Faatoaga faatoaga

E faʻapefea ona iloa le itupa a le lupe: auala eseese

Pe a faʻatau mai lupe mo le faʻatoʻaga, e taua le iloa o le eseesega o le eseesega i le va o le tane ma le fafine ina ia mafai ai ona filifili tagata saʻo. E le o taʻua e le lupe ni uiga tau feusuaʻiga, ma oi latou o loʻo i ai e mafai ona faʻaaogaina na o ituaiga patino. Ina ia iloa se lupe mai se lupe, e tatau ona e iloa uiga o le gafa ma tulafono faavae pe a fuafua le feusuaʻi.

E faapefea ona iloa le lupe mai se lupe

O tulafono faavae e aumai mai fafo ma amio a lupe vao. I le natura, o le tane e sili atu ona lautele. O le galuega autu a le tamaʻitaʻi o le tausia lea o fanau, o lea e tatau ai ona le mautonu i tagata taufaasese, ma o le mea lea e i ai se fulufulu lauulu lanu paʻu. O nei manulele na fausia ni paga faʻamautu, o lea o le eseesega e faapitoa lava le iloa i ni tagata se toʻalua pe a latalata mai. I le faagasologa o le fausiaina o ituaiga fou, o faailoga ua taua i luga ua le o toe atoatoa. Ma o le taimi nei mo le faia o le filifiliga o feusuaiga e tatau ona amanaia:

  • ulu ulu, pi;
  • lanu;
  • fafo: lapoa, lanu o fulufulu, le fausaga o ponaivi pelvic;
  • amioga, e aofia ai le leo, uiga amio.
E te iloa? Pigeons ei ai se foliga mataʻina. E le fefe o ia i soʻo se moli susulu po o se laser.

E ala i le gutu ma le ulu

O le tane e iloga i le maualuga, laulu vavae, o se malosi sili ona malosi ma le pupuu, o se ulu ulu tele. O le tamaʻitaʻi e sleeker ma o loʻo i ai sina ulu i luga o le ua umi. O mata o le lupe e tele ma sili atu ona faʻaalia. O le gutu o le tane e sili atu ona mafiafia ma mafiafia. Mataupu ma tausaga taʻitasi. O le tamaʻi lupe e laʻititi ma sili atu ona lalelei nai lo le tuai. O vaega o loʻo faʻatinoina i totonu o le ituaiga lava e tasi, talu ai o tama o tamaʻi laiti ma laʻititi e masani ona laʻititi nai lo tagata taʻitasi.

I le lanu

E i ai i fafine se plumage malu. Lanu o tama e sili atu ona malosi, e masani ona faʻafeiloaʻi i lanu eseese:

  • sili atu le malosi o le ua;
  • o le i ai o le reflux metallized o le ua.
E masani lava, o le valivali o le tane na faia ai mamanu faaopoopo i luga o apaau ma le siʻu. O se tuusaunoaga atonu e avea ma sui o maa teuteu. Lenei o le fulufulu o tamaloloa uma e lua e ono tutusa lava le malosi.
E te iloa? I le natura, o laumei lupe e le nofo i luga o laau. Latou te fiafia i ni maʻa. O le mafuaaga lena e fiafia ai tagata o le taulaga i mea faamanatu - latou te faamanatu atu ia i latou papa.

I le tele o manulele

O le tane e sili atu i taimi uma, ma se tino malosi. I le taimi lava lea e sili atu ona faigata. O le tamaʻitaʻi e sima, e pupuu, ma se ulu laʻitiiti. Faamolemole ia maitauina nisi o mea taua e iai tamaitai matutua. O lenei mea moni e mafai ona faamatalaina i faailoga i fafo o le ituaiga.

E tusa ai ma le fausaga o le pelvis

Ina ia fuafua, ave le manulele i ou lima ma taia i le pito i lalo. E latalata i le siʻusiʻu o le ae lagona ai ni ponaivi manifinifi se lua. O le mamao i le va oi latou i le fafine e tusa ma le 1 cm, ma i le tane latou te latalata vavalalata.

