Tomato ituaiga

E faapefea ona tupu se "Prince Black", totoina ma tausia "tomato" tomato

"Peniuliuli" e masani ona iloa le lanu pogisa o ona fua. O le malologa o le masani masani lea o le tele o fualaau o le tamato.

"Prince Black" na toesea e tagata aʻoga mai Saina. O le inisinia masani na faʻaaogaina i lona galueaina, ae o le ituaiga e le o se GMO, o le mea lea o le fiafia i meaʻai maloloina e mafai ona faʻaaogaina nei ituaiga o tamato e aunoa ma le fefe.

I totonu o le tusiga o le ae iloa ai le mea o le Tomate Black Prince, o ona uiga ma le faʻamatalaga, faʻapea foi ma mea taua o le tupuina o lenei ituaiga.

"Prince Black": faamatalaga ma uiga o le ituaiga

E ui lava i le leai o ni eseesega faavae i le galueaina ma le tausiga, o le tomato Black Prince e eseese lava mai ona tagata, sosoo ai ma se faʻamatalaga puupuu.

"Peniuliuli" e faatatau i laau le taua, o lona uiga, e leai ni tapulaa mo le tuputupu ae i luga. E pei lava o ituaiga eseese o fualaʻau, e manaʻomia ai se pusa.

O inflorescences o loʻo faia pe a uma le 7-9 pepa. I luga o le tasi pulumu e aofia ai le 4-5 tamato. O fua o loʻo i ai foliga lapopoa, o nisi taimi o loʻo laʻititi lava i luga i le pito i tua. O le tofo o le fua o le manogi ma le suka, ma le maualuga o le mamafa o mea taitasi e mafai ona oʻo atu i le 400 g

O le lanu le masani ai o le fualaau "Black Prince" na mafua mai i le paluga o carotenoid ma lycopene ma anthocyanins.

O le taimi e fua mai ai i le "Black Prince" e umi. O lenei ituaiga o tamato atonu o le pereopolylyatsya ma isi ituaiga o laau olaola, o le mea lea, ua fautuaina ai le au fai togalaau e totoina le "Black Prince" i se mamao ma le tasi ma le afa mita mai ia latou.

O le ituaiga Black Black ituaiga totogo e masani ona faʻaaogaina fou, e le fetaui lelei mo le teuina ma le umi o taimi e teuina ai. A oʻo ina masani le lanu o le lanu "tomati".

Filifiliga o fatu

Pe a filifilia se fatu, e sili atu ona lelei le filifilia o ituaiga o tagata fai fale, o le a sili ona fetuunai i le tau o le lotoifale. E masani ona foliga mai e sili atu le matagofie o laʻau mai fafo, ae pe a oʻo ina matutua, e ono tulaʻi mai ni faʻalavelave e leʻi fuafuaina, lea e ono afaina ai le seleselega.

Ma o se tasi o taimi sili ona taua - ola olape a maeʻa, o le fatuga o fatu e pa'ū tele ma o le fua o mea e totoina o le a sili atu ona maualalo ifo nai lo le mea na fuafuaina.

E faapefea ona toto le "Prince Black"

Tomatoes "Black Prince" mo le tele o vaega e leai se eseesega mai isi ituaiga o tamato, e le o se faafitauli. I le taimi lava ae leʻi totoina, e tatau ona saunia fatu ma eleele.

Fatuina sauniuniga

I le faʻatau atu, e mafai ona e mauaina ituaiga 2: o nisi o ia mea na faaleagaina i le laasaga o le gaosiga, ma o meaʻai talafeagai na faʻaaogaina ia i latou, ao isi na masani. I le taimi muamua, o loʻo i ai se laʻau lanu moana, ma e faigofie mea uma ia i latou: e mafai ona vave totōina i totonu o se atigipusa mo fualaau, e leai se sauniuniga faaopoopo e manaʻomia.

Afai o le fatu e masani, o tulafono faʻavae mo le sauniuniga o fatu tumato:

  1. E tatau ona tipi le fasi fusi o le 20 -24 cm le uumi, gagau i le afa.
  2. O fatu e momoe i le ogatotonu o lenei fasipepa, taʻavale le lisi ma nonoa se filo.
  3. Tuu faʻamavaega maeʻa i totonu o se atigipusa ma sasaa le vai mumu mūmū o le potassium mo le 15 minute. Ona tatau lea ona faʻafefe, fufuluina fusi tuusaʻo i totonu o le tane, faʻaaoga vai faʻafefe.
  4. Soak Tomato fatu i se fusi ma se stimulator tuputupu aʻe mo le 10-12 itula. Faʻaaoga filifiliga e tusa ai ma faatonuga.
  5. A maeʻa lenei mea, ona faʻafefe lea o le fofo, e tatau ona faatumuina fatu i vai ina ia ufitia ai fusi i le afa. Alu i se nofoaga mafanafana mo le 2 aso, ao le laumei e tatau ona susu susu i taimi uma.
Ma, faatasi ai ma le faʻamoemoe o le faʻamalosi, o fatu e auina atu i le po i totonu o se pusaaisa, pe a fai o le vevela o le a i le maualuga o +3 - +5 ° C.

