Fualaau aina

E faʻafefea ona faʻavaeina le faʻafefeteina o laau - o le metotia "mai le sasa". Auiliiliga o le galueaina o le vao vao

E i ai le tele o filifiliga mo le fausiaina o lemonimonimo: tipi, lafoaʻi, vaevaeina o le vao. O i latou uma lava e talafeagai i le tulaga e iai le avanoa i le togavao ua leva ona tupu.

Ae ao lei amataina le togalaau, e sili atu ona lelei le masani i nisi o vaega o le totoina ma le tausiga o le laau ina ia mafai ai ona maua se seleselega tele i fafo atu.

Ma pe faʻapefea ona totoina se mutia aoga i ou lava lima, o le a le mea e taʻua "mai le sasa", o le a le mea e tatau ona amanaia pe a amataina le faʻatupulaia o le faagasologa? Matou te taumafai e faʻamatala auiliili lenei mea i lenei tusiga.

Uluai galuega ma le tulaueleele

Filifilia se nofoaga

Mo le totoina o laau e manaʻomia ona saunia se nofoaga o le ai ai pusa. O le tele o taimi, e faʻaogaina e le au fai togalaau i sasaʻe, itu i sasaʻe ma sisifo i sisifo mo lenei faʻamoemoe, ma i le taumalulu latou te faʻaaogaina le malamalama faaopoopo (o le aofaʻiga o le aso e tatau ona 8 i le 10 itula). E le sili atu le lelei mo i latou oe mananao e auai i le totoina o laau totō o le a faʻatau ai le phytolamps.

Soga eleele

Pe a totoina laau i totonu o le ulo, e mafai ona e faʻatau se mea faʻapitoa mo totonu o laau i totonu o se faleoloa faapitoa, ma e mafai ona e kukaina oe lava, faʻafefiloi:

  • 1 vaega o le humus;
  • 1 fasi fanua;
  • luʻu oneone;
  • se ipu malamalama o le fafie.

E tatau i le eleele ona faia aoaoga amata:

  1. E mafai ona lafoina le palapala ile ogaumu (+ 180С - + 200С mo le 30 minute).
  2. Fafasi le vai inu poʻo le vevela vevela vai vevela o le potassium.
  3. Le faʻatautaia o fualaau e tusa ai ma le faʻatonuga.

O nei laasaga uma ua faia ina ia mautinoa ai o le a tutupu mai i le eleele le mama o le lumanaʻi i le eleele ma faʻamaʻi pipisi.

Malosiaga Filifiliga

I le gafatia mo le faʻatupulaia o le fausiaina o laau e mafai ona e faʻaaogaina se pusa masani, lea e mafai ona faʻatau i se faleoloa faapitoa (o lona maualuga e le sili atu i le 10 cm). Nai lo o se pusa, e mafai ona e faʻaaogaina meafaigaluega e mafai ona maua:

  • pusa paʻu meaai, fata palasitika;
  • e mafai ona e faia se pusa ma ou lava lima mai laupapa, plywood;
  • O kaseti vine, peʻa poʻo pepa pepa e mafai ona faʻatauina mo lenei faʻamoemoe.

Ae o nei koneteina uma e tatau ona faia i le pito i lalo o le lua, lea o le a mautinoa ai le tafe o le tele o le vai ina ia aloese ai mai le fesuiaʻi o aʻa.

O nisi o fai togalaau o loo totoina fatu laau mo laau toto i totonu o le "diaper": o le faatulaga lelei o fatu i luga o le pito i lalo o le fale palapala mago, afifiina i foliga o se taaiga, faatasi ai ma le afifi palasitika.

O lenei metotia e maua ai iuga lelei, e ui lava i le taimi nei ma le tele o lapataiga na iloa e le toatele o tagata nonofo i le taumafanafana. Afai o le filifiliga e paʻu lava i luga o se fagu po o se fata, ona tatau lea ona togafitia muamua i le ava malosi poo nisi o fugalaau e aloese ai mai le faaleagaina o le palapala ma laau i le lumanaʻi ma nisi faʻamaʻi pipisi.

Fatuina sauniuniga

O fatu o le lemonimonimo e matua laiti lava, o fatu taitasi e le sili atu i le 1 mm le tele. E masani lava, ina ia faafaigofie ai ona siaki i latou, o loo fefiloi ma le oneone poo fatu o isi mea totō (letusi, radis), lea pe a uma ona aveesea le germination pe togi i totonu o se isi pusa. O fatu o Melissa e le manaʻomia muamua le galo.

