Pests

Fale mailei mo manoa: auala e tui ai ma puʻe se manu

Talu mai aso o le tamalii Hammelnian Pied Piper, o le na tataina uma mai tamaloloa mai fafo o le aai ma na le mautonu le malemo i le vaitafe mai le aai, ua tafe ifo i lalo le tele o vai. Ae o sina mea itiiti ua suia i le feteenaiga e faavavau i le va o tagata ma le au taotoga leaga. O tagata e ala mai i le malosi o le atamai ma le fatufatuga o le fatufatuga e maua mai i auala fou uma o le faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi, ma togasolo ma le faʻateleina o le fausiaina ma le faʻaleleia aʻo lei oʻo i le oti le vave ona faʻatumu mea na leiloa ma toe faʻaauau ai le leaga i luga o masini a tagata. O le afe-afe-tausaga le taua e aunoa ma tulafono na liua i se tulaga taua e aunoa ma ni tagata manumalo ma ua leiloloa. Ae o le tagata atamai e le fiu ma o loʻo sauni mo mea faʻamaʻi pepe mea fou faʻafuaseʻi.

E afaina mai i roi

O le tamaitai lauiloa lauiloa "manogi manogi!" - e le o le pito sili ona faanoanoa o taunuuga o le osofaiga a le tootoo o le aiga.

O tamaʻi ma o latou aiga e sili atu latou te 'aina mea leaga uma i totonu o umukuka, fale teu oloa, fale teuoloa, o fale, faleoloa, fale o manu, ma isi nofoaga e faʻalautele ai meaai, faʻaleagaina ai mea taumafa, aemaise lava i fale teu oloa ma nofoaga i tua, e tutusa ma afi. E le seasea ona latou vetelava, seevae ma tusi.

E le gata i lea, o roi, o le tuua o tagata, urine ma le pala, e sili atu i le 70 faʻamaʻi pipisi. O se faʻalavelave faʻafuaseʻi o faʻamaʻi na faʻaumatia ai le faitau aofaʻi o Europa na aumai e'ie i luga o latou paʻu.

Ma o le foliga mai o tamaʻi ma isumu i totonu o le sosaiete fafine ua afaina ai neura ma tamaitai mo le aso atoa.

E te iloa? E tusa ai ma fua faʻatatau o saienitisi (talu ai e le mafai ona faʻatusatusa saʻo), e lua taimi e itiiti ifo tagata i luga o la tatou paneta nai lo rata.

Lelei mailei mailei: 5 auala e puʻe ai le rat

O le mafaufauga fatufatuaʻi o tagata o nei vaʻavaʻai i aso nei e le tumau ma o loʻo maua ni auala fou e faʻaaoga ai mea tatou te masani ai ina ia puʻe ma fasi ai meaʻai.

Papeti Bucket

Mai se auala faʻaleleia, lea o loʻo maua i totonu o soʻo se aiga, e mafai ona faia se mea aoga tele mo le faʻaleagaina o meaola faalafua.

E faigofie lava, ma ia fatuina e te manaʻomia:

  1. I totonu o se pakete sasaa ai le masima masima o le malosi malosi.
  2. Luga ma se papaʻu mafiafia o kuluga paʻu o le sunflower, sawdust po o shavings.
  3. Faatali seiloga e pala le palapala. O le a le mafai ona goto ifo ona o le maualuga o le vevela.
  4. I le ogatotonu o le laulau tuʻu ai le pusi ma se manogi manaia mo kusi.
  5. Ia malolo i luga o le pito i luga o le pakete e faapipii i luga o le 'eleʻele palapala, lea e mafai ai e le tootoo ona aʻe i luga.
  6. O le lagonaina o le manogi o le maunu, o le tootoo o le a faanatinati atu agai i ai, ma, i le aʻe ai i luga o le fuafuaga, ma le le fefe i luga o se laupepa po o se paʻu e foliga mai e umi ma e vave ona pa'ū i le vai malulu, lea e leai sona faaolataga.
  7. I le taeao, faitau le aofaʻi o alii malemo malemo ma lafoai.
Aoao foi i le auala e fai ai se sooga i ou lava lima.

E faʻapefea ona faia se mailei mai se fagu paʻu

Talu ai nei, o le tele ma sili atu o le tele o fagu paʻu ua faʻaaogaina mo le puipuia o meaola ona o lo latou taugofie ma le faigofie o le gaosiga i le gaosia o mailei.

