Faatoaga faatoaga

Auala e faia ai se faamoega mo moa ma se pusa fuamoa ma ou lava lima: o se laasaga i lea laasaga aʻoaʻoga

O moa feʻaveaʻi e maua ai fuamoa i le fale e leʻo se mea e sili ona faigata.

E le gata i lea, e tele auala e faia ai le faagasologa sili atu ona aoga ma faʻaalu se taimi itiiti ile taimi.

O le fatuina o se ofaga lelei mo se moa o se tasi lea o tulaga e sili ona taua mo se olaga malie manu.

Aisea tatou te manaʻomia ai ni mea e nonofo ai ma le digger egg

O neta o se elemene taua o soʻo se moa moa. E taua tele lenei mea mo faifaatoaga o loʻo fafagaina moa faapitoa mo fuamoa. Afai e le maua e le hens se avanoa talafeagai e tuu ai a latou fuamoa, o le a latou amata saili mo se tulimanu malupuipuia mo i latou lava. Ma o lenei nofoaga e mafai ona i ai, o le pito sili ona mamao o le fale. Tuʻuina nofoaga faapitoa mo totini, e te le tau sailia mo fuamoa o loʻo natia i totonu o le potu.

E te iloa? E masani ona maua e le manulele le sili atu nai lo le 250-300 fuamoa i le tausaga, ona o le manulele e manaʻomia sina mea itiiti nai lo le aso e faia ai se fuamoa se tasi. O le faamaumauga na faamauina aloaia na maua e le moa lagorn white i le 1978-79 - 371 fuamoa i le 364 aso.

O le i ai o se mamanu ma se fuamoa fuamoa, o le ae mauaina se mea mama ma atoatoa, o le aoina o le a sili atu le umi. O se faʻaaoga taua, ae matua faigofie lava o le a faigofie ona fai na oe lava. Ae maise lava pe afai e itiiti au tomai i le galue ai ma meafaigaluega faufale.

Faʻafefea ona faia se togi faʻamau ma se atigi fuamoa i ou lava lima

O Wood o se mea taugofie ma faʻafefeʻu i le siosiomaga e faigofie tele ona galulue faatasi. O le mea lea, e tele filifiliga e aofia ai nusi laupapa. O i latou uma e eseese i le ituaiga o fausaga ma le faigata o le faʻatinoga. O se tasi o auala e sili ona lauiloa e faʻaogaina ai se moa se lua e lua i lalo.

Mo se tausiga lelei o lapalapa, o le ae manaomia nisi tagata inu, feeders, perches.

Mea e manaʻomia

O mea nei e manaʻomia e gaosia ai le fausaga:

  • moli laupapa plywood;
  • mea e faʻapipiʻi ai paleti (lagona, paʻu, lamolemole, itu sese o le linoleum);
  • faʻamau.

Mea faigaluega mo galuega

Meafaigaluega manaʻomia mo le galue:

  • laupepa;
  • lima lima;
  • sikulifili;
  • hama;
  • se naifi;
  • seleulu.
E taua! O le laupapa laupapa e tatau ona faʻaeteete lelei. O le i ai o eseesega faaletonu e mafai ona afaina ai le manulele.

Laasaga i lea Laasaga Faatonuga

Le tekinolosi o le faia o se faʻasoga laupapa faʻatasi ma se pito i lalo:

  1. O le fausiaina o loʻo fausiaina i luga o le mataupu faavae o kiona. Fai se ata laitiiti mo lou lava fiafiaga. O le a fesoasoani lenei mea ia te oe e aua neʻi galo ai vaega talafeagai, faʻapea foi ma le saʻo lelei e faʻatusatusa ai le tele.
  2. Tipi ma faʻapipiʻi itu uma o le fale. E taua tele e le o ni uila poʻo ni fao e le o se taimi umi (e le tatau ona faʻafefe mai totonu o le fausaga).
  3. O le pito i lalo o le soʻo e tatau ona faʻapipiʻiina i se pito itiiti i le puipui pito i tua (pe a ma le 5 °). I luga o le tau o le fuamoa o le a mafai ona faigofie ona alu i totonu o le pusa teu oloa.
  4. E mafai ona faia eseese le paleti. E tatau ona sasa le mea vaivai ma le le maseʻe. E tatau ona tafe atu i tua atu o le faatausiusiuga o le faamoega ile 10 cm (o le a mafai ai ona e aoina saʻo fuamoa mai fafo). E taua foi le faapipiiina o se ata agai i le pito o le pani, a le o lea o le a tafe le fuamoa i luga o le fola.
  5. O le paleta o loʻo faʻapipiʻiina i le vaega autu o le fausaga i le mea e 5%.
Afai e maeʻa uma laasaga, ona faʻafefe malie lea o le fuamoa i le pito o le apa ma faʻatali mo le taimi e aoina ai.
Faʻasaina o se falemoa, faʻalogo i le ea, moli, faʻavevela, mafanafana, fola, savali.

E faʻapefea ona faia se fagu uʻamea ma se pusa fuamoa ma ou lava lima

O le fausiaina o metotia e sili atu ona faʻalagolago ma tumau. E faigofie foi ona e faia oe lava e aunoa ma ni tau e le manaʻomia.

Mea e manaʻomia

Ina ia fausia se fausaga, e tatau ona i ai mea nei:

  • fausaga uʻamea;
  • uʻamea ma le tin;
  • uʻamea uʻamea ma honeycombs (25x50 cm poʻo le 125x25 cm);
  • fao;
  • ufiufi po o matau i luga o le faitotoa.
E te iloa? I le mumu o le fuamoa o loo i ai se taga malulu lea e ola ai siama eseese. O le mea lea o le oloa teuina sili atu ma umi pe afai o le taimi lava lea e tasi e oʻo ai i lalo le pito i lalo.

Mea faigaluega mo galuega

Meafaigaluega manaʻomia mo le galuega:

  • paʻu;
  • hama;
  • hacksaw.

Laasaga i lea Laasaga Faatonuga

Le faasologa o le foafoaga o le fausaga:

  1. Faia se faʻataʻetaʻe (o lona tele e tatau ona fetaui ma manaʻoga o se ituaiga o manu). Mo le sili atu le mausali ma le faʻamaoni, o loʻo faʻapipiʻi faʻamalosi faʻamalosi faaopoopo i lalo poʻo puipui.
  2. Mo le faatulagaina o se fola e tatau ona faʻaoga 2 fata. O le muamua e tuʻuina i luga (faʻapipiʻiina i le pani, lea e aoina ai le paʻu mai le manulele), ma le lona lua (maualalo) i le maualuga o le 10 ° (e fesoasoani i fuamoa e ulu atu i totonu o le atigi pusa). O le mamao i le va o papa e lua e tatau ona 11 cm. O le pito i lalo e tatau ona i ai se taliga faʻailo e fai ai le togavao (o lona loloto e sili atu nai lo le tele o le fuamoa). I luga o lea, o fuamoa o loʻo faaauau pea la latou felauaiga i totonu o le pusa teu.
  3. Fai puipui ma le taualuga, faapipii i le faavaa. O le puipui pito i luma o loʻo faia i le manoa. O lenei mea o le a tuʻuina atu ai le moa ma le avanoa i le fafaga ma le meainu (e mafai ona faʻapipiʻi i le faitotoa lava ia), ma o le a faia foi le faʻaleleia o le ea.
  4. I le mea mulimuli, o le faitotoa o le faitotoa e faia i luma o le puipui, lea e tatau ona tapunia i luga o le loka poʻo le matau.

Toe iloiloga ata o nusi uʻamea mo laupepa

O fea e sili atu le tuʻuina o le foga moa

A uma ona faia le faamoega, e tatau ona saʻo le tuʻu. I luga o le auala o le a maua ai le tau, o le manaʻoga o laumei e faʻaoga tonu e faalagolago. Faia o ni mea e nonofo ai, e tatau ona taʻitaʻia e fautuaga nei:

  • maualuga mai le fola i le perch e tatau ona itiiti ifo i le 30 cm;
  • o le nofoaga mo le faʻatauina o fuamoa o loʻo i le pogisa ma puipuia mai faʻataʻitaʻiga, pisa ma vaega le talafeagai o gaoioiga o le moa;
  • aveese le pa e tatau ona tu i se mamao pe a ma le 10 cm mai le faitotoa o le faamoega, e tatau ona i ai se vaega o le 5x2;
  • vaovao po o vaimasi e sili ona lelei mo fola;
  • e manaʻomia le faia o le pito i lalo o le faʻaoloa o le faamoega po o le vaʻalele - o le a mautinoa ai le lelei o le ea ma puipuia le faaleagaina vave o le fola;
  • e le fautuaina le faʻapipiʻi saʻo o paʻu i puipui: o le mea lea e le maua ai le umi o le fausaga, ma i le taumalulu e vave faʻafilemuina.
E taua! O le maualuga ma le lelei o le perches e taua tele e le gata mo le gaosia o fuamoa o moa. O la latou mamanu e tatau ona faigofie mo le e ana ia lava, aua o le lelei ma le saoasaoa o le faamamaina o le fale e faalagolago i ai.
Mai mea faigofie ma gafatia, e mafai ona faigofie ona e faia ni togi mafanafana mo moa, lea o le a faafaigofie ai lau faagasologa o le aoina o fuamoa ma le faamamaina o le potu. O le mea taua o le tausisia o tekonolosi gaosiga ma faia uma faʻatatau tatau, e fuafua i le tele o lau moa moa ma le numera o manulele o loʻo nonofo ai.

Nalu mo le tuʻuina o nins ma le digger digger: vitio

Faʻamatalaga e uiga i nofoaga o loʻo i ai atigi fuamoa

O le moa e sili atu ona vave oso atu i le mea o loʻo taoto ai le fuamoa. O le mea lea, o se faʻataʻitaʻiga o fuamoa faʻamaonia o loʻo ufiufi i totonu o se faamoega. O se paʻu palasitika, ma se fuamoa laupapa mo ata vali, ma e oʻo lava i laumei tele e fetaui. Ina neʻi mafai ona taʻavale le faʻataʻitaʻi i totonu o le lua, e mafai ona faʻamau i luga o le kapeta i se uaea i totonu o le mata uʻamea na faʻatūina i le faʻataʻitaʻiga. Ia, e pei o se faʻataʻitaʻiga.
Tuʻu
//fermer.ru/comment/1077261765#comment-1077261765

E i ai loʻu pito i lalo o le faamoega ma se pusa i le pito i tua, o le pito i tua o le paʻu i lalo ifo o le 6-7cm, ma o le fua o le fuamoa. O agi e taʻavale mai o latou nifo, faatoa aoina mai. Tasi se faafitauli - na vaelua fuamoa, na tonu ia te au pe a pau ese mai se moa na gau. Sa tatau ona ou taatia le vaovao e pei o se nusi masani. Atonu o moa na laiti - 5m-tsev.
hoz12
//www.pticevody.ru/t1901p50-topic#399192

Afai o fao e faia i se fuamoa fuamoa, ona fuaina lea o fuamoa fou o lo o taʻavale i luga o le eleele bioterile (lefulefu, mo se faataitaiga, i le lefulefu) e fou mo le lua vaiaso.

Afai e tumau pea fuamoa i totonu o le faamoega, ona vave vave lea ona moa le moa, aʻoaʻo e faitau, ma i le vevela, e oso aʻe le lagona o le moa. Ma faʻapipiʻi fuamoa, e faʻapefea ona ...

Meli lili
//www.fermer.by/topic/29209-yajtsesbornik/?p=327153