Faatoaga faatoaga

Faatonuga mo le faia o masini mo tagata faʻatau e fai-oe-oe lava

I se taumafaiga e faateleina a latou tupe maua, o le tele o faatoaga o manu felelei ua matua faateleina lava i le fale feaveaʻi o moa. O faʻamanuiaga o ia ituaiga faʻamatalaga e matua manino lava o tagata o loʻo i ai se aiga e faʻapipiʻiina foi i lenei faiga o le galueaina. Mo nei faamoemoega, o le tele lava o masini e faia gaosia, e ui lava i lea, e toatele e mafai ona faia sea ituaiga io latou lava lima.

Faʻasalaga mea manaʻomia

Ina ia maua ai tulaga lelei mo le puipuia o manulele, e tatau i cages ona ausia ni mea e manaʻomia:

  1. O mea e tatau ona talafeagai mo le faʻatupuina o le lumanaʻi. O le masani o lea ituaiga e oʻo atu i le 10 manulele i le sikuea 1. m
  2. O le fola e tatau ona lelei, ae lava le malosi e faʻafetaia ai le mamafa o le fafie.
  3. Le maua o le fausiaina o fagu vai ma fafaga i fafo mo le tuʻuina atu o vai ma fafaga i manulele.
  4. O le i ai o se palatusi i le pito i lalo o le fale e faʻamautinoa ai le faʻamamaina lelei o le otaota.
  5. O le i ai o fausaga mo le vaeluaga o vaomalo (moa ma talavou matua) i le taunuu mai mo le sili atu o le "ola" i latou lava.
E te iloa? Broiler o se ituaiga o le suamalie e fafagaina e ala i le vevela o ituaiga o aano o moa.

E taua le amanaia o manaʻoga masani mo nofoaga mo le tausiga o sela:

  1. O le potu e tatau ona matutu ma mafanafana, e aunoa ma ni kopi.
  2. O le malamalama i totonu o le potu e tatau ona faia mo le 16 itula. Mo moa i lalo ifo o le 21 tausaga le matua, e tatau ona i ai le faʻalavelave i le uati.
  3. I le taumalulu, e tatau ona vevela atili le potu o loʻo i ai siama ina ia tumau pea le vevela.
O le faʻaleleia o tulaga sili ona lelei o le taofia o le a aafia ai le microclimate maloloina o le moa moa ma o le a fesoasoani i le tuputupu ae ma faʻalauteleina le mamafa.
Aoao pe faʻapefea ona fai se paolo mo salu, chinchillas, lapiti ma le tuʻuina o ni sulu.

Faʻatauga ma faʻagasologa o mea faʻapipiʻi

O le faʻamoemoe o le fausiaina o manulele i totonu o fale, o le faʻaola e ala i le faʻaitiitia o le tau o lafumanu. Ae o lenei metotia e le na o ni mea lelei, ae o ni mea le lelei foi. Faatasi ai ma le lelei o le totoina o laau e faamamafaina:

  • maualuga le mamafa o le oloa ona o le faatapulaa o le felelei a le manulele, lea e faaitiitia ai le gaʻo i le 3-5 aso;
  • tapulaa i le felauaiga o manulele ma mea taumafa e fafaga ai meaʻai e faaitiitia ai le ono faasalalauina o fafaga, lea e faasaoina ai lona taumafa;
  • avanoa faatapulaa e faʻaaogaina ai le faʻamafanafanaina, faʻamalama ma le faʻaleleia o le tau mo le fale;
  • faʻamaumauga tuʻufaʻatasiga e faigofie ona tausia ma faasaoina tau mo tagata tausi fale;
  • faigofie o le tausiga e fesoasoani i le vave faʻamaeʻaina o le fale mai feces, lea e faʻaitiitia ai le ono mafai ona iai soʻo se faʻamaʻi i manulele;
  • tulaga maualalo o le felelei o manulele e mautinoa ai le itiiti ifo o le tulaga o le salalau o faʻamaʻi pipisi ile fale;
  • maualuga maualuga o le saogalemu pe a osofaʻia mea taufaasese po o le uati.
Hubbard Breed - siaki foliga.
E i ai ni nai faʻafitauli o se mea e aofia ai manulele, ae o lo latou taua e sili atu le maualuga:

