Faatoaga faatoaga

Faʻatau le cross Cobb-700

Ina ia maua ni aano o mea taumafa taumafa, meaola fagafao manu vaefa. O se tasi o meaʻai sili ona lelei e taʻua o se koluse e taʻua o le Cobb-700. O uiga ma nuances o le mataupu o le a talanoaina i lenei tusiga.

Tofiga

Cross Cobb-700 o se laina uumi, maua e ala i le sopoia o ituaiga o ituaiga e tusa ai ma uiga masani. O le tusitala e patino i le taitai o le lalolagi i totonu o le faleoloa moa, o le kamupani "COBB-Vantress", lea e silia ma le seneturi o le talafaasolopito.

O le kamupani Peretania o loʻo galulue faʻatasi ma taʻiala faʻapitoa ma tagata faʻatoʻaga o le lalolagi. I le faia o Cobb, e pei o Plymouth, New Hampshire, Rhode Island, Cornish ma isi na faʻaaogaina.

E te iloa? O le faailoga o le setete o Delaware, ISA, o se taʻaloga lanu moana lanumoana.

Faʻaaliga mai fafo ma tino

O moa lapisi e iloga e se tino tino, o latou susu e lautele lautele. O le Cobb e malosi, umi le ua, tu sao i tua, pupuu, siʻusiʻu siʻi. O apaʻau o le manulele e pipii mau i le tino, e tusa ai ma le laʻititi laʻititi, o le paʻu e malosi, leai ni fulufulumanu.

Matou te fautuaina oe e faamasani oe lava i ituaiga aupito sili ona lelei o tagata taufaaleaga, ma ia iloa pe faapefea ona fafaga lelei ma fafaga i latou, pe faapefea ona tupu le lapisi o Hubbard (Isa F-15), o le cross-cross crosses ROSS-708 ma ROSS-308.

O le selu saʻo, tautaliga ma le paʻu o loʻo siomia ai mata e susulu mumu, o lanu e samasama, o le manava e malosi, e faʻafefeteina. O elekini ei ai laumei samasama, lea e tupu aʻe ai le kiona-papaʻe. O le faʻaaogaina o isi lanu i le lanu, o se mafuaaga lea mo le faʻanoanoaina o se tagata.

Gaioiga

O le gaosiga o le ituaiga e faʻatau i itu e lua: aano o manu ma fuamoa. O le autu mo le Cobb-700 o le a avea ma aano o manu, ae o le gataifale e maua ai foi le taulimaina o fuamoa.

Muamua ma le tofo o aano

I le matua o le tasi ma le afa masina, e mafai ona fasia ai tagata, o lo latou mamafa i lenei tulaga o le 2.5 kilokalama i fafine, 3 kilokalama i le taʻavale. E sili atu le tomai o faifaatoaga e faatalitali mo le maualalo o le mamafa o le mamafa, lea e pau i luga o le matua o le 2.5 masina: o le mamafa o le moa i lenei taimi - mai le 5 kilokalama, moa - mai le 4 kilokalama. E i ai uiga taua o aano o aano o manufasi: suamalie, vaivai, ma se paʻu samasama manaia.

Gaosiga o fua

O le feusuaʻiga feusuaʻiga o tamaʻitaʻi e amata i le ono tausaga. O le mamafa o fua o fuamoa muamua o le 52 kalama, mulimuli ane, ao tuputupu ae le moa, o le fuamoa e oʻo atu i le 70 karama o le mamafa.

Aoao atili e uiga i auala e faʻaleleia ai le gaosiga o fuamoa i moa i le taumalulu.

O le gaosiga o le hen e oʻo atu i le lua tausaga, aua o le mea lea e tuʻuina atu i le meaʻai fualaʻau. O le a solo le pou i le tasi i le tolu i le fa aso.

Fuga Faʻaopoopoga

O fuʻa mai matua a Cobb o le a le tuʻuina atu ni fatu e iai uiga tutusa, talu ai o le ituaiga o toto. Mo le fausiaina, latou te ave fuamoa i faatoaga moa ma fausiaina i totonu o se mea faʻapipiʻi: o moa e le o iai ni faʻalatua pepe, o le tuʻuina o fuamoa e le talafeagai.

Atonu o le ae manao e faamasani i tulafono o le fafagaina o le moa e ala i le faʻaaogaina o se masini, ma ia iloa le auala e filifili ai le incubator mo le fale ma pe faapefea ona tuʻu fua i totonu o le incubator.

Faʻatau mai tagata gaosi oloa, ua uma ona pasia uma fuamoa ua faʻamaonia, ua tofu ma se faʻamaufaʻailogaina o le lelei i luga o le atigi. Aʻo leʻi faia le mea faʻapipiʻi, o le mea o loʻo tuʻuina i se ituaiga o teuina ma le vevela o le 25 tikeri Celsius.

Ona tuʻuina lea i totonu o se mea e faʻaogaina ai le ea o le ea e 37 tikeri. O laʻasaga mulimuli ane e faʻatinoina e tusa ai ma tulaga o loʻo faʻatino ai le mamanu o le masini faʻapipiʻi. E tatau ona e mataʻituina ma le totoʻa ia tulaga, liliu le fuamoa.

Vitio: faʻafefiloi fuamoa moa A maeʻa, ona tuʻuina atu lea o pepe e faʻamago i le vevela o le 33-35 tikeri, ona tuʻuina lea i se pusa tuʻufaʻatasia mo le faʻaleleia atili. O le vevela o le anotusi ao latou tuputupu ae ua faaitiitia.

