Fualaau aina

Faʻamatalaga o le tupuina o le kapisi broccoli i le avanoa. Fautuaga mo ata tausi lelei

E ui o le broccoli e le o lauiloa e pei o tagata o lona aiga o failaʻau ma paʻepaʻe, ae e aoga foi, ae e iai foi le manaia manaia ma le maualalo o le kalori. E mafai ona faʻaaoga i salani eseese ma le tele o ipu.

O Broccoli o se fualaʻau fualaʻau taʻitasi o le aiga kapisi. O le ituaiga masani e masani ona i ai ni faiaoga lanu uliuli lanu meamata e aoina mai ma ni mea mafiafia. E foliga mai o se failaʻau, ae na o le ulu e lanu meamata lanu meamata. O le kāpeti Broccoli ua uma ona mafai ona manumalo i loto ma mafaufauga o tagata fiafia ma tagata faʻapitoa e totoina laau totogo i le fale. Mafaufau i le auala ma le taimi e toto ai le broccoli, o le a le ituaiga tausiga e manaʻomia.

Vaega o le galueaina o fualaau faisua

E fautuaina le totoina o le broccoli i le eleele lea na iai muamua kāloti, aniani, soʻo se meaʻai, legumes poʻo pateta.

O le laau e iloga i lona faigofie, o le mea lea, o le tausia o ia e faigofie lava. Ae e ui lava i lenei, e matua faigata tele le broccoli i le susulu ma le susu.

Vaega o le tuputupu ae o le broccoli:

  • O fea e tupu tele ai se fualaau faisua? E tusa ai ma tagata atamamai, o le eleele sili ona lelei mo le kāpeti o le broccoli o se faʻafefiloi o eleele salu, oneone ma peʻa. E le fautuaina e faʻaaoga le fanua tuai mai le togalaau, aua e mafai ona pisia i lona vae uliuli ma faʻaaoga le laau.
  • E sili atu ona lelei le faʻafeiloaʻi o ulu o kapisi mai le susulu o le la, a leai o le a latou maua se foliga le lelei ma le le mautonu. Ma aemaise lava aso vevela mo laau totō o le a aoga tele le faʻapipiʻiina o le vavave o le ea.
  • E pei ona taʻua i luga, o le fualaau faisua e tatau ona faʻaleleia lelei. Ae o fua uma e tatau ai, i le tulaga o le tele o le susu, o loʻo i ai se faʻafitauli o siama i se vae uliuli ma le faʻaleagaina o aʻa, ma i le tulaga o le leai - o ulu o le laau o le a vaivai ma faʻanoanoa.

    E le fautuaina le totoina o le broccoli muamua atu i le 4 tausaga i nofoaga tutusa.

Eseesega o le faʻaleleia mai isi tagata o le aiga kapisi

O le kāpeti Broccoli e masani ona fenumiai ma le lanu, ae e ese i foliga vaaia, ma e sili atu ona lelei. A maeʻa ona aveese ulu i le ogatotonu, ona totoina lea o se fualaau fou i luga o le itu laau. Auiliiliga e uiga i le mea e ese mai ai le broccoli mai le falelola, matou te taʻuina iinei). I le taimi o le fausiaina o ulu e sili atu ona faʻaitiitia le tele o le vai.

E mafai foi e le Broccoli ona faapalepale le vevela ma le malulu, ma e mafai ona tupu i soo se fanua. Mo le atinaʻe masani o lapopoa o ulu, e te manaʻomia se aofaiga maualalo o le nitrogen, o se aofaʻiga o le phosphorus ma le potassium, faʻapea foʻi ma le malamalama lelei. E tupu i se taimi puupuu, e le pei o isi ituaiga, o ulu e sili atu ona saoasaoa.

Ata

Lalo i le ata e mafai ona e vaʻaia pe faʻafefea ona tupu le broccoli:



O fea ma mo le a le tele o fatu e faʻatau?

O fatu Broccoli e mafai ona faʻatulaga ma faʻatau i le Seeds iinei store, o le tau o le laina e mai le 11 i le 48 ru. Moscow, auala o Zvenigorodskoe, 9/27. E maua foi fatu i St. Petersburg.

E mafai foi ona e faʻatonuina i le ogatotonu o le faʻasalalauga i luga o le initaneti "Regmarkets", o se vaega tele o soʻo se filifiliga, e tusa uma ma le tau ma i tulaga o le gaosiga. Afai o le faʻatau e fuafua i se faleoloa masani, e fai ma filifiliga, e mafai ona e tilotilo i tuatusi i luga o le sailiga ma filifili mea talafeagai e lata ane.