  • le manaʻoga e teu faʻafaigaluega i le faʻatauina o fale mo le fale;
  • tau tau tupe e taulai i le faia o tuutuuga (faʻavevelaina ma moli);
  • le manaʻomia mo le faʻamamāina i aso uma o pallets o sela mai feces;
  • le faigata o le faamamaina ma le faʻaaogaina o sela pe a uma ona faʻamalolo;
  • maualuga maualuga o le manua i vae i luga o le fola i totonu o tagata taʻitoʻatasi e maualuga le mamafa.
O mea nei e mafai ona aoteleina e pei ona taua i lalo: tau tupe (ma le isi itu) e tetee i le faʻaitiitia o le malosi o le galue.
E te iloa? O se vaega taua o le totoina o moa lapisi o lo latou vaitaimi tuputupu ae e le sili atu i le 2.5 masina. O le tele o lenei laasaga e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le tofo o aano o moa.
O le taua o le lelei ma le le lelei o le tausia lelei o moa e faalagolago i mea e fiafia i ai faifaatoaga ma a latou galuega poʻo mea tautupe.

Gaosiga o gaosiga

O le gaosiga o gaioiga e faigofie, ae manaʻomia le mafai gafatia e galue ma meafaigaluega i le fale ma le malamalama o le saogalemu pe a galulue ma i latou. Mo le gaosiga o le a manaʻomia mea nei:

  • laupapa laupapa e fatu ai se fausaga lagolago;
  • felafolafoaʻi mesh e puipui ai le itu ma tua o vaega o le fausaga;
  • uili paʻu e fai ai le pito i luma o le fencing;
  • plywood pepa e ufiufi ai le malamalama;
  • fuaina fefiloi mo le gaosia o pale;
  • mea faʻamalosi uamea;
  • laʻau mo le ufiufi lilo;
  • mea tau i meafale e faʻamalosi ai le faʻaofuofu;
  • faʻailoga (faʻamaonia).
O mea e manaomia mo le gaosiga o loʻo maua lautele ma maua ai se tau maualalo, e mafai ona e faʻatau i soʻo se faleoloa mea totino.
Siaki i mea aupito sili ona lelei, ma saili pe aisea e vaivai ai moa, pe faapefea ona fafaga ma tausia.
O le maua o ia meafaigaluega o le a faʻaleleia ai le gaosiga:

  • eletise pe eletise eletise eletise;
  • vaalele, siaki alalautusi;
  • sikulifili, vasa;
  • hama, itu tafatafa, paʻu;
  • pule, tulaga.
E taua! Aʻo le i faia se ata fuafuaina ma le faʻapipiʻiina o le maʻa, e faʻafaigofie le fausiaina o le fausaga.

Filifiliga o meafaitino ma meafaigaluega

O le filifiliga o mea taumafa e faalagolago i mea e fiafia i ai ma mea tau tupe a le faifaatoʻaga, ae mo le mautu o le fausaga ma le umi ole gaʻo i le lumanai e sili atu le faʻaaogaina o mea lelei. O le filifiliga aupito sili e fatu ai se lagolagosua lagolago o laupapa, o faʻamau laupapa. I le avea ai ma se mea masani, o faʻamau e saogalemu ma saogalemu le siosiomaga.

Faitau foi e uiga i le fuamoa, tau ma tauagafau masani o moa.
A o le puipuiina o puipui o le itu, pe a filifilia ni mea mamafa, e tatau ona taulaʻi atu i le maualuga o le teteʻe o le pala ona o le fesoʻotaʻi faifaipea ma le manulele o manu, le malosi o le fesoʻotaʻiga o sulu ma a latou geometric saʻo - o nei mea uma e taofia ai le manua i paʻu o tagata faʻatau. O le faʻapipiʻiina o le fausaga, o se vaega tāua o le uamea, lea e faʻapipiʻi ai le teuina, o le mea lea, e faia ai se fale, ole faʻaaogaina o le uʻamea, o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o manuʻa i manulele. Faʻamau faʻatau.

Fausiaina

O le faagasologa atoa o le fausaga e mafai ona vaevaeina i ni vaega:

  • le faia o le lagolago ma fausaga;
  • faafefiloi ma tagata fafaga ma meainu;
  • mea e moli ai.
E te iloa? O le mamafa o le mamafa mo se fafie e 1.4-1.6 kilokalama. O lenei tulaga e fuafua ai le "digestibility" i le lumanaʻi o aano o moa.

