Laʻau

Rosa Ferdinand Pichard - faʻamatalaga o le tausiga tausiga

O Park rose Ferdinand ua maua le lauiloa i le au faifaatoaga ona o ona foliga matagofie ma le manogi matagofie. O le tausisia o tulafono o le tekinolosi mea taufaatoaga e mafai ai ona e fiafia i lau vaomatua i le vaitau o le taumafanafana.

Rose Ferdinand Pichard (Ferdinand Pichard) - o le a le ituaiga ituaiga eseese, o le talafaasolopito o le foafoaga

Rosa Ferdinand Pichard o se fatu o le Faʻalaina Farani. Na muai seleseleina i le 1921. Manaʻo e toe faʻaleleia togi. O fugalaau o le laau e laʻititi, o le lautele e oʻo i le 10 cm. O le fatu e piniki-mumu. Faʻasalalau Ferdinand Pichard i faʻasalaga umi. Fugalaau e faia taʻitasi pe i vaega e 4-5 vaega. Fuga e tupu i galu. O Roses ei ai se manogi manogi umi.

Rosa Ferdinand Pichard

Tulaga lautele

E tusa ai ma le faʻamatalaga, o le maualuga le maualuga o le vao e 1.5 mita. I le leai o se faʻavae, e mafai ona oʻo i le 2 m. O le lautele e i luga o le 1 mita. O foliga matagofie ma le manogi matagofie e mafai ai ona faʻaaoga se paka pisa mo laau nofofua ma faia ni fugalaau. Faafetai i le teuteuina ma le teuteuina o taimi, o le rosa e faʻaaogaina e fatu ai ni fatuga poʻo ni faʻamau.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O Rosa Ferdinand o loʻo faʻaaogaina lelei i togalaau faʻatoʻaga ma i le mamanu faʻapitoa ona o ona lelei:

  • maualuga teteʻe;
  • tumau i tulaga leaga o le tau;
  • mea teuteu ma le leai o ni meaʻai;
  • fua faʻatusatusa.

O faʻalētonu, ua faʻamaonia e tagata atamamai le vave faʻafefe o lanu i le vevela o le tau.

Rosa Ferdinand i le mamanu o le laufanua

Fugalaau fugalaau. E faʻapefea ona toto i le lauʻeleʻele avanoa

Rosa Red Naomi (Red Naomi) - o se faʻamatalaga o le ituaiga Dutch

Totoina o rosa Ferdinand e faia i le tautotogo ma le autumn. I le tautotogo, o aso e filifilia i le faaiuga o Aperila po o le amataga o Mei pe a uma le taufaamatau o le po. Autumn e sili atu i le ogatotonu o Oketopa.

E tatau ona e iloa! O se rosa ua totoina i le paolo po o le lata ane o fale maualuluga e maualuga. I se tulaga faapea, e manaʻomia ai se isi faʻamau.

Faʻatauga auala

Ua faailoa mai e tagata tomai faapitoa ni metotia faigofie e faafaileleina ai:

  • toso;
  • lafoaʻi;
  • vaevaeina o le vao.

Toe maua mai i le faapipii poʻo le fatu.

Sauniuniga mo le nofoaga ma le totoina o mea

O le manuia o le totoina ma le toe gaosia mulimuli ane o se togavao i se nofoaga fou e tele lava ina fuafua i le lelei o sauniuniga o le saite ma le mea lava ia.

'Oti luga le palapala ile luga ole saite. O fua ma aʻa tetele e filifilia mai ai. O se toto totoga ua saunia mo le laau. I luga o palapala mamafa, o loʻo faʻamauina ai se alavai i totonu o le lua. O le palapala mai le lua e faʻafefiloi ma le oneone, humus, lefulefu ma fugalaau faʻapitoa.

Filifiliga nofoaga

Roses Ferdinand e sili ona fiafia i nofoaga mafiafia. O le teritori e filifilia i le vaʻavaʻa, eleele lelei. O le siosiomaga e sili ona lelei, o le faailo sili o le 5.5 pH.