A o leʻi lūlūina, ua naʻo le faʻamaʻiina, faatofuina mo le 20-30 minute i le 1% o le vaifofo o le palatini (1 gram o le potassium i le 100 mililita o le vai), ina ia aloese ai mai le faʻamaʻiina o faʻamaʻi pipisi o le eleele ma le lumanaʻi. A maeʻa le faʻamaʻiina, ona fufulu lea o fatu ma fufulu suavai ma faʻagogo. O lea la e le fufuluina ia fatu laiti, e tatau ona tuu muamua i se solo solo, lea e tatau ona nonoa.

Lauina

O le luluina o fatu mo laau toto e faia mai le ogatotonu o Mati e oo i le ogatotonu o Aperila.E faʻalagolago lava i le aso faʻatulagaina o le tulaʻi mai i nofoaga tatala. Afai e te fuafua e toto le patamati lemoni i totonu o se potu, ona e totoina i soo se taimi.

  1. E tatau ona faʻatumu vailavai i le pito i lalo ole fagu:

    • Faʻalautele le pala.
    • Gravel
    • Tusi tafao
    • Piliki gaosi, ma isi.
  2. Ona avea lea o le eleele, lea e tatau ona susu i se atisosene.
  3. Laʻau o le pulu manogi e palu ma le oneone poʻo isi fatu ma faʻafefiloi i totonu o se eleele susu (0.5 - 1 cm). E mafai ona e faʻaaogaina se penitala e fai ai togitogiga ofu ma tufatufa atu fatu i luga o latou.
  4. Toe faʻafefete uma uma le pala.
  5. Pusa lapoa e ufiufi i le tioata poʻo le faʻauʻuina i le afifi palasitika, lea e mafai ona aveʻesea ma foliga mai o le mama muamua.

Tuputupu ae

I le a le tele o aso e totogo ai fatu?

E pei ona maitauina, o lemonimon balm o fatu e laʻititi lava, latou te manaʻomia se taimi umi e faʻalauteleina ai: o lenei vaitau e mafai ona oʻo atu i le masina. O lanu o vao mutia o se lanu paʻepaʻe laititi, ma pe a maeʻa - o se lanu meamata lanu meamata, o loʻo iai ni laʻau e lua, e faʻafeagai ma le isi.

O le a se mea e foliga mai ai pupuu i le ata?

O le pito i tua i le ata o pupu o le laau.

O le a le mea e fai pe a leai ni siama?

Aisea e le alu ai i nisi taimi? O le mea moni e leai se aʻafiaga e mafai ona tuʻuaʻia mo tulaga sese o le laau. O le tele lava o taimi, o fatu e le lava le vevela ma le susu, o lea e fautuaina ai e fetuʻunaʻi le vevela ma le faʻavaivai. Atonu o fatu na loloto tele.

Ina ia tofotofoina lenei lomiga, e mafai ona e faʻaleagaina se vaega laiti ma ia mautinoa o loʻo i ai ni "suiga" i le faʻaalia ma le atinaʻeina o le lumanaʻi. Afai e le faʻaalia e le fatu soʻo se "faailoga o le ola", o lona uiga, o le a latou toe faia le lūlūina, muamua ona mautinoa le aoga o le fatu (ola ola, aso o le seleselega, ma isi).

Tausiga

  1. O le pusa o loʻo totō fatu e tuʻuina i se nofoaga mafanafana ma matagofie (+ 20С - + 25С).
  2. O aso uma lava, tioata poʻo ata tifaga e tatau ona tatalaina e faʻamalosi ai le vaalele, faʻapea foʻi ma le aveesea o le condensate, lea e mafai ona oʻo atu ai i le pala o laau i le lumanaʻi.
  3. O le pito i luga o le masini e tatau ona faʻaaogaina faʻaletolosi (1 le taimi i le 2 aso) mai se fagu vali ina ia le mafai e le vai vavalasea le papaʻe luga o le eleele ma "faʻafefe" aʻafiaga vaivai.
  4. I le aliali mai o uluaʻi fuālaau, o le aofaʻi o le malamalama e tatau ona faʻateleina e ala i le faʻaaogaina o isi faʻamatalaga faʻalauiloa i le afiafi.
  5. Pe a tutupu laau toto i le 3-5 cm ma o le a ou faitauina 2 lau moni, e totoina i ni atigi pusa eseese (5 togi e mafai ona i totonu o le 15 cm pot) pe na o se mea e teu ai i totonu o se pusa masani, aveeseina o laau totō o isi laau (o le mamao sili ona lelei i le va o laau toto e 5 cm ).

O le totoina o mutia vao vevela e malosi ma malolosi, e masani ona faʻamaʻaina i le faʻamaʻi faʻasaina (Urea, ma isi).

E le gata i lea, o laau toto e manaʻomia le faʻavaivai masani mai se pamu moli ma faʻafeinu (3-4 taimi i le vaiaso). A oʻo ina ola le totō i le 10 cm le maualuga, e tatau ona latou fusi le tumutumu mo le faʻalauteleina o le laau.