Faatusatusaga o fatu o ituaiga eseese

E i ai uluaʻi fua o le kalapu o le broccoli, ma o loʻo i ai ni hybrids e maua mai e ala i le tuʻufaʻatasia o ituaiga autu. O fatu o le amataga o le vasega matua e talafeagai mo le tulaʻi i le tausaga a sau. O le pito i lalo, o nei ituaiga laau e le o se fua tele ma e le fetaui mo le teuina umi.

E le fetaui hybrids Broccoli mo le totoina o le seleselega e sosoo ai.. Ae, toetoe lava a le faʻamaʻiina e faʻamaʻi. Pe a faatusatusa i le vave ona matua, e sili atu ona fua tele. O fualaau fualaau na tupu muamua, ma e mafai ona teuina umi.

TotoTuputupuʻe tuputupu aʻeMaturation (aso)Mass (gr)Gaosia (kg)Uiga
Batavia F1Tatala avanoa ma le fale lauʻeleʻele95-1020, 6-22,6Ave taavale
Varus Greenhouse65-750,2-0,32,9Faʻafitauli i le vevela o le vevela
Ulu uluTatala avanoa ma le fale lauʻeleʻele80-950,5-0,62,4-3,6Faʻafitauli faʻamaʻi
Stromboli F1Tatala avanoa ma le fale lauʻeleʻele65-7012,5-3Feteenaʻiga i paiotisisi
Young F1 Tatala avanoa ma le fale lauʻeleʻele60-650,21,3Maualuga maualuga o β-carotene ma vitamini C

E faapefea ona filifili le mea sili?

O aʻafiaga i le lumanaʻi o le broccoli e faʻalagolago i le ituaiga fatu na filifilia. E tatau foi ona e alu mai le taimi o le tausaga o le a tulaʻi ai.

O le tuputupu ae o le broccoli mai le fatu e amata i le afa muamua o Mati - o le taimi lea e totoina ai fatu o le broccoli i luga o laau.

E mafai ona totoina fatu pikiapu pikiapu i luga o se auala faʻatau, i le tele o taimi ile lua vaiaso seia oo i le ogatotonu o Iuni, ae talu mai le faaiuga o Aperila, ua totoina le broccoli i se auala e leai se sao i le eleele.

E tele ituaiga meaʻai ma hybrids o kapisi broccoli, ae o fea e sili ona lelei? E mafai ona e filifilia ni mea talafeagai e tusa ai ma vaega taua e lua.:

  1. Faʻalogo lelei i le vaitau o fua eseese. E oʻo mai vailaʻau i le tulaga o le sauniuni mo le 50 aso, o le leva o le taimi o le matua e 140 pe sili atu aso. O le mea lea, e matua fautuaina lava e taofi le filifiliga i luga o le tele o ituaiga o fualaau taumafa mo tuutuuga o le vaitaimi mafanafana.
  2. I luga o fua. Mai le 1 sikuea mita o le totoina, e mafai ona aoina mai le 1 i le 4 kilokalama o fua, ma i nisi tulaga e oo lava i le 7 kilokalama, fuafua i le lelei ma uiga o ituaiga.

O afea e toto ai ma o le a le mea e faalagolago i ai?

  • Afai e te faʻamoemoe e selesele ia Iuni, ona tatau lea ona e totoina i le afa lona lua o Mati poʻo aso muamua o Aperila.
  • Afai e totoina ia laau i le masina o Mati, e muamua ona totoina i totonu o se kiona, ona sosoo ai lea ma moega.
  • O le masina o Aperila o le a vave ona lafoina i le eleele.

E tatau ona maitauina lena mea o le taimi mo le totoina o le sukisi i le eleele e filifilia i le leva o le aoauli, i se aso e le mautonu.

Auala e ola ai i le atunuu - faʻasologa i lea laasaga taʻitasi

Rassadny auala

O lenei metotia e faigofie i le na o lou manaʻomia o le fatuina o fatu. Muamua, e sili atu ona filifilia le tele. Sufulu pe tusa ma le 35-40 aso ao le i alu i luga o le eleele. E masani ona totoina i pusa i le palapala poʻo totonu o se kiona, i le loloto e tusa ma le 1 cm ma le va i le va o pu o le 2.5 cm.

