Lafumanu

Vaʻai i lapiti: o le a le mea e fai, pe faʻapefea ma pe faapefea ona togafitia

Tetele i lapiti o se mea faʻalavelave faʻafefe. Afai e le taua faapitoa, e mafai ona afaina. O le mea lea, o le mafuaʻaga tatau o le manava ma le taimi talafeagai o le faafitauli o le a faʻaolaina ai le ola ola.

Faailoga o sulu masani i lapiti

E masani lava, o le gaogao o le lapiti e maua ai ituaiga fecesi e lua: peʻa pogisa ma polo vaivai i le pulou. E seasea lava ona iloa e le faifaatoʻaga mea mulimuli, e pei ona 'ai e le manu. O le mea muamua e tumau, ma o latou foliga vaaia e mafai ona faʻamasinoina i luga o le malo.

  1. Faʻasolo masani ile laʻau e pei o ni peas.
  2. Latou te mausali ma o loʻo aofia ai toega o meaʻai nutimomoia.
  3. O latou lanu e pogisa, itiiti i le lapopoa, mago i le paʻi.
  4. E masani lava, o le gaogao o le lapiti maloloina e maua mai pe tusa ma le 300 peasita peas i le aso.
  5. O le ituaiga lona lua e maua mai i totonu o le kesi o le manu. Ua taʻua i latou o cecotrophs. Ona o le maualuga o mea o siama ei ai se manogi le lelei.
  6. E masani lava, o le ccotrophs i foliga foliga tutusa ma le fua o le mulberry, e aofia ai nai polo lanu enaena lanumoana na ufiufi i le fusi ma faapipii faʻatasi.

Faʻaiʻuga o le manava i le lapiti

O le faʻaogaina o le lapiti e matua faigata ma maaleale, o lea e mafai ai e soo se mea ona faʻaleagaina lana galuega.

Ese faʻamaʻi

  1. Afai e aʻafia le lapiti i anufe, e ono mafua ai le manava.
  2. Tetela e mafua ai siama viral viral.
  3. I le solia o le galuega a le faiga o meaʻai, ua tupu ai se manava ita.
  4. Enteritis mafua mai le faʻalavelaveina o le faʻaogaina o meaʻai ma le faʻaaogaina o meaʻai. O se taunuuga - foliga mai o le manava.

E iloa e le o se mea masani le afaina o le manava. Mafaufau i mafuaʻaga o le palasi ma togafitiga.

Mea e le lelei

O mea leaga e mafai ona mafua ai le oona o le manu, lea o le a mafua ai le manava. Ina ia puipuia lenei mea mai le tupu, aua le tuuina le mutia susu o le lapiti, lau laulaau, fualaau faisua ma fua. E leai se mea e tatau ona faʻatumu ai le meaai e maualuga tele-kalori, meaʻai protein, faʻapea foʻi ma le tele o le suka, suka. O le faʻaosoosoina o foliga o le faʻavalea o le suavai e le mafai pe le lava le tele o meaai mautu i le meaʻai taumafa.

Tulaga leaga o le taofia

O suiga i le tulaga tutusa o le lapisi o le lapiti o ni faailoga ia o faamaʻi eseese (malulu, siama, ma isi). I le tele o tulaga, o le maʻi e mafua ona o le faaitiitia o galuega puipui a le tino. E le faʻavaivaia le faʻaleagaina e ala i mea leaga manu.

O le mea e leaga ai, le lelei o meaai paleni, o mea ola le lelei e mafua ai le lapisi o lapiti, ma oa latou fanau e matitiva ma vaivai. Ia faʻafesoʻotaʻi ma faʻaaogaina togafiti o lapiti i le fale.

O le mea lea, e tatau ona e siakiina le otaota mo le mago, tausia le mama i totonu o le pa, faʻaauau pea le potu o loʻo i ai ni uila, ia mautinoa e leai ni faʻataʻitaʻiga ma tausisia le maualuga i le maualuga e le sili atu i le 70%, ma le vevela i + 14-20 ° C.

Mafuaaga ma sooga faʻatasi

O se olaga e le masani ai ma le taumafaina o meaai maualuga-kalori e tau atu i le meaʻai o manu. O le mamafa o le mamafa e le mafai ai e le lapiti ona faia faʻamalositino masani ma faʻamamaina le aisa, o le mea lea e faʻapipiʻi solo ai le otaota i luga o le gaʻo ma afaina ai le fulufulu mamoe. E iai foi se tulaga talitutusa pe afai e iai ni faafitauli i sooga, atonu e mafua mai i le mamafa o le mamafa. E faigata tele i le lapiti ona faʻapipiʻi ona foliga mai.

Faʻafitauli pipisi

O le faʻaalia o se faʻamaʻi pipisi atonu e mafua mai i le mafuaʻaga ole manava o loʻo faamatalaina i luga. I le tino o le 'aiʻese i luga o lauulu lapiti e tele lava siama, lea e amata ona faʻateleina le faʻateleina. Latou te mafua ai faʻamaʻi pipisi eseese.

