Fualaau aina

Faʻaleagaga ma faamanuiaga o le kālati: faʻapefea ona aʻafia le fatu ma toto toto i le laau, pe faʻapefea ona togafitia i ai?

Afai e te fesiligia se fesili: o le a le ituaiga togafitiga faʻaleagafesa e togafitiga ai i se faʻamaʻi, o le mea muamua lava e oʻo mai i le mafaufau o le garlic.

E uiga i ona faʻamalologa na faʻaaogaina i aso anamua i Initia. E aoga le iloa pe o le a le ituaiga ma pe o le a le aoga poʻo le faʻaleagaina o le tino o loʻo ia tauaveina.

I lenei tusiga, tatou te mafaufau uma i le lelei ma le leaga o aʻafiaga o le kalaka i totonu o le fatu ma toto toto.

E mafai e se laau ona afaina ai le fatu cardiovascular atoa ma pe faapefea?

Na faʻamaonia e fomaʻi o lenei oloa e aafia ai le loto ma toto toto, e le gata i le lelei ma le leaga. A faʻaaoga tatau, e fesoasoani i le faʻalauteleina o le vaivai o le toto, aʻo faʻaleleia le tulaga atoa o le tino.

O auiliiliga i le auala e faʻaaoga ai le kelala e aʻafia ai le toto ma le auala e faamama ai ma faʻaitiitia le mafiafia i tinctures mai lenei vailaau faʻamaʻi, faitau i inei.

E afaina pe faapefea ona kuka?

Tomai e fautuaina e ai ao leʻi 'ai i le taeao po o le aoauli, sili ona lelei ma gaʻo (e mafai ona e' aina le lauloki e aunoa ma le ulaula ma le taimi o le aso e sili ona lelei ai le 'ai, faitau iinei, ma mai lenei tusiga o le ae iloa ai le' ai o lenei fualaau aina i luga o se manava gaogao - manuia pe afaina i le tino). E le sili atu i le 25 minute le faʻamalosi o meaʻai i le gaosiga o le gaioiga, o lea e tatau ai ona e 'ai vave. O le oloa, faʻamago pe gaosia i le paʻu, e le o iai ni vitamini ma e leai se aoga.e na o le manogi ma le tofo.

Soifua maloloina ma le afaina

E lelei le leaga pe leaga? E tusa ai ma aoga poʻo mea matautia o le oloa i le va o saienitisi ei ai feeseeseaiga, ua talitonu se tasi e mafai e le keleti ona aumaia na o taunuuga lelei, ae o nisi e finau faapea e tele naua mea oona e mafai ona oo atu ai i ni mea matautia. Ae ui i lea, o lenei vailaau faʻavevesi e faʻamaonia e ala i le faʻaaogaina mo le 3-4 masina, o puipui o toto toto ua faʻalauteleina, ma faʻaleagaina ai cholesterol.

Ae Aua neʻi faʻaaogaina ia sili atu i le 2 nifo i le aso, faʻapea foʻi ma le taimi e momoe ai, talu ai e mafai ona oʻo atu ai i faafitauli i le manava ma le gaogao, e tusa lava pe i ai se tagata soifua maloloina (e mafai ona e aʻoaʻo e uiga i mea o le a tupu i le tino pe afai e te 'aina le lauloki i aso uma iinei, ma mai lenei mea o le a e iloa ai pe aisea ma pe faapefea ona faʻaumatia lenei fualaau aina i le taeao ).

E faʻafefea ona aoga le malōlū i le tino ma le kele? A oʻo mai le tino, o se vaega o lenei fualaau aina, i totonu o le tino, e tupu se tali. O se taunuuga, ua fausia le hydrogen sulfide. E mafai ona faʻaitiitia le toto maualuga, vave faʻasoa meaʻai i le tino atoa. Faatasi ai ma lenei mea, e fesoasoani e faʻaititia ai le avega i luga o le fatu. Ae ei ai taimi e ono afaina ai.

Afai o loʻo iai se maʻi ogaoga o le tagata, faʻaaogaina lenei oloa e mafai ona taʻitaʻia ai:

  • tiga o le pusa;
  • lava, migraine;
  • soifua maloloina lautele.
Faʻalogo! E manaʻomia lou faʻaeteete i tagata e maua i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, talu ai o mea oona e maua e lenei oloa e mafai ona mafua ai le tiga o le tino.