O le tele o fai togalaau e sasaa lefulefu, lime pe falaoamata i le dolomite ao leʻi luluina e tuʻuina atu elemene talafeagai. Ona eliina lea i luga. Faʻaaogā humus ma mineral fertilizers. O nisi taimi ao le i totoina, e tatau ona e faʻaleʻeleina le palapala ma le faapalaga, i le fuafuaina - 1 le pakete i le sikuea 1. m. O le vevela o le ala e fatuina ai fatu e tatau ona tutusa ma 20 tikeri. Ona faʻaitiitia ai lea o le vevela i le 15 tikeri, faʻamautuina ma le mausali ao leʻi tulaʻi.

E manaʻomia le vaʻa lelei, ae le faʻafeiloaʻi le tele o le susu, aua O lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o vae uliuli. O pi muamua o fatu o loʻo ola i totonu o le kiona, faʻagasolo ina ua mavae le 10 aso i le vevela o le 10 tikeri.

I le vevela o le sili atu ma le 10 tikeri, o pine muamua e tupu mai i le 3-4 aso. A maeʻa 1.5-2 vaiaso, e mafai ona e vaʻaia 3-4 laulaau. A o faagasolo lenei vaitau, latou te nonofo i ni atigi pusa eseese, pe tuusao i totonu o le kiona, pe afai e mafai e le vevela ona maua. O le loloto o le pu e tatau ona tusa ma le 25 cm, ma le mamao i le va o fanua e tatau ona itiiti ifo i le 40 cm.

Tasi auala e totoina ai fatu:

  1. e amata ona sauni le moega (e tatau ona eli i luga o le moega, ona faʻasusu lea ma le humus, 30-40 g mo laau taʻitasi);
  2. i ni nai vaiaso e taofiofi ai ina ia faʻaitiitia ai le elemene o le palapala;
  3. faaopoopo le faapalaga (10 l / m²) ia faatumauina le malulu vevela;
  4. 10 - 15 cm laau e mafai ona amata ona totoina i le togalaau;
  5. vai;
  6. eli le 8 cm loloto (eleele e tatau ona oʻo i le laulau);
  7. e tatau ona vavaeeseina aʻa autu i se mea mulimuli ane maua se aʻa lelei;
  8. i le faaiuga faʻamalieina lelei le vai.

Neutral ma sina eleele paʻu eleele e sili ona lelei. E le gata i lea, o le eleele mo le luluina e mafai ona saunia e pei ona taua i lalo: fefiloi le oneone ma le turf ma le peat, faʻapipiʻi le oneone i lalo. Mo le faʻamaʻiina o le eleele e tatau ona faia laasaga nei:

  1. mafanafana le eleele i ni nai vaiaso ao le i lulu;
  2. 24 itula ao le i luluina, mo le puipuia o le vae uliuli, faʻafefe le palapala i se vaifofo o le paseka e masani ai.

Toto saʻo ile eleele

Ua i ai ia Me, i lalo o le tulaga o le mafanafana o le tau, e mafai ona totō fatu fatulalala e le le totoina. I le auala tutusa e pei ona taʻua i luga, o le fanua o loʻo gaosia ma saunia. E tatau ona totōina i le susu ma le faʻasusu. A maeʻa foliga 2-3 lau, e tatau ona e vele ma vevela le totoina, o le mamao i le va o vao e tatau ona tumau e tusa ma le 40 cm.

E faapefea ona tausia mea totō?

I le tausiga o le broccoli i le mea muamua e aofia ai le faʻamalosia o laau, aso uma poʻo isi aso uma. A maeʻa ona faʻaaogaina le faʻaleleia o vai e tatau ai ona vaʻaia le palapala. E mafai ona e faʻaaogaina se moli e faʻamamaina ai le siosiomaga.. Urea e mafai ona faʻaaogaina e fai ma ofu pito i luga muamua; mo lenei, 2 sipuni tele e faaopoopo i le pakete e 1, e tusa ma le 15 vao.

Lua vaiaso mulimuli ane, o le laei lona lua o loʻo faʻatinoina, e mafai ona e faʻafefiloi le manoa i le vai (1 i le 4). O le laei lona tolu e faʻatino pe a amata ona vevela le meaʻai i le fofo o le superphosphate (faʻapipiʻi foi 1 le sipuni ipu mo le pakete 1).

