Laʻau i totonu

E faʻapefea ona tupu lau lauʻeleʻele i lau potu, totoina ma tausia se laau

Weigela - O lenei laau e mai i le ituaiga o laau talatala, honeysuckle family. E 15 ituaiga o vao, e 7 ituaiga o laau na totoina, ma o se laau mo le fale, ua na o le weigela e talafeagai mo le uila. I le matala o le natura, o le laau e masani ona ola i sasaʻe ma sautesasae Asia.

E te iloa? Weigela e igoa i le polofesa o le fatu, kemisi ma le faatuina o Siamani, K.E. von Weigel, o le na tatalaina le laau.

Weigela vao: faʻamatalaga laau

Weigela - O se laufanua lalelei lenei ma ni vaʻai mama. E le faia e Stolonov. Green ma le paʻepaʻe paʻepaʻe, o laʻau vevety e tu i le isi itu, e leai ni o latou faʻaoga.

O le laau e faigofie ona toe faʻaleleia, ma o fugalaau e lapoa (e oo i le 5 cm), foliga faʻalanu. E mafai ona aoina i mea e le mafai ona maua (e oo i le 6 pcs). Lanu e eseese: mai le paepae i le piniki.

O le uiga o le weila o se suiga i le paolo i le taimi o le fuga o le gaioiga mai se paler e sili atu lona susulu. O le fua o se pusa fivalve ma fatu laʻititi laiti. I nisi o ituaiga o meaola latou te felelei. O olaga o Weigela e 20-30 tausaga.

Filifilia se nofoaga mo le totoina o laau

A filifilia se nofoaga mo le totoina, ia manatua e tatau ona e tuʻuina atu le laau i tulaga e latalata i mea masani.

O le a le mea e tatau ona i ai le moli

Mo aso taʻitasi, o se tasi o mea taua i le totoina ma le tausiga i le fale o le malamalama lelei. E tatau ona i ai le tele o le malamalama, ae aunoa ma le susulu o le la.

O faamalama i Sisifo ma sasaʻe, lea e maua ai le susulu ma le faʻasalalauina, o le a lelei. Afai e te tuu le laau i luga o le faamalama a le itu i saute, aua nei galo e teuina. A tuʻuina le ulo i le itu i matu - e le lava le moli.

Laititi ma le susu mo le alualu i luma alualu i luma

I le taumafanafana, e lelei le vevela vevela mo le vao, ma i le taumalulu, o le vevela e tatau ona + 12 ° C ... + 18 ° C.

E le manaomia e le laau le maualuga o le susu, ae o le taina masani (na o laulaau, ae le o fugalaau) o le a le sili atu. E mafai ona e fufuluina le lau laau ma mea susu.

E faʻapefea ona toto se laufanua i le fale

Totoina fualaau lelei i luga ifo o le 3 tausaga. O le faʻatinoga o le a faia lelei i le tautotogo. Faʻamama aʻa ma faapipii le meaʻai ina ia leai ni mea e latalata i aʻa. Aua nei eliina le aʻa aʻa nai lo le 1-2 cm.

Auala e filifili ai se fagu mo le totoina

E tatau ona lapisi le ulo ma ia lautele. nai sene senitimita sili atu le sili atu. Afai o lau sini o se laau o le talo, ona filifili lea o se ipu lautele ma le maualalo.

E taua! Mo le ola maloloina o le weilala, e manaʻomia tele eletise tetele i totonu o se ulo. E tatau ona faʻapipiʻiina i le pito i lalo o le tane le papa mafiafia o le alavai, ma i luga o le eleele, faʻataʻamilo i le laau - faʻapipiʻi foi le tuʻuina o se mea lamolemole.

O le a le mea e tatau ona avea ma eleele

E fiafia tele Weigela i se meaʻai paleni, lafulemu ma le mataʻutia ma le le faʻaituau poʻo le fai sina tali. Ni oneone oneone lelei pe leaga. E mafai ona e faʻafefiloi le eleele e ala i le faʻafesoʻotaʻi eleele palapala ma le oneone ma le eleele palapala i le ratio 2: 2: 1. I luga o le eleele mama, e fesuisuiaʻi lauulu.

Faʻamasinoga faʻalelei

O le totoina o le togavao o lenei laau toto e aofia ai le algorithm o loʻo mulimuli mai.

  1. Fai se pu (30-40 cm loloto).
  2. Laʻau toto e togafitia ma se mea e faatupuina ai le tuputupu ae.
  3. A e totoina, ia mautinoa o le ua o le ua le tanumia loloto.
  4. Faʻalagolago i le tele o kulupu vao, tuu le fugalaau i se mamao e 2 mita (tele ituaiga) i le 80 cm (mo tagata maualalo).
  5. Pe a uma ona totoina e manaʻomia le tele o le suāsusu

Talosaga Tausiga o Fale

I le tautala e uiga i le galueaiina o vao i le fale, e taua tele le faʻamatalaina e le gata o faʻaoga autu o le totoina, ae ia talanoa foi e uiga i le tausiga.