O se tasi o filifiliga sili ona faigofie e pei ona taua i lalo:

  1. Mo se pusa palasitika e 10-20 l, o le pito i luga ma le filo, pe a vilivili le tapuni, ma le vaega o foliga o foliga, lea e amata i le nofoaga e amata ai ona faataamilo puipui puipui i le lua, e tatau ona vavae ese.
  2. Faʻapipiʻi le pito i lalo o le pusa i totonu o le atigipusa ma se pito vaiti e faia ai se mea e pei o se fao.
  3. O le pito o lenei "pulou" ua faʻamalosiina i le lipine tape.
  4. I totonu o le mailei na mafua ai ona sili atu le mamafa o paʻu, ina ia le mafai ona faigofie le mailei mai le paʻu o le manu.
  5. O le mailei o loʻo taatia i ona tafatafa, tuʻu se pu i luga o se mea maualuga, ina ia faigofie atu le tootoo i le paʻu fiafia.
  6. O se tootoo ua pa'ū i totonu o se pusa paʻu o le a le mafai ona toe foʻi mai.

E te iloa? O le faitau aofaʻi o tamaʻi i luga o le lalolagi i tausaga taʻitasi e 'ai le 168 miliona tone o meaai.

Fale e fai i le fale

O se faʻaoga masani o le fugalaau fugalaau e mafai foi ona avea ma se auupega mataʻutia e faasaga i meaola faalamolemole.

Mo lenei mea e te manaʻomia:

  1. O le pito o le ulo e sii i luga.
  2. Tuu le pusa loloto i le avanoa i lalo o le ulo.
  3. I lalo o le pito i luga e sui i se tupe siliva.
  4. O se togi o loʻo tilotilo i lalo o le ulo e mautinoa lava le motusia o le mautu o le fausaga, ma o le ulo e ufiufi ai le tootoo.

O le le lelei o lenei auala o le a mafai ai e le tootoo ona paʻi atu i le siliva ao le i uma atoa i lalo o le ulo, ma o le ai ai se taimi e alu ese ai. Ina ia aloese mai lenei mea, faaaoga se auala sili atu ona atamai.

Nai lo se tupe siliva, e faʻaaogaina se taʻitaʻi masani i luga o le pito, ma o le pito i luga o se filo e faʻapipiʻiina e ala i se matasele. I le isi pito o le filo o loʻo faʻapipiʻi le paʻu, o loʻo i lalo o le ulo.

Ona faigofie lea mea uma: o le manu e alu i lalo o le fagu, puʻe le paʻu, ma toso ai le filo, e pa'ū le pule - ma o le tootoo o loʻo faʻaumatia.

O le a aoga foi ia te oe ona e iloa le auala e taulimaina ai meaola, pe faapefea ona taulimaina i latou i le fale ma totonu o le togalaau, pe faapefea ona faaaoga rodenticides e fasi ai meaola.

Zürner's Traphead

O lenei mailei faʻataʻitaʻiina e faʻalagolago ma e mafai ona "malu" ae le naʻo le toʻatasi le tootoo i le po.

Ua faia e faapea:

  1. O se fale laupapa ua fausia i le auala o se fale manu, ae na o le lua e le o luma, ae o ni itu se lua ma se tapuni e mafai ona aveeseina.
  2. O le pito i lalo o le atigipusa ma itu mai totonu o loʻo i totonu o le atigi pusa.
  3. Tetee i pu taʻitasi e lua mai totonu i luga o togi e teu ai papatusi ina ia latou fausia ai se ituaiga alalaupapa e taʻitaʻia mai le faamalama i le faamalama ma faalavelave i le ogatotonu.
  4. O papatusi taʻitasi o loʻo tuʻuina atu i ai se punavai mālū e lagolagoina ai i se tulaga faʻasaga.
  5. O le pusi e tautau i luga aʻe o laupapa i luga o se manoa.
  6. O le avanoa i pu e faafaigofieina e ala i le mauaina o meaola e ala i laupapa e faalagolago i tua o latou pito.
  7. Ona faigofie lea mea uma: o se ratiti e tilotilo i se tasi o pupu, vaʻai se paʻu pipi ma se alalaupapa talafeagai e tau atu i ai. E savali o ia i luga o le laufanua, e paʻu i lalo o lona mamafa, ma o le manu e tafe atu i totonu o se pusa uamea, ma toe foi atu le fuafuaga i lona tulaga muamua.
  8. Ua saunia le rato a le Zurner e talia nei tagata asiasi mai.

