Fualaau aina

Upu faigofie e uiga i tekinolosi o le gaosia o suka mai le suka suka, e aofia ai i le fale

Maua le suka mai le suka suka i le fale gaosimea ma i le fale. Faʻateleina le le malamalama masani. E toatele tagata e manatu o le suka suka o se mea e tasi, ma o le sugar sugar o se tasi mea.

O le mea moni, e leai se eseesega i le va o le cane ma le sugar sugar. O le suka mama ua faamamaina o le sosolo masani, pe o le a lava le amataga.

O lenei tusiga o loʻo faʻamatala auʻiliʻilia le auala e faia ai le suka i faleoloa, o le a le tele e maua mai i le 1 tone o beets, faʻapea foi le auala e faia ai se mea masani ile fale.

O a ituaiga o fualaʻau aʻa e avea ma mea lelei?

Beets ua lauiloa mo tagata umi - o uluai taua o lenei aganuu fualaʻau e toe foʻi i le seneturi lona lua BC. Talu mai lena taimi, o faifaʻailoga na faʻaalia le tele o ona ituaiga. O loʻo i ai i totonu o latou pepa laumei, mo se faʻataʻitaʻiga - o le tele, o le tele oi latou o fualaau faisua.

O faʻavae aʻa o beets ua vaevaeina i meaai ma fafaga. O pene gaosi oi ai nei na sau tonu lava mai ituaiga meaʻai. Na tupu vave lava - i le seneturi XVIII.

O vailaau faʻaonapo nei ma hybrids o suka suka e aofia ai le 18% suka. O le mea aupito sili ia i latou - Crystal, Manege, Nesvizhsky, etc. E faʻapefea ona maua mai le suka mai ia i latou - o le a matou faʻamatala atili.

Tekinolosi ma masini i le fale gaosi suka

Seʻi o tatou faʻapuʻupuʻuina pe faʻapefea, ona o le aʻafia o le aʻa, e maua mai ai le suka i laau totō (aʻoaʻo pe faapefea ona faʻaaogaina le suka suka ma mea e gaosia i le taimi o gaioiga, iinei). O le gaosiga o le laau e faia i ni vaega o tekonolosi.

  1. Tapenaga sauniuni (faʻamamaina ma fufulu laina). I totonu o beets, aumai tuusaʻo mai le fanua poʻo mai le faleteuoloa, maʻa, fasi mea, fasi uʻamea e mafai ona maua. E matautia lenei mea mo masini. O beets e mafai ona palapala.

    Ina ia aloese mai le toesea o le suka pe a fufulu, e pulea le vevela o le vai - e le tatau ona silia ma le 18 tikeri. A uma ona fufuluina, e fufulu suavai le beets i le vai o le chlorinated i le fua faatatau o le 10-15 kilokalama o le vailaʻau i le 100 tone o beets. Ona tuʻuina atu lea o beets i luga o le avetaavale. O iina e oso ai i se vaalele malosi o le ea. O lenei mea e aveesea ai le vai o loʻo totoe ma faʻapipiʻi mama le mama.

    Meafaigaluega:

    • tagata e faʻaleleia le suavai (faʻatasi ma le faʻauluina o le peti e fufulu mai palapala);
    • fasi mailei oneone, mailei maa, pusa-mailei;
    • suavai;
    • faila.
  2. Faʻatau. E faapefea ona latou faia? O fua o suka suka ua saunia ma fuaina i totonu o le pusa teu. Mai iinei e sau ai i lalo o lona lava mamafa mo le fesuisuiaʻi i le centrifugal, o le pamu po o le pipiʻi o pusi. O le lautele o tupe maua e maua mai i totonu o le 4-6, ma le mafiafia - 1.2-1.5 milimita.

    Meafaigaluega:

    • tagata e faʻapipiʻiina le vaalele;
    • tagata e gaosi meaʻai;
    • fua;
  3. Eseesega. I luga o le faʻasesega o laau totō, o le gaioiga autu e tupu - faʻaaogaina o suka mai le eleele. O togafiti e togafitia i le vevela vai ma tuʻu le suka ma isi mea gaosia i totonu o le fofo. O lenei faagasologa e tupu i le vevela o le tusa ma le 70-80 tikeri i se siosiomaga vaivai.

