laʻau i totonu o vaomatua e seleseleina i se mamao e 40-50 cm mai le tasi.

O le eleele i totonu o le pu e tatau ona faʻaleleia lelei ma faʻamamaina. A maeʻa le toe totoina o le laufanua e le o se mea e tatau ona faʻafefe, ae o sina vai laitiiti - e tatau.

O laau na totoina vao, ma vaevaeina le rhizome o le vao i ni vaega laiti. Pe a tipi, e tatau ona faʻapalapalaina le naifi i taimi uma ma se vaifofo o le potassium. Mo le faʻaleleia o iunite, e sili atu ona lelei le filifilia o sea faatasi ai ma le tele o iunite taʻitasi ua tuufaatasia.

E mafai foi ona e le faʻaaogaina togalaau laiti, ma ivi tuai. E tatau ona togafiti ia fasi keke i le gaʻolaʻau, e mafai foi ona e tuʻimomomoina le koala ma solo le mea na tipi ai. E totoina le mea totino i le oneone (e manago mago) 2-3 cm le loloto.

E sili atu le totoina o le iris i le taimi lava e uma ai, aua o le vaitau lenei e sili ona lelei mo le atinaʻeina o aa - o le a vave ona maua aʻa.

E mafai ona faʻalauiloaina Irises i le metotia o le fatu, ae o lenei auala e masani lava ona filifili e i latou e mananao e toto se "vaovao" fou o le laau, talu ai o le a totogo se fatu laau pe a mavae le 2 tausaga, o le mea lea e masani ai ona faaaoga e le fai togalaau togalaau vegetative.

Irises - fugalaau e ofoofogia le lalelei ma e le lelei tele pe a totoina ma tausia i latou i le malae vaalele. O le a avea Irises o se teuteuga matagofie o soʻo se fanua ma se fiafia moni mo o latou talimalo. E lava, pei o soʻo se mea ola, e teu ai i totonu se vaega o le agaga.