Auala e faʻaaoga ai le paʻu uʻamea e fai ma mailei

O se auala sili ona faigofie ma sili ona lelei e feutagaʻi ai ma tamaʻi.

Faʻasaʻu Faʻatau Paʻu: vitio

Mo lenei mea e te manaʻomia:

  1. Tuu se paela uʻamea i tafatafa o se laulau poʻo se foliga tutusa, ia tulei le pito o le paʻu i lalo o le laulau.
  2. Liligi i totonu o le paelo vai.
  3. Tuu se laupapa i luga o se laulau poʻo se isi mea i se auala e tasi o ona pito i le paʻu o loʻo tautau i luga o le paʻu, ia paleni ma le isi vaega.
  4. O le tootoo, savali i luga o le laufanua i le maunu, na te momotu le paleni ma ata faasolo saʻo i totonu o le paʻu uamea i le vai, lea e le toe mafai ona alu ese ai.

E taua! Soʻo se faʻafesoʻotaʻiga ma se rat, e aofia ai se maliu, e tatau ona faia faʻatasi i totigilima lima poʻo totigilima ma lavalava talafeagai.

Feteenaʻi ma rato: foliga

O lapisi o nisi ia o manu sili ona atamamai. O le mea lea, e matua faigata lava i se tagata ona tau ma i latou. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻamalosi, latou, e oʻo lava i ē fiaaai, e le taufaasese i se mea e le masani ai faʻatasi. Na o le faamautinoa e leai se mea na tupu i "tosi", o le a totoe i le mea e le masani ai.

Ma o le fesoasoani mai o vailaau oona, e oo lava i le taimi sili ona lata mai, o le aiga rat atoa i se nofoaga faapitoa e le mafai ona aumaia. Aua nei 'ai ni manoa ma faʻafefe meaai, e pei foi o se tagata manogi.

E feteenai ma talitonuga masani, o lenei manu e mama tele, asiasi i lapisi i tulaga ogaoga, i nofoaga ma fale filifilia fale sili ona tausia lelei. Meaʻai leaga, mo se faʻataʻitaʻiga, o le a le 'ai lava e tusa lava pe sili ona matelaina le mai.

Ma e ui lava o le iole o se mea e sili ona manaia, ae filifili se paʻu mo le mailei, e tatau ona e iloa po o fea o oloa e sili ona manaʻo i ai le toʻi.

Aʻoaʻo foi pe faapefea ona faʻaumatia le mole, anufe, mole ratupi, ovi, viper, gata i lou fale mafanafana.

O a ni manulele e fiafia i ai: o le paʻu lelei

E pei ona e iloa, o le paʻu sili ona lauiloa i totonu o se mousisi o le kisi faigata. Aua o le mailei o se paunu numera 1. O le kulimi ei ai se manogi malosi malosi lea e tosina ai manu mai mea mamao, e fiafia le tootoo i le tofo, o loʻo i ai se laupepa tele e faʻapipiʻi i mailei ma e le faʻaumatia mo se taimi umi.

Faʻapitoa foi ona faʻamaonia le paʻu i le tulaga o:

  • sala;
  • iʻa;
  • aano o manu;
  • sausaise;
  • falaoamata;
  • pia;
  • falaoamata;
  • falaoa;
  • tao tao;
  • kusi falaoa;
  • meaʻai ulaula

O fea le nofoaga sili e tuʻu ai se mailei

E sili atu ona talafeagai le maua o se mailei latalata i le mea e nofo ai le aiga rat. Ma afai e le o faʻamalamalamaina, ona tatau lea ona manatu e sili atu nei manu e feoai i luga o puipui i nofoaga mama ma pouliuli, e aunoa ma le alu atu i le malamalama ma vaega tatala o le potu.

E masani lava ona masani le faʻapipiʻi o mailei mailei i luga o se faʻailoga, o lona uiga, i le masani masani o la latou felauaiga.