    O le tagata mauoa o sugarsu o se auala lelei mo le atinaʻeina o meaola ninii. E mafua ai le faaleagaina o le oloa, ma le sili atu ona leaga o taunuuga - mo se faataitaiga, ono mafai ona tupu. O le mea lea, i le faagasologa o le faʻasalalau, o le solution a le formalin e faaopoopo faʻaopopo i le taimi.

    O le faʻamoemoega mulimuli o lona maualalo - 0.02% o le aofaʻi atoa o le oloa, ae lava e faʻagata ai le microflora galue. O le oloa lea e maua i lenei taimi o le faʻasesega o le sua. O se vai vevela lea e faʻapogisa vave i le ea. O loʻo aofia ai le tele o pipi.

    E vaeluaina le pulupulu i luga o ulu ulu. O le oloa lona lua o le pulp pulp. E tigā ma tuʻu saʻo atu i le fafagaina o manu po o faʻagogo.

    Meafaigaluega:

    • faʻapipiʻi faʻapipiʻiina (vili poʻo le fesuiaiga);
    • pulup
  4. Faamamaina o Mea Lelei. Oona, lea e maua mai pe a uma ona faʻasalalau, o se faʻalavelave faʻalavelave o mea eseese ole suauu vailaʻau ole siosiomaga. Ina ia faʻamamāina le sua mai nei mea le mama, o le faagasologa o le faʻaleagaina o loʻo faia.

    O le faagasologa ma lenei igoa e le faʻamalosia e faia i ni vaega se lua. E sau i le gaosia o le sua ma le lime (lime susu). O le tali o le fofo i lenei tulaga e oʻo atu i le maualuga o le pH o le 12.2 - 12.4, o lona uiga, o le fofo o le a avea ma alkaline.

    I le taimi lava e tasi e faʻamaʻapeina ai meaola faʻasaina, o aʻafiaga e aʻafia ai. O isi mea le mama e manaʻomia e tali atu foi. O gaioiga o gaioiga e vave faʻavela vave, pe aveʻesea i le isi laasaga - o le saturation stage. O le faaupuga "carbonation" e faatatau i le lauiloa lauiloa o le "carbonation", o lona uiga, o le saturation o le tali i le carbon dioxide. O lenei mea e faʻaaoga lelei ai le faʻamalolo o le calcium carbonate (o le gaʻo masani), lea e aʻafia ai le le atoatoa o le paʻu.

    Ona fofo lea o le fofo ma toe faʻafoʻi. Aʻo leʻi faia lenei mea, pe a manaʻomia, o nisi taimi e faia ai le toilalo. Ma le isi, o le taunuuga manino, ae o le vai lanu lanu e masani ona faia i le sulfur dioxide (sulfur dioxide). O lenei faagasologa ua taua o le sulfitization. O lenei mea e faʻaitiitia ai le tali alkaline o le fofo ma o lona sailiga e tupu. E faʻaititia foʻi le viscosity o le suka.

    Meafaigaluega:

    • gau mea;
    • faamama i masini faʻavevela;
    • saturator;
    • sulfitator;
    • otooto
  5. Le faʻamaʻi ma le faʻamalosi. O le suamalie na maua pe a maeʻa le faʻamamafa o se vaifofo e le masani ai. Afai e te faʻamalosi le vaifofo i se tulaga sosoʻo, ona i ai lea i totonu, e pei ona iloa mai le vasega o le fisiki aʻoga, o le a amataina le faiga o le faʻasagaga.

    O le a toso ese mai tioata e mafua ai. O le mea lenei e tupu i masini miti. O iina, o le vaifofo, muamua na vavalalata i se setete e latalata i le suamalie, e amata ona gaosia i lalo ifo o le mamafa o le mamafa, ma faʻamaunuʻu ai i se tulaga maualuga. O le faagasologa o le numera tioata e amata ai.

