Faatoaga faatoaga

E mafai ona ou tuʻuina pi i moa?

O pi, e pei o isi laumei, o se punavai sili ona lelei o le protein ma mea aoga amino taua mo le tino, lea e manaomia e le moa ona toe faatumu a latou oloa ina ua uma ona faataatia.

A o le mea moni lenei, e saogalemu le faapea atu o se oloa taua tele lenei i le taumafa a manu felelei, ma e le gata ina mafai, ae e tatau foi ona tuʻuina atu, ae i le a le faiga e sili atu ona fai, faitau i lalo.

E mafai ona tuʻuina moa

O faʻamanuiaga o pi mo moa e manino, ae le o manu felelei uma e iloa. E foliga mai o nisi oi latou o le a teena na meaai, o lea e taua ai le fuafua muamua le auala sili ona faamanuiaina o le auauna atu. Sei o tatou iloa pe mafai ona sasaa atu i totonu o le fafaga i se mea vevela pe sili atu ona lelei e kuka ai mo se amataga.

Pusi uumi

E seasea ona avatua manuʻai manu, ae afai e te manaʻo e tuʻu i le meaʻai e pei o lena, ona e maua lea o se auala e teu ai le oloa. Muamua, faatasi ai ma pi atoa, o moa o le a na o le tataʻi, ma, lona lua, o le a sili atu le faigofie ona faʻafefiloi i latou i isi meaʻai. O aoga o le oloa e tele:

  • le numera o fuamoa o loʻo faʻatupulaia;
  • latou faʻaleleia atili;
  • natura masani o otaota ma le soifua manuia lautele o manulele;
  • fiaai vave vave faamalieina.
E tusa ai ma le fua faatatau o le taumafaina, ona fuaina lea e le tele o faifaatoʻaga i le vaai, e ui lava e mafai ona e mulimulitai i le tulafono lautele - o le pi e tatau ona ave le ¼ o le vaega atoa ua tuuina mai i se taimi patino.

Matou te fautuaina oe ia iloa pe ono mafai ona avatu ni moa garlic, aniani, fuālaʻau fatu, beets, oats, ma masima.

O pi pi

O le au faipule o le "auala masani" ei ai foi i latou i le va o faifaatoaga moa e fautuaina mai ni pipi nife ao lei tuuina atu i latou i le manulele. O le faia o togafitiga vevela, o le a le gata ina faigofie ai ona eli, ae ia faʻaumatia foʻi ni meaola leaga e ono afaina ai. Ina ia lelei le faatulagaina o le sauniuniga o le oloa, o le pi na muamua faʻafefete i le vai mo le 30-40 minute, ona kuka ai lea mo le taimi lava e tasi. E mafai ona fafagaina i le moa ni meaʻai e mafai ona fafagaina i moa o se mea tutoʻatasi, pe e mafai ona e faʻaopopoina i isi ituaiga o meaai. O le aofaiga atoa o sea faʻaopoopoga, e pei ona i ai i le itulau ua mavae, ua fuafuaina e pei o le ¼ o le aofai atoa o meaai (pe sili atu foi). Ae mo ona aoga aoga, latou te fetaui lelei i le lisi o loʻo i luga, sei vagana ai ua leiloloa se vaega itiiti o mea aoga i le taimi o togafitiga vevela, ae o lenei mea e le taua. Faatasi ai ma le kuka kuka, o le manava o le manulele e sili atu ona faigofie ona taulimaina.

E te iloa? E tusa ai ma le tala a nisi tagata tusitala, o le pi na avea o se vailaau sili ona lelei mo foliga i le taimi o le nofoaiga a Cleopatra. Na faʻaaogaina e le tupu se paluga lelei o pi ma paʻu paʻepaʻe i le paʻu, ona fofola lea i totonu o se mea e faʻafefete e faʻatumu uma maunu. Ina ua mavae ni nai sauniga, o le paʻu i luga o foliga na sili atu ona laʻitiiti ma fuga.

