Fualaau aina

Punavai o vitamini ma elemene elemene i luga o lau laulau aʻo leʻi toe seleseleina - kapisi Sugar ulu

Mai le taimi na faia ai le kapeti o le laau sili ona aoga i luga o le laulau, o ia lea sa sili ona gauai i ai i le taimi o le totoina ma le tausiga.

I aso nei, ua tupu le kapisi i togalaau uma o le atunuu, ma le anoanoai o ituaiga eseese, e matua ofoofogia lava. O se tasi o ituaiga o kāpeti, mauaina o le lauiloa i lo tatou taimi, na iloa le vasega "Sugar Loaf".

Aoao e uiga i lona tofo, uiga eseese, tulaga lelei ma mea le lelei. I le tusiga o le a matou faʻalauiloaina oe i le faʻalavelave o le faʻatupulaia o fualaau aina aoga, taʻu atu e uiga i le puipuia o meaʻai, seleseleina ma le teuina umi.

Faamatalaga o le ituaiga mai le ata o le laau

O lenei ituaiga o laau e faatatau i le aiga o Cruciferous, ituaiga o meaʻai e tuai. O le fua o le laau matua e tele: 80 cm le lautele ma 40 cm le umi. O le taimi matua mai le totoina i le seleselega e 170- 190 aso, ao le mamafa o le ulu e tasi e tusa ma le 5 kilokalama.

O lau o le lanumeamata lanumeamata, lapotopoto i foliga, mea malie ma vaivai. Faafetai i lenei fale, o le kāpeti e mafai ona 'aina faʻatasi.

O le suka i totonu o le fualaau faiʻai ua sili atu le maualuga nai lo isi ituaiga.. Mo lenei uiga e maua ai le igoa o le laau. I totonu o le pulupulu e matua leaga lava. O le tele o le aʻa e oʻo i le 8 simita.

Talafaasolopito o

Mo le taimi muamua na maua ai lenei ituaiga o kapisi i atumotu ma itu o le Sami Metitirani. O le totoina o le ituaiga laau na tupu i le 2008 ma na atiaeina e tagata faapitoa mai se kamupani filifilia tele - Cedek.

O le tele o kapisi faʻatupuina e talafeagai lelei mo le tele, gaosia o oloa ma mo le nofo faʻatasi i lana lava togalaau poʻo totonu o le togalaau.

Eseese mai isi ituaiga

O le kāpeti momo "Sugar Loaf" o loʻo i ai le tele o eseesega mai isi ituaiga:

  • maualuga maualuga o vitamini;
  • aoga i faiga o le cosmetology; o laulaʻau laʻau e faʻaopoopoina i le tuufaatasiga o maso mata eseese;
  • faʻavaveina le faamaloloina o manu;
  • faʻaosofia le gaioiga o le fulufulu oona;
  • aveese ia toxins mai le tino;
  • faaaogaina i le puipuia o faamaʻi eseese;
  • infusions o le kapisi vine "Sugar Loaf" o loʻo faʻaaogaina e pei o le gutu;
  • e toetoe lava o elemene uma o le laulau taimi: mumū, iodine, sodium, potassium, calcium, uʻamea;
  • o le tuufaatasiga o lo o aofia ai ia mea aoga aoga e pei o viamine, riboflavin, folic ma ascorbic acid;
  • maualalo kalori;
  • E mafai ona teuina le pusa kosi na tuʻuina atu mo le 9 masina.

Malosiaga ma vaivaiga

O le lelei o le ituaiga keta "Sugar Loaf" e aofia ai mea nei:

  • tofo;
  • e mafai ona 'ai faʻatasi;
  • tele lapoa;
  • sili mo le teuina;
  • kapisi e puipuia mai le vevela ma le mamafa i le siosiomaga.

O le Sugar Loaf e talafeagai mo le tauina ma le teu.. O le mea moni, o le isi lea mea aoga o le fualaʻau. Faʻafetai i lenei kapisi e mafai ona seleseleina mo le taumalulu ma maua ai le tele o vitamini mai i le taimi malulu.

E i ai le tasi toe toso: i so o se laasaga o le matua, e mafai ona taʻe ulu.

Laasaga taʻitasi i le laasaga mo le tausiga ma le tulaueleele

Faatasi ai ma le totoina lelei ma le tausia o le ituaiga kosi "Sugar Loaf", ua mautinoa ai le maualuga o le seleselega i le togalaau.

Ina ia faia lenei mea, mulimuli i le tele o tulafono:

  1. E tatau ona saunia le palapala. O lona uiga, vevela i le vevela o le 15-17 tikeri.
  2. Fatuina sauniuniga. Mo le faia o lenei mea, fatu laʻau pulu lapisi i totonu o se vaifofo o le paluga paluga mo le 15 aso, ona fufulu ma faamago. A maeʻa lena mea, e manaʻomia ona vevela fatu e fufulu ese ai faʻamaʻi.
  3. A o le lūlūina fatu, e tatau ona faʻamaʻaina le palapala i le manu, humus ma meaʻai.
  4. A uma ona lūlūina fatu ma le tupu mai o le 3-5 e alu i luga o fualaau, ua oo i le taimi e totoina ai laau toto i eleele palapala.
  5. O le faʻaleleia o eleele e tatau ona susulu ma mafanafana. E le mafai ona e totoina se laau i tausaga taʻitasi i le nofoaga e tasi.
  6. E tatau ona faia se suiga i le faaiuga o Me. Afai e leai sou taimi, e mafai i le amataga o Iuni, ae le o se taimi mulimuli ane.
  7. I le tuputupu aʻe o le kapeti, e manaʻomia ona e faʻamafanafanaina le palapala ile fuga.
  8. E tatau ona vaʻaia le laau i taimi uma, aemaise lava pe a uma le fafaga ma pe a timu.
  9. Faʻasalaina o le kapisi e manaʻomia ile tele o taimi i le masina (2-3).
  10. E tatau lava i taimi uma ona tatalaina le eleele.
  11. 5 vaiaso aʻo leʻi seleseleina, faʻamutaina le faʻamalosia ma sili atu ona ufiufi i mea manino mai le timu.

