Maota, fale mautotogi

Se vevesi o lanu o le subtropical begonia Mix. E faapefea ona ola ma tausi se fugalaau?

I le taimi nei, o le begonia e sili ona taatele i le fale. O lenei fugalaau manaia e tosina ai fugalaau fugalaau e leai ni laulaau masani ma se vevesi o lanu. Ina ia alofa ia i latou, tau lava o le tasi le taimi. Afai e leai se mea totino i lau aoina, e tatau ona faasaʻo lenei mea.

O Begonia o se genus o laau o le aiga Begonese, e numera 1600 ituaiga. O ituaiga taitasi uma ua maua faaeega paia ma foliga tulaga ese, lanu, lanu o le lanu ma mea e fiafia i ai. I totonu o le aiga o loʻo i ai ni faʻataʻitaʻiga ma tausaga taʻitasi, o loʻo faʻatusalia e laau laʻau, o laʻau maualalo ma vaomatua atoa.

Homeland o Aferika. O iina na amata ai le tufatufa atu i Amerika, Asia, ma mulimuli ane i le lalolagi atoa. Aganuʻu e lava le taʻutaʻua i totonu oa tatou faʻatoʻaga ona o lona teuteuga.

Foliga Vaaia

Mo le taimi muamua na maua ai le matagofie e le ositaulaga Charles Plume i le seneturi lona 17. O ia o se tagata o le malaga i Antilles. O le mea moni, o le monk na maua pe tusa ma le 6 sui o se laau matagofie, valaau e faamamalu le uo ma le kovana o le motu, o Michel Begon, o le na faatulagaina lenei suesuega.

Talu mai le mauaina o uluaʻi ituaiga o begonia, ua faʻaauau pea le faʻavasegaina ma le filifilia. I aso nei, o loʻo i ai le tele o ituaiga ma ituaiga o ituaiga, o le tele o nei mea e fafagaina i Belgium. I faleoloa faapitoa e masani lava ona e mauaina le Begonia Terry Mix.

Vaega o foliga vaaia

Laʻau tupuʻe (e uiga i ituaiga o vao begonia e mafai ona maua iinei). Faʻaleleia togafitiga aʻa. E mafai ona ola le begonia tubrous i le malae avanoa.

O le lanu lanu lanu meamata e lanu meamata, o le laʻau ei ai lona foliga foliga tutusa ma ona mata. O le fugalaau e tele, e tutusa ma se tamai rosa. O le fugalaau o le begonia mixga ei ai mea manogi lanumumu, lanu samasama, piniki, fugalaau paʻepaʻe po o le i ai o tuaoi o lanu eseese i autafa o le gaʻo. O se aotelega o ituaiga eseese uma ma lanu lanumumu mumu e mafai ona maua i lenei tusiga, ma o iinei matou te talanoa ai e uiga i laau toto ma fuga samasama.

Fugalaau e tupu i le tau mafanafana ma le tautotogo, e mafai ona fuga le potu begonia seia oʻo i le amataga o le taumalulu.

I aso nei, o Begonia e lauiloa ma ua tupu uma i totonu o le fale ma totonu o le togalaau. O le a tatou talanoa e uiga i isi ituaiga tutusa o meaola, e pei o Diadem, Nude, Sisolist, Bauer poo Tiger, Vorotnichkovaya, Coral, Fist ma Mason.

Ata

Le isi i luga o le ata e mafai ona e iloa pe o le a le fugalaau.




O fea ma pe faapefea ona toto?

Amata ona totō lelei ia Mati, ona paʻu mai ai lea o fugalaau sili ona manaia i se vaitaimi vevela vevela. E sili atu ona lelei le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei i le omea ma masini vai, latou te faʻatagaina aʻa ia tumu i le okesene.

E tele auala e toto ai Begonia Mix:

  1. Afai o le ae totoina le begonia ma le rhizome, aua e te seleseleina le tele o le gafatia. E tatau lava, e tatau ona 4 cm le sili atu nai lo le maualuga o aʻa. Filifilia se ipu tele, o le fugalaau o le a mafatia mai le tele o le susu.

    O le totō i totonu o le ulo e faia, faapea foi ma le totoina, i le tautotogo. O se vaega o le tane e tumu i le faʻavaivai. O loʻo mulimuli mai le malala, lea e fesoasoani e faʻatalanoaina ai le faagasologa o le pala. A maeʻa ona faʻafefiloi le eleele faʻamalosia ma le humus, oneone ma le peʻa.

    E tatau ona manatuaina, e le taliaina e le laau talavou le maualuga o le eletise o le palapala, e tatau ona i totonu o le 5.5 pH. O le totoina o laau e lelei. I le gasologa o tausaga, ua tupu atili ai Begonia, ua tupu atili ai laulaau. O fugalaau e masani ona faapipii pe toe faafouina e ala i le vaevaeina o rhizomes.

  2. Mo le totoina o fatu, o le germination muamua e tatau. E faia lenei mea e ala i le totoina o se suauu mauoa, e aofia ai se fugalaau i le malamalama i le maualuga ma le maualuga o le vevela ma le maualuga o le 18 ° C. E sili atu le lelei o le faʻaleleia o le palu, faʻamalo le suavai i totonu o le togavao i luga o le pusa. A maeʻa le germination, e totoina i totonu o se ato.