E tatau i le Rabbitheads ona iloa le auala e togafitia ai faʻamaʻi pipisi o vailaʻau faʻamaʻi, conjunctivitis, pasteurellosis ma scabies i lapiti, ma ia e faamasani i faʻamaʻi pipisi o lapiti e tuʻuina atu i tagata.

E le gata i lea, e mafai e microbes ona ulu i totonu o le tino o se meaola i le fulufulu, ma palapala palapala, meaai le lelei, mai palapala eleelea. O meaola ninii e afaina ai le paleni ole microflora ile inisinia, faateleina le numera o siama leaga.

E tele faʻamaʻi pipisi e ono mafua ai le manava:

  • coccidiosis;
  • stomatitis;
  • paratyphoid
Faʻalapotopotoga faʻamaʻi o coccidiosis

Lafoaia o nifo

O le atinaʻeina o le pisapisao le talafeagai poʻo isi faafitauli o nifo e mafua ai le tiga i le meaola. Lagonaina o le tiga ma le le iloa pe faʻafefea ona foia, maua le lagona faʻaletonu lagona. O lea tulaga e masani lava ona avea ma mafuaaga o le faaletonu o le manava. Ona o lenei mea, o loʻo i ai se dysbacteriosis o le cecum, lea e faʻaalia i le vaʻavai.

E taua! O le siama e mafai ona tuʻuina atu mai le lapiti i le lapiti, o lea afai o faʻaalia faailoga o le faʻamaʻi o loʻo vaaia i se tagata e toʻatasi, ia vavaeeseina loa ina ia le aʻafia ai le isi.

Manatua

O le lapiti o se mea ola e matamuli lava. O lona tino e le mafai ona faatonutonuina le gaosiga o le adrenaline i le tele o tulaga faigata. O le tuiina o le adrenaline i le toto e afaina ai le galuega o le tino, lea e aʻafia ai le gaioiga o le tui, faʻagesegese i lalo.

E mafua ai le mea moni o meaai e le mafai ona masani ona gaoioi i totonu o le inumaga ma i se taimi tatau e tuua ai le tino o le manu. O le solia o le faagasologa o le toilalo e aofia ai le manava. O le osofaʻi atu i se tulaga faigata e mafai ona:

  • se suiga tele i mea taumafa;
  • suiga o tulaga masani;
  • suiga o lē e ona po o le tulaʻi mai o se tagata fou i lona siosiomaga;
  • vave susuina o lapiti mai le tina (mafua ai le manava i pepe uma ma tagata matutua).

Faaaogaina o vailaau

O le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi mo le togafitiga o soʻo se faʻamaʻi e mafai ona mafua ai le faʻaalia o le faʻamalolo vai.

Matou te fautuaina e te faitau i le auala e faʻaaoga ai le Gamavit, Baytril, Dietrim, Rapan V ma Amprolium mo lapiti.

Eseesega o le manava faʻamaʻi i talavou ma tagata matua

O le vai faʻamafanafana e mafai uma lava i talavou ma tagata matutua. Ae o mafuaʻaga mo ona foliga mai atonu e eseese.

I pepe, o faʻafitauli o le intestinal e tupu pe a vave ona toso mai le tina mai le tina. O lo latou manava e leʻi mafai ona faʻaaogaina se meaʻai nai lo le susu, ma e leʻi atoatoa ona faʻaogaina le microflora. O le manava o le manava e mafai ona avea ma faʻaofiina o se oloa fou i le taumafataga. I lapeti lapopoʻa, o vavalalata e foliga mai ona o se suiga i meaʻai po o le i ai i totonu o se fuainumera tele o oloa e aofia ai puipuiga ma le masini. E le gata i lea, o le tulaga o feves e afaina i le i ai o fiva i le lisi o manu.

O meaai e tatau ona faapaleni ma tuʻuina. Afai e fia vevela, e mafai ona faʻavaivaia puipui puipui, ma afai latou te vevela, e mafai ona pipisi i luga o puipui o le faʻasaʻo.

E te iloa? I le aganuu anamua a Greco-Roma, o le lapiti o se faailoga o le fafagaina ma le ola. I le taimi lava e tasi, na ia faatusaina ai le faalumaina. O se tasi o uiga o le atua fafine Aphrodite.

O le a le mea e fai nai lo le togafitia o le manava i le lapiti

Le manava manava e le masani ona afua ona o siama i le tino. O le mea lea, ao le i amataina togafitiga, e tatau ona suʻeina meaai a le fagafao, siaki aiaiga o le tausiga ma mafaufau pe ua oʻo i se tulaga faigata. Sueina o se faʻafitauli, faʻaaogaina ma amata togafitiga. Afai o le mafuaʻaga o le manava i se faʻamaʻi poʻo se siama, ona fai lea o laasaga e fai ai fesoasoani muamua, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

E te iloa? O le lapisi, e pei o se fagafao, na faʻaalia i atunuu i sisifo i le 19 senituri.