E taua! Tina o laumei uma o lupe mo le faʻataʻotoina o fuamoa manaʻomia le i ai o se tane. O le mea lea, o nisi o faifaʻatasiga eo atu i le togafiti ma faʻapalapala le nofoaga o le fuamoa i se faʻata.
O lenei metotia e le aoga mo manulele o loʻo maua i faamai o ponaivi, e aofia ai mala. A e faʻatau mai lupe mo le fausiaina, ia manatua o ia ituaiga o tagata o le a le tuuina atu ia te oe le fanau maloloina lelei.

I le leo

E talitonuina o le leo o le tane, o leo o loʻo ia faia e sili atu ona mamafa ma leotele. O tamaitai e tele lava ina faia ni leo mafanafana. I le vaitau o le tafaoga, ma le leotele le tagi o le tane e faʻaalia lona mana i ana au.

E ala i amioga

E toʻalua alii i totonu o se fale e masani lava ona foia mataupu o le maualuga ma le maualuga ma e mafai ona tau. O lupe e sili atu ona toʻa. I totonu o le lua paga-faafeagai-manulele i totonu o le tasi paga, ua amata ona pala. O le lupe e maualuga lona maualuga ma amata ona tausi le lupe.

Afai e le fiafia le tagata taalo i le fafine, e sola ese mai ia te ia. I totonu o le vaitau o le faaipoipoga, o fulufulu paga o le paaga, faʻafefete i luga le uila, leo leotele ma fealuai faataamilo i le paaga. Fafagaina o ia, e filemu lona pusa, e faʻapipiʻi i lona siʻusiʻu ma aufana.

E te iloa? E ui lava i le fetuunaiga i le malulu, o le tele o le 300 ituaiga o pigeons i luga o le paneta o loo nonofo i le vailaau.

Faʻasologa masani

O le fuafuaina o le fola o le 'apamemea poʻo le faʻamau faʻatasi. E totonugalemu i tua o le manulele. Afai o loʻo sola o ia i se liʻo - o le tamaitai lenei, pe afai o loʻo sola i le tino - o le tama. O le isi auala lauiloa o le paʻu o le fatafata. O le tane i lenei tulaga o loʻo tuʻiina vae, ma o le fafine e leai. O le faʻamaonia faʻasaienisi o metotia a tagata mo le fuafuaina o le itupa e le o iai.

E taua! O le aano o le lupe e 6 taimi sili atu ona lelei nai lo le moa. Ma afai e te faaopoopoina so o se vine i le fafaga a le manulele 2 vaiaso aʻo le i auauna atu, ona sili atu lea ona lelei ma lelei le aano.
E na o le taimi umi lava e maua mai ai manu o lupe. E talitonuina afai e te tosoina le manulele i tafatafa o le gutu, ona tali atu lea o le lupe i lenei mea filemu, ma o le a amata ona toso ese le lupe.

Vitio: o le auala e fuafua ai le feusuaiga o lupe

Faʻatauga o lupe i le vaitau o le vavao

Pigeons o manulele faʻatasi. Ua faia le paaga, o se tulafono, mo le ola. I le taimi o le sauniga o le faaipoipoga, male tane faataamilo i le lupe, faʻaalia ona lagona i se leo tele. Na te fao lona ua, fusi luga fulu i luga o lona siʻusiʻu, fusi ona apaau. E mafai e le fafine pe ono le taliaina nei tupe faʻaaitalafu. Afai na te fetaui ma lana paga, na ia faʻapipiʻi lona ulu, faʻafeiloaʻi i le tali, nofo i lalo i lona siʻuʻu, lue lona ulu.

Saili po o fea e mafai ona e vaʻai ai i moa lupe, auala e fai ai ni lupe, ma pe faʻapefea ona fai se mea totino.

A maeʻa le sauniga, ona fufulu ai lea e manufelelei o latou laʻau, mumu o latou fulu. Ina ia aloese mai faigata i le fuafuaina o le kenera o lupe, ia faʻaaoga le malamalama o eseesega autu i le va o le tane ma le fafine, ma ia aua foʻi nei galo e faamasani i faʻamatalaga e uiga i foliga o fafo o se ituaiga o ituaiga.