Vine

Fua o vine "Rkatsiteli" - faʻamatalaga o mea eseese, mea aoga, faʻaleagaina

O le vavae ese mai le konetineta i tafatafa o mauga o le Caucasus, na maua ai e Georgia se filemu malie, lea e talafeagai mo le atinae o viticulture. O iinei na latou ola ai vine ma gaosia mo le uaina i le vaitaimi o Neolithic. Mo le tele o tausaga, ua atiae e Georgia le tekinolosi mo le gaosiga o lenei oloa, lea e taugata i le tele o atunuu ona o ituaiga vine eseese. O le tasi oi latou o le "Rkatsiteli", o foliga o le a tatou iloiloina i le aso i le tusiga.

Mataʻupu faʻaalia o le ituaiga

O lenei ituaiga vine vine o se tasi o matua. E taua tele mo lana vega suamalie o mea manogi.

O le "Rkatsiteli" o loʻo i ai le fualaau vine vine e le sili atu i le 14 inisi le umi, ma e tusa ma le 7 cm le lautele. I le fuʻaina o fualaau aina, e le faʻamalosi, ae e le o le gaʻo.

O i latou lava o fua o le lapopoa (15-18 mm le umi, 13-14 mm lautele). I le averesi, 100 vine vine e tusa ma le 180-260 kalama. E i ai la latou lanu samasama auro ma le paʻu apamemea i luga o paʻu ua faʻamalamalamaina e le la. E manaia, ae o le peʻa malosi e ufiufi ai le meaʻai suamalie, i totonu ole fatu e tolu ua natia.

O le vine lava ia o loʻo faʻatasi ma laʻau mumu saʻo, e ufiufi i lau lanu meamata ma le paʻu apamemea. O le laulaau e tutusa, e tolu pe lima laula. I luga o sikuea taʻitasi e tolu tafatolu, faʻapipiʻi le nifo.

Fugalaau pisexual ma lelei pollinated.

O le ituaiga "Rkatsiteli" e faʻamaonia ai uiga nei mai isi ituaiga:

  • fausiaina o vao;
  • o le fossa e gaoi, e matala lautele;
  • lanu susulu o le ala;
  • e tolu fatu i totonu o le fale;
  • O mama e tasi le tausaga le saʻo, o loʻo i ai se lanu mumu-samasama.

E te iloa? Mai le Georgian "Rkatsiteli" na faaliliuina moni lava o le "mumu mumu" po o le "mumu mumu".

Taumafa tau taumafa o le ituaiga

  • Calories: 60.33 kcal;
  • proteins: 0.54 g;
  • Fat: 0.08 g;
  • carbohydrate: 14.93 g

Faʻamatalaga Vasega

  • sua sua - 80%;
  • laʻau - 3%;
  • fatu, pi, fila pulupulu - 17%;
  • sugar sugar - 17-23%;
  • agavaʻa - 7-9 g / l.

Mea aoga o le ituaiga

O le aoga o fua o le vevela e feteenaʻi ma le tele o faʻamaʻi ma meaola faalafua, o lona uiga e togafitia lelei i vailaau faʻasaina. O se taunuuga, pe a tatou 'aina se pulumu, na o vitamini ma minerale e ulu mai i totonu oo tatou tino, ma e tele naua mea leaga.

O vine e aofia ai le tele o meaʻai, o le mea lea, e mafai vave ona tineia le lagona o le matelaina e ala i le taumafaina o le tau maualalo o le oloa. O lenei uiga e mafai ai e oe ona faʻaaoga le "Rkatsiteli" i le lisi meaai mo i latou o loʻo mananaʻo e aveesea le mamafa.

E taua! O le mea e leaga ai, o le tele o sugu e aofia ai i vine e le faatagaina ai le maʻisuka ia fiafia i lona tofo.

Vaega o le tuputupu ae

O le lauʻeleʻele o "Rkatsiteli" o le itumalo Georgian o Kakheti. O lenei ua tupu tele. E i ai foi tulaga lelei mo fuga vine i le itu i saute o Iukureini, Rusia, Dagestan, Chechnia, Ingushetia, Bulgaria, Moldova, Romania, Maketonia, Azerbaijan ma nisi setete i le itu i sasae o Amerika.

E faʻavae i luga o le mataʻituina o le tufatufaina o le ituaiga, o lona tuputupu aʻe e manaʻomia ai se laʻasaga laʻititi laʻasaga ma le vaʻaia atoatoa. O le vevela e tatau ona i le + 23-25 ​​° C i le vaitau o le taumafanafana, ma i le taumalulu e le tatau ona pau i lalo ole zero. Ae afai o le a sili atu le paʻu i le taumalulu, e le o se mea matautia mo vine: e malulu.

O ituaiga o vine vine e mamago e aofia ai Kishmish, Zabava, Ilya Muromets, Lancelot, Buffet, Rumba, Super Raspberry, Isabella.

Ae o le lāmala e le gafatia, e pei o le la vevela. Ina ia faʻamalie lelei fua, latou te manaʻomia 155-160 aso ma le vevela o le 2950-3000 tikeri.

Tuuina atu

O le ituaiga o loʻo i ai se fua maualuga maualuga - 150 kg / ha. Ae paga lea, o lenei faailo e le o tumau i taimi uma: e aʻafia i tulaga o le tau, o le aofaʻi o vaʻai fua e leʻo faʻaauau pea.

