Faʻatoʻa totoina laau toto

Ipomoea: totoina, tausia, galueaina

O le Ipomoea o se vasega o laau totō, o le sui tele lea o le vasega o le aiga o Vyunkov.

E te iloa? O le igoa e sau mai le upu Eleni - "anufe" ma homios - "pei". O le igoa o le fugalaau na mafua mai ona o le malosi malosi o le uʻamea e pei o se anufe..

Faʻamasinoga lelei o le Ipomoea

O le reproduction o le Ipomoea e tupu i le fesoasoani o le vaʻaia poʻo fatu. O le totoina o laau e manaʻomia ai le tausisia o tulafono. O le laau o le Ipomoea, mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona ola muamua i totonu o se fale kiona poʻo se isi potu mafanafana. A uma ona fuga mai le ipomoea, e tatau ona totoina i le eleele.

E talafeagai le totoina o le ipomoea i luga o fualaau aina ia Mati, ao vave ona totoina fatu. A o leʻi lūlūina, e tatau ona faʻafefeteina i se tali o le "Kornevina" poʻo le "Heteroauxin", o le a faʻateleina ai lo latou tupu aʻe. Faʻafetai i lenei faʻatinoga, o le a le toe umi ona toto mai fatu lea o le a tuputupu ae vave.

Talu ai ona o lapopoʻa fatu e lapoa, e mafai ona totoina ile 2-3 fasi vaega i totonu o se atigipusa ma se meaʻai. O le palapala e tatau ona pala, nutimomoia ma laiga. Mai le lelei o le eleele, e faalagolago i le tuputupu ae ma le fuga o le Ipomoea.

A uma ona lūlūina, e tatau ona lelei le vai i le vai mafanafana. E le mafai ona taofia le galo, o le a faʻaumatia ai le laau. A maeʻa le vaiaso o le a e maitauina muamua pulupulu. Tuu pusa i luga o le nofoaga faʻamalamalama i le vevela o + 18-23 º.

O loʻo aʻafia e Ipomoea fua o laau toto i le amataga o le taumafanafana. O le taimi lena, ua maeʻa le mafanafana o le palapala, ma o le fugalaau o le a le taufaamatau i po o malulu, lea e afaina ai le laau talavou.

A oʻo mai le taimi e toto ai le Ipomoea i le lauʻeleʻele avanoa, e totoina vine laiti i le fesiitaiga. E masani lava mo le totoina o togi ua saunia i le lua vaiaso. O le mamao i le va o pana e tatau ona tusa ma le 20 cm le va. A maeʻa le faʻavasegaga mo i latou, e tatau ona faʻavae se lagolago i le tulaga o se laina fagota faʻanoanoa poʻo le faaputuga o laʻau.

Ina ia lafoaia le faagasologa o le totoina o laau, e mafai ona toto tuusaʻo saʻo i le eleele. Mo le faia o lenei mea, sola fatu mo le aso i totonu o le vai mafanafana poo se vaifofo o le "Heteroauxin" ma eleele i le eleele i le faaiuga o Me, ona ua eliina le 1 cm.

O le saite e tatau ona susulu ma malulu mai matagi. I le gasologa o le vaiaso o le ae vaʻaia ai fualaau muamua. A maeʻa lenei mea, o le a amata ona ola vave pupuvao, o lea e tatau ai ona vave faʻatūina le lagolago mo i latou.

Totoina togafitiga ile taimi o le fugalaau

Ipomee, pei o soʻo se isi lava laau, e manaʻomia le tausiga faifaipea. I le vaitau o le fugalaau, o lenei fugalaau e faapitoa lava le manaʻomia o le vaavaaia.

Faʻasalaina ma faʻamalo le eleele

O le eleele i lalo o laau toto e manaʻomia ona faʻafefeteina i taimi uma. O nei fugalaau e le taliaina le lamala, ae aua le faʻafefe vai inu i le eleele. Talu ai ona o le faʻaogaina o le palapala i taimi uma, o aʻafia o le Ipomoean, e mafua ai ona fuga le fugalaau.

O se tagata matua e tatau ona faʻafeinu i taimi uma i le taimi o le taumafanafana ina ia le mago le fugalaau. E amata mai ia Setema, e manaʻomia le suāsusu pe a maeʻa le palapala.

O le eleele i le mea e tupu ai le fugalaau, e tatau ona e faʻasaʻo. E faia lenei mea ina ia maua e aʻa le okesene ma meaʻai mai le fugalaʻau e te fafaga ai le fugalaau. Mo le tatalaina, eli le eleele e tusa ma le centimita le loloto.

Fertilizer ma le fafagaina o meaʻai

Fafagaina o le ipomoea e tatau ona faʻatinoina i le vaitau o le tuputupu ae olaola o le laau ile 3 vaiaso. I luga o le laei pito i luga e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o fomaʻi faapitoa mo le cacti poʻo togalaau teuteu teuteu.

E taua tele le malamalama o le tele o faʻamaʻi, aemaise lava o loʻo i ai le vailaʻau, o le a taʻitaʻia ai le faia o laʻau, ae o le a le fuga mai se fugalaau.

O le mea lea, afai ei ai sau fesili, aisea e le fuga ai le ipomoea, iloa: masalo o le mafuaaga o le faʻaaogaina. O le vailaʻau sili ona lelei o le faʻaogaina lea o meaʻai i totonu.

E taua! Mātauina le fuataga o le aofaʻi ma le faʻateleina o le faʻamalosiga..