E faʻapefea ona saunia le palapala ma fugalaau mo le totoina

O se togavao mo le totoina e manaʻomia foi ona saunia. Ua selesele lapisi tuai ma maʻi. E faapuupuu le tamaititi ile tolu o le umi. O loʻo aʻafia le aʻa, ua faʻaumatia aʻa o le tino. Mo le gaosiga vave, o aʻa ua magoto i se aʻafiaga tuputupu ae o le tuputupu ae mai le 2 i le 5 itula.

Faʻasalaga taualumaga taʻitasi i lea laasaga

O le totoina lelei o rosa i le eleele o le mulimuli i le faasologa o gaoioiga:

  1. Loto sauniuni. O le loloto o le lua e le itiiti ifo i le 50 cm. O le lautele e faalagolago i le tele o aʻa.
  2. Faʻaleleia eleele. O le eleele na aveeseina mai le lua o loʻo faʻafefiloi ma le peat, oneone, uʻamea ma fugalaau faʻapitoa.
  3. Lafoaia aʻa. A o leʻi totoina, e teuina ia gaʻo i le aʻafiaga o le tuputupu aʻe aʻa mo le 2 i le 5 itula.
  4. Faʻaosooso. O le aʻa ua tanumia i le 5 senitimita.
  5. Tausia pe a tulaʻi. A uma ona totōina, e matua tele lava le vai. Faatumu le eleele eleele ina ia le maua ai le ua.

Faʻaaogaina tekonolosi

Tausiga o togalaau

Rosa J. P. Connell - faamatalaga lanu samasama

O se matafaioi taua mo le tuputupu ae olaola o roses e faia ile tausiga lelei. E aofia ai i le mataituina o le faʻaleleia o le vaʻaia, faʻasolosolo luga o laei ma le faʻatagaina o le teuteuina o laau toto:

  • Faʻasa. I le vevela o le tau latou te fafagaina i le vaiaso. I lalo o laau taʻitasi e oʻo atu i le 15 lita o vai.
  • Laʻei pito sili. O le uluai laʻei pito i luga e faia pe a maeʻa le kiona, faia le pala, le humus, lea e 'eliina i le eleele. Ona latou fafagaina lea i le mullein infusion i le laasaga o laʻau. Ona faia lea o fomaʻi faʻapitoa i le 20 aso.
  • Tatalo. O le faʻaleleia o le eleele, o le palapala i lalo o le vavave e faʻasaʻo tasi i vaiaso uma. I le taimi e tatala ai vaovao ua aveesea.
  • Teuteu. O Park agai atu Ferdinand Picard e faigata ona teuteuina. E teuteuina le laau i le tautotogo ma le autumn. I le tautotogo, e fautuaina e aveese ia faamaʻi faamaʻi ma faaleagaina, o lālā e faʻapipiʻi mamao i totonu o le togavao. E seleseleina le ola o vine i le 1/3 o le uumi.
  • Saunia mo le taumalulu. Ferdinand - Roses mausalisa. Mo se taumalulu manuia, e tatau ona faʻaaogaina vave le masini ma fulufulu fugalaau, faʻamalo le eleele ma faʻaleleia le vao i se maualuga e oʻo atu i le 20 cm. O se mea e ufiufi ai le malamalama e faʻaaoga mo fale. O tamaʻi tamaititi e ufiufi i fagu palasitika.

Fafagaina o rosa

E taua le iloa! Peachard o se taumalulu-faigata. Ae i le manumalo i sina kiona ma afa malulu, o le solofanua o le laau e ono mafatia. Ua fautuaina e tagata tomai faapitoa le tumutumu ma le ufiufi o togavao i itulagi e afaina ai matagi.