Contraindications ma le afaina

Afai e te talitonu i le au faifaatoaga poto masani, e tusa lava pe sili atu le fuainumera o pi, ma e le faapea e tatau ona e ulu atu i le meaai. Ina ia faʻavasega ese le manulele o manulele, ua lava lea e faʻapipiʻi ai le oloa 2-3 taimi i le vaiaso, sui le vaega lona fa o le faʻataʻitaʻiga tuʻuina. O le faʻaitiitia o tulaga lamatia o le a fesoasoani i le fafagaina o pi, sosoo ai ma le kuka. O le tele o toxins o le a pasi mai pi i totonu o le vai ma e mautinoa e le afaina ai le tino o moa. Faatasi ai ma pini mata e tatau ona sili atu le faʻaeteete nai lo le kuka.

O le a se isi mea e mafai ona fafaga ai moa

O anufe e masani lava ona manaia, o le mea lea latou te taumafa toetoe lava o mea uma e totoe mai le laulau a le tagata, ae o le faifaatoaga o manu felelei e tatau ona fua mai le lelei o lenei mea po o lena oloa. O le tele o taimi, o le fulufulu e maua ai meaai nei.

Falaoa

O le tele o faifaatoaga moa e aofia moni lava lenei oloa i le lisi o moa, ae o le mea moni e le afaina pe a foliga mai. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tele le masima ma le fefete e faʻapipiʻi i le falaoa uliuli, lea e mafai ona faʻaosoina ai le manava i le manava o le manulele, ma o se oloa fou e le fautuaina i mea uma e tuʻuina, aua pe a faʻafefe le susu e vave faʻafefete ma fai ai se paluga i le pule. Afai e le foia le faafitauli ile taimi, e ono mate le manulele.

Mo se gaosiga lelei o moa, o le sao lelei o meaai e taua tele. Saili po o le a le tele o fafaga e te manaʻomia e tuʻuina atu ai le talo i le aso, o fualaau e fesoasoani e faʻaleleia le gaosia o fuamoa, ma pe mafai ona faʻaleleia le gaosia o fuamoa i moa i le taumalulu.

E foliga mai o le sili sili ona lelei o le a avea ma faʻaofiina o le "paʻepaʻe" i le meaʻai, lea e faʻafefete i le vai aʻo leʻi tuʻu saʻo atu i manulele. Popo falaoa e teuina umi, ma e sili atu ona faigofie mo manufelelei ona suʻe ni meaʻai. Ae o le tele, o fualaau papago paʻepaʻe e le tatau ona sili atu i le 40% o le aofai o meaʻai i totonu o le fusi laupapa, ma o le falaoa uliuli e mafai ona tuʻuina i le na o le tasi i le vaiaso ma i ni mea laiti.

E taua! Po o le a lava le falaoa e te faʻaaogaina, e le tatau ona i ai se siaki, pe a le o lea e le mafai ona e mautinoa le maualuga o fua o fuamoa o moa ma o latou soifua manuia.

Iʻa

O iʻa e sili ona lauiloa i le tele o moa, ma latou fiafia fiafia e ai i totonu o se pepa. O se punavai lelei lenei o le calcium ma le fulukalama, lea o le a sili ona aoga mo moa talavou i le vaitau o le faʻamalosia o ponaivi o le puʻu ma le tuʻuina o laumei e le tele ni meaʻai faʻatasi ai ma fuamoa ua solo. O le tuʻuina atu o iʻa e le mafai ona sili atu nai lo le tele o taimi i le vaiaso, ma, ioe, e le tatau ona faʻafefete pe ulaula. Ina ia faafaigofie ai le manulele ona taulimaina ia ituaiga meaai, e fautuaina e kuka ai seia oo ina faamaluluina uma ponaivi, ona vali ai lea i se tulaga tutusa ma fefiloi ma meaai autu. Ae ui i lea, aua le fafagaina manu felelei i le tele o iʻa, o le a lava le 1-2 taimi i le vaiaso e faaaoga ai le 100-150 g o meaʻai e fefiloi ma le falaoa.