E mafai ona faʻatau mai kāpeti gaosi i faleoloa ma maketi o le aai o Moscow. O le tau masani mo le tasi pusa o fatu e 20 ruʻu. E mafai ona e faʻatonuina i luga o le upega tafaʻilagi aloaia i le Initaneti. Ae o lenei ituaiga o faʻatauga o le a sili atu ona tau, pe a faʻapipiʻiina.

E aoga le puina o kapeti pe a matua. E faigofie ona siaki, e lava le paʻi i le ulu, pe a fai e pala, o lona uiga ua saunia mo le aoina. O le seleselega o le seleselega e masani ona amata i le amataga o Novema; i le taimi nei, ua maeʻa ona totoina e le laau le sua suamalie ma tumu i vitamini.

Ina ia mafai ona aoina lelei le kapisi, e tatau ona matago le tau ma susulu, e tatau ona e feiloai i le aso e tasi.

Afai e mafai ona e vaʻaia o le kapisi e fai sina pisa, e tatau ona e tuʻuina ae leʻi faʻamafanafana e aluese mai le malulu. Mo le faʻasaoina tele, e fautuaina e tausia le aganuu ma le aʻa.

Vaomatua faʻatoʻaga

O laʻau kapisi ei ai uiga sili ona lelei o le tausia o le lelei. Teu lenei ituaiga o kapisi i totonu o le potu i lalo, i se nofoaga matutu. E tatau ona i ai vaomago i totonu o le atigipusa o le a tuu ai le laau. Afai e teuina lelei, o le kapisi o le a lelei tele mo le 9 masina..

Maʻi ma faʻamaʻi

Mo meaola faʻaleagaina e tatau ona aofia ai:

  • Papanu.
  • Tafuga fufulu laʻau.
  • O le puao.
  • Whitefish.
  • Motu
  • Ognevka.
  • Taʻaloga masani.
  • Faʻailoga masani.
  • Slugs
  • Aphid
  • O le pusa.
  • Medvedka.

O i latou uma lava o uluai fili o kapisi. Latou te mafua ai le tele o le faaleagaina o le laau. Aʻai fua, o fafine e lafoaʻi fua i totonu o le kapisi, o meaʻai e fafaga i aʻa o le aganuu.

Auala puipui

O le puipuia o le tupu mai o faamai ma meaola faalafua i le kāpeti, le pulea ma le puipuiga o auala e tatau ona i ai:

  1. Faʻapipiina le kapeti ma le faʻasolosolo.
  2. Suafa i le teuteu o le meaʻai 2 taimi i le vaiaso i le afiafi.
  3. Vavala i fafo o moega i le tele o taimi.
  4. Taumafai e puʻea oe meaola faʻapitoa.
  5. I le taimi o le tautoulu e maua ai le eleele e tafia.
  6. Le faia o totonu o laei.

Aʻo tausia le kāpeti, ia mautinoa e te manatua e le mafai ona gafatia le malosi o le eleele. O le mea lea tausiga e tatau ona faia e le o le suavai i le eleele.

E le mafai ona faʻatagaina le faʻaaogaina o le laau i le umi o le faʻaalia i le maualuga, e pei o se togalaau malulu, e masani ona natia i le paolo, e mafai ona faia e ala i le ufiufi o se fasi pepa lapoa.

O fualaau e tatau ona faʻaalu le tele o taimi i lalo o le la o le la, ona e sili ona fiafia i le vevela, e tatau ona e totoina i le vevela o le 7-8 tikeri. Pe a faʻapipiʻi i le palapala, o le mamao i le va o fualaau aina e tatau ona 30-40 centimita. O le gaosiga o ia lava, e tatau ona sili ona tupu i le timu. Faʻasalaga vave e le manaʻomia le laau, e sili ona fai i aso uma.

Mataʻituina mea faʻamaʻi.. A muamua ona aliali mai i le aganuu, e sili atu le aoina mai oi latou i se fagu. E manaʻomia i luga o le nofoaga o le a tupu ai le kapisi, o le isalaʻelu na tupu i le tausaga talu ai. O le a latou tuua le eleele lafulemu.

I totonu o ituaiga uma o kapeti, o le sili ona faaaloalogia o le ituaiga o suka suka. O lenei ituaiga e pei lava o tamaʻitaʻi, latou te faʻaopopo i salati i foliga masani. O mea aoga o le kāpeti e sili atu lona umi nai lo isi ituaiga. E lauiloa foi mo lona teuina. E taua tele le tausia faalelei o ia ma iloa uma auiliiliga o le tulaueleele. O lenei malamalama o le a fesoasoani i le fale e faʻaputu atili ai vitamini aoga ma fiafia i lou tofo i le laulau.