Auiliiliga i le auala e aʻafia ai le kefe i le gastrointestinal tract ma pe aisea, pe a uma ona 'ai, o le manava o le manava, matou te taʻuina i lenei tusiga.

E mafai ona ou faʻaaoga?

Arrhythmia

O se faʻamaʻi e faʻaalia ai le televave o le fatu po o le fatu o le fatu. O le togafitia faʻatasi ma togafitiga faʻaleaganuʻu e mafai ona avea o se galuega matautia tele, ae le aoga pe afai e te logoina se cardiologist. O le a mafai ona ia fesoasoani i le faia o le fua saʻo i se metotia patino.

O lea la i le kalama - e masani ona faʻaaoga ma faʻapea foi i ni aofaiga tele, e mafai ona afaina tele. Ae ma le saʻo saʻo, o le a sili ona aoga mo toto toto ma le fatu.

Ischemia

O se faʻamaʻi lea e faʻaitiitia ai le toto i le fatu ona o le vasoconstriction poʻo le fesuiaiga o vaa, lea e mafua ai le faaleagaina o le myocardial tissue. O le mea lea, o lenei tulaga, o se faaopoopoga lelei i togafitiga. Talu ai ona o ana galuega autu e aofia ai le afaina o toto toto ma le cholesterol, o le a sili ona aoga le faʻaaogaina o fualaau faʻataʻitaʻi ma le kalaka i le taimi o suʻesuʻega. Ae e tatau ona e amanaʻia le tali a le tagata i lenei oloa.

Loto o le fatu

O se ituaiga o faamai o le fatu o le heart, faatasi ai ma le faateleina o le siaki o le tino o le myocardial ona o le atoatoa po o le le atoatoa o le toto. Faʻaoga vave i le taʻavale pe a maeʻa se osofaʻiga o le fatu e le manaʻomia.ona o vailaʻau o lenei oloa e faʻaosofia ai le tino o le tino. I le taimi o le faamagaloga, faatasi ai ma le faʻatagaga a lau fomaʻi, e mafai ona e toe faʻaaogaina lenei oloa i au meaʻai.

Loto o le fatu

O se faʻamaʻi lea e faʻavaivaia ai le galuega a le myocardial, o lona uiga o le cardiovascular system e le mafai ona tuʻuina atu le toto toto atoatoa i le tino o le tagata. Laʻau o le a aoga i le togafitiga o togafitiga faʻaleaganuʻu, ae o le a le suia se togafitiga atoatoa. E tatau ona fesiligia oe e lau fomaʻi ma mea e tatau ai.

Faʻatasi ma maʻi ogaoga o le fatu, o lenei oloa e mafai ona aumaia uma faʻamanuiaga ma le afaina. O le faʻaaogaina o lenei fualaau aina ei ai sona aafiaga lelei i luga o toto ma totoga o le toto o se tagata, ae aua le "faʻaaogaina ni pusa" e faʻaleagaina ai lenei oloa (pe faʻapefea ona faʻaaoga le garlic i maualuga ma maualalo le mamafa, faitau iinei). E tatau ona manatuaina e aoga lava e tusa lava pe laiti.

O le mea e leaga ai, e leai ni faʻamalamalamaga manino mo le faʻaaogaina o le kālati ma e leai se faʻamatalaga manino pe faʻaaogaina. Faʻatasi ma maʻi fatu, o loʻo i ai suʻega lauiloa e fesoasoani e faʻaleleia le tulaga o le maʻi.Ae peitai, e le o se vailaau, o le a le fofoina atoatoa le maʻi.

Contraindications

E le fautuaina e faʻaaoga lenei fualaau fualaau e fai ma vailaau mo le fatu - o nei vaega e le fetaui. I le tele o tulaga, e taofia ai fualaau faasaina, faaitiitia o latou aafiaga i le "leai."

E le gata i lea, ona o le i ai o elemene oona i nisi tagata, e mafai ona afaina ai aʻafiaga matuia, ma e oʻo lava i se osofaiga o le fatu.

E taua! O le uuina o le silati ia oe lava ia e sili ona lotovaivai mo tagata ei ai le faafitauli i le tino, faapea foi ma le ogaoga o faamaʻi fatu.

Laasaga o lea laasaga ma lea laasaga mo le sauniuniga o togafitiga faa-aganuu ma a latou togafitiga

Faatasi ai ma le meli ma le lemoni

Meaʻai:

  • 200g o le meli;
  • 5 ulu o garlic;
  • 6 vaega o lemoni;
  • 3 lita o vai vevela mafanafana.