Faʻatonuina o le fausaga o le faʻavae lagolago:

  1. O faʻamau, o le lautele o le 65 cm le umi ma le 5 cm le lautele, o loʻo faʻapipiʻiina i luga o laau faʻamaumau ma se maualuga o le 1.2 m. O le maualuga o le laina pito i lalo e 50 cm mai le fola, o le maualuga o le pito i luga e 95 cm mai le fola. O le maualuga o le tatalaina e tatau ona 40 cm. Pe a faʻapipiʻi uma faʻamau i lenei auala, e maua ai le faʻavaa autu. I luga o le pito i fafo, e tatau ona faʻamalosia fesoʻotaʻiga uma i le faapipiiina o papatusi, ma le vaega pito i lalo o faʻamau - faʻamau faʻamau. O ia taga o le a tuʻuina atu ai le faʻamalosi atili i le faavae, o lea o le a le mafai ai e tagata faʻasalalau ona talepeina i se mamafa mamafa.
  2. O le pito i tua o le fausaga autu mai fafo ma le vaega pito i lalo (pito i lalo) ma le pito i totonu o le fale ua "lafoaia" i se televise gaosia. Mo le faʻaaogaina lelei o meafaitino, ua fautuaina e fai ni fua muamua o le mamao e mafua ai i le va o faʻamau ma faʻaaoga se laina e tipiina e taʻiala manaʻomia. Mo le pito i lalo o totonu, e mafai ona e faia le sao saʻo e ala i le tuʻuina o se pito faʻatasi ma se pito ma faia ni tipi talafeagai e tusa ai ma le "mamanu". O itu ma pito i tua o le fausaga e puipuia e ala i le vevela ma le faʻafefeteina o le manoa e faʻaogaina ai le faʻavao o le ulu mo le faʻalagolagoina ma le tumau o le faʻaogaina o fesoʻotaʻiga. I le taimi lava e tasi, o le faʻapipiʻiina o le pito i lalo o le faʻalapotopotoga e manaʻomia ai se maualuga maualuga o le faasee i totonu o le pito i luga o le pito i luga. Ole pito i lalo e tatau ona afifi i fafo ina ia puipuia ai le manulele mai le manua.
  3. O le pito pito i luma o loʻo faʻapipiʻiina i paʻu uila. Ina ia faia lenei mea, o le vaega pito i luga o le uʻamea e tosoina i luga o le fofo i vaitaimi o le 4 cm, ma le pito i lalo - na o le 1.5-2 cm le loloto. E faʻapipiʻi paipa i totonu o pupuni, lea e avea o se pa puipui, ae i le taimi lava lea e mafai ai e le manulele ona oʻo atu i le fafaga. A i ai se manaʻoga e aapa atu i manulele, e tosoina mai elemene ona toe foʻi mai lea i le saite.
E taua! O le mea lea, i tagata faʻamalosi matutua, e leai ni nifo i luga o pa puipui i luga o fata, 2 vaiaso aʻo leʻi fasia manulele e tatau ona liliu i le mea i fafo.
O le laʻititi laʻititi o le paga e mafai ona fesoasoani i le "sosola ese" o manulele, o lea pe a manaʻomia, o le vaega pito i luga o le fausaga e mafai ona ufiufi i se laupepa o le plywood, sulu i le lapoa. Afai e manaʻomia, e mafai ona faia ni laupepa e fai ai paleni mo le faamamaina vave o feces. Mo lenei vaega o se laupepa e fuaina e tusa ai ma fuainumera manaʻomia, e tatau ona punou agai i luga 20 cm, ma faʻapupulaina ai le pito o le fagu. Soo se isi lava fale, e pei o palleti palasiti, e mafai foi ona faia lenei galuega.