Faʻamauina ma fafagaina laau

I le vaitau o le tuputupu ae tuputupu aʻe (tautotogo-taumafanafana) e tatau ona faʻafeinu vai i taimi uma, ae faʻalelei. O le meaʻai e tatau ona susu i taimi uma, i le taimi e tasi, ia mautinoa o le vai e le paʻu. Mo le autumn ma le taumalulu, e faʻaitiitia le faʻainu.

E aoga i lea tausaga i lea tausaga, i le amataga o le tautotogo, e faʻaleleia le palapala ma le humus. E faʻaolaina ai le tuputupu ae o laʻau laititi ma fuʻa.

O le fugalaau e sili atu ona vevela ma umi - i le tautotogo o le tautotogo - i le amataga o le taumafanafana, faʻaaoga fugalaau phosphate-potassium. E le gata i lea, i le vevela o le tau, o le lalaga o luga o le phosphoric, lea o le a afaina ai le lanu o laulaau, o le a le sili atu ona lelei.

E faʻafefea ona teuteu

Ona o lona saoasaoa vave, e manaomia e le weigela le teuteu masani. Afai e te manaʻo e fausia se laau faʻatasi ma se vaomatua, ona faʻapuupuu lea o le tipi i le afa o latou uumi, ma afai o se tamai laau ma se pulou pupula - tuʻu ai na o le ogalaau ma faapipii i luga o le maualuga e manaʻomia.

Ina ia fausia se pale ma faʻaosofia ai le tuputupu aʻe o tipu fou, o le teuteuga e sili ona faia i le tautoulu, i le taimi lava e maeʻa ai. I le tautotogo, aveese lala tuai ma maʻi.

E te iloa? E masani lava ona amata ona aʻoaʻoina e le aufaʻatau i le fale faʻavae. E i ai sona malosi mamana e fesoasoani ia te ia e faapalepale i tulaga uma o le aoga.

A manaʻomia se laau, ma mea e manaʻomia mo ia

O le laulauina o le weela e faia e ala i le lafoina ma naʻo pe a tatau ai, pe afai o le aʻa e latalata i totonu o le fagu tuai. O lenei laau e le fiafia e faalavelaveina. O mea uma e manaʻomia mo le faʻaaogāina o se vai fou, masini ma se alavai. E uiga i le a le eleele ma le gafatia e filifili ai, ua uma ona tusia i luga.

Fale faʻaleleia vevegely

E mafai ona faʻalauteleina ile laulaʻau i totonu o auala e lua: tipi ma fatu.

Totoina o togalaau

Mo le gaosia o le weigela i le fale e ala i le tipiina, i le amataga o le taumafanafana, vavae ese le laiti, vine e le o lignified, 10-15 cm le umi ma 2 internodes. Aveese laulaau pito i lalo ma tipi le pito i luga i le afa.

Tuu le tipi mo le 1-2 itula i le vai, ona oʻo ai lea mo le 12 itula, nofo i totonu o se mea e faatupuina ai le tuputupu ae. O le potu e tatau ona pogisa, ma o le vevela e tatau ona i totonu + 20 ° C ... + 25 ° С.

E taua! I vavaega o vao, o le pito i lalo e tatau ona sao, talu ai o laulaau o lenei laau ua fuafua i le leai o se mea.
Fufulu le 1 cm i le paluga o peat ma le oneone, e ufiufi i le 4 cm cm layer. Ufiufi kopi taitasi i se ata tifaga, fagu poo se fagu.

Ole vaalele ma vai faʻamaʻa faalua i le aso. A maeʻa ni nai vaiaso o le a tupu.

O solo e faʻalauteleina e ala i le tipi, fuga mo le taimi muamua i le lua tausaga.

Fanauina o fatu

O fatu o le vao e toesea ai le germination i le tasi le tausaga talu le seleselega, o le mea lea na o mea fou e talafeagai mo le faʻatoʻaga. O sauniuniga muamua e le manaʻomia. Toto le tautotogo.

I le pito i luga, i totonu o se atigipusa e iai pu i le pito i lalo, tumu i palapala ma alavai, faʻafefe fatu, faʻamama ma ufiufi i tioata poʻo ata. Tuu i se nofoaga lanu. Atonu e foliga mai o le a foliga i totonu o le 21 aso, e mafai ona latou faauo.

O le ita ita ma le wean e totogo mai i le vaomatua. Pe a fai le 4 laʻau - ia fufulu fasi laau i totonu o ni pusa eseese, ma a maeʻa ona faʻatumu e le aʻa, e mafai ona e suia le "nofoaga e nofo ai" le tumau ma ni ipu tumau o se laʻau talafeagai. Toe faʻaleleia i lenei auala o le a fuga le vao i le tusa ma le 5 tausaga.

Aʻo matou vaʻai i se laau manaia tele e pei o le vao, e mafai ona tupu i le fale, pe afai e te mulimuli i tulafono faavae o le totoina ma le tausiga, faʻapea foʻi ma le toe gaosia. O le taimi lava e te faʻaalia ai sina taumafaiga ma o lenei vao o le a maua ai le tele o mafuaaga mo le faʻaaloalo.