Talu ai o laumei e iloga e ala i le faautauta poto, e fautuaina i le mailei o le manoa, pe a ulu i ai meaʻai, muamua tuʻu le paʻu e aunoa ma le faʻapipiʻiina o le mailei i se tulaga o le taua. E tatau ona faʻaaoga fua i le mea moni e leai se mea e faʻatau ai i totonu.

E tatau foi ona e mafaufau i le mama o nei meaola, aua nei e faʻapipiʻi mailei mailei i nofoaga pagatia. E le gata i lea, pe a uma ona maua ni meaʻai, e tatau ona fufulu lelei le mailei.

O le a le mea e fai i le ratisi

O le tele o mailei manoa e vave ona gaoia se tootoo o le ola. Ae ui i lea, o nisi mailei, e pei o mea na faia mai se tane vai vai vai, ia mafai ai e manu ona ola maloloina ma maloloina mo sina taimi.

O le mea moni, o se tagata lapoa ma malosi e mafai ona fasiotia se manu laiti i le tele o auala. Ae o se mea e tasi le lafoina o le manu ua leva ona mate mai le mailei, ma o le isi foi o le fasioti o le mea ola i ou lava lima, ao e laveaʻi i ai. E le o le toʻatele o tagata tulimanu.

I lenei tulaga, o se metotia na fuafuaina pe faapefea ona tuu le manufeʻai e moe lemu mo ia.

Mo lenei:

  1. E tatau ona tuʻu le manu i se pusa paʻu.
  2. Maelega e tao le suauu ma le vineta i totonu o soʻo se fagu.
  3. Liligi le paluga i se pusa.
  4. O le carbon dioxide na tuʻuina atu i le gaioiga o le tali o le a vave faʻafefe ai le manu e aunoa ma se faʻasalaga i ai ona oʻo ai lea i le oti.

Totogi Toto: Faʻasalaga

E mafai ona matua lamatia le isumu e pipii. Ma e le o se uiga tautala lenei, ae o se mea moni lava. O se iole lea na paʻu i se mailei, fefe ma lagona le leai se faamoemoe, pe a aveeseina mai se masusu, e mafai ona eli i totonu o le faai i mea e aofia ai, pipiʻi i mata, pe solomuli i lima.

I lenei tulaga, e le gata o manua latou lava e lamatia, ae o se faʻamaʻi foi lea e mafai e le manu ona aumaia i totonu o le toto o se tagata ma lona fulu.

E taua! O lapisi e mafai ona oso i luga i le lua mita le maualuga - o le mea lea e mafai ai ona latou pipii atu i foliga o se tagata na tuliesea i latou i se tulaga leai se faamoemoe.

A e faʻaaogaina ni tamaʻi manulele e faia i totonu o le fale, e tatau ona e puipuia i latou mai le avanoa e tamaiti ma fagafao.

O le seneturi o tagata e tauivi ma lenei atamai, atamamai, faaeteete ma le lelei o manu e lei aumaia ai se tulaga manuia tele. O faʻataʻavalevale e faʻaauau pea ona afaina ai meaʻai o tagata, aʻo faʻasalalau faʻamaʻi pipisi.

O le mafuaaga lena e faaauau ai le sailiga mo auala fou e tau ai lenei fili matautia. Ae, i le faia o ni taumafaiga, o le a mafai ai ona e puipuia le fale mai le osofaʻiga.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

E masani lava ona maua e loʻu tama ni manoa lapoa ma le poto masani ma le fesoasoani a se mailei e faatau mai i luga o se plywood "ipu" ... O le auala lea, o le mailei o le maile e tasi le fasipepa ma le plywood faigofie, tutusa le mafiafia, 3 isi vaega o le "ipu" . O le mailei o le maile na molia i le ogatotonu, ma pe a ma le 120 tikeri, o laulau na faataatia, i le totonugalemu o le paʻu lava e tasi, e na o le pusi e tatau ona lelei (o sina siusa suamalie, mo se faataitaiga) ... Ma le rat , vaaia ni ata tutusa e fa ma se paʻu, o le tasi o ia o le mailei o le maile, e toe fai le pusi mai se tasi fuafuaga faigofie, ona sosoo ai lea ma le isi, ma mo le taimi lona tolu ua le toe mataala (o se pusi lelei lenei) ma e oʻo mai i le mailei rat!
Tagata faʻatau
//www.chipmaker.ru/topic/201839/page__view__findpost__p__3754132