Vitio: fai-it-yourself-cages cages

Fainu meafaigaluega

O se mea faʻapitoa mo le faʻatulagaina o le fale o le faʻaogaina lea o masini faʻafefe. O lenei faiga e mafai ai ona faaitiitia le faʻaaogaina o le vai i le 6 taimi. O le faia o se meainu e manaʻomia:

  • PVC ipu faʻamalama sikuea ma le maualuga o le 22 × 22 × 3 mm;
  • faʻatasi;
  • fagu pepe;
  • palu papa.
A maeʻa le fua muamua o le mamao ma le nofoaga e faia, o le a toso i luga ni paʻu i totonu o le paipa. O le muaʻi faʻasolosolo e tosoina i se vaʻa talafeagai. I luga o tumutumu mauga, e faʻapipiʻi pipi ma faʻapipiʻi.
E taua! Ina ia mafai ona taofia le fausiaina o le vai mai le tuʻuina atu o le suavai e ala i le viliina, e tatau ona faʻaaogaina se vaega itiiti o le fale e faʻapipiʻiina ai lauulu i paʻu i le taimi o faʻapipiʻiina.
A maeʻa le faʻapipiʻiina o le faʻaogaina o le tino e mulimuli i le faiga o le aumaia o le vai i totonu o siama. Ina ia faia lenei mea, e tuʻuina se lima faʻafesoʻotaʻi i luga o le paipa PVC, o le isi pito e tuʻuina atu ma se paipa paipa e fesoʻotaʻi i le masini vai. O le fausaga faʻamamaina ua maeʻa ona maualuga le maualuga ma e faʻamau i luga o faʻailoga o le pito i tua o le fale i le fesoasoani mai o palama palota faʻapipiʻi. E tuʻuina atu le vai i le umukuka, e faʻaaogaina se vai faʻapipiʻi (poʻo se isi lava taneta) faʻamalolo i luga ae o le maualuga o tagata inu. Mo paipa masini eletise masani paipa masani ole vavalalata PVC, 55% o le vaituloto lea ua vavae ese. O le pusa e maua mai i sikulima e tatau ona faʻapipiʻi i le pito i luga o le uʻamea pito i lalo ina ia mafai ai e le manulele ona faigofie ona oʻo atu i le ogatotonu o lona loloto, ma tatala itu pito - latalata i pulou. E taua le faʻamafolasoʻaina o pito sili ona taua o le tipi i luga o le paipa ma le pepa uery.

Meafaigaluega faʻamalamalama

O malamalama talafeagai foi e taua ai se sao taua i le atinaʻeina o tagata fafie. O le matafaioi o le malamalama e mafai ona faia ai molini, faʻapipiʻi saʻo i totonu o potu taitasi, ae, e le o lea, e mafai ona latou faia ni ata. Ina ia aloese mai lenei mea, o le a fesoasoani moli uila. O la latou mea iloga o le latou faʻamalamalamaina ma le susulu o sela, aʻo latou faigofie ona faʻaoga i le umi atoa o le cell (po o le a lava), faʻaaoga soo se nofoaga, ma e faigofie lava ona faʻafesoʻotaʻi.

E taua! O le faʻafesoʻotaʻiina o le Uila ma soʻo se isi moli e manaʻomia ai le malamalama masani i le eletise.
O aano o moa ua tupu mai mo le vave ona fafagaina ma fasia (broilers), faigofie ona talia mea masani. O lenei metotia o le faʻatoʻaga e mafai ai e le manulele ona faateleina le maualuga maualuga i le taimi sili ona puupuu. Afai e te manaʻo e teu se tupe, e mafai ona e faia na o oe. O le faʻagasologa o le fausaga e le faigata, ae manaʻomia le usitai i le faasologa saʻo.

Faʻamatalaga

O sel lava latou e le o se faafitauli faapitoa. O le mea autu ma le faasologa o le filifili lea, sili atu le sao i le tele o sela, ina ia le afaina ai o latou vae. O vevela lapoa tele e sili ona leaga. Ou te fautuaina oe e aua nei sili atu nai lo le 25x25.
Fox
//forum.pticevod.com/kletki-dlya-broylerov-svoimi-rukami-legko-t409.html?sid=36ab37f5ba9b948ce251973bd9d75165#p3621

E sili atu ona latou fiafia i le savali nai lo sela. I totonu o le cell e tatau ona e tausia, aua E tele aʻu mea. Faʻatau faʻatau au, ae le lava, ua ou fuafua e fai oe lava ia.
Faʻasili
//forum.pticevod.com/kletki-dlya-broylerov-svoimi-rukami-legko-t409.html?sid=36ab37f5ba9b948ce251973bd9d75165#p9910