Potatoes

Potatoes - o se tasi o mea masani masani i le taumafa o moa. E matua faʻafefiloi ma ituaiga uma o mea taumafa, e vave ona gaʻo le tino o moa ma e avanoa i taimi uma mo le fafaga. O se filifiliga e sili ona lelei o le faʻafefiloi o pateta ua kuka ma meaʻai faʻasamaʻi, ae e le manaʻomia le tuʻuina atu o fualaau faisua i moa ina ia aloese ai mai le gaʻo ona o le solanine. O lenei vailaʻau e aoina i le tele o peʻa o pateta ma e mafai ona i ai se faʻaleagaga i luga o le faiga o meaʻai o manulele, pe afai e leʻi faʻafefeteina pateta lelei ao leʻi faʻasaʻolotoina.

E taua! E leai se tulaga e le tatau ona tuʻuina atu ai le fulufulu vai o totoe pe a uma ona faʻafelaina pateta fou, o loʻo i ai pea i totonu le suauu sili ona taʻua.

O le faatumuina o moa ma pateta e mafai ona amata amata mai le vaiaso lona tolu o le soifuaga, muamua folasia le 100 g o meaʻai i la latou meaai, ona aumai ai lea o lona sea i le 200-300 g i le tasi o le alu.

Peni

I kulimi (pi, pi, lentils) o loʻo i ai le tele o protein e aoga mo moa, faʻapea foi ma le tele o mea taua o le amino, lea e taʻitaʻia uma ai le taua o le taumafa o nei oloa. O pini e sili ona aoga mo laumei o manufasi, ao latou saofaga i se tupe maua vave.

Aua nei fafagaina mai moa mai pusa poʻo le eleele. Matou te fautuaina le faia o faga fafaga mo moa: bunker, moli poʻo le PVC paipa fafie.

Mo le lelei o le galoina e le manava o le manulele, aʻo le i tuʻuina atu, e tatau i ituaiga uma ona togafitia togafitiga vevela (e kuka i luga o le ogaumu mo le 30-40 minute), faʻatasi ai ma le muamua. E amata mai i le 4 vaiaso le matua, e le sili atu i le 5% le taumafa o mea taumafa meaai, ma o le matua o lenei tau e faateleina i le 8-17%, e le sili atu ma le tasi i le vaiaso ona tuʻuina atu pi.

Pea

E pei o isi laumei, o peas o se puna sili lelei o polotini ma e fetaui lelei pe a eseese le lisi masani o moa. E pei lava i isi tulaga, e amata ona ulu i totonu o le meaai i ni vaega laiti ma naʻo le pepa ua afifi. Faatasi ai ma le matua, o meaʻai e kukaina e mafai ona faasolosolo malie ona suia i le paʻu mago, pi pi, faʻaopoopo i isi taumafataga. Afai e te talitonu i iloiloga, o saofaga a le peʻa e faʻaleleia ai le fua o fuamoa. I le averesi na lava le tuʻuina atu i le manulele 1 le taimi i le 7 aso i le aofaiga o le 200-300 g vaevaeina i ni nai meaʻai.

E te iloa? E mafai ona teuina ni pulu paʻu lelei mo le 10-12 tausaga e aunoa ma le leiloa o latou meaʻai.
E tusa lava po o a meaai e te avatu i au manulele, e tatau ona e mulimuli i tulafono mo le fafagaina, aua o le mea sili ona aoga i le tele o mea e mafai ona afaina ai le tino o le manulele. O lenei tulafono e faʻaaoga i le faʻaofiina o pi i le taumafataga.

Faʻamatalaga

O pi o lekila ia e mauʻoa i le polotini. E mafai ona fafaga ma pi, kuka, faʻaopopo i mash susu. Atonu o le kukaina lea o pateta ma isi fualaau faisua, meaʻai manu, mafolafola. E manatu e ono mafai ona faaopoopo i le 1/4 o le tuufaatasiga o mea e aofia ai. Ae e sili atu le suia i taimi masani le taumafataga.
Igorr
//www.lynix.biz/forum/davat-li-kuram-fasol#comment-167398