Fualaau aina

Aisea e totogo ai karati? Ata ma fautuaga tagata fai togalaau, mea e fai e teu ai fua

Kāreti e manaia i le tofo ma le aʻafia o aʻafiaga o fualaʻau e tupu i le toetoe lava o togalaau uma. E masani ona faʻaaogaina e saunia ituaiga uma o ipu, ma o lea ua toetoe lava o soo se mea.

Ae o loʻo i ai se faʻafitauli masani i totonu o faifaatoaga - o le fugalaau fualaau faisua i le tausaga muamua o le tuputupu ae. E mafua lenei mea ona o le faʻamalosia o mea faʻataunuʻu ma le aʻafiaga o itu eseese.

O le tuputupuaʻe o ufanafana e taʻitaʻia ai faiga e le mafai ona faʻafefeteina e faʻaitiitia ai le tele ma le lelei o le fua. Sei o tatou taʻuina pe aisea e aliali mai ai fugalaau i kāloti ma faʻaali i le ata pe faapefea ona latou foliga.

Faamatalaga faʻamalosi

  • Faʻamatalaga inflorescence: Ч5- ОЛ5Т5П2.
  • O fugalaau e lua, paʻepaʻe, laʻitiiti, e oʻo atu i le 2-3 mm, e aofia ai ni masima se lua, e foliga mai o se loto nutimomoia, o loʻo i luga o se tamai atigi pusa.
  • Pistil ma stamens e moli lanumeamata, laumei puupuu, mafiafia.
  • O faʻasalaga e laʻititi, aua le faʻafefe i tua atu o petals.
  • Fugalaau e faia i mea e tutupu i le 12-15 fasi vaega.

Foliga vaaia o faʻaoga, ata

I fafo, o le fuga aʻa e pei o se faamalu i le 15-20 ave. O ave o le faamalu e gasegase-pubescent, faʻaalia i le taimi o le fugalaau, faʻatasi ai ma fua e faʻapipiʻi faatasi. O le fugalaau e paʻepaʻe, e tele lapopoa (12-15 cm), e aofia ai le 50 faʻamaʻi.

Afai e te tilotilo lelei i ai, e mafai ona e vaʻai i le tele o fugalaau paʻepaʻe papaʻe ma ni nifo e le mafaamatalaina, o ipu ma paʻepaʻe paʻepaʻe, samasama po o le piniki.

O se fugalaau lanumoana e iloa i le ogatotonu o le faamalu.. O le fuga muamua o le fatugalemu, ona faasolosolo malie lea ona tatala le mea o totoe.

Aisea e avea ai lenei mea ma faafitauli mo le fai togalaau?

Kāreti o se fualaau faisua. I le tausaga muamua e maua ai fua e mafai ona 'aina. I le lona lua, o aʻa ma pulumu e tutupu mai aʻa. Ae e tupu pe a lūlūina i le taumalulu i le tausaga muamua ae le o aʻa e tupu aʻe. I lenei tulaga, e le mafai ona faʻaaoga le laau.

Fugalaau fugalaau ulavale fufuluina o fualaau faisua e faamoemoe e maua se seleselega lima. A pe a afaina, o loʻo i ai le tele o le tuputupu ae o fatu, e mafua ai le faʻaitiitia o fualaau aina. E le afaina ma e le mafai ona tupu, o le a faigata, mago ma e le talafeagai mo meaai. O malosiaga uma lava, o meaʻai e faʻaaluina i le faamalosia o le aū, ae le o luga o le atinaʻe o aʻa.

O afea e tupu ai?

O mafuaʻaga o le fugalaau e fesoʻotaʻi ma suiga uma o le tau ma le solia o fesoʻotaiga o agronomic:

  1. Poto puupuu itula - itiiti ifo i le 10 itula i le aso. I le po, e totoina e laau toto aʻafiaga o meaola faʻapitoa e mafua ai le fausia o ponuncles.
  2. O le tautotogo malulu e fesoasoani i le mea moni e faapea, i le tausaga muamua, nai lo fua tetele, o pua fuga e aliali i luga o le togalaau.
  3. Laveʻa le eleele.
  4. Fua o le le lelei o le lelei, lea na tulaʻi mai ona o le vaeluaina o le lūlūina o kāloti i vao.
  5. O le faʻaogaina o le varninaina o se aʻafiaga umi i le totoina o mea e maualalo ifo ile lelei (mai le 0 i le 4 tikeri). O le iʻuga, o loʻo i ai faʻalavelave i le metabolism i fatu, mafua ai le fesuiaiga o le fualaau aina mai le vegetative i le tuputupu aʻe o le gafa. O le aganuu o le fualaʻau ua liua ma teuteu. I lalo o ia tulaga tau, o le taimi malulu e suia ai kāloti mo le tausaga muamua o le vaitau tuputupu aʻe, ma o le mafanafana o se mea sese le iloa o le tausaga lona lua, o lea ua amata ona fuga mai laau.
  6. Le mafiafia o le totoina o fatu ma le leaga.
  7. Le lava po o le tele o le susu i totonu o le palapala i le maualuga o le vevela.
  8. Fuga i le taimi o le luluina.
  9. Tele naua le palapala.

I le amanaia ai o mafuaʻaga uma e mafua ai ona totoina fualaau o fualaau faisua, e tatau ona vave aveeseina tulaga le lelei.

E faʻapefea ona malamalama o aʻa e alu i le aū?

