Cherry

Cherry varieties "Fonotaga": uiga, togavao agrotechnology

O Cherry atonu o se tasi lea o vine sili ona lauiloa i totonu oa tatou togalaau. E le lelei, e matua lelei lava ma talafeagai mo le sauniaina o ni meaʻai eseese - e lua mea suamalie ma suamalie, mo se faʻataʻitaʻiga, saula mo aano o manufasi, lea e mafai ona o le oona inu o loʻo i totonu o lenei fua. E mafua mai ia te ia e toatele e mananao e le faaaogaina ni sieli fou, ae i le tulaga o mea suamalie. Ae o lenei faafitauli e fofoina e ituaiga o meaola eseese e maua e ala i le sopoʻia o cherries ma cherries faapelepele. O se tasi o vaega sili ona lauiloa o le "Fonotaga" faapelepele.

Tala faasolopito

O tusitala o le ituaiga o Nikolay ma Valentina Turovtsev, tagata faigaluega o le Melitopol Institute of Irrigated Gardening oi latou. MF Sidorenko. Na mauaina le fatu i le 1966 e ala i le sopoia o le "Lyubskaya" pele ma le "Kievskaya-19" le pele ma le uʻamea.

I le 1995, o lenei mataupu o loʻo i ai le tele o faamoemoega lautele, lafoina i le sone o le steppe, na ulu atu i le Setete Setete o Vaomatua Vaomalo o Iukureini, o le numera o le faʻamaoniga o le 82074001.

Laʻau faʻamatalaga

Cherry "Faʻatasia" e faatatau i cherry cherry, e le o se mea pupuu, lea e mafai ai ona faʻaalia le fatu i mea masani: seasea ona tupu aʻe se laau i luga aʻe o le lua mita. I le pale, o loʻo i ai se lala lauolaola, sili ona mataga, o ona vaega, paʻu.

O le ae fiafia e aoao e uiga i tekinolosi taufaatoaga o le totoina o ituaiga o cherries e pei o le "Turgenevka", "Vladimirskaya", "agalelei", "Zhukovsky", "Shpanka", "Ural Ruby", "Mayak", "Kharitonovskaya"

O le aʻa o se faʻapoopoga o laina taʻitasi ma le faʻamau. Vaʻai le loloto ma e mafai ona oʻo i le lua mita le uumi, ae o le taʻavale, o le alu ese i se laʻititi 10-40 cm le loloto mai le aʻa aʻa, faʻalautele, tuʻuina atu i le tausaga le tele o le tuputupu aʻe o basal. O le vaega o le tufatufaina atu o aʻa i luga o le taamilosaga e tasi ma le afa afa sili atu nai lo le pale o le pale.

O laulaʻau e matua tele lava lau lanu meamata, o loʻo i ai se foliga o le oval ma se nifo.

O fugalaau e faʻaputuina i ni mea laiti laiti, lea, e fuafua i le tuputupu ae o le tau e mafai ona sinasina ma sinasina.

E taua! E faʻatau mai ni togalaau mo lau togalaau, sili i nofoaga faʻamaonia ma se igoa lelei, mo se faʻataʻitaʻiga, i fale tausimai. O lenei mea o le a puipuia ai oe mai mea le fiafia e pei o se fesiitaiga. Faʻalogo lelei i aʻa: e tatau ona atiaʻe lelei, mamana. O le paʻu e tatau ona le faʻaogaina, ma o laʻau foliga maloloina. O laupepa e le tatau ona tele, o lona uiga o le fatuina na eli ese vave.

Fualaau Faʻamatalaga

Fualaau 'aina o le fualaau "Faʻatasia" tele o le mamafa o le mamafa o le pusa e 9-10 g; o fua taʻitasi e oʻo i le 15 g mamafa. I se tulaga lautele, e tusa ma le tutusa i le tele. O le foliga o le cherry o se polo laititi. O le maa e iai na ituaiga o vine o le avefeʻau, e faigofie ona vavaeese mai le pulupulu suamalie e faʻafefeteina i le gutu. O le paʻu lanu enaena na valiina i le lanu mumu uliuli, e ui i lea e sili atu le leaga. E faigofie lava ona vavaeese mai le pipi.

