Lafumanu

Aisea e le mafai ai ona laveaʻi le lapiti

O se popolega moni mo le lapiti. A o faagasolo lenei vaitaimi, e manaʻomia e le tamaʻitaʻi le tele o le gauai mai le faʻatoʻaga ma le faʻavaeina o tulaga mafanafana mo le faʻaleleia masani. Ae ei ai mataupu pe a oʻo lava i lalo o tulaga lelei e le mafai e le lapiti ona amata ona alu. O le a le mafuaʻaga o le tolopoina ma le mea e tatau ona fai - seʻio tatou tilotilo i le tusiga.

I le a le tele o aso e masani ona fanau ai le lapiti

O le taimi masani o le lapiti susu e 28-31 aso. Peitai, o nisi taimi o lenei vaitaimi e mafai ona tolopoina i le 36 aso. E leai se togafitiga i totonu, pe a faʻapea o le meaola e lagona ma amio masani. Afai e lelei le 'ai o le fafine, e le teena le vai, e le faʻaalia faailoga o le osofaʻiga poʻo le atuatuvale, ona e le tatau lea ona e popole - a maeʻa ni nai itula e tatau ona amata le galuega. Ae afai o le amio a le lapiti ua mamafa, ua le toe fia ai, e le faʻaaogaina le vai, e faigata ona manava, e ono taʻu mai ai le tupu o le tuai ona 'ai. I lenei tulaga, e tatau i le manu ona tuʻuina atu ma le faʻanatinati fesoasoani fesoasoani.

E te iloa? E faigofie ma e faigofie ona fuafua le suʻega o le fafine i se uiga e tasi - o le leai o se tali mai ia te ia i le vaega o le tane ma lona musu e "ufiufi" le lapiti. I le taimi lava e tasi, e matua toʻa lava o ia ma amata ai ona 'ai atili.

E le mafai e le lapiti laʻitiiti ona fanau mai: aisea, mea e fai

Atonu e tele mafuaaga mo le tuai i totonu o se puipui. Seʻio tatou tilotilo i le mea sili ona taatele.

Taimi o le Around

O le tuai o le fananau i le lapiti ua faʻaalia i ni faʻaaliga:

  • teenaina o meaai ma vai;
  • amioga le lava;
  • faigata le manava i le vavalalata.
I lenei tulaga, o le manava o le tamaʻitaʻi e tupu tele, e mafai ona faʻaaogaina. I ia tulaga, e tatau ona vave fesoasoani le manu, lea e aofia ai le faʻaofiina o se vailaʻau faʻamalosi e faʻateleina ai le faʻaogaina o le uterine ma faʻavaveina le faagasologa o le fanauina. I le avea ai o se vailaau faʻaaoga, faʻaaoga se 0.5% faʻafofo o le oxtocin poʻo le pituitrin. E faʻatonuina i le tamaʻitaʻi i lalo o le scapula. Afai e le o iai le malosi o le fualaau faasaina, e tatau i le lapiti ona faʻaali vave atu le fomai manu, o le a fesoasoani i le fafine e fananau i totonu o se vaega. Afai na fesoasoani le vailaʻau ma ua tupu, e tatau ona tuʻuina atu i le fafine sina vai suamalie e fesoasoani ai e faʻamamā le tino ma aveese le togiaso. I le tulaga na fananau tamaiti, ua fautuaina le lapiti e faailoa atu le "Bitsilin-3" i le fua faatatau o le 12,000 iunite. i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino. O lenei fualaau faasaina o le a taofi ai le faʻaogaina o le tino i totonu o le tino o le manu ma vave faʻafouina le malosi.

E taua! I le tele o tulaga, latalata i le lapiti e sau i le po. E tumau mai le 10 minute i le 1 itula. A uma le fanau mai o pepe, ona 'ai lea e le fafine le faʻaipoipo, licks lapiti ma tuʻu i totonu o le faamoega. I le taimi lea, e tatau ona e mulimuli ma le faʻaeteete i meaola, aua e mafai e tinā talavou ona lafo pepe fou i totonu o le pa, lea e mafai ona oo atu ai i le oti.

Faʻamanuiaga o fafine

O se tasi o mafuaaga autu e le mafai e le lapiti ona fananau mai o le tafega o se meaola. Afai o le taimi atoa o le maitaga na maua ai e le fafine se tele o meaai paleni, o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i lona gaʻo, faʻapea foʻi le atinaʻe tele o tamaʻitaʻi ma le faateleina o le tele. I ia tulaga, e mafai ona e vaʻaia se manava tele o le tina o loʻo faʻamoemoe, ma o ou lima e lagona le lapoa lapoa. O le fomai manu o le a fesoasoani e aveese tamaiti mai le fafine ma se vaega faʻafesaʻi.

Vailaau faʻamaʻi ma fungal

O le isi mafuaaga mo le tolopo o ituaiga vailaʻau viral ma fungal. O fafine ei ai faʻamaʻi gynnecological latina ma faʻamaʻi pipisi e le mafai ona faʻamalolo e mafai ona oʻo i le tolopoina, pe, i se isi itu, ua vave le amataina. I lenei tulaga, e tatau ona faaali le lapiti i le fomai, o le a tuuina atu fesoasoani talafeagai.