E taua! Afai e te manaʻo e maua vave se fatuga ma amata ona seleseleina fatu ia Fepuari, e tatau ona faʻamafaloina elela i se moli mo le 14-16 itula.

Faʻaleleia eleele

O le malosi o le eleele o se faailo taua i le saunia o le eleele mo le totoina o tamato. Mo le "Black Prince" o le sili lea ona aoga o le 6.0 - 6.7. O tamato uma e fiafia i se eleele lafulemu lelei, pe a fai e sili atu ona suamalie, ona tatau lea ona avea le lime i le 3-4 tausaga.

E taua! Afai i le tausaga talu ai, i luga o le nofoaga e te toto ai tamato, physalis, tamato, eggplant poʻo le pepa e ola, ona e le mafai ona totoina i latou i lenei nofoaga.

Ia, pe a fai e tupu le totoina o tamato i totonu o se nofoaga tuuto na ola ai zucini, kapisi, aniani, kukama, kāloti, paluka, pateta.

I le palapala i luga o le eleele o le togalaau e tatau ona e faʻaopopo i ai le humus poʻo le peat, faʻapea foi ma nisi o meaola o le superphosphate ma laupapa. Ina ia mafai ona faʻamafiesea faʻamaʻi ma siama matautia, e mafai ona mumu pe faʻamalieina le eleele aʻo leʻi faʻafefiloi.

Ina ia mafai ona ola le tamato a le Black Prince e aunoa ma ni faafitauli, o le a tatou faamatalaina mea sili ona lauiloa mo i latou:

  • 7 vaega o paʻu;
  • 1 vaega vaovao;
  • 1 vaega vaalele.
O le filifiliga lona lua:
  • 3 vaega o paaga;
  • 1 vaega o le humus;
  • 0.5 vaega o le vao;
  • 0.5 vaega o mullein.
I le faaopoopo atu, mo le 1 m³ o le faʻafefiloi e tatau ai:
  1. ammonium nitrate - 1.5 kg;
  2. superphosphate - 4 kg;
  3. potassium sulfate - 1 g;
  4. borax - 3 g;
  5. zinc sulfate - 1 g;
  6. copper sulphate - 2 g;
  7. paluga oona - 1 g.
Ae o nei mea uma e mafai ona faʻaaogaina i le taimi mulimuli e avea ma fafaga.

E faapefea ona toto fatu o le "Prince Black"

E pei foi o isi, o le Black Prince o ituaiga eseese o tamato ua tupu ae e faaaoga ai laau. O le totoina o fatu e faalagolago i le taimi o le totōina o fatu, ia fuafua loa i taimi uma aʻo le i amataina. E mafai ona ave mai le 45 i le 80 aso aʻo leʻi sauni le fatu laau mo le totoina.

E masani lava, o fatuʻaga ua saunia e 35 cm le umi o le vao. E taua tele le le totoina o fualaau tetele, a leai o le a le mauaa aʻa ma o le a tiga pea. O fatu ua saunia e tanumia i le palapala i le loloto pe a ma le 1-2 cm.

E te iloa? Ina ia maualuga le totoina o le tamato, e tatau i fatu ona maua le vevela aupito lelei, o le +15 ° C.

Totoina o tomato: auala e tausi ai laau

A o lei pikiina, o togavao o le "Black Prince" e sili ona puipuia i le vevela o le 20-25 ° i luga o le la ma 18-20 ° i le taeao - i aso puaoa.

A maeʻa ona piki, o le a sili atu le vevela o le 25-27 ° C i le ao, ma le 14-17 ° C i le po. I le timuga o le tau, o le vevela atonu e pa'ū i le maualuga o le 20-22 ° C. A maeʻa le vaiaso, e tatau ona e seti le vevela i le 20-25 ° C i le ao (18-20 ° C i le ao mafiafia) ma le 8-10 ° C i le po, i luga o se faʻaauau pea.