10 - 15 aso ao leʻi totoina i le eleele, e tatau ona amata ona faʻamalosi le laau toto: faʻaalu mo ni nai minute e tatala ai le ea (e le o lalo ifo o le 10C), faʻaititia le taimi o le fale. I le aso mulimuli, e mafai ona tuʻuina atu i lalo laʻau laiti e momoe i le avanoa..

O fea e te alu ai i se nofoaga tumau?

I le masina o Me, a maeʻa le taufaamatau o le toe foʻi mai o lauulu, e mafai ona totōina laau talavou o le vaitausaga 40 i le 45 aso i fanua tatala.

Ae o mea uma e faalagolago i le itulagi (i nisi o ia tulaga e mafai na o le amataga o Iuni) ma tau o le tau (afai e malulu tele i fafo, ona lelei lea ona tolopo le tulaueleele).

O le fatuina o Melissa e manatu lelei o le soifua maloloina pe a foliga malosi ma teuFaʻatasi ai ma se aʻa ma lelei le atinaʻeina o aʻa ma se vaʻaiga mafiafia, o le uʻamea umi. E le gata i lea, o fualaau maloloina e iloga i se lanu paʻepaʻe, o le uiga o se ituaiga faapitoa (mai le lanumeamata lanumeamata i le salala auro).

Suiga

I totonu o le ulo

Mafaufau pe faapefea ona toto i totonu o se ipu.

  1. I totonu o se ipu e 15 kupita le umi i le 20 cm, ma se voluma o le 1.5 i le 2 lita, sasaa se palapala o alavai (2 i le 3 cm), ona avea lea o se meaʻai (fanua togalaau, oneone, humus i le ratio 1: 1: 1).
  2. I le mea e tatau ai, e tatau ona faia se togavao e tatau ona tuʻuina ai le fatuga o mea manogi, ia faʻamautu saʻo ona aʻa uma. I totonu o le tasi ulo e mafai ona e totoina 2 - 3 laau i le taimi e tasi.
  3. O vailaau uma e tumu i eleele.
  4. O le eleele o loʻo paʻuina e lima, aemaise lava i autafa o le aʻa o le laau mo lona faʻamautuina.
  5. I le faaiuga, e tatau ona e faʻapipiʻi ma le faʻaeteete mea o loʻo i totonu o le ulo e faʻafefe ai vai i le pito o le fagu.

I nofoaga tatala

  1. I le nofoaga na saunia talu ai nei (o le eleele ua eliina, matala, felafolafoaʻi ma fefiloi ma le oneone i tutusa tutusa), eliina pupu, le mamao i le va e 40 cm, i le va o laina - 45-60 cm.
  2. O vaieli e tatau ona faʻamaligiina ile vai, ia faʻafefe ai le susu.
  3. Laʻau faʻapena faʻatasi ma le paʻu eleele e aumai mai pusa ma tuu i vaieli. O le aʻa o le patamati lemoni e tatau ona fusi i le eleele.
  4. O ogalaau e tumu i palapala, o lona maualuga e tatau ona paʻu mo le faʻaleleia atili o laau.

Pe mafai ona ou faatauina mea sauniuni?

Afai e leai se taimi e "faalavelave" ai ma le totoina o laau toto, ona e mafai lea ona e faʻatau sauniuni i faleoloa faʻapitoa ma initaneti. O lenei mea totino e sili ona mataʻutia, o lea e mafai ai e ona fualaʻau, e aunoa ma le fefe mo lo latou atinaʻe i le lumanaʻi, e oʻo lava ina faʻatau i luga o le maketi.

A e faʻatau, faʻalogo i le tulaga o le aʻa: e tatau ona malosi ma aunoa ma le faʻaleagaina.

E le tatau ona sili atu le lelei o fualaau, talu ai o nei fualaau e faʻafefeina ai le faʻagasologa o le fetuunaiga sili atu ona faigata. O se laau ola maloloina o se mea totoa (o lona maualuga e faalagolago i le eseese), malosi, ma se 'au mafiafia, e aunoa ma laʻau mago ma isi vaivaiga.

O le tau masani o le lemoni o pamu fualaau i Moscow e mai le 120 rubles i le laau i le 230 mo le 6 vaega. I St. Petersburg, e tasi le laau toto e totogi mai le 150 ruble ma sili atu.

Tea ma isi mea taumafa suamalie ma le melissa e tupu mai i le fatu ma ou lava lima, o le a sili atu ona suamalie, sili atu le manogi ma sili atu ona aoga nai lo le fale na faatauina. Aua e te fefe e faataitai: e mafai ona aumaia le tele o minute malie ma aoga.