Mo le talimalo

Vaʻaia lou soifua maloloina: faʻaaogaina o le popo patic acid mo taliga

O le togafitiga o faʻamaʻi o le taliga ma le compression o le boric acid ua faia i taimi uma. O le faʻaaogaina o se compress i le apocide e mafai ona faʻatusatusa i le physiotherapy, ae e sili atu ona faigofie ona maua le pipiʻi, ma e mafai ona faʻaaoga e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi.

O le isi, o le a matou taʻuina atu ia te oe ituaiga o vailaau faafomaʻi, le auala e faʻaaoga lelei ai, o le lelei ma le le lelei o le faʻatinoga. O fea tulaga e tatau ai ona aloese mai le faʻafefiloi o fusi. O le a le isi togafitiga o taliga i lenei vailaʻau ma mea e filifili i le maualuga o le vevela. E le gata i lea, o aʻafiaga o le fualaau faasaina.

O le a le mea?

O le faʻamalosi o se fomaʻi faʻapitoa lea e faʻaaoga i se nofoaga tiga. I le avea ai o se vaega o faʻaupuga e tatau ona avea o se vailaʻau faʻamalosi. O le faʻamalosi e mafai ona mafana ma faʻamafanafanaina aafiaga. O faʻamafanafanaga faʻamafanafanaina e faʻaaogaina mo gaioiga e le lelei, ma faʻamafanafana - mo fuiʻaiga, sprains, dislocations ma isi manua. O le fausaga o se pipiʻi eseese e eseese, e fuafua i le a le itu e manaʻomia.

Pe a faʻaaogaina se mea faʻapipiʻi mafanafana, e taua le aua nei gauai le suʻisuʻi e faʻaliliu ai; o le mea lea, o se mea malulu e faʻaaogaina i le nofoaga ua aafia mo sina taimi puupuu.

Afai ole togafitiga e manaomia ai le mafanafana, ona mafai lea ona e faʻaaogaina uma faʻamafana ma mafanafana. I le tulaga muamua, e tatau ona e fatuina se "gaosia o le greenhouse" i le mea tiga, ma i le lona lua - mafanafana le tino ma puipuia ai le mu. O loʻo faʻafefiloi le fulufulu susu i le polyethylene ona sosoo ai lea ma se ie, ma o le punavai o le vevela vevela ua afifiina i le tele o laumei o ie aʻo leʻi faʻaaogaina i le nofoaga tiga.

O le foliga mai o le faʻamalosi e faʻatatau i le mea e faʻaaoga ai. E masani lava e pei o se fusi masani, ae fusi lelei.

E taua! E leai se tulaga e tatau ona faʻaaogaina ai se faʻamafanafanaga mafanafana pe afai o le maʻi faʻatasi ma le fiva maualuga. O le mafanafana e fesoasoani i le faateleina o le vevela.

Meaola

  1. E faʻaaogaina le faʻapipiʻi vevela pe afai e le na o le tiga i le taliga, ae faʻamalolo foi. O le faʻamalosi e faʻamafanafanaina le okeni e aʻafia ma faʻailoa ai mea lilo. O le fuga mago e puipuia ai le taliga mai le efuefu ma isi aafiaga o le siosiomaga.
  2. E manaʻomia le faʻamalosi susu ina ia faʻaaogaina mea eseese o loʻo i luga o le taliga. O nei mea o boric acid, ava malosi, vodka, suauu camphor, mea e gaosi mai le vao ma isi vailaʻau.

E le mafai ona faʻaaogaina le faʻamalosi o le ava malosi ma paʻu manuʻa ma dermatitis.

Faʻamatalaga ma le faʻaaogaina o le faʻaaogaina

Aʻo leʻi faʻaaogaina oe e te manaʻomia le faamasaniina oe lava i le lelei ma le lelei o le faʻatinoga. Faatasi ai ma tulaga lelei:

  • Faʻaaogaina.
  • Le maua o mea aoga.
  • Tau maualalo ole togafitiga.
  • Maualuga maualuga.