Teuteu

E tatau i le Ipomoea ona faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi pe faaleagaina. O le taimi sili e teu ai Setema.

Aveese uma o mea mai le laau, oe sauniuni mo le vaitaimi o le taumalulu malulu.

O nisi taimi e teuteuina ai i le tautotogo, ae o lenei faiga ua faia e toe toto ai le vao.

I le taimi o le tautotogo o le tautotogo, e le sili atu i le tolu togi e tatau ona tuu i luga o puʻu taʻitasi.

Aoina ma teuina fatu

Aokuso, o fatu e amata ona vevela i luga o le laau. Latou te maua tele, latou te lelei lelei ma o nisi taimi latou te suʻe fatu. E sili atu le aoina o fatu o le taeao mamalu e oʻo i le faaiuga o Setema.

I le taimi nei, o fugalaau uma e mou atu, ma i lo latou nofoaga o polo ma fatu, ia e mafanafana lelei i le la.

Tago le polo ma momotu, pe a fai e uliuli fatu, o lona uiga ua matutua.

Aoina fatu i totonu o se fagu ma alu i le teuina seia oʻo i le isi tausaga i se pusa pouliuli. E mafai ona teuina fatu fatu o le Ipomoea mo se taimi umi ma le maumau ai a latou meatotino.

Ipomoea faʻatasi ma isi laau

O le mamalu o le taeao e lelei mo suiga i mamanu o le laufanua. O le a ia aumaia se paʻi o le fou ma le mama i lau togalaau. O le tino o le Ipomoea e faʻapipiʻiina faatasi ma isi laau e faʻaaogaina mo le suia o le teritori, mo se faʻataʻitaʻiga, vine vine, hops, ivy poʻo Campsis.

I le tautoulu, o le fugalaau e lelei ma moli afu. O le a foliga matagofie le Ipomoea i totonu o le togalaau ma laau laʻau. Ae maise lava o lenei tuufaatasiga e faʻaalia pe afai o le a oso mai le oso i totonu o lala. Vaʻai faalemafaufau i le matagofie o ona puaa vavalalata o le a foliga i totonu o lala a se tagata matua.

Faʻaaogaina o le Ipomoea i le faʻasologa o le laufanua

Ipomeyu masani ona faʻaaogaina i le mamanu. O le laau e avea o se "talita ola" mai le la mo le faletalimalo po o le tatala laupapa. O lenei fugalaau e foliga manaia i tafatafa o moli ua leva.

E masani ona e iloa o le totomo e totoina i tafatafa o puipui o fale maualuluga ma fale e tasi-fale.

Liliu le mafaufau, mafaufau i le auala e mafai ai ona e totoina le ipomoea e teuteu ai lau fuafuaga.

E taua! Faʻaaoga ipomeyu e mamanu ai lau 'upega tafaʻilagi, ia manatua o le muamua kiona o le a suia tele le faʻaalia o laau. Liana e maualalo le malosi o le kulimi.

Oseesea o le Ipomoea ma meaola faalafua

Ipomoea e afaina i le faatosinaga o meaola faalafua eseese ma pamu. O meaola faalafua o le Ipomoea e mafai ona fasi ai le laau pe a le ave.

O le fugalaau e mafai ona afaina i faʻamaʻi faʻamaʻi: anthracnose, lapisi papaʻe, ituaiga ituaiga o pala - vaivai, uliuli, aʻa, aʻa, ma faʻamaʻi viral ma physiological, e pei o le paʻu paʻepaʻe.

O le tele o taimi, o le vailaʻau e faigofie ona maua i faʻamaʻi faʻaleagaina o le palapala, aemaise lava pe afai e masani ona faʻaititia. O nisi faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai ona faʻamaloloina e ala i le vaʻaiga o mea e pala ma le togafitia o vine i se filogide.

A e ui i lea, afai ua e maua le aʻa, susu pe e pala foi i lau laau, ave vave vave fugalaau mama, talu ai o nei fatugi e le mafai ona togafitia i togafitiga.

E le mafai ona togafitia faʻamaʻi viral o Ipomoea. O laau afaina e tatau ona susunu i se taimi vave lava e mafai ai ona taofia le salalau atu o siama.

O le paʻu paʻepaʻe e leʻo se faʻamaʻi pipisi. E talitonuina e na o na laau totō e tutupu i totonu o se fale mautotogi poʻo se kiona e mafai ona maua ai lenei maʻi. E mafua ona o le masani ona faʻafefete ma maualuga maualuga le maualuga o le vevela, faapea foi le maualalo o le vevela.

O faailoga o le paʻu ma le pulupulu i luga o lau, lea e faasolosolo malie lava ona liu enaena. Afai e leai se mea e faia, o le a vave lava ona paʻu le lau. Ina ia aloese mai lenei maʻi, e tatau ona mulimulitaʻia tulafono faʻavaomalo mo le totoina o le taeao mamalu.

O meaola faalafua e sili ona taatele o spider mites ma aphids. Afai e te maua se aphids i lau fugalaau, ona e togafitia lea o le laau i le vai o le fasimoli. O le miti vaʻaia e fefe i le malulu.

Tau lava o le lūlūina o le liana i le vai ma o le a mou ese atu meaʻai. O nei metotia e aoga pe afai e te maua vave faʻamaʻi. Afai ua uma ona latou masani, ona naʻo ni vailaau faʻapitoa, e pei o Akarin, Karbofos, Fitoverm, poʻo Aktellik, o le a fesoasoani e taulimaina.

O lenei ua e iloa le auala e tupu ai le esomoea ma le auala e tausia ai.