Kuka:

  1. Taʻu solo, fufulu.
  2. Fufulu lemoni i totonu o le vai, aveese ia ponaivi, ma aua e teu.
  3. Tasi ma le kalama e faʻaaoga ai se mea e faʻafefeteina poʻo se mea e teu ai meaʻai.
  4. Faaopopo le meli i le paluga.
  5. Manoa, sasaa i totonu o se fagu ma faaopoopo vai.
  6. O le mea na tupu i le pusaaisa mo le 48 itula.
  7. A maeʻa le taimi atofaina, e tatau ona e faʻaaogaina le tincture ma tuʻu ai le vai.

O lenei vailaau e tatau ona faia i le 20 minute ao lei faia taumafataga. O le fua muamua o le 50 ml, ona mafai lea ona e faʻaleleia le fualaau i le 100 ml. O lenei kulupu e faʻamamaina toto toto ma lagolago ai maso o le fatu. E i ai se aafiaga lelei i faʻamaʻi o le fatu o le areto (ischemia).

Faatasi ai ma lemoni

Meaʻai:

  • 4 vaega o lemoni;
  • 4 ulu o garlic.

Kuka:

  1. I totonu o se ipu e tolu-lita le suamalie o le gamoni ma le kalaka.
  2. Liligi le vai mafanafana i le ua.
  3. Teu i le vevela o le potu mo le 3 aso.
  4. Ona vevela lea ma tuu le siaki maeʻa i totonu o le pusaaisa.

O le vasega e 40 aso. Faʻaalu 3 taimi i le aso mo le 100 ml. Ae e tatau ona tatou manatuaina, e aunoa ma le talanoaina o togafitiga ma se fomaʻi, ei ai tulaga lamatia o isi faʻamaʻi, o lea e taua ai le faʻaititia o le fualaau i le 2 sipuni tele. O le a faʻaitiitia le aʻafiaga, ae faʻaititia ai foi le leaga o le aafiaga i le manava ma isi totoga.

Fesoasoani! O lenei mea o le a fesoasoani e faamama le toto toto o le cholesterol, o le mafuaaga lea e toe foʻi mai ai le toto i le masani.

Faatasi ai ma le propolis ma le ava malosi

Meaʻai:

  • 200 kalama o kālati uamea;
  • 200 kalama o le ava malosi;
  • 50 kalama o le meli;
  • 10 kalama o le propolis.

Mo le ava alcoholpolis propolis tincture:

  • 10g propolis;
  • 100ml ava malosi.

Kuka:

  1. Vili le siva i se mea sili e mafai ai ma se mea e faʻafefeteina pe faʻafefe i le tele o taimi e ala i se mea e teu ai meaʻai.
  2. Tuu le paluga i totonu o se fagu mata tioata ma faaopoopo i ai le ava malosi.
  3. Sook le paluga i se mea pogisa mo le 2 vaiaso.

O le isi, e tatau ona e saunia le tinoli propolis tincture:

  1. faʻafesoʻotaʻi palu faʻamalosi i le ava malosi;
  2. tuʻu le 1 vaiaso i le potu vevela i le pouliuli.

A uma ona sauni mea uma, e mafai ona e alu i le laasaga e sosoo ai:

  1. i le tincture garlic e faaopoopo le 50 kalama o le meli, 10 kalama o le propolis ma le ava malosi o le propolis;
  2. Lulu le paluga ma taofi mo le isi 1 vaiaso;
  3. O le mea na tupu ai le suavai lelei ma o lea e mafai ona faʻaaoga.

O le vasega e le itiiti ifo ma le 1 le masina, ave le 10 sene i le 100g o le susu 3 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai.

O lenei tuufaatasiga e lagolagoina ai le fatu saʻo o le fatu, e fesoasoani i le faʻamalosi ma faʻaleleia ai le gaosaosa o vaʻa.

E taua! Faʻasalaga mo lenei vaiaso o togafitiga e tatau ona malepe mo le 2 vaiaso, ona mafai lea ona toe faʻaauau.

O lapisi o se oloa lautele, o le mafuaʻaga lea o manatu feteenai o saienitisi, ae o tagata e maualuga le manaomia i le tulaga o se vailaau togafitiga ma i le faiga o taimi mo ipu. Ma i le ala, o loʻo i ai se auala sili e taulimaina ai lona manogi manogi - o le pasili fou lenei.