O aʻafiaga e aofia ai:

  • O le le lelei o ona vaega taʻitasi ma mea gaosi.
  • O le ava malosi e le fautuaina mo tamaiti.
  • Afai o le ava e le tatau ona faʻamamaina i le vai, e mafai ona susunuina masini i luga o le saite o le talosaga a le compress.

O le filifiliga sao o se puluvave ma le gaosiga gaosi, ma le faʻaaogaina ma le faʻaeteete o le laei e faʻaleagaina uma ai mea sese.

O le a se mea e ese ai mai le turundochka ma le faʻaaogaina o faʻasologa?

E mafai ona togafitia se taliga ogaoga e le gata i se pipiʻi, ae faʻatasi ai foi ma le turonic acid boric acid, lea e tu saʻo i le taliga ootia. Boric acid e le itiiti ifo le aoga i le faʻamaina. O le a le eseesega i le va o nei metotia o togafitiga faʻatusatusa i le faʻaaogaina o se pusa?

  1. Turundochka - O se mea laʻititi lenei o le sipuni, lea e faigofie ona fai i le fale. E faʻamaʻiina i le boric acid, faʻafefete, aveese le mea sili, ma tuʻu i le taliga tiga, faʻapipiʻi lemu, ma ufiufi i luga le sipuni luga. Ae e te leʻi faʻaaogaina ni taligalu, e tatau ona faʻamamāina le taliga. Boric acid e faʻamafanafana ai le taliga tiga mai totonu, aʻo galo susu i le taliga, puipuia le siama mai le toe gaosia.
  2. Boric acid faʻapipiʻi - o lenei faiga e vave pei o le faʻaaogaina o turundochka. 3-4 mataua o le vevela boric acid ua totoina i totonu o le taliga muamua aʻo faʻamamaina ma ufiufi le taliga taliga ma se paʻu o le cotton. E fautuaina ia faia e tusa ma le 4 faʻatulagaga i le aso.

Faʻalogo lelei! E le mafai ona e tanumia i totonu o le taliga se vaifofo malulu o le apocidic acid, o le a mafua ai ona faateleina le tiga.

E leai se eseesega i le va o nei metotia e lua mai le faʻaaogaina o se pipiʻi, aua tasi mea gaioiolosi e aafia i togafitiga. Turundochki ma le faʻapipiʻiina e leʻo iai se manaia o le mafanafana, i le avea ai ma se faʻamalosi, ma ua solia i tamaiti. Ae mo tagata matutua, o le faʻaaogaina o le turundas ma le faʻamalosi i nisi tulaga o le a faigofie ma vave nai lo le faʻaaogaina o se pusa.

Le filifiliga o togafitiga

Afai o le filifilia o togafitiga togafitiga ei ai masalosaloga, ona aoga ai lea ona manatua e uiga i le faʻasaina i lenei mea poʻo lena taualumaga. O loʻo faʻasaina i totonu o le vevela ma le pullent inflammations, pulou ma le faʻapipiʻiina - i le taimi o le maitaga ma le lactation, i le taimi o le tamaitiiti, faʻapea foʻi ma manuʻa o le fua. E tatau ona e fausia i luga o lou lava setete ma uiga o le tino pe a filifilia se metotia o togafitiga.

A le mafai ona faatagaina gaini?

O loʻo i ai tulaga faʻamaʻi lea e matua le taliaina ai le faʻaaogaina o se faʻamafanafanaga i le taliga. Afai o le tagata maʻi e:

  • maualuga fiva;
  • taliga e mataʻituina ai taliga;
  • tiga o le ulu;
  • paʻu ua paʻuina, dermatitis poo furunculosis o loʻo matauina;
  • faʻalavelave faʻalavelave ma faʻasalalauga i avanoa.

E le mafai ona faʻaaogaina lena faʻamafanafanaga i soʻo se mataupu, e afaina i faigata ogaoga. Afai e te tuʻuina se faʻamafanafanaga faʻamafanafana i se tagata maʻi ma le purulent otitis, ona oʻo lea i le mumusu o le mumū i lalo o le malosi o le maualuga o le vevela o le a alu i le masini.