Fomaʻi

E mafai ona togafitia le manava i lapiti ma le fesoasoani o vailaʻau o loʻo i ai i le toatele oi tatou i le pusa fesoasoani muamua. O nei gaioiolosi ua gaoioi, Linex ma Espumizan.

  1. O le gaioiolosi galue ua tuuina atu i le aofaiga o le 1/2 pulu i le kilokalama o le mamafa, ua faʻafefe i le vai inu. E tolu taimi i le aso.
  2. "Linex" e lava le 1/2 capsules faalua i le aso. O le a ia aumaia le microflora o le intestinal i le masani.
  3. O le "Espumizan" (mo tamaiti) e faʻaaogaina mo le osofaʻi tele o le 1 ml i le kilokalama o le mamafa i le 4 itula.
  4. Afai o le maʻi e ogaoga, e sili atu le faʻaaoga o le vailaʻau fualaau "Baytril". O se vailaʻau faʻamalosi, o loʻo faʻatinoina i lalo o le paʻu i le mago. Tosiga: 0.1 ml i le 1 kilokalama o le mamafa. Aʻo le tuiina, e tatau ona faʻaitiitia le vailaau i le saline: 0.2 ml o le vailaʻau i le 1 ml o le suka.
  5. Ina ia aloese mai le faʻamamaina o le meaola, ua fautuaina e tui le masini intramuscularly: 10 mg i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino 4 taimi i le aso.

Laʻau teuteu

Mai togafitiga faʻaleaganuʻu, o fesoasoani ile vao e fesoasoani i le manava:

  • malosi. 2 tsp vevela mea suamalie e sasaa vai ma faʻaosooso ile afa itula. Maalili i le vevela o le vevela ma avatu le 10 ml tolu taimi i le aso, sasaa malosi atu i le gutu ma se tui. O le umi ole togafitiga e 10 aso;
  • chamomile. O le fala e faia ai le malamalama o le maa gala. Afai e malosi atu, o le a afaina ai le manu. O se faʻafitauli vaivai e le aumaia ai taunuuga. Aumai le 2 tsp. tolu taimi i le aso mo le 11-14 aso.

E taua! Afai e leai se faʻaleleia atili e matauina, e tatau loa ona e valaʻau i le fomaʻi.

Fafagaina tulafono

Afai e te mauaina ni faailo o le manava, e tatau ona e fesiitai lau fagafao i se meaʻai. O le aso muamua po o le lua o le manu e sili atu le 'ai na o le maualuga o le vao ma inu tele vai mama. O isi meaʻai lata ane e le tatau ona i ai. A maeʻaeʻa, e tatau ona faʻafeiloaʻi fualaʻau vevela i totonu o le meaai. E mafai foi ona e fafaga. Afai e sili atu le lelei o le manu, o le a tuʻuina atu i meaai masani. Ae e tatau ona pulea le tele o mea taumafa, ona o lona manava e vaivai pea. E tatau ona ia 'ai naʻo fua lelei.

Malilie e ola lelei lapiti, e tatau ona e tuʻuina atu ia i latou meaʻai talafeagai. Aoao uma togafiti o le fafagaina o lapiti.

Fuafuaga puipui

O le togafitia o le manava manaia e le faigofie, o le mea lea, ina ia aloese ai mai faʻafitauli. e tatau ona faia le puipuiga.

  1. Mulimuli i meaʻai a le manu. Fafaga naʻo meaai fou ma maualuga.
  2. Fufuluina i latou i le fasimoli ma le vai aʻo leʻi tuuina atu au fagafao po o fua.
  3. Tuʻu fualaau ma fualaʻau i ni tapulaa faʻapulaʻa.
  4. Aua nei e ulu atu i le taumafa o meaʻai.
  5. Tausia siaki mama.
  6. Faatino faʻamaʻi pipisi.
  7. Afai e maʻi se tasi, tuʻuesea mai le isi.
  8. Aua nei faia ni tulaga faigata.
  9. Faʻafoʻi togafitiga faʻasolosolo ma le fualaau faasaina "Baykoks" i taimi taʻitasi 2-3 vaiaso.
  10. Ia masani ona togafiti anufe fagafao.
I le mauaina o le manava o le manava, aua e te alu i togafitiga, e aunoa ma le faamautuina o le mafuaaga o le maʻi. I se tulaga lautele, e sili atu le le faia o togafitiga oe lava, ae ia faia se taimi atofaina ma se fomaʻi. O le a mafai e le fomaʻi ona faʻamaonia saʻo ma filifili le togafitiga saʻo. Ae e tatau ona i ai le fesoasoani muamua i le meaola, talu ai ona o le tuai o togafitiga e mafua mai i taunuuga le lelei, e aofia ai le oti.

Vitio: pe faʻapefea ma pe faapefea ona togafitia se lapiti faʻatasi ai ma le manua ma le manava o le manava, fualaau ma vitamini