    O le faatalitali mo foliga mai o ni pulumu, e mafai ona e vaevaeina ma le saogalemu ia fatu i ni nai sea. Vaevae vaega mama, sasaa i le malala ma toto i totonu o ipu. Ina ia faʻapipiʻiina se mea toto i le faaiuga o Mati, o le taimi sili lenei mo le atinaʻeina o se laau malosi ma faʻasao.

O fugalaau vaeluaina e fuga mai i ni nai vaiaso mulimuli ane.

Malamalama ma le nofoaga

Begonia - fugalaau malamalama. O ia o se tagata fiafia i moli susulu, ae i le taimi lava e tasi e le taliaina ai le susulu o le la. E sili le tuʻuina o le fagu i luga o le faamalama mai le saute sisifo poʻo le itu i saute-sasaʻe, aloese mai faamalama i matu.

O le fufuluina o le laau e taʻu mai ai le itiiti o le malamalama o le ao. Faʻatasi ai ma le faʻavaeina o le tuputupu aʻe ma le faʻaalia o laʻau i laulaʻau - e tatau ona toe faʻaopoopoina le fagu mai le faamalama.

O malamalama talafeagai e faʻamaonia moni lava le faʻaaogaina o lamepa mumulu ma moli. Ua lava le faʻafesoʻotaʻi o faʻamalama mo le 12-14 itula i le aso. E tatau ona sili atu le malamalama i luga o le nofoaga o le fugalaau.

Faʻatau le taimi faʻataunuʻu ma fefaʻatauaʻiga e matua aʻafia ai le fetuunaiga i le nofoaga fou e nofo ai. E fautuaina e aua le amata begonia i le malulu ma le malulu o le tau, e lamatia ai le le sao i le paʻu o le vevela i le va o le auala ma le fale.

Laʻau talafeagai

Mo le totoina o fale e tatau ai ona faʻaogaina le faʻafefiloi o eleele. O le tuufaatasiga e faafaigofieina ai le ulu atu o meaʻai mai le soʻo i aʻa. O le tele o mea faʻapalapala e leai ni mea e leai ni mea e faʻaaogaina e faʻasolosolo ma faaopoopo le perlite poʻo le vermiculite. O le faʻaaogaina o peʻa e masani ona mafua ai le le fiafia. Aʻo leʻi faʻaaogaina, faʻaalu le vaega i le vai inu, faʻamaluluina le mea. Faaaoga pe a maeʻa le mafanafana.

E faʻasaina le faʻaaogaina o ni fua faʻatulagaina, mo se faʻataʻitaʻiga, humus poʻo lau lau lau. O le seleseleina e matua misia ai le vai, lea e tau atu i se aganuu o faʻamaʻi.

O le faʻataʻitaʻiga lelei o le eleele mo le galueaina o le begonia: oneone, peʻa ma le eleele uliuli i vaega tutusa, e lua foi vaega o laufanua lanu.

Tausiga ile

  • Faʻasa Faʻasalaina begonias fautuaina le faʻaleleia poʻo le faʻaoga - e fuafua i le taimi o le tausaga. I aso o le mafanafana, e manaʻomia e le fugalaau le tele o susu, i masina malulu, o le tele o le faʻamaina e faʻamapulaʻa i le itiiti ifo. O le tele ma le leai o le susu e tau atu ai i taunuuga le lelei.

    O le faʻatulagaga o loʻo mulimuli mai e fautuaina e amata pe a faʻapala le eleele i le 2 cm.

    E le tatau i le vai ona faʻavaivai, e tatau ona faʻaaogā le faʻamamaina poʻo le suavai suamalie, pe tutusa ma le vevela o le ea i le potu.

    O lau laau toto o le a faʻatagaina oe e iloa le taimi o le a faʻaleleia ai tulaga mafanafana, ma pe a tatau ona sui le auala e faʻafeinu ai. E tatau ona faʻaeteete le totoʻa ile lelei o le vai e faʻaaogaina e faʻamama ai le begonia terry. Tapuni le vai e le aoga ona ave, aua ua lava lona tumu i le chlorine.

  • Laʻei pito sili. O le laei pito sili e faʻaogaina faalua i le masina, e amata mai i le vaitaimi o le fuga o le pua ma i le vaitau atoa o le fugalaau. E aafia ai sui teuteu-fugalaau. Mo lapisi o laʻau, e manaʻomia ai vailaʻau faʻasaina, ona o lenei micronutrient faʻalauteleina le tuputupu aʻe o laʻau, faʻavave le faagasologa o le fuga.

    Afai e te le faʻapipiʻi le fugalaau, o le a faʻavaivaia laulaʻau, o le a faʻaumatia le laau. Buds o le a laʻititi, o le vaitau fugalaau e puupuu.