Uiga o se ituaiga

O le tofo suamalie o lenei peleni, lea e aofia ai le tele o sugar sugars, e iloiloina e tasters i le maualuga e mafai - 5 itu, lea e mafai ai e le "Fonotaga" ona tauva faatasi ma ituaiga o meaʻai e pei o le "Chocolate Girl" ma "Miracle".

Faitau tulafono faavae o le totōina o cherie ma pe faapefea ona fai saʻo i le tautoulu

Faʻamaʻi ma le Faiga Faʻafefe Pest

O laau e ofoina atu le teteʻe lelei i faʻamaʻi masani faʻatoʻaga masani - coccomycosis ma moniliosis, lea e faʻaleagaina ai le soifua maloloina o le faatoʻaga atoa ma faʻaumatia ai fua.

O le taumalulu taumalulu ma le vevela

O se tasi o uiga iloga o lenei fatuga o lona faateleina le tetee atu i tulaga malulu taumalulu. E mafai e le laau ona ave i luga le 25 tikeri o le kiona e aunoa ma le faaleagaina o ia lava. Faatasi ai ma le manuia tutusa o le cherry "Meeting" o loo feagai ma se lamala umi.

E te iloa? O loʻo talitonuina o Europa e aʻafia i ituaiga suamalie eseese o Peresia, ma oona - Asia Minor.

Tagata palota, tuaoi e leʻo manaʻomia ma e manaʻomia

O lenei ituaiga o loʻo manatu o se vaega o le tagata lava ia, e ui lava i nisi o faʻalapotopotoga e taʻua o le tagata lava ia e le o ia. I soʻo se tulaga, e manaʻomia e le Fonotaga Cherry le i ai o tagata palota e tolu:

  • "Lubskaya";
  • "Samsonovki";
  • "Faʻamatalaga";
  • "Vaavaaia".

O tuaoi lelei o le a avea ma vine ma cherries.

E le mafai ona tatou faatagaina tuaoi o le "Fonotaga" o:

  • apricot;
  • talo;
  • pulu;
  • peach;
  • lanu uliuli;
  • fulino

Vaitau o le matua

O le laau e susulu, e faalagolago i le tau o le nofoaga tuputupu ae i le ogatotonu o Aperila po o le amataga o Me, o le fua na amata ona latalata i le faaiuga o Iuni, i le luasefulu tausaga.

E te iloa? E faigata ona e taʻu tonu pe a tupu aʻe ma ola aʻe kerupi iinei, ae e mautinoa lava o le 12 senituri ua uma ona faia i lalo ole Yuri Dolgoruky. E masani lava, sa masani le aiga o Slavic i lenei laau i le taimi muamua. I luga o itulau o le lauiloa "Domostroi", na tusia i le XYI seneturi, e matua fautuaina lava e fanauina cherries.

Fuga ma Faʻamauina

O le laau e ulu atu i se taimi e fua mai ai le tolu i le fa tausaga talu ona totoina, fualaau aina i luga o le fugalaau ma le tuputupu ae o le tausaga e tasi. E mafai e se tasi matua matutua, ma le tausiga lelei, ona maua le 20 kilokalama o fua, i nisi tulaga e mafai ona selesele le 25-28 kg mai le tasi laau.

Malosiaga

O peleti e lelei ona teuina ma ave femalagaaiga umi, e oʻo lava i mamao mamao, lea e mafai ai e le vāega talafeagai mo le faʻatau pisinisi.

Faamoemoe

O cherini e mafai ona faʻauluina fou faʻaaoga i le kuka, faia o sauniuniga i le taumalulu, faʻamaisa, faʻamagoina - o le vailaʻau e lautele.

Ina ia faamalieina oe lava ma e pele ia te oe fualaau aoga ma aoga, e aoga le iloa pe faapefea ona togi, mago, teu sieri, saunia lau lauusiusi.

Tulaga tuputupu ae

Mo soo se peleni, ma le "Fonotaga" e le o se mea e tupu, o le eleele e sili ona lelei:

  • le faