Incubator

Aotelega o le incubator mo fuamoa "Janoel 24"

O le meaola faʻanatura o loʻo avea ma laʻau faʻapitoa o faʻatoaga, ua ola ai manufeʻai mo aano o manu ma fuamoa. O le mafuaʻaga lea e fiafia ai faifaatoaga tutoatasi i le faʻatauina o faʻamalosiaga, taugofie ma faigofie.

I le taimi nei, o le tele o masini mo le fafagaina o moa ua faʻatau atu, ae o le a tatou iloiloina auiliiliga uma mea lelei ma le le lelei o le "Janoel 24" incubator.

Faʻamatalaga

O le Incubator "Janoel 24" e otometi lava ona gaosia i Saina, e mafai ona faʻatau i faleoloa faʻapitoa mea taufaatoaga pe faʻatonu i le Initaneti. E faʻaaoga le masini mo le fafagaina o moa. O se mea talafeagai lenei mo faifaatoaga moa.

I le faʻaaogaina o lenei faʻataʻitaʻiga o fale, e mafai ona e fafagaina moa, pato, geese, turkeys ma salu. O le faʻataʻitaʻiga e matua faigofie lava ona faʻaaogaina, faʻatauvaʻa ma taugofie.

O ata nei e aofia ai "AI-48", "Ryabushka 70", "TGB 140", "Sovatutto 24", "Sovatutto 108", "Nest 100", "Laying", "Perfect hen", "Cinderella" "," Titan "," Blitz "," Neptune "," Kvochka ".

O le masini ua faʻapipiʻiina i se moli fuamoa moli, masini e mataʻituina le vevela ma le susu. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, o le microclimate i totonu o le incubator e sili ona lelei mo le faʻalavelaveina o talavou talavou soifua maloloina.

O le faʻataʻitaʻiga e matua faigofie lava, o le vaega pito i lalo o le mataupu o se potu faʻalavelave lea, lea e lelei le faʻaalia i le taimi o le taotoga.

E te iloa? O le faagasologa faifai pea o le faataatiaina o fuamoa i moa e mafai ona faalavelaveina e ala i le vevesi, le lava o le malamalama i le taumalulu, faamaʻi, le lelei o mea taumafa, popolega, vevela le masani, po o le le inu vai. O le taimi lava e faʻateʻa ai le faʻaaogaina o le pulega o manulele, o le a toe foʻi mai moa i le paʻu masani o le pipii.

Faʻamatalaga faʻapitoa

  1. O le mamafa o le masini e 4.5 kilokalama.
  2. Faʻaaogaina o le eletise - 60≤85W.
  3. Faʻamau - umi 45 cm, lautele 28 cm, maualuga 22.5 cm.
  4. O le eletise o le eletise e 110 V ... 240 V (50-60 Hz).
  5. Vili atoa le masonry rotation (faaluaina le lua itula).
  6. Faʻaaogaina o le vevela atoa.
  7. Foofale-fale mo le faʻaogaina o le ea.
  8. Pusa mo fuamoa.
  9. Net pan.
  10. O le masini e pulea ai le maualuga (hygrometer).
  11. O le thermometer ma le vevela mai le +30 ° C i le +42 ° C, ma le saʻo 0.1 ° C.
  12. Faʻapipiʻi o se taʻiala e faʻafefe ai ituaiga ituaiga manulele ma faʻaaogaina le masini.
  13. O le faʻavaa o loʻo i ai se faʻamatalaga numera, lea e faʻaalia ai le faitau o le vevela i totonu ma le susu.
  14. O se togafitiga faʻapitoa e faʻapipiʻi e faʻatumu le tane i le vai e aunoa ma le tatalaina o le tapuni o le masini.

Gaosiga o uiga

I le taimi o le taamilosaga e tasi, e mafai ona fafagaina le tele o moa i le masini. O le fata e faʻapipiʻi e fetaui lelei mo fuamoa moa, talu mai le laʻitiiti o sulu e laʻititi pe tele mo fua o se isi manu. Ina ia aumaia ni kusi, ni pato, ni salu, e tatau ona e tuu fuamoa i luga o se fata paʻu palasitika.

I le taimi o le afaina, e le tatau ona faalavelave le faifaatoaga moa i le faiga faʻapitoa; o mea uma na fai a le masini e muamua lava ona faʻapipiʻiina. O manulele uma e iai lana lava taimi ma le vevela.

I totonu o le masini e tuʻuina ai manulele manu:

  • moa - 24 vaega;
  • pato - 24 vaega;
  • salu - 40 vaega;
  • kusi - 12 vaega.
O le pasene o le vaʻaia i lenei ata o le incubator e maualuga - 83-85%.

E te iloa? O le tele o ituaiga o moa e ave le fuainumera maualuga o fuamoa i na tausaga muamua o le olaga. E pei o le moa, o fuainumera o fuamoa e amata ona faʻaitiitia. Chickens e sili atu nai lo le lua tausaga le matutua e mafai ona faʻaauauina pea e oʻo atu i le lima tausaga.

Faʻaaogaina o le Incubator

O le masini e faʻapipiʻiina ma se mea e vevela ai, o loʻo faʻatulagaina le faʻatinoga ina ia mautinoa ai o le vevela i totonu o le incubator e tumau pea. O le vevela e manaʻomia ai le vevela o le muaʻi seti, e taulai i le taimi o le vevela mo le faʻaleleia o lenei manu felelei (kusi, moa, salu, pato).

O le vevela i totonu o le incubator e fuaina e faʻaaoga ai le thermometer e faitauina ai le vevela mai le pito i luga o fuamoa, lea e maua ai le vevela lelei mo le "puʻeina" o le faapipii.

O le masini e pulea ai le masini o loʻo i totonu o le incubator. Mo lona sogasoga lelei, e tatau ona e faʻaopopo pea le vai i vai vai o loʻo i luga ole pito i lalo o le mea faigaluega (i le pito i lalo). O nei vai vai e mafai ona faatumulia e aunoa ma le tatalaina o le tapuni faʻapipiʻi.

Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga se fagu vailaau faʻalanisi plastic i le vai. O le paso o le fagu suauu ua faʻaofiina i totonu o le pu o loʻo i le itu o le puipui pito i fafo o le masini, ma o le pito i lalo o le fagu vaivai o loo mamafa. Mai le masini eletise o le vai e amata ona gaoioi ma o le malosi e fafagaina i totonu o pupu mo le vai.

Aoao pe faapefea ona faʻaleleia lelei le moa, pepe, pikiapu, kusi, salu, ma fuamoa e le o mautinoa.

Janoel 24 ua faʻapipiʻiina ma se faʻalaiga e mafai ona tapunia i le taimi o le malosiaga o le mana e taofia ai le vevela i totonu o le incubator i le umi e mafai ai. O le masini e maua ai le taʻavale malosi.

O loʻo i ai se laulau lautele lautele o loʻo faʻaalia i luga o le puipui pito i luga o le fale. I le faʻaaogaina o lenei matafaga, e mafai e le faifaatoaga o manu moa ona mataʻituina le tulaga i totonu o le incubator. Pe a faʻapipiʻi fuamoa, e mafai ona aveese le taʻavale moli, ma tuu ai fuamoa i luga o se fata lautele.

O le faʻataʻitaʻiga e faia i le maualuga o le filo, e mafai ona faigofie ona faʻaaogaina i vaega o vaega (o vaega autu o le tino, pan, pusa paʻu) ma ua fufulu. I le pito i luga o le mataupu o se faʻamatalaga numera. O le faʻaaliga o loʻo faʻaalia ai le vevela ma le maualuga o le faitau i totonu o le incubator.

E te iloa? O le malosi o le lanu o le atigi e mafai ona fesuisuiai e fuafua i mea eseese: o le matua o le moa, ituaiga meaai, vevela ma le moli.

Le lelei ma le le lelei

O itu lelei o lenei masini e aofia ai:

  • tau talafeagai;
  • faigofie ma faigofie o le faaaogaina;
  • mamafa mamafa;
  • maualalo le eletise.

Le lelei o lenei faʻataʻitaʻiga:

  • le leai o ni faʻaopoopoga sela ei ai faʻamaʻi eseese (mo kusi, salu, pato);
  • leai se paʻu faʻalavelave faʻafuaseʻi;
  • faigofie ona afaina ai pusa palasitino;
  • laiti gafatia.

Aoao atili e uiga i le vevela ma le ea i totonu o le incubator.

Faatonuga i le faʻaaogaina o masini

Ina ia mafai ai ona fausiaina lelei moa, e tatau i le tagata faʻapipiʻi faʻapipiʻi ona tausisia nisi tulafono.

O fea e maua ai fuamoa:

  1. O fuamoa o ituaiga o moa e tatau ona le mafai ona maua i faleoloa meaai, e leai se aoga e tuu ai i totonu o se afi, aua e leai se aoga.
  2. Afai o loʻo iai i totonu o lau lotoa ni moa ma se moa, ona lelei lea mo a latou fua.
  3. Afai e leai ni fuamoa i totonu o aiga, faifaatoaga faʻafesoʻotaʻi ma manu feʻai mo le faʻatau.

O le a le taimi e mafai ona teuina ao leʻi tuʻuina i totonu o le incubator

O laumei e faʻafefiloi e tatau ona teuina e le silia ma le sefulu aso. I le taimi o le teuina, e tatau ona i ai i le vevela o +15 ° C ma se faʻafefe faʻafefe e tusa ma le 70%.

Aoao pe faʻapefea ona teuina ni goose gogo mo se mea faʻapipiʻi, pe faʻapefea ona tuʻuina fuamoa moa i totonu o se incubator.

E fia aso faʻasologa e tumau ai:

  • hens - 21 aso;
  • vaevaega - 23-24 aso;
  • salu - 16 aso;
  • pigeons - 17-19 aso;
  • pato - 27 aso;
  • kusi - 30 aso.
Le maualuga o le vevela mo le susunuina:

  • i aso muamua, o le maualuga o le vevela o le a +37.7 ° C;
  • i le lumanaʻi ua fautuaina e faʻaitiitia le vevela.
Faʻamatalaga aupito sili ona lelei o le faʻamafanafana:

  • i nai aso muamua, e tatau ona i ai le faʻamamafana i le va o le 55% ma le 60%;
  • i aso mulimuli e tolu, o le maualuga o le maualuga e faʻatupulaʻia pe a ma le 70-75%.

Pe a filifili le vevela ma le susu, e tatau ona taʻitaʻia le faifaatoʻaga o manufeʻai i le laulau faʻaopoopo o le vevela mo le gaosiga o ituaiga o moa.

E te iloa? O le fausiaina o le moa e atiina ae mai le fuamoa felafoaʻi, o le isu e maua ai le fafagaina ma o le polotini e avea ma aluga mo le pepe.

Saunia o le incubator mo le galuega

Ua faapipiiina le pepa faale-tulafono e faapea:

  1. I le vaega pito i lalo o le tino (i vaʻaia faapitoa i le pito i lalo) ua sasaa le vai. I le aso muamua, o le 350-500 ml o le vai ua sasaa, ma ua maeʻa ai le vai vai i aso taʻitasi ma le 100-150 ml. E tatau i le faifaatoaga moa ona faamautinoa o loʻo tumu pea le tane vai.
  2. Ua faʻapipiʻiina le paleti lima ma se lamolemole luga i luga. E taua lenei mea pe afai e le tuʻuina fuamoa i luga o se fata faapitoa, ae luga o se fata. O le lamolemole o le fogaeleele o le a mautinoa ai le liliuina o le solo (roll) o fuamoa. Afai e te fuafua e tuʻu fuamoa i luga o le fata, e le afaina po o le fea itu (lamolemole pe lanu) ua faʻapipiʻi le fata.
  3. Talama mo le faʻatopetopeina o le seti seti i luga o le paleti.
  4. A maeʻa ona faʻatumu le fata, e tatau i le faifaatoaga moa ona faʻafesoʻotaʻi le aʻa (tupu mai totonu o le pito i luga o le tino) ma se togalaau faʻapitoa i luga o le fata o le taʻavale aunoa. O lenei mea o le a faʻamautinoa ai e masani ona tatala uma i le lua itula. O se taamilosaga atoa o le coup e faia i totonu o le fa itula.
  5. O le vaega pito i luga o le incubator o loʻo tuʻu i lalo. I lenei tulaga, e tatau ona mautinoa o loʻo fesoʻotaʻi lelei vaega, e aunoa ma ni va.
  6. O se uila eletise e fesoʻotaʻi i le pito i fafo o le pusa, ma tuʻu le masini i se eletise eletise.
A uma ona faʻaaogaina le masini, e ono oʻo mai le mataitusi "L" i luga o le faʻaaliga. E tatau i le tagata faʻapipiʻi ona faʻafesoʻotaʻi soʻo se tasi o kuluma e tolu o loʻo i lalo ifo o le faʻaaliga, ona faʻaalia lea i luga o le vevela o le vevela ma le faitauina o le manogi.

E le o se mea lelei mo se tagata faifaatoʻaga muamua le suia o le fale gaosi oloa, o le masini e faʻatuina muamua ina ia maua ai le tau e sili ona lelei mo se moa atoatoa o moa.

E taua! I fafo o le fale e faʻapipiʻi ai mea faʻapipiʻi e iai le ea lele. E tatau ona faʻamautinoa e le faifaatoʻaga faʻatoʻaga ia aso mulimuli e tolu o le susunuina, na tatalaina atoa.

Lauina o le fala

  1. Ua tumu le fata. O vaega laupepa faʻapitoa e tuʻuina i le va o laina fuamoa. I le pito o laina taʻitasi o loʻo i ai le va i le va o le itu ma le fuamoa mulimuli. O lenei avanoa e tatau ona 5-10 mm le lautele nai lo le lautele o le fuamoa ogatotonu. O lenei mea o le a faʻamaonia ai le lamolemole ma le lamolemole o le puipui i le taimi o le otometi o le fata.
  2. O faifaatoaga faifaatoaga poto e faailoga ia fuamoa ua faataatia i totonu o se incubator faatasi ai ma se laau vaivai ma se laau vaivai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o fuamoa e valiina i le tasi itu ma se koluse, ma i le isi itu o loʻo i ai se toevae. I le lumanaʻi, o le a fesoasoani i le puleaina o le faʻapipiʻi o le pipii. Faatasi ai ma le lafoina o le faatautau i luga o fuamoa taitasi o le ai ai se faailoga e tutusa lelei (o se dagger po o se zero). Afai i luga o soʻo se fuamoa e ese le siaki tusi mai isi, o lona uiga o le fuamoa e leʻi suia, ma e tatau ona fesuiaʻi ma le lima.
  3. Afai e le galue le tagata faʻapipiʻi, ona siaki lea o le fusi o loʻo i tua o le pito i luga. O le fusi atonu na felafoaʻi ma e manaʻomia ona suia.
E taua! I le Janoel 24 incubator, o le masini faʻapipiʻi faʻafuaseʻi e faʻamalosia e le eletise. I le tulaga o le malosi o le malosi, ua fautuaina le faifaatoʻaga e liliu ma le lima ia fuamoa.

Faaulu

E le tatau i le faifaatoaga ona alu ese mai le tagata e aunoa ma le vaavaaia i aso taitasi. Ina ia aua le misia le taimi o le moaina o moa - e taua le iloa le aso tonu na tuʻuina ai fuamoa i le incubator. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fausiaina o fuamoa moa e 21 aso, o lona uiga o le taimi o le pulou e pa'ū i aso mulimuli e tolu o le faʻasili.

E tatau foi ona mataituina le faitau o le vevela ma le vevela. Mataʻituina le umi o fuamoa, pe a fai o loʻo vaʻaia e le fesuiaʻi - e tatau ona lafoina lima.

A maeʻa le vaiaso muamua o le faʻavevelaina, e tatau ona siaki uma faʻaoʻo luga o meafaigaluega. Ovoskop e mafai ai e oe ona iloa fusiua ma vevela fuamoa. O le ovoscope ua mamanuina i se auala e mafai ai e le malamalama mai totonu o le potu pogisa ona susulu le fuamoa i luga o le tulaga, ma, peiseai, o loo faʻaalia mea uma e tutupu i le atigi.

E pei o se fuamoa pe a ovoskopirovanii i vaitau eseese o le susunuina

O se meaola ola e foliga mai o se nofoaga pogisa lea e susulu ai toto toto. O le tino maliu e pei o se mama po o se toto i totonu o le atigi. E le o iai ni atigipusa, e mafai ona manino manino i taimi o le pala. Afai, o se taunuuga o le suʻega, ua iloa ai fuamoa leaga poʻo le faʻaleleia, ua aveese mai le incubator.

Aoao pe faapefea ona filifili le mea saʻo mo le fale, pe faapefea ona vaʻaia le masini ao le i tuʻuina fuamoa, pe aoga le fufuluina o fuamoa aʻo leʻi faʻavela, mea e fai pe afai e le mafai ona moa le moa.

Hatch chicks

O aso mulimuli ao lumanaʻi le faʻavaeina o le faʻavae, e tatau i le faifaatoaga moa ona mataʻituina pea le faʻapipiʻi ile vaega ole matamata, faʻapea foʻi ile faʻalogo i le togi o moa e amata ona moli. I le aso mulimuli o le afaina, o le a togi ai e moa io latou pulou ina ia mafai ai ona manava pe a uma ona tofitofi vaʻalele i totonu o lalo o le atigi.