Fafaga meaai

Ina ia aumai i fafo tagata e fafie, e tatau ona e faatauina mai meaʻai gaosi, fuafua faapitoa mo manaoga ma uiga o aano o manufasi. Mo le fafagaina e aunoa ma le fafagaina o meaʻai, malamalama faʻapitoa, faʻaopoopoga faapitoa, faʻafefiloi, faʻatusatusaga ole paleni o meaʻai uma e manaʻomia.

Meaʻai gaosi oloa mo tagata e faʻapipiʻiina le tuʻuina atu o le polokalame lenei:

  • e oo i le sefulu aso - amataga;
  • e oo i le 22 aso - tuputupu aʻe;
  • aʻo lei fasia - faʻauma.
Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i auala e fafagaina saʻo ai moa, pe faapefea ma le taimi e fafagaina ai moa mo moa, ma pe aisea foi e mate ai moa ma le auala e togafitia ai faʻamaʻi pipisi ma le le faʻamaʻi pipisi.

E taua! E tatau i manufeʻai ona maua i taimi uma le vai, fou ma mama, e pei o le manaʻoga e tineia lo latou galala maualuga.

Faiga Faʻapitoa

E le manaʻomia le savali i le vavalalata, o la latou mea e gata ai i se fale po o se fale faʻatasi ma le fale.

I le fale

O le manulele manu e tatau ona ausia tulaga masani o le maualuga o le faitau aofaʻi o le manulele - 12 tagata taʻitasi i le sikuea mita. I ni nai aso ao lumanai le nofo ai o le moa, o le potu e maua ai le atoaga o le disinfection, o se moega loloto o le vao ma le vaomago ua faataatia. E tatau ona mago ma matala.

O le a aoga mo oe le faitau e uiga i le auala e filifili ai se moa moa pe ae faʻatau, auala e fai ai se moa moa ma se aviary mo moa ma ou lava lima, auala e faʻapalapala ai se moa moa mo le taumalulu, faʻapea foi ma le auala e faia ai le faʻaleleia o se moa.

O le vevela o le mea o loʻo i lalo o le fua o le fua i luga o le fata e le tatau ona i lalo ifo o le 27 tikeri, mai le masina e tasi e fasi ai - 14 tikeri. Faʻamamafana mai aso muamua o le 65%, pe a maeʻa le faʻataunuʻuga manuia i le 70%. O le potu e tatau ona vaʻaia, o le ea vaʻalele o se nofoaga e faʻaleleia lelei ai siama. O le lua vaiaso muamua o moa na teuina faataamilo le uati i le malamalama, i le lua vaiaso o le matua, faʻaitiitia aso malolo i le sefuluvalu itula.

I totonu o cages

O tulaga o le vevela ma le faʻamamafana i totonu o le masini komepiuta e tutusa ma le fale.

Faitau faʻataʻitaʻiga mo le faia o se fale mo tagata faʻatau i ou lava lima, faʻapea foʻi ma mea lelei ma le faʻaleleia o le tausia o moa i totonu o potu.

O siama e faʻatagaina ai oe e teu avanoa, aua e mafai ona faʻatulagaina i isi, faʻapipiʻi i luga o le mea e faʻaaogaina. O le maualuga o se tasi potu e tasi ma le lautele ole 0.5 mita o le a avea ma tagata e toʻasefulu.

E taua! O le lelei o le initaneti o tulaga sili atu ona mama mo le tumama, o le mea le lelei o le tatau lea ona tausia le tutusa o le vevela i itu uma: o le pito i lalo ma luga.

Cobb 700 eseesega mai Cobb 500

O uiga o nei koluse e toetoe lava a tutusa, ae o nisi eseesega o loʻo i ai pea:

UigaCobb-500Cobb 700
FaʻavaeO vae teteleUmi vaʻavaʻai
Pauna i le 1.5 masina2.5 kilokalama3 kilokalama
FaʻaolaOno masinaFitu masina
FafagaAtonu o soo se meaFautuaina e le fale gaosi oloa
Saili po o le a le mea e tatau ona aofia i totonu o le pusa fesoasoani muamua o vailaʻau mo moa lapisi.

Faʻamaumauga ma faʻasagaga o le koluse

Faatasi ai ma le lelei o le koluse:

  • maualuga le gaosiga o manufasi;
  • tofo suamalie o aano o manu;
  • le televave o le tuputupu ae o moa;
  • se pasene tele o olaola o manu ola;
  • mea le lelei.

O le pito i lalo o le faigata o le mauaina o fua mo le fausiaina. O kolisi-Cobb-700 e mafai ona tupu e le gata i totonu o se faatoʻaga moa po o se faatoaga tele, o nei moa e lagona le lelei i aiga laiti.

E te iloa? I Saina, i le 1981, na faatuina ai le Golden Rooster Award mo taunuʻuga i le kiriata. E faʻatusa ai o le tausaga lenei e tusa ai ma le taʻavale a Saina o le tausaga o le moa.

Pau lava le mea e manaʻomia e amanaʻia pe a faʻatupulaʻia - latou te manaʻomia ni fale gaosi oloa, paleni fafagaina, ona tupu loa lea o le tuputupu aʻe ma le fuaina mai o le faʻatoʻaga.