Fugalaau rosa

Rosa Terracotta - Faʻamatalaga o le Vailaau Vaʻaia

Ferdinand Peachard o se fesuiaiga o ituaiga o rosa. O loʻo faʻauigaina i le ola umi i le vaitau o le taumafanafana. Faatasi ai ma le tausiga lelei, o fugalaau muamua e aliali i le ogatotonu o le amataga o Iuni. Fuga o le galu toto toto. Aokuso ua maea. O le taimi malolo e amata i le faaiuga o Aokuso, pe a faʻagasolo fugalaau mo le tausaga a sau.

Faamatalaga faaopoopo! A filifilia le laʻei pito sili, e fautuaina e tuʻuina atu le fiafiaga i fomaʻi faʻapitoa faʻapitoa mo rosa.

I le vaitau o le fuga, e fautuaina ai le faʻasusu masani ma le faʻasusu. O le taofia o le eleele ma le aveesea o vao e mafai ona faaleleia atili ai le sosolo o le ea ma le susu i le aʻa.

O fugalaau vavalalata e mafua mai i:

  • solia o le puleaina o vaiinu;
  • leai o meaʻai i le eleele;
  • le lava le malamalama;
  • faatoilaloina e faamai ma meaola faalafua.

Fugalaau fugalaau

Ua faʻalauteleina rosa i le tautotogo ina ua maeʻa le vaitau o le fugalaau, ma i le tautotogo, aʻo lei amataina le togavao. O tagata faapitoa e iloagofie auala autu e tolu o le toe gaosia:

  • toso;
  • vaevaega o le vao;
  • lafoaʻi.

Faʻalogo lelei! Faʻaauau i fatu e faʻaaogaina i na o mea e le masani ai pe a leai se auala e toto ai se togavao i se isi auala. E mafua lenei mea ona o le maualuga tele o le auala ma le umi o faʻatali mo le taunuʻuga.

Aoina mai o seleselega na faia i le faaiuga o le taumafanafana. Filifili puʻu maloloina ma 3-4 buds. O le fasi pepa e maua i le maualuga o le 45 tikeri. E aveese pepa mai fasi tipi. E vave ona totōina laʻau i le eleele ua saunia, faʻalauteleina i le 10 cm. O laau toto e ufiufi i se ata tifaga. O le maualuga o le lelei na faaalia i le totoina o greenhouses.

Mo le faamamaina ma le taoto, ua saunia muamua ni togalaau ma se loloto o le 15-20 cm. O se tamaʻi ola maloloina lelei e taatia i moa, o lea e sau ai le pito i luga o le eleele. O le uamea ua ufitia i le eleele ma ua tele le vai. I totonu o le masina, o le faatalanoaina o le faavae o le aʻa. E fautuaina e vavae ese laʻau ma totoina i se nofoaga fou pe a uma le taumalulu, i le tautotogo.

Mo le toe gaosia ma le toe faʻafouina o mea tuai, o loʻo faʻaaogaina le auala o fevaevaeaʻiga. E mafai ai foi e oe ona tuʻuina atu aganuʻu i se nofoaga fou ma faʻasaoina ai matua. O galuega e faia i le tautotogo aʻo leʻi oʻo i le vaitau tuputupu aʻe.

Sauniuniga o le seleseleina o rosa

<

Maʻi ma faʻamaʻi

O Roses ua faʻavasegaina o laau faʻamalosi. E faigofie ona faʻaogaina i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

O iniseti autu e aʻafia ai ferdinand roses o:

  • aphids;
  • vavae;
  • laupepa;
  • togi;
  • cicadas.

Maʻi ma faʻamaʻi

<

O faʻamaʻi sili ona lamatia:

  • anthracnose;
  • paʻu paʻu;
  • vaʻaia.

O auala aoga mo le faʻafefeina o faʻamaʻi, oxychrome, topaz, o le solosolo e vaʻavaʻa.

Ferdinand Peachard o se tasi o ituaiga sili ona matagofie o rosa. E lelei tele le tuputupu ae i totonugalemu tutotonu ma le eria Moscow. Faafetai i tausiga lelei, e fiafia le au fai togalaau i le umi o le fugalaau.