    O tioata tioata na aveese mai i totonu o centrifuges ma faia i le tele o vaega o le gaioiga mulimuli. O iina o loʻo faʻamalamalamaina ma avea ai ma suʻe masani, lauiloa, ma fualaʻau.

    Meafaigaluega:

    • masini masini;
    • centrifuge;
    • suauu evaporator i se pu.

O le fua o le suka mai le 1 tone o fualaau faisua pe a uma le gaosiga e tusa ma le 100-150 kilokalama. O le faasalalauina o fuataga e le faalagolago i luga o le gaosiga o le gaosiga o le suka ma le tau i le tausaga oi ai nei (sili atu i le mea e tupu ai le beets, o le a le ituaiga o tau ma le eleele "alofa", faitau iinei).

Faʻatulagaga o le gaosiga o le gaosiga o le gaosiga o le faʻaopoopoga o le faʻaaogaina o le suka. O loʻo faʻaalia ai le fua o le tele o le suauu i totonu o le oloa gaosia (sugar granulated) i le tele o le sucrose i le fafaga. E masani lava pe a ma le 80%.

E faʻapefea ona maua le oloa ile fale?

Sei tatou fai atu loa lava e ono le kukaina le suka masani ona lelei i le fale. Ae o le suka sipuni e faigofie ona saunia. O le a avea ma se mea moni masani na faia e le lima. Meafaigaluega mo lenei suʻega sili ona faigata.

O le a manaʻomia:

  • soʻo se aofaiga o pusi gaosi;
  • enamelware (pans, pots);
  • miliu manu, naifi, spatula laau;
  • gau poʻo isi ie mama.

E faʻapefea ona fai le suka suka:

  1. Beets e faʻavasega, mama mai aʻa ma mea vevela. Aua nei paʻu le paʻu!
  2. Fufulu.
  3. I se tulaga aoao, tuʻu i totonu o se ulo e fuʻu vai ma kuka mo le itula.
  4. Faʻamama le vai. Faʻamalie sinamu ma aveese pele mai le mafanafana.
  5. Faʻaiʻu i se fai meaʻai poʻo se naifi, lea e sili ona lelei. O papatusi uamea e le tatau ona sili atu i le 1 mm.
  6. Faʻasaʻo le meaʻai i totonu o se taga tapoleni ma tuʻu i lalo o se lomitusi. Tuu se pesini mo le sua suamalie. Afai e le o le lomitusi, e mafai ona e togiina le sua ma le lima, fusi le taga, e pei o taimi e teu ai.
  7. A maeʻa le fuʻa muamua, sasaa le vai vevela (e le o le vai inu) i totonu o se voluma e tutusa ma le afa o le tele o beets, tuʻu i luga. Togi le beets i luga o se faʻavevela, tuʻu le vai i totonu o se pesini ma inu le sua i luma. Toe faʻafeiloaʻi iina.
  8. O le suamalie e mafua ai le vevela i le 70-80 tikeri ma faamamaina i gau gau.
  9. O le sua suamalie e faʻaalu i luga o le ogaumu i le vaʻaiga o loʻo manaʻomia. I lenei tulaga, e fautuaina le faʻaaogaina o ipu mafolafola ma laugatasi, faʻamaonia pe faʻamalo.
  10. O le syrup saunia lelei e iai le tutusa o le meli vai. E teuina, pei o le meli, mo se taimi umi lava.
O le siva maua i le taimi o le faʻasao e tatau ona faʻaosoosoina i taimi uma i se spatula laupapa - e susunuina vave.

E tusa ma le 1 kilokalama o le siva ua gaosia mai le 5 kilokalama o suka suka, pe, i le uiga, 600 kalama o suka mama.

Maua o le suka malosi

O le suka e tatau ona tapunia ma le faaeteete ona o le suka o loʻo faʻapipiʻi i lalo e fai ai se mea e fai i luga o fale. Suauu suamalie ua sasaa atu i fulafolafola mafolafola. Tuu i se nofoaga malulu. O iina, o le syrup e vave faʻafuaseʻi ona faʻamalamalama. Ona totoe ai lea na o le aveese mai le pepa ma vaevaeina i ni vaega o le tele o le mea e manaʻomia.