  • Vaomatua. Faʻaitiitia le teuteuina, e vave vave ona le toe maua le fiafia o laau: o le mea faʻapipiʻi, o le ufiufi, fugalaau ma laulaʻau o le a matua laiti lava. Mo se fugalaau manaia, e tatau ona e faʻavaveina le begonias i se taimi vave e mafai ai. E faʻatinoina le faʻatinoga i le tautotogo e tusa ai ma le fuafuaga ua taua i luga:

    1. Pe a oʻo le fugalaau i le maualuga o le 7-8 cm, faʻapipiʻi le pito, lea o le a faʻaleleia ai le tuputupu ae o auala i fafo.
    2. Ausia le 10 cm, o le auala i fafo o paʻu i le pito i luga. A maeʻa le atinaʻeina o paranesi fou, faʻalavelaveina le faʻavaeina o se vaomatua.
    3. O le tausiga mulimuli e oʻo mai i le tipi poʻo le aveeseina o vao, ma le le talafeagai.
  • Malologa O le laau o le ituaiga o meaola pe a maeʻaeʻa e faasolosolo malie ona liua i se taimi e moe ai. Ina ia faia lenei mea, faʻaitiitia le tele o le faʻamago i le faʻamamaina atoatoa o le vaega faʻasao o le fugalaau i totonu. O vaega maeʻa uma o le laau e aveesea e ala i le tuʻuina o le fugalaau i totonu o se potu malulu ma le vevela o le 10-12C o le vevela mo le 2.5-3 masina.

  • Suia le nofoaga. I le mafanafana o le tau, e mafai ona e faia se pusa poʻo se faʻaoga. O le mea autu e le o le faʻaaogaina, ona o le fesuisuiaʻi suiga o le nofoaga, o le begonia e mafai ona fuga i fugalaau masani ae le o le terry.

Maʻi ma faʻamaʻi pipisi

  • Spider Mite O le apogaleveleve e sili ona afaina. O se iniseti laitiiti e matua faigata lava ona matauina. O aʻafiaga o faʻamaʻi e mafua ai le maliu o le begonias. Faailoga - o foliga mai o lanu pogisa, o le ufiufi i luga o lālā ma laʻau i foliga o se pele, tu.

    Vaʻavaʻavaʻavaʻavaʻa le atinaʻe ua vaʻai mai i isi mea totō. I le togafitiga, faʻaaoga le 10% vai faʻafefe, ona fufulu lea i le vai mafanafana. Mo le taumafai malosi e faʻaaoga le iniseti, faʻateleina le maualuga o le manogi o le ea.

  • Rotrous Rot. O le salalau o le pala e masani lava ona amata i se taimi tumau. E tusa ma le 50% o mea totō e totoina ai le faʻalavelave. Ole asiasiga faifai pea ma le aveesea o vaega uma o le pupuʻu e fesoasoani e tetee ai le sui.

  • Nematodes. E afaina ai fatu ma lau. E tatau ona faʻaumatia le uamea osofaʻi. Faʻafetaia le afaina o laʻau e manaʻomia ona tuʻu ese le ipu mai isi. O se puipuiga ma togafitiga e faʻaaoga togafitiga faʻamaʻi o le begonias.

  • Mealy Dew. E fesootaʻi vavalalata ma faʻamaʻi faʻaleagaina. I le taimi muamua e aliali mai i foliga o lanu malamalama i laulaau. O le faʻasalaga e taʻitaʻia ai le vave faʻalautele, o se alofa faʻapitoa mo faʻalavelave samasama. Tomaʻi le begonia e mafai ona avea ma fomaʻi faʻapitoa i foliga o se pala. Ina ia puipuia faʻamaʻi, faʻaaoga le fualaau faasaina ao leʻi fugaina le pulupulu.

  • Weevil. O le osofaʻiga sili ona leaga o le begonias. O le vao lafoaʻi fuamoa i le palapala. O le toto fou na amata mai i totonu o le pusa, 'ai, ma mafua ai le faaleagaina. O loʻo i ai se lisi atoa o faʻataʻitaʻiga puleaina o manu. O le iniseti aupito sili ona lelei - Provado.

Faʻavaeina uiga

Begonia e mafai ona faʻaleleia i le tele o auala:

  1. Laʻau. I luga o se auʻau tipi, e tatau ona tumau pea se pea o laulaau atoa. Faʻasalalauina fasi pepa i le eletise ua gaosia. E totō totoa taʻitasi i totonu o se koneteina. O le laau e ave mo le tusa o le masina i le vevela o le 20 ° C ma le eleele lelei ma le susu. Aloese mai le lafoaʻi o le la, faʻapipiʻi mea teuteu.
  2. O le vaevaeina o le vao. E vaevaeina le vaomatua i le taimi lava e tasi ma le aʻa, toto i totonu o fagu. I le taimi o le totoina o le fugalaau e tatau ona i totonu o se potu mafanafana.

Begonia Mix o le a avea ma meaalofa ofoofogia mo faʻalauiloa uma o le lalolagi matagofie o laau. E naʻo le tatau ai ona tuʻuina atu ia te ia le tausiga faifaipea ma faʻataunuʻu faigofie manaoga, ma o le a mautinoa lava o ia, tali mai ia te oe ma ona lanu eseese.