I le tausaga e tasi atonu e 70% o le aofaiga i luga o le tasi vao, i le isi - 20%. Buds i luga o le vao e foliga mai ua tuai, o lea e tatau ona aoina le seleselega ia Oketopa.

Totoina ma Tausiga Tausiga

  1. O le "Rkatsiteli" e fiafia i eleele oneone ma palapala.
  2. Afai ei ai se vevela vevela a lau eria, ona sili lea ona tuʻuina atu le tovine i luga o le itu i matu. O lenei mea o le a le faatagaina ai le vave o le suamalie.
  3. E tatau ona susu le 'upega tafaʻilagi, ae faʻafefe palapala.
  4. Talu ai o le vine e saʻo, o ona fua o le fua e tatau ona faʻatulagaina i luga o le taamilosaga ina ia mafai ai e fuifui ona maua le aofaiga talafeagai o le susulu o le la.
  5. E tatau ona tineia le vao i le taimi. E tatau ona 28-30 fualaau aina ma popo e 50-60 mata. I luga o le fualaau e tasi e tatau ona 12 mata.

Maʻi ma faʻamaʻi

O faʻamaʻi tele o vine o leafworms ma miti vaʻaia. Muamua e tatau ona tauivi ma iniseti - mo se faataitaiga, "Fufanon-Nova", "Aliot", "Inta-Vir", "Decis", "Ala". Sa latou suʻeina le laau i le taimi muamua ma le maeʻa.

E tatau foi ona faʻamamā ma faʻaumatia faʻatoaga o laau i le taimi. Faatasi ai ma siaki o loo tauivi ma le fesoasoani a acaricides: "Tiovit Jet", "Akarin", "Kleschevit", "Fitoverm". Ae manaʻomia le taimi e fusi ai aʻa ma aveese vaega o le vao.

Faatasi ai ma faʻamaʻi, o le vailaʻau e sili atu ona aʻafia i le osofaʻiga o paʻu palapala. Mo le galalasi, e tatau ai ona faʻamalolo vailaʻau ma fuluʻi ("O le mea e oso ai le vaʻaia", "Topaz", "Faigapaʻu"). Mo togafitiga e faʻaaoga ai "Tiovit Jet", faʻapipiʻiina i latou i soo se 10 aso.

I luga atu o le malosi o le eseese o le vailaau i lalo o le palapala ma le pala. O le vaitau o Mealy o loʻo aʻafia ma le fesoasoani a le "HOM", "Oxyhom", "Abigail-Pik". E togafitia i latou i se laau 3-6 taimi i le vaiaso. Auā e faʻaaogaina e le faamai le fomaʻi "Chorus", "Ridomil Gold", "Fusi" ao lei amataina ma pe a maeʻa.

I le puipuia ma togafitiga o le pala, e tatau ona faʻaaoga le "Aligini," "Trichoderma Veride", "Fitosporin".

Faʻaaoga i le kuka ma le faʻamaina

"Rkatsiteli" o se mea lautele. E faʻamaʻaina ai le fou, faʻafela, faʻamaʻa, faʻaaogaina e fai ai suamalie, lapisi, jams, compotes, sua, vine, brandi, brandy.

O le ae fiafia foi e iloa auala e fai ai vine mai vine, siamu, uaina, vine vine, vine mai vine.

E lua tekinolosi mo le faia o le uaina mai lenei ituaiga:

  1. Europa. O le vine e leai ni suauʻu (fatu, lala). O le uaina i le uaina e mafai ona aofia ai le paʻu. Mo le paʻepaʻe, o loʻo faʻamamaina le wort. O le mea mulimuli o loʻo i ai sina taimi mulimuli ma le itiiti.
  2. Kakheti. O vine o loʻo faʻapipiʻiina faatasi ma taʻaloga, lea e maua ai se meaʻai i le inu, ae tuʻu ai se mea manaia ma se susulu matagofie o fualaau aina ma mea manogi. O vine na maua i le faʻaaogaina o nei tekonolosi ua manatu e aoga tele mo le tino, ae pe afai latou te uia uma vaega o le gaosiga.

O vine nei e faia mai "Rkatsiteli":

  • Rkatsiteli;
  • Tibaani;
  • Alazani Valley;
  • Gareji

Faʻafefiloi ma isi ituaiga e maua:

  • Vazisubani;
  • Gurjaani;
  • Tbilisuri;
  • Tsinandali;
  • Hereti.

E te iloa? E tusa ma le 2011, na faʻatau atu ai vine vine Georgian i atunuu e 40.

O le "Rkatsiteli" e tupu lelei i lona atunuu, i Kakheti. O le malulu o le tau e atili ai ona fufulu vine - ona o lenei mea, ua le toe maua lona tofo tulaga ese. O le mea lea, pe a tupu ae se ituaiga i lau lava vaega o se fusi, e sili atu le faʻaaogaina naʻo le kuka, ae le o le inu vine.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

E tele a matou Rkatsiteli na faʻataʻamilo i Almaty. Tomai sili ona lelei. Na ia faia le uaina mai le tele o taimi. I se foliga mamā ma faʻafefiloi. Sa taofiofi i luga o le pulu. Ou te le iloa ni faaletonu. Semanu ou te totoina aʻu pe a iai se nofoaga.
Gutov Sergey
//forum.vinograd.info/showpost.php?p=101857&postcount=2