Fualaau aina

Tomato e sili ona fiafia i ai tagata uma "Lady fingers": faamatalaga, uiga ma ata o le ituaiga

E mafai ona ola le ituaiga tumato o le tina i totonu o greenhouses ma fanua tatala. E i ai i le amataga o le vaomatua. E i ai ni fualaau suamalie o foliga tutusa. E talafeagai mo faamoemoega faapisinisi.

I la matou tusiga o le a le gata ina e maua se faʻamatalaga atoa o le eseesega ma ona uiga, ae ia faʻafesoʻotaʻi foi i mea taua o le totoina. O le a matou taʻuina atu foʻi le amataga ma le taunuʻuga o tamato, o latou gafatia e teteʻe ai faʻamaʻi.

"Tamatamailima tamatamaʻilima": fualaau eseese

Igoa tulagaFaʻailoga tamaʻitaʻi
Faamatalaga lauteleToto ma le ogatotonu o vaitau o tamato
FaʻatonuRusia
Toto100 aso
PepaFua o fua
LanuRed
Faatatauga o fuamati amata50-75 kalama
TalosagaE tele lava le faʻaaogaina fou
Tuʻu atu ituaigae oo atu i le 3 kilokalama i sikuea mita i luga o le eleele
Vaega o le tuputupu aeE alofa i le la ma oneone le mautonu.
Faʻafitauli faʻamaʻiE i ai faʻafitauli faʻaleagaina o maʻi.

Tomato Lady Fingers - o se tasi o ituaiga anamua. Ua maua le tele o faʻamatalaga i totonu o faifaatoaga. Na fafagaina i le seneturi 20 e Soviet breeders. Maua lona igoa ona o le matagofie o foliga o le fua. Eseesega e le o se paʻu. E i ai i le amataga o le vaomatua.

Mai le mama o fualaau aina i le atoatoa, 102-112 aso pasi. O le taimi o le seleselega e amata ia Iuni. Tomato e puipuia mai le malulu, timuga, afifi. E mafai ona ripotia i luga o vao po o totonu o se tulaga malepelepe. O vao e mafai ona tumau seia oʻo ia Setema.

Mai se tasi togavao e mafai ona aoina i le 1 kilokalama o fua. I totonu o le eleele avanoa ma le sikuea 1. m. aoina mai i le 3 kilokalama tamato. I totonu o le eleele vevela, o le fua o le seleselega e faʻaititia 5 taimi. I totonu o polycarbonate greenhouses ma greenhouses mai le 1 sikuea. m. aoina mai i le 15 kilokalama o fua.

O Tomatoes ua fuafuaina mo le taumafa fou, o se vaega i salakeke. E faia i luga ma le borscht. Tomatoes ituaiga "Fafine tamatamailima" e atoatoa mo le gaosiga atoa. E le gata i lea, o tamato e fai ai meaʻai suamalie, lemu, ketchups ma sau sau.

Taumafa ma sina mea inu. O le togi e maua ai uiga maualuga ma mea lelei. Fuafuaina mo femalagaaiga i se mamao mamao. O le mea lea e talafeagai mo faamoemoega faapisinisi. O le togi o loʻo i ai se tulaga sili ona tausia lelei. I totonu o faleoloa o fualaau faisua e ono oʻo atu i le 4 masina. Mo le faʻaaoga i le gaosia o fua e fautuaina e aoina i se tulaga faʻapitoa.

E taua! O le mea autu o le ituaiga o mea talafeagai mo le faʻaaogaina atoa. Ona o le laititi o le fua o fua, o le faasaoina e faigofie ma faigofie.

E mafai ona faʻatusatusa le fua o se ituaiga ma isi i le laulau:

Igoa tulagaTuuina atu
Faʻailoga tamaʻitaʻi3 kilokalama i sikuea mita
Marissa20-24 kilokalama i sikuea mita
Suauu suauu8 kg i sikuea mita
Uo F18-10 kg i sikuea mita
Siberia vave6-7 kg i sikuea mita
Laʻau auro8-10 kg i sikuea mita
Faamaualuga o Siberia23-25 ​​kg i sikuea mita
Leana2-3 kilokalama mai se togavao
Vavega valea8 kg i sikuea mita
Peresitene 25 kilokalama mai se togavao
Leopold3-4 kilokalama mai se togavao
Matou te ofoina atu ia te oe se faamatalaga aoga i luga o le autu: E faapefea ona totoina le tele o tamato oona i le malae vaalele?