Auala e faʻaoga ai: taʻiala i lea laasaga taʻitasi

Ina ia faʻaaogā lelei se faʻapipiʻi afi ile taliga, e tatau ona e saunia mea nei:

  • O le mea o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le tele o laulau ina ia maua ai le faʻamaufaʻetaʻi o le 10x6 cm. Suʻe, fusi poʻo soʻo se ie gaugau o le a faia. I le ogatotonu o le faʻamaufaʻailoga e tatau ona e faia se tipi laiti ile umi o le taliga.
  • Se vaega o le polyethylene, o le tele o se mea laititi. E tatau foi ona faia se tipi.
  • Se fasi fulufulu mamoe e ufiufi ai nei laulau e lua. O le mafiafia o le fulufulu mamoe e tatau ona tusa ma le 2-3 cm.
  • O le fusi poʻo le faʻamalosi faʻapipiʻiina mo le faʻapipiʻi.
I le tusi. Mo le faʻaleagaina o se pipiʻi, o loʻo faʻaaogaina se vaifofo oona o le apocide, lea e tatau ona faʻafefe i le vai ina ia aua le mu, aemaise lava pe afai ua leva ona setiina le pusi. Ole vaega ole 1: 1, mo tamaiti - 1: 3.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le vaifofo, e tatau ona faʻafefiloi se mea itiiti, soʻo se ie pe faʻamaʻi faatasi, ona toso ese lea o le soʻo ina ia le alu ese le fofo mai lalo o le fusi.

Le faʻaaogaina o se pipiʻi, e te manaʻomia:

  1. Aveese lauulu mai le taliga, aveese mea teuteu uma.
  2. Laei se ie na faʻafeiloaʻi i se vaifofo o le apocoa i luga o se taliga le lelei.
  3. Mai luga e tuʻuina atu se fasi polyethylene. Afai o lapisi o le compress e tele naua mo foliga o le tagata maʻi, e tatau ona e vavae ese ma le faaeteete le sili atu.
  4. I le pito i luga o le polyethylene e manaʻomia ona faʻapipiʻiina se laulau o le fulufulu mamoe, ma faʻapipiʻi le fusi.
  5. I luga o le pulufana e mafai ona e uuina se sikafu e faʻaleleia ai le aʻafiaga ma sili atu le faʻatuatuaina o le ofu.

E faia le pipiʻi pe afai o le lagona o le vevela vevela e aunoa ma le lagona o le mu. E le fautuaina le tuʻuina atu o le faʻamalosi e alu i le po, ae mafai ona maua se faʻamagogogogo, aemaise lava pe a uma ona aveese le susu.

Faʻaiʻuga

E ui lava i ona itu uma o le antibacterial ma anti-inflammatory, o le acidic acid o le oona tele i ni gaʻo tetele. Pe a faʻaaogaina, e taua tele le matauina o metotia ma faʻamaoniga, aua o le faʻasaina o le faaaogaina o le boric acid e le taliaina.

O le maualuga o le fualaau faasaina e mafai, ma i totonu o faailoga:

  • afu ma le vomiting;
  • malosi tele;
  • manava manava;
  • tiga o le ulu;
  • vevela paʻu, e leai se isi mafuaaga mo lona faʻaali mai;
  • gatete o vae;
  • faʻaalia o faʻamaoniga o le le atoatoa.

Afai ei ai ni auga o le maualuga o le apocidic acid, e tatau ona e valaʻau i se avetaʻavale, aua e leai se vaifofo faapitoa, o le mea e sili ona lelei e togafitia e le fomaʻi lautele o le tino. E naʻo se fomaʻi e mafai ona fuafua le faigata o le tulaga, aua o nisi tulaga e manaomia ai le suʻe toto.

Faaiuga

O le vailaau o Boric o se vailaau aoga mo faʻamaʻi fatu. E taua le mulimuli i faatonuga pe a faʻaaoga i le fale e aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi. Afai o le meafaigaluega e leai se mea e manaʻomia pe'ā uma ona faʻatino mo le 3-5 aso, e taua tele le vaʻaia o se fomaʻi.