Mai le taimi lea, e tatau i le faifaatoaga moa ona mataʻituina ma le faʻaeteete le mea faʻapipiʻi ina ia mafai ona aluese mai ai ia moa ua maeʻa i le taimi ma fesoasoani i manulele vaivai e faʻaumatia le atigi gutu.

Mai le amataga o le faʻaaliga mai o le moa ma sosolo atu i le faʻatoaga atoa o le moa mai le atigi e mafai ona alu ile 12 itula. Afai e le mafai e ni moa ona peʻa le silia i le sefululua itula, latou te manaʻomia le fesoasoani. E tatau i le failaʻau moa ona aveese le pito i luga o le atigi mai nei fuamoa.

E te iloa? O chickini e laʻititi laʻititi i le tausaga muamua o le olaga poʻo seʻia latou amata amataina fuamoa. O pepe moa e amata ona fanau mai i le 20 tausaga (tele ituaiga).

Uluai sauniuniga:

  1. I nai aso ao le i amataina le tui, e tatau i le faifaatoaga moa ona saunia se fale manaia, mafanafana ma mamago mo pepe pepe. Ona o se fale faapena e talafeagai ai se tamai pusa kata (mai lalo o le lole, mai lalo o kuki). Ufiufi le pito i lalo o le pusa ma se ie vaivai.
  2. O le moli tumutumu o le 60-100 watt e tautau i luga o le pusa. O le mamao mai le pulou i le pito i lalo o le atigipusa e tatau ona le itiiti ifo ma le 45-50 cm. Pe a liua, o le pulu o le a avea ma se faʻavevela mo manufelelei.

O le taimi lava e oso ai le paʻu, e totoina i totonu o se kata "fale moa." Maʻeu ma susu, a maeʻa ni nai itula o le mafanafana, i lalo o se mea faʻapipiʻi i le moli eletise, e liua le nestling i se polo samasama vaivai, telefoni feaveaʻi.

I moa, i le 20-30 minute, o le taimi galue e maua ai le moe, ma, o le a momoe, latou te tautevateva i totonu o se faaputuga afaina. I ni nai itula pe a uma le pipifana, e mafai e le moa ona tuʻu le vai e inu ai i se tagata e le faʻafesoʻotaʻi le suasusu, faʻapea foi ma sasaa sina meaʻai susu (millet) i lalo ifo o vae o le ie.

Tau telefoni

I le 2018, e mafai ona faʻatau le 'incubator' Janoel 24 ':

  • i Rusia mo le 6450-6500 rubles (110-115 US Amerika);
  • E manaʻomia e le au faipisinisi Ukrainian ona faʻatonuina lenei faʻataʻitaʻiga i saite Saina (AliExpress, ma isi). Afai e te maua se tagata faatau o loʻo tuʻuina mai se uta fua mai Saina, o lona uiga o le a faʻatauina se tau e tusa ma le 3000-3200 hryvnia (110-120 tālā).
E te iloa? O le a fanau mai ni pou, e tusa lava pe leai se moa i totonu o le lafu moa. E na o le faʻaaogaina o fuamoa e naʻo le faʻaaogaina o fuamoa.

Faaiuga

O le faʻamasinoina e ala i uiga o loʻo tuʻuina atu, o se mea manaia lelei tele lea ma e taugata tele mo le ave i totonu. E faigofie le faʻaogaina: ina ia mafai ai ona faʻafefe, o le tagata faʻatau e mulimuli saʻo i faatonuga faʻasaga.

I le faʻaeteete ma le faʻaeteete faʻaaogaina, o le "Janoel 24" o le a otometi le tautua i le itiiti ifo i le 5-8 tausaga. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o masini e maualalo ai le tau o mamanu tutusa ma laina tau, e mafai e le tasi ona gauai atu i le mea e faʻaaogaina ai "Teplusha", "Ryaba", "Kvochka", "Chicken", "Laying".

I le faʻatauina o lenei faʻataʻitaʻiga o le incubator, o le a mafai e le faifaatoaga o manufeʻai ona tuʻuina atu i le tausaga lana faʻaputu i le tamaʻi manu manu. A mavae le tausaga o le faʻaogaina o le masini, o le tau o le faʻatauina o le a totogi, ma amata mai le tausaga lona lua o le taʻaloga, o le a faʻaaogaina le incubator.

Iloiloga ata o le incubator mo fuamoa "Janoel 24"