E faʻapefea ona maua fua lelei i greenhouses i le tausaga atoa? O a ni mea faʻatauvaʻa o uluaʻi togavao e tatau i tagata uma ona iloa?

Uiga

Fugalaau: fuafua, compact. O laulaʻau o le laau e laʻititi lona tele, ei ai se paolo pouliuli pouliuli. E le faigofie faʻamatalaga. Faʻailoga i totonu o le ua le o. O le laau e fai ma 1-2 togi. Ole taimi o le faapipiiina o pulumu: a maeʻa le 1-2 lau. I luga o le tasi puluse 6-8 tumatumu ua faia..

Tomato "tamatamailima tamatamailima" tino, malie. O fua e mafai ona lamolemole pe pisi foi. Le foliga o tamatamailima lauulu, fausaga e pei o ofu mananaia. Umi le umi e oo i le 5-10 cm. Ia i ai se lanu mumu mumu. O fualaau e leai ni fua e maua ai le lanu metarala. E le o i ai ni afua mai le au. I le mamafa e oo i le 50-75 kalama. Ole tele o faʻataʻitaʻiga e mafai ona oʻo i le 145 kalama. Le numera o nusi: 2-3. O le ituaiga e maualalo le fatu. O le aano e faʻamausali, malulu, mea faʻalelei.

Ina ia faatusatusa le mamafa o fualaau o tamatamai lima o tamaitai eseese ma isi, e mafai ona e faia i le laulau i lalo:

Igoa tulagaFua o fua (grams)
Faʻailoga tamaʻitaʻi50-75
Rocket40-60
Klusha90-150
Andromeda70-300
Pink Lady230-280
Gulliver200-800
Falanu mumu70
Nastya150-200
Olya-la150-180
Dubrava60-105
Tagata faʻapitonuʻu60-80
Tausaga auro150-200
Kaloti Tomato 20 Kcal. O le mea o loʻo iai i mea faʻalaʻau ole 0.5 gla, starch 0.3 gr. Vitamin A - 200 mg, vitamini C - 25 mg, vitamin E0.4 mg.

Ata

O le masani masani ma le tele o tamato "Lady fingers" e mafai ona i ai i le ata oi lalo:

Vaega o le tuputupu ae

E tupu lelei i Moldova, Iukureini, Rusia. Tufatufaina i le toetoe o itu uma o le atunuʻu. E salalau lautele i Moscow, Ryazan, Vladimir, Yaroslavl, itulagi a Pskov. E tupu lelei i le Krasnodar eria. E fiafia le ituaiga i le malamalama lelei. Faʻalelei i le itu i saute poʻo sisifo. Manaomia 2-3 itula o le la susulu. E fiafia i le le faʻaituau poʻo le eleʻele palapala.

E tatau ona toto fatu i le lua tausaga o Mati. E mafai ona e faʻaaoga le metotia o le fale e lūlūina ai tane poʻo le luluina i fanua tatala i le itu i saute o le atunuʻu. I le tulaga lona lua, e tatau ona mafanafana le palapala i le 21-26 ° C. Muamua fatu e tatau ona gaosia i le paluga gaʻo. Laʻau totoina: leai se sili atu i le 1 cm Fua faʻatoʻaga: 70x50 cm. Faʻamatalaga: e leai se sili atu i le 6-9 faʻi i le 1 sikuea sikuea. m

O le ituaiga ua tupu aʻe o se ufiufi ae le o le ufiufiina o aganuu. Tomato e mafai ona tupu i luga o le laufanua, e pei foi o fale palasima ma ata tifaga. O le "tamatamai tamatamai tamatamai lima" o le tuputupu ae o le tomato o le lautele.

