Maota, fale mautotogi

Laʻau i fugalaau: totoina o togalaau ma togafitiga mulimuli ane

Garden gerbera o loʻo faatatau i se mea totino. O lenei fugalaau e manatu o le fatu. A aunoa ma le malamalama i le totoina ma teuga, e le faigofie ona tupu, aua e le o ituaiga uma o gerberas e talafeagai mo le galueaiina i le avanoa.

O aso nei tatou te auiliili auiliili mea e manaʻomia mo lenei fugalaau mo le tuputupu ae faʻalelei ma fuga i totonu o se moega fugalaau. Sei o tatou talanoa e uiga i auala e tausia lelei ai laau toto ma po oa faigata e ono tulai mai.

O le ae iloa foi mea o loʻo ola aʻe isi fugalaau e pei o gerbera i le togalaau. E mafai foi ona e matamata i se vitio aoga i lenei autu.

Transvaal leisy i fugalaau

Gerbera ei ai le isi igoa: Transvaal daisy, o le aiga o fugalaau Asterisk.. O ona fugalaau matagofie e le masani ai e faʻaaogaina pe a fausiaina ni falaoamata aso malolo. O le maualuga o le laau e oʻo atu i le 20-30 cm. O ona lau mafiafia e fai ai se rosette, ma i le va oi latou o loo i ai se totoa.

E tele ituaiga o gerberas. E eseese i latou:

  • lanu;
  • ituaiga o eleelea;
  • fuataga;
  • fuga faalua
Faʻalogo: O le inflorescence o se ato e faia i le 2 ituaiga o fugalaau laiti. I le ogatotonu o loʻo i ai ni fugalaau laiti, ma i pito o pistils e iai fugalaau fugalaau.

Fugalaau masani tutusa i le togalaau

I le natura, ei ai fugalaau e tutusa ma gerberas:

  1. chamomile;
  2. calendula;
  3. laisy;
  4. vaaota ma ona aʻafiaga e pei o chamomile;
  5. gatsania;
  6. osteospermum

Chrysanthemum e talitutusa lava, e itiiti fugalaau. E i ai le tutusa tutusa o le gerbera ma se laʻau teuteu.

E mafai ona ola uma ituaiga o meaola i le atunuʻu?

Mo le galueaina i le malae vaalele e fetaui lelei mo fusi eseese uma, ae masani ona totōina laau umi. E aofia ai vaega nei o gerbera:

  • Rich ma Romeo.
  • Jamson ma Daisy.
  • Aldebaran ma Abyssinian.
  • Peter ma Wright.
  • Alcor ma Delios.
  • Mars

E leai se mea e sili ona talafeagai mo lau lauʻeleʻele o ituaiga eseese o laʻau piniki, e sili atu e uiga ia i latou e mafai ona maua i inei, faapea foi ma lanu orange, lea e mafai ona maua i lenei tusiga.

Vaega o le galueaiina o le eleele

Fugalaau e manaomia ai le tuputupu ae o tulaga. E i ai i le papala se aafiaga faʻaleagaina ia te ia, aua e manaʻomia le vevela ma le susu.

I le matala, o le totoina o gerberas e tatau ona na o le maeʻa lava o le eleele, ma le faʻafefe o le toe foʻi mai o le kiona o le a mou atu.

E fautuaina e le Faatoaga le totōina o nei fugalaau i autafa o tamato ma fualaʻau, lea e aofia ai meaʻai vevela. E sili atu ona lelei lenei mea i le faaiuga o Me ma amataga o Iuni. I se taimi mulimuli ane totoina, o le a latou fuga mo sina taimi puupuu lava.

O Gerberas e tupu lelei i vaega e puipuia mai faʻataʻitaʻiga. Mo lenei nofoaga sili ona talafeagai i autafa o le puipui, pa puipui poo le maualalo o le maualuga. E mafai ona e fausia se togalaau fugalaau i totonu o se puʻu papaʻu, ae le tatau ona faʻaleleia vai. E tupu lelei Gerbera i luga o le malulu, aemaise i le ogatotonu o le mauga.

O le nofoaga sili ona lelei o le a faia e le la i le gasologa o le aso. Ona tuputupu aʻe ai lea o le vao, ma o le a latou totogo fugalaau matagofie ma lautele. Gerberas e faasolosolo lemu pe a latou le malamalama i le la.