O le vaitau vavalalata o le fualaau aina e amata mai le ogatotonu o Iuni seia oo i le ogatotonu o Iulai. I le laau e sauniuni mo le fuga, o fua o le aʻa e maua ai aʻa. I le ogatotonu o le vaomatua e tupu aʻe ai se mea vevela ma vevela (arrow).

A maeʻa sina taimi, e aliali mai i le pito i luga se faamalu lanu matamata. E oʻo i le taimi o le fugalaau, e amata le faamalu ma amata ai ona tata mai tamai pepelea e avea ma fugalaau fugalaau paʻepaʻe.

O le mea e fai i le kāloti e le o lanu - laasaga i lea laasaga taʻitasi

Ina ia aloese mai foliga o peduncles i le fasi fanua, e tatau ona mulimuli i nisi o fautuaga:

  1. Pe a faʻatau fatu e filifili ituaiga e faʻamalosi i strelkovuyu. O nei mea e aofia ai ituaiga o gaʻo e pei o "Vitamin", "Canning", "Nantes 4", "Le Mafaamatalaina", "Fold-Resistant19".
  2. Filifili se moega mo le luluina, ma mafaufau i fautuaga mo le fuaina o fualaau aina: o le sili ona lelei mo le kāloti o kāpeti, tamato, kukama, pateta.
  3. Mo le faia o le podzimny toto i le eleele malulu, ma puna i le mafanafana e oo atu i le +5 tikeri. Afai e faʻaitiitia le vevela o le ea, e tatau ona ufiufi moega ile fulufulu.
  4. Tui aʻa aʻa i malalama ina ia faafaigofie ai ona tausia le vaalele.
  5. Ina ia vevela le totogo, ona leai lea o se fua o laau totō.
  6. Suavai e le aunoa ma le tele, ae le o aso uma i ni vaega laiti.

A fuafua se vaʻa e manaʻomia ona e mafaufau iai "O tuaoi lelei" mo se aʻafiaga ola maloloina o le a avea ma aganuu e pei o:

  • salati;
  • radish;
  • kele;
  • leki.

O le tuaoi ma le pasili, horseradish, beets, seleri e sili ona aloese.

O le palapala i lalo o le karioti e le tatau ona maʻa ma papa. A o le lūlūina e tatau ona eliina ma vaʻaia ma le faʻaeteete. O le fua o le seleselega e maua ai se seleselega lelei i eleele oneone faatasi ai ma le eletise le lelei, tumu i meaola ma meainu, lea e faʻaaogaina 2-3 tausaga aʻo le i luluina.

O le faʻateleina o le faʻaaogaina ma le masani ona fafagaina e taʻitaʻia ai le tuputupu ae o aʻa ma faailoga.

Mo le lūlūina, o fatu lapopoa tetele ma se ola ola e le sili atu ma le 2 tausaga e faʻaaogaina.

  1. Muamua, e siakiina mo le germination.
  2. Ona faʻaaogaina lea i se vaivaiga vaivai o le manganese pe faʻafefe i le vai.
  3. Faʻafefiloi foi i le faʻafefiloi o meaʻai (solution o mullein, peat, humus).
  4. Mo le lūlūina i luga o le moega, o sauniuni e saunia muamua i le lautele o le 30 cm mai le isi. O laʻau e tuʻuina i le loloto e le sili atu ma le 2 cm i totonu o se eleele faʻamamaina.
  5. E fautuaina le faatumauina o se maualuga maualuga o le palapala ile eleele ina ia mafai ai ona maua ni tulaga lelei mo le totoina o fatu. Ina ia faia lenei mea, o le moega pe a uma le suāsusu muamua e masani ona ufiufi i le paʻu palasitika.
  6. O le taimi lava e aliali mai ai muamua leaflets 3-4, o le uluai meaai faaopoopo o loʻo faia i se vaifofo o le ammonium nitrate. O le faʻatinoga o lona lua ma le lona tolu, o loʻo faʻaogaina ai togafitiga superphosphate.
  7. O se mea e manaʻomia muamua mo le tuputupu aʻe lelei o kāloti, ma i le lumanaʻi o le maua o se gaʻo maualuga, e tatau ona faʻamaeʻaina mea totō ma faʻasolosolo pea le vaʻai laina, sili pe a uma timuga.
  8. I le timuga mamafa e fautuaina e ufiufi moega e aloese ai mai la latou faga.
  9. E tolu taimi e faia ai le Thinning mo le vaitau o le tuputupu aʻe.

Talu ai o kāloti o se fualaau faʻaiʻu lea e lua tausaga le tuputupu ae, o le faʻaalia o peduncles i le tausaga lona lua i le maea ai o le luluina ua manatu e masani. O fatu ia na faʻataunuʻuina i le tausaga lona lua e maualuga le lelei, lea e mafai ona fua mai ai fua tetele ma se seleselega lelei. E tatau ona amanaʻia lenei mea pe a tupu aʻe kāloti mo fatu.

Ina ia mafai ona i ai se fualaau aina suamalie ma le vevela i taumafa i aso taitasi o le aiga atoa, e tatau ai, pe a sauniuni mo le luluina, ia amanaʻia uma mafuaʻaga e mafua ai ona lanu le koko. Mulimuli i fautuaga uma ma fautuaga e puipuia ai le faʻaalia o faamalu papaʻe i luga o le togalaau. Ma o se seleselega maualuga ma le maualuga o le a fiafia i lē e ona.