E te iloa? O le filifili (poʻo le palu) o lona uiga o le taimi e totoina ai laau toto mai le suāvai lautele i totonu o tagata taʻitasi mo le tuputupu ae.
Ina ia faafaigofieina le fufuluina o laʻau, o le a mafai ona e uuina se faasologa o le fausiaina i le vai mafanafana. O le a amata ona togi pe a fai 1-2 laʻau moni. E tatau ona tupu lenei mea pe a oʻo i le matua o le 20-20 aso.

A maeʻa lena mea, e tatau ona amata ona faʻamalosi le fualaau, pe a ma le 12-14 aso ao le i alu. Faʻasaga i le taimi nei e tatau ona faʻaitiitia ma faasolosolo malie le masani i fualaau i le la. I le taimi lava e tasi, e mafai ona fafagaina fualaʻau i fugalaʻau. E faʻamalosia ai aʻafiaga o aʻa ma maua ai le tele o gaioiga mulimuli ane.

O le a le taimi ma le auala e totoina ai laau i le eleele

O le taimi tatau pe a oo i le taimi e toto ai laau totō o tamato i le lauʻeleʻele avanoa atonu e fesuiaʻi e faʻatatau i le tau, ae masani ona faia i le ogatotonu o Iuni. O le fatuina e tanumia i ni nai senitimita pe a totoina, pe tusa o le cotyledon leaves, agai i le itu i saute.

E taua! O se tasi o mea sese autu a le fai togalaau pe a totoina fatu - o laau toto e matua mafiafia ma ua totoina vave. Mo le faimalaga e sili ona lelei le faʻaaogaina o laau e 30-35 aso le matutua.

Tausiga tatau o le ituaiga

O le totoina o tamato e le faigata, ae e tatau ona e faia uma lava laasaga uma ina ia maua ai taunuuga lelei ma maua ai se seleselega lelei ma lelei.

Taʻu tomato

Maualuluga, aemaise o le tele-fua, tomato manaʻomia se leoleo e aunoa ma le toilalo, a le o lea o fua o lalo o latou lava mamafa o le a faʻaogaina i le palapala, ma i le aluga o taimi e mafai ona latou momotu ese le pulumu atoa.

I le faʻaopopo atu i le faʻaleagaina o nei amioga, o fua, o le a taoto i luga o le eleele pe latalata i ai, e sili atu ona faigofie ona osofaia e meaola faalafua. O fua i luga o luga o laina ua totoina e sili atu ona lelei ona tupu, ona latou te maua le susulu atili o le la ma sili atu ona lelei.

O auala e sili ona lauiloa e puipuia ai tamato:

  • uaea uaea;
  • laina faʻavave;
  • taamilosaga taamilo;
  • pine.

Tulafono mo le fafagaina ma le fausiaina

Aua le faatagaina le eleele e faʻamago i fafo o le aʻa o tamato, o lea e tatau ai i le faʻamafanafana ona vave ma masani. O le taimi e sili ona lelei e gaosia ai i le timuga po o le taeao foi.

O fuamati tetele, lea e aofia ai le "Prince Black Prince", e iai lau laʻau lapopoa ma fua tetele, o lea e manaʻomia ai le tele o suavai nai lo ituaiga eseese tatou te faʻaaogaina.

Laʻei pito sili Tomato bushes "Black Prince" e taua foi. O le aʻa ma le foliar e tatau ona suia pe a uma le 2 vaiaso. O oloa e sili ona talafeagai mo fugalaau:

  • Lelei;
  • Humū + 7;
  • Gumat-80;
  • Faʻavaomalo lautele;
  • Emerald;
  • Fertika-taavaletoso.
E le gata i lea, i le avea ai o se mea faʻala, e mafai ona e faʻaaogaina humus ma slurry.

Tomato "Black Prince": o afea e selesele ai

Afai e saʻo oe, ma i le taimi o le tuputupu ae o tamato, e leai ni mea e tutupu i le taumalulu (paʻu malolosi, timu, matagi malolosi), ona oʻo mai lea o fua muamua pe a mavae le 3 masina, pe tusa o le amataga o Iulai. A maeʻa lena, o le aoina e faia i le 4-5 aso ao fua le fua.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le tuputupu ae o le Black Prince ituaiga eseese o tamato e faigofie ma o le taunuuga e aoga. O fua o nei tamato e mautinoa e fiafia ai lou aiga. Afai e te fiafia i tomato uliuli, o le Black Prince o le ituaiga sili lea mo oe.