O le maualuga o le vaomatua e oʻo i le 50-100 cm. E le manaʻomia ai faʻamalosi ma togavao. Ae pe a tupu aʻe i luga o le eleele, e tele naua meaʻai o tamato e fusifusia. O le faʻatinoga o loʻo faʻatinoina ina ia alofia ai le tataina o lala mai matagi malolosi. O le vailaʻau e manaʻomia ai vao vela, aoina ma le faʻamaʻapeina o le eleele. A oʻo ina tupu aʻe i luga o le laufanua e le o se laasaga.

I le avea o ni laei e mafai ona e faʻaaogaina ai faʻamalaʻau faʻamalosi ua faʻamamaina i le vai. E tatau ona faia le taʻi 2-3 taimi ile vaiaso. I le vevela o le tau, fafaga atili i le 5-6 taimi i le vaiaso. O le tōmato e tupu lelei ma le faʻaititia o le maualuga o le 36%. Le tausiga o vao: mafanafana lelei. Tuʻuina atu kopi ole fua i le vevela o le 19-26 ° C.

I totonu o le laufanua, e iai le tele o vine e oo i le 60 cm. I totonu o greenhouses, e lua faalua ona tupu ai vao. I totonu o greenhouses film, o le maualuga o le vao e mafai ona oʻo i le 100 cm.

Malosiaga ma vaivaiga

Faʻapitoa:

  • otaota o le lāmala;
  • malulu malulu;
  • maualuga le mafai ona feaveaia i mamao mamao;
  • maualuga o faailoga o le tausia lelei;
  • matagofie matagofie;
  • le fetaui lelei o fua mo le saluina ma le taina;
  • e faatatau i ituaiga uiga ese.

Faʻafitauli:

  • le talafeagai mo le faia o sua;
  • pe a tupu ae e manaʻomia se aofaiga tele o le la;
  • fua leaga i vaega malulu o le atunuu.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le ituaiga e masani ona puipuia i faʻamaʻi. Masalo atonu e mafai ona aafia i le siama o siama. O le maʻi e mafai ona alualu i luma i itu uma e lua ma tulaga o le laufanua. Faʻaalia i foliga o se suiga i le paolo o lau. I luga o le laau atonu e foliga mai o ni mea amber-emerald.

E le gata i lea, o le maʻi e minoi, maunu ma suia foliga o lala o le laau. I foliga vaaia, ua amata ona foliga mai ua atuatuvale tamato. I lenei tulaga, o le seleselega e ono itiiti pe leai foi. O le mea lea, e tatau ona tauina ma susunuina vaega e aafia ai. E tatau ona vavae faʻamalosi paʻu. E faʻasaina le faʻamalosi e paʻi i le sua o le laau. O le sua o le faʻamaʻi e salalau atu i isi togavao.

E matua faʻasaina le tuʻuina atu o vaega ua aafia i togalaau ola maloloina. O siama faifai pea o le faamai o le a mafai ona siitia atu i nofoaga fou o leaflets, stems poo fua. O le mea lea, o laau totō faʻamaʻi faʻamaʻi e aveesea ma susunuina.

I le avea ai o se mea e puipuia ai, e tatau ai ona togi fatu ae leʻi totoina. Potassium poo se vaifofo o le paluga oona e faʻafefe i le vai e sili ona talafeagai.

O tamatamailima Tomato Various Lady e fiafia i le tele o le susulu o le la. Na te ola i totonu o greenhouses ma eleele lau. O fua o se mea manogi manaia ma le suamalie suamalie. Fai se lelei lezhkost, faʻafefe malulu. E sili atu ona latou mafai ona feaveaiina i mamao mamao.

I le laulau o loʻo i lalo o le a maua ai fesoʻotaʻiga i fualaau 'eseʻese ma fua eseese:

VaitausagaTaeaga tuaiFaʻamaʻaʻa
GinaAbakansky pinkBobcat
Ox taligaFrench vineRusia tele
Roma f1Fafaʻi samasamaTupu o tupu
PeniuliuliTitanTausi umi
Lorraine matagofieSlot f1Tinamatua o le Meaalofa
SevrugaVolgogradsky 5 95Vavega
FiafiaKrasnobay f1Brown suka