E te iloa? O le lapeni lepeni e lua ona fatuga, ona o lea mea e mafai ona maua ai le fanau e lua, e le gata i lea, e mafaufau i taimi eseese ma lapisi eseese. O lenei mea moni o loʻo faʻamatalaina ai se maualuga maualuga o manu.

Sese le maitaga

O nisi taimi o le mafuaaga e le mafai ai e le fafine ona aumaia pepe ona le aoga - e leai lava se tasi na te fanau mai. O le maitaga le mautonu e tupu i se meaola ona o le le lelei o le fatu o le tane, o se taunuuga lea e le i tupu ai le fomaʻi. Ae ui i lea, o faailoga i fafo o le "pseudo-pregnancy" e matua ese lava mai le moni. O le lapiti lapiti e faʻaalia i se auala talitutusa: amata ona fausia se ofaga, faʻafefe mai i ona lava luga, ma tuʻu ai vaomago i le nofoaga o le a iai le fanau i le lumanaʻi. Ae ui i lea, e moni le iloa o se maitaga sese e ala i faailoga nei:

  • vave vave amataina o le faʻaoloaina o nifo. I le avea ai o se tulafono, e amata ona fausia e le tama se puno 2-4 aso ao le i fuafuaina, lata ane i le 27-28 aso o le faʻamaʻiina. Afai na amata ona ia faatulaga se nofoaga mo lapiti mo le 2-3 vaiaso pe a uma le "ufiufi", atonu e leai ni paʻu i lona manava;
  • o le amio a le manu ua matua sauā, o le fafine e le ioe ia te ia lava, e mafai foi ona goto, e tele le fiaai pe, i se isi itu, le musu e ai. I lenei tulaga, o le lapiti fufulu e amio filemu, filemu;
  • o nisi taimi o le fafine i le taimi o se maitaga fou e amata ona maka mea uma: o le fale, tuaoi, ma e oʻo lava i le faʻatoʻaga.
E masani lava pe a mavae le tolu vaiaso, pe a mou atu le galuega a le luteum, o le a mou ese atu faailoga o le "faiva pepelo".

E taua! Afai o se maitaga sese e tupu i taimi uma i totonu o se fafine, e tatau ona faʻaalia i se fomaʻi, aua o le mea lea e ono taʻu mai ai se toilalo o le hormonal poʻo le atinaʻeina o faʻamaʻi tuga, aemaise lava o le tino.

Aisea e fanau mai ai e le lapiti ni lapiti oti

E oo lava i le fananau mai i le natura i le taimi e le mafai ona avea ma faʻamaoniga o le soifua maloloina mo lapiti. I nisi tulaga, ua latou fananau mai ua maliliu. O mafuaaga mo lenei mea e ono:

  • le lava le taumafa o le manu i le taimi o le sukrol. Le lava vitamini A, E ma le D, faʻapea foʻi ma aʻafiaga, ei ai le aafiaga leaga i le tulaga o le lapiti ua maitaga. O le galue i se faʻaleleia atili o le tino, o le a amata ona faʻaitiitia le tino ona o le le lava o mea aoga, ma o se taunuuga, e le o lava punaoa e lagolagoina ai le tuputupu aʻe, fuaina o fua, ma latou feoti;
  • popolega. O lapisi e masani lava ona matamuli meaola, ma e oʻo lava i nai faafitauli e ono mafai ona faʻamalosia ai i latou: o se leo leotetele, o le tagofiaina lelei. Toto i totonu o vavae, tulaga le mama e mafai foi ona afaina ai le lagona lagona o manu. O se tamaitai fefefe pe sili atu le vevesi e mafai ona tupu;
  • faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi. Afai e maʻi le sucker tamaitai, e mafai ona iu i le maliu o le pepe. E sili ona lamatia mo ia, o le listeriosis infection, lea e mafua ai le fanau mai vave, o le fananau mai o lapiti oti po o lo latou vave maliu pe a uma le maʻi;
  • ogaoga fanau. O aʻafiaga ogaoga i le faagasologa o le eleelea e mafai ona taʻitaʻia ai tamaiti.
Ina ia aloese mai taimi le lelei, e fautuaina e faapea, i le vaitaimi o le maitaga ma le taimi o le circus, ia sili atu le gauai atu i le lapiti, puleaina ana meaʻai ma tuutuuga o le taofia. E taua foi le tuʻuina atu ia te ia le avanoa faifaipea i vai mamā, talu ai ona o lona leai o se mea e mafai ona avea ma mafuaʻaga o le 'aiina o le fanau pepe lapopoʻa.

Faitau atili e uiga i le mafuaaga e fanau mai ai e le lapiti lapiti ua mate ma amio faʻamalosi.

Aʻo le lapiti i le tele o mataupu e pasi e aunoa ma se fesoasoani, mo se faʻataʻitaʻiga, o se tagata. Ae ui i lea, e tatau i le aufaifaatoʻaga ona mataala ma i le tulaga o sina mea itiiti mai le masani i le taimi e tuʻuina atu ai le fesoasoani talafeagai i le manu. I le taimi tonu, o fua faʻatatau ma le auala sao o le a faʻamautinoa ai o le a maua e le faifaatoaga fanau maloloina ma malosi.