Tausiga

O lenei fugalaau e taua o le mataʻutia ma le faigata. E tatau ona e iloa pe faʻapefea ona totoina ma tausia.

Tuputupuina fatu mai fatu

Mo le totoina o laau e manaʻomia ona faʻatau fatu i le faleoloa. Aʻo leʻi faʻatau, ia mautinoa e siaki le aso e muta ai, o latou uiga lelei pe a uma ona aoina, e tumau mo le 7 masina. O le totoina o togafitiga e faia i le amataga o le tautotogo. O le au faifaatoʻaga olaola e totoina fatu i lenei auala i le tausaga atoa.

O fatu e salalau i totonu o se atigi pusa ma le eleele ua saunia, faʻasusuina i latou i le eleele lava e tasi, ona faʻamamaina lelei lea. Fautuaina maualuga e ufiufi ai le afifi palasitika.

Matou te fautuaina e matamata i se vitio e uiga i le totoina o gerbera fatu mai fatu:

Faʻamamafana ma fafaga

O le lumanaʻi o le lumanaʻi e tatau ona faʻailoaina pea ma suʻeina i le vai.. Aua neʻi faʻatagaina le eleele e faʻamago. A maeʻa ni nai vaiaso, ona ono tulaʻi mai lea o fuā muamua. O le taimi lava e aliali mai ai le tolu laulau, e mafai ona totō le fatu i le lauʻeleʻele. Afai e ave e ia iina, o lona uiga i le taimi o le toe gafa ua mulimulitaia ai tulafono uma. Ae peitai ina ia mafai ai ona tupu mai pepe pepe, ma e fuga mai, e tatau ona faia le suavai lelei. E maua le vai mai le vaeluaina, vaivai, vevela vevela.

E taua: I le taimi o le susu e le mafai ona pa'ū i luga o le pusa poʻo le laulaau. E mafai ona taʻitaʻia ai le aʻa o le aʻa. A maeʻa fugalaau, e tatau ona faʻaitiitia le vai.

Lulu ma moli

Mo se uila, e tusa lava pe itiiti ifo i luga o le ulu o se mea leaga.. O le vevela aupito sili ona maualuga e sili atu ma le 10 tikeri. E talafeagai le totoina o fatu mai fatu ma faʻasalalauina felafolafoaʻi, pe a lelei, ona oʻo lea i le lumanaʻi o le fuga o le fugalaau matagofie. O le mea lea, e manaʻomia le totoina i se nofoaga e vevela i le susulu o le la. O fua o le laau e aunoa ma se malamalama talafeagai e aumai.

Soʻo ma le faʻasusu

Ua totoina fatu i eleele mama ua faatamaoaigaina ma meaʻai, lea e aofia ai:

  • laʻau humus;
  • peat;
  • oneone

O iina e mafai ona e faʻaopopo i ai se fasi uila paʻu paʻu. E tatau ona faataatia se alavai i le pito i lalo o le ulo.. E manaʻomia le faʻaleleia o le eleele. E manaʻomia e ia:

  1. fuamoa;
  2. paluka;
  3. magnesium;
  4. manganese.

Fertilizing faʻatasi ai ma faʻamaʻi talafeagai e faʻatinoina ile 1 taimi ile lua vaiaso.

O Gerbers e mafai ona tupu ma faʻalauteleina e le gata i totonu o le togalaau, ae faapena foi i le fale, aua o lenei matou te fautuaina le faitauina o mataupu nei:

  1. Tuputupu ma faʻaleleia se fugalaau i le fale.
  2. E faʻafefea ona suia le gerbera i le faʻatau i le fale?
  3. Faatonuga auiliili mo le totoina ma le tausiga o gerberas i le fale.
  4. Tulafono faʻapitoa mo le tausiga o gerberas i ipu.
  5. Gerbera o fatu i le fale.
  6. E faʻapefea ona tupu aʻe se albera?

Maʻi ma faʻamaʻi

O le faʻatele masani o le gerbera o le suiina o le aʻa aʻa.. E mafua lenei mea ona o le malulu o le eleele pe o se taunuuga o le i ai o le filo i eleele palapala. Manaomia le lelei o le vai ma faaleleia alavai.