O le isi tausiga o le laau o le:

  1. asiasiga o laau (aveeseina o lau leaga, ma isi);
  2. togafitiga faʻamaʻi (mo le puipuia o faʻamaʻi ma faʻamaʻi);
  3. tatalaina le palapala;
  4. susu e pei o le faʻamago;
  5. aveeseina o laau afaina;
  6. vaʻavaʻai greenhouses.

Seleseleina

A maeʻa le 3 masina, a oʻo ina matua matua, ae leʻi tatala, latou te tipiina le ulu tutotonu ma se vaega o le mea taua, o le umi e tatau ona 15-20 cm.

Ona o le vevela, afai e le pogisa ulu o le broccoli, latou te vave tatala ma fuga. O le mea lea, e fautuaina e selesele i le 2-3 aso, ma i le vaitau o le leaga weather - i aso uma 7-10.

O le lata mai o le seleselega e mafai ona faʻatonuina e ala i le faʻailoaina o fualaau o loʻo fuga mai i le aso e sosoo ai. Totoga muamua e talafeagai mo le teuina mo sina taimi puupuu (i ni nai aso), ao umi le autumn.

Aua nei galo o nisi ituaiga o broccoli e tupu ma tafe itu. E sili atu le vave, latou te amata ona fausiaina pe a uma ona vavaeina mea autu. O le mea lea, e mafai ona latou faʻaauau pea ona tausia ma maua ni ulu tetele. Pe a latou tutupu ae - ua vavae ese foi.

Maʻi ma faʻamaʻi

  1. Fugalaau:

    • lē usitaia o aso o le totoina (vave vaʻaia);
    • o le seleselega e le oi le taimi;
    • le lava le suāvai poʻo le leai.
  2. Perinosporosis:

    • maualuga maualuga, o lona uiga, o le inu tele o laau;
    • vaega o le tau e ave ai le faateleina o le susu.
  3. Fungal maʻiE mafai ona e fuafuaina e ala i fuga po o lanu enaena.
    • Kila - o se faʻamaʻi lea e saofagā i le galo. Afai e le aveeseina le laau, o le faʻamaʻi pipisi e salalau atu i isi.
    • Lanu uliuli - e pei ona taua i lenei tusiga, e atiina ae ona o le maualuga o le maualuga o le suamalie ma o se afaina foi. O se taunuuga o lona atinaʻe, ua mate ai le laau.
    • Alternaria O se faailo o lenei faʻamaʻi na mafua mai i le malie o se mea uliuli. E afua mai i le maeʻa o timuga mamafa ma le mafanafana o le tau.
    • Mealy dew. Atonu e tupu i le taimi o le tautoulu, i luga o laulaau e foliga mai o se fuga i le ituaiga o falaoamata ma sulu. O le mafuaʻaga mo lenei mea e ono - o le puao poʻo le leai foi o se faʻafefe i le vevela o le tau.
    • O le mosaic masima o se maʻi viral lea e faasalalauina ai se meaola e pei o aphids. E mafai ona faʻamoemoe e ala i le faʻagesegeseina o le tuputupu ae o laau ma mosaic stains.
    • Mucous bacteriosis. O le mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi o siama lea e na ona fasiotia ai le laau. Faailoga - pala o pala, faamaluluina o le aʻa.
    • Vailaʻau faʻaleagaina e tutusa lava le siama siama. E afaina ai vaega uma o le laau. E mafua ona o mafuaaga nei: susu, faʻalavelave faʻafuaseʻi ma faʻamaʻi. O se taunuuga, ua mate le fualaau faisua.
    • O Belle o se faʻamaʻi faʻamaʻi lea e faaleagaina ai laulaʻau ma le vaega o vaalele. E faapena foi, i le pulu paʻu.
    • Fomoz. O le faʻamaʻi e aliali mai pe afai ua uma ona afaina le fatu. Lulu malamalama ma le lanu uliuli e puʻe puʻe, aʻa, faʻapea foʻi ma laʻau cotyledon.

Auiliiliga e uiga i mea aoga o le broccoli, faʻapea foi ma le faʻailogaina i lona faʻaaogaina, faitau iinei, ma mai lenei tusiga o le ae iloa ai pe faapefea ona kukaina lenei fualaau faisua.

E pei lava o isi fualaau faisua ma fualaau aina, o le kāpeti o le broccoli e manaʻomia foi le tausiga taimi, e ui lava e le o se mea sili ona taua. Afai e te mulimuli i mea uma e manaʻomia mo le tuputupu ae ma le tausiga, e mafai ona e maua lau lava fale gaosimea o le kāpeti o le broccoli i le lima.