Lafumanu

Faʻamama i se mama: aisea e faʻaofiina ai ma pe faapefea ona fai

E sili atu ona faigofie le mateina pe aisea e tuu ai e povi se mama i totonu o latou isu, nai lo le malamalama pe aisea e faia ai e nisi tagatanuʻu ma o latou lava isu.

I le tulaga o povi, o lenei mea, i le taimi muamua na tilotilo ai, o le saua o le mea moni lava, ona o le popole mo tagata o loo tausia le povi, ma mo manu lava ia.

Faitau atili e uiga i lenei faiga - faitau i luga.

Aisea e maua ai e se povi se mama o le isu

Lafu manu - o se manu mamana, faʻalogo ma e le mafai ona faʻamalosi. I le taimi nei, i le faagasologa o le tuʻuina atu e tatau ona faʻaalia ai le pusi. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a na ona e manaʻomia e ave i totonu o se fale. I se tulaga faapea, ua leva ona i ai se manatu o se tagata e ono aafia ai le tiga o se povi ma faapea ona aumai ai se manu tele ma le tauagafau i le lotomaualalo.

E taua! E matua le mafai lava ona alaga i se povi ma taia o ia, e na o le afaina ai o manu ma e masani ona ita ai ia te ia.

E tolu mea tutusa i luga o lona tino:

  • taliga;
  • mata;
  • isu.

O le isu o le mea pito sili lea ona tiga mo le taofia o se manu i le faagasologa o le tausia. O le mea lea latou te tuʻuina ai se mama, lea e taʻua o se septum, lea i le faa-Latin o lona uiga o le "vaeluaga".

O loʻo i le totonugalemu tutotonu i le va o atigilima e lua o le isu ma faia ai se pupuʻu, lea ua sili atu ona lauiloa o le tui. O se mama ua faʻaofiina i totonu o le pupuʻu, lea e fai si laʻasesega mai le itu e tuʻuina atu ai i le povi lea le faʻavauvau e faamalosia ai e usitaia soʻo se manaʻoga o le faʻatoʻaga.

Saili pe faʻapefea ona foliga ma ola ai povi vao.

O se taunuuga, faʻafetai i le tagata na amataina e faigofie tele:

  • tausi manu;
  • tauaveina so o se gaoioiga tau vailaau ma pusa o le totoina o manu;
  • matau le saogalemu saogalemu ma puipuia faalavelave e aafia ai manuʻa i tagata ma lafumanu.

Faʻafefea ona tuʻuina se mama i le isu

E masani lava o taʻalo taʻitasi tausaga e faʻaalia i le tuʻia. I le taimi o lenei taotoga, e mafai e le fomai manu ona faʻaleleia le ulu o le manu, e faʻaaoga ai se pu e faia ai se pu i totonu o le sulu vavae, faʻapipiʻi se mama i totonu, patipati se vaʻa faʻapitoa e faʻaaoga ai le malosi ma faʻamaeʻa le taʻavale e ala i le tapuni o le loka i luga o le mama.

Ona faʻamaʻi ai lea o le manua ma e le popole mo le sefulu aso, a maeʻa ona faʻamalolo. A maeʻa lena, e mafai ona taʻitaʻia le lafu i le mama. O lea e le afaina ai le povi i le taimi, mo se faʻataʻitaʻiga, fafagaina, o le mama ua siitia ma i se tulaga faʻapipiʻi faʻatasi ma se fusi poʻo se maea i nifo.

E te iloa? O matua ma povi e matua pipii i le "galuega" valu itula i le gataifale. A maeʻa le taimi lenei, latou te taofi le taofi o le mutia ma amata ona malolo, faʻafefe i luga o latou pulu.

O ai isi ua faʻaofiina se mama

I le faʻaopopo atu i povi, o nisi taimi o puaa e aʻafia foi i le gaosia o povi, ina ia latou le suʻeina mea uma ma a latou kopi. O nisi taimi o se ituaiga o vailaʻau o loʻo i totonu o le isu ma fai tamaʻi laiti.

Siaki po o le a le meaai o le sire e tatau ona i ai, ma ia iloa foi po o le a le mea e faʻaaogaina ai nifo o le povi ma pe o tuputupu aʻe ni pu.

O nisi oi latou e fafagaina le uʻamea umi, e ui lava o le taimi e fesuiaʻi ai i se isi fafaga, o lea e maua ai e le au fai togafiti togafitiga faʻapea:

  1. E faʻapipiʻi le kuka i totonu o le isu, e aunoa ma le tuʻiina o le septum, se faʻalanoaga faʻafiafia.
  2. O le kilipa e tuʻuina i le pito i fafo ma mea laiti.
  3. O le tamaʻi povi e oʻo atu i le uʻu o le povi ma avatu ai le tiga o nei vao tuitui.
  4. Ua nofo le povi ma ua aveese le tamai povi.
  5. O le tamaʻi povi o le willy-nilly e tatau ona fesuiaʻi i isi meaʻai.

E foliga mai o se auala faʻaleagaina o le togafitia o meaola i foliga o le tuitui i le mea moni o le a avea ma faʻamanuiaga e le gata mo tagata, ae faʻapea foʻi mo povi.