O le maualuga o le susu i totonu o le eleele e mafua ai le tupuga o le pala, lea e faʻaumatia e auala faapitoa. I le vevela o le tau, o le paʻu paʻu e mafai ona taia le gerbera. E tau ai ma le fesoasoani o tapenaga o loʻo i ai le kefuri, faʻapea foʻi ma le filogides.

E mafai ona maliu Gerbera ona o se osofaiga ia te ia:

  • vaʻavave mite;
  • vavae;
  • aphids.

O latou foliga vaaia e molimauina e ala i le samasama ma le uila o le fugalaau. O vailaau faʻavaomalo faapitoa o le a oʻo mai i le fesoasoani i le tau faasaga i faʻamaʻi.

Faʻaauau tausiga i le taumafanafana ma le taumalulu

O le taumafanafana e:

  1. faasolosolo suavai;
  2. lafoaʻi eleele masani;
  3. faʻaaogaina le faʻaaogaina;
  4. puipuiga mai meaola faalafua ma faamaʻi.

Mo le taumalulu, e tatau ona ufiufi le gerbera togalaau;. I eria o loʻo faʻaalia i se tau vevela, o lenei fugalaau e tupu faʻatasi i tausaga taʻitasi, pe eli faatasi ma se ufiufi o le eleele, ma totōina i totonu o se fagu telē ao lei oʻo i le tautotogo. Tuu i totonu o se potu ma le vevela o le 7-8 ° C, lea e susulu lelei ma faʻagasolo.

Vaevaega

O le fugalaau i le tautoulu e tatau ona eliina ma totoina i totonu o le lautele o le ipu, o lona lapoa e tatau ona i ai le itiiti ifo i le 20 cm. E tatau ona fetaui lona tele ma le tele o le laau. Gerbera e maua i le vaevaeina o vao ma fatu.

O le faigofie ma le taatele o le auala muamua lea. I lenei tulaga, ia Aperila-Me o le vao, lea ua 2-3 tausaga le matua, ua vaevaeina i le 5-7 vaega. I totonu taʻitasi e tatau ona 2-3 laulaau laititi. Afai o le umi o aʻa e sili atu ma le 10-15 cm, ona tatau lea ona vavae. A e totoina laʻau laiti, e tatau ona e vaʻaia ina ia maualuga le pito i luga o le eleele i le maualuga o le 1-1.5 cm. A leai, o le a tuputupu ae le laau.

E luluina fatu ile eleele ile loloto ole 2-3 mm. O vaʻa e totō fatu e tuʻuina i nofoaga e le paʻu ai le la. A maeʻa le 7-14 aso, o le a aliali mai pine, pe a uma ona fausia ni laupepa latou te totoina i totonu o fagu.

E faapefea ona totoina ma salalau?

Pe a totoina se togalaau o le gerbera e tatau ona amanaia. I na nofoaga e vevela ma vevela ai le mafanafana, ma mafanafana le tau malulu, o le a faʻaleleia le laau. I masina o le tau malulu, ua lava lava naʻo le nanaina. Ina ia mafai ona olaola i le umi e mafai ai, e le tatau ona galo ia i tatou meaʻai. Ona o lo latou le atoatoa, o fugalaau e laiti. E na o le pau lava o le togavao e manaʻomia ai vai.

E i ai ni tulafono faʻavae pe faʻapefea ona faatulaga se gerbera. E tatau ona toto se fugalaau i totonu o se lalolagi mafanafana.

O fualaau e tatau ona aveese ma le totoa ina ia le aʻafia aʻa. E tatau ia i latou uma ona i ai ni aʻa lelei, a leai o le a le mauaa le fugalaau.

E faapefea ona moe o ia ma ala i luga?

Gerberas fuga mo 3-4 masina, pe a uma ona momoe. A o faagasolo lenei vaitaimi, latou te faʻaleleia malosi mo le lumanaʻi alualu i luma. O ituaiga togalaau e leli mo le taumalulu e amata ona fuga i le tausaga a sau.

Faaiuga

Afai e te mulimuli i tulaga uma o le taofia, o se fugalaau matagofie e pei o se togalaau gerbera, e foliga mai o se chamomile tele, o le a matagofie le fugalaau i le taimi o le taumafanafana. O le faatoaga o le a faatumulia i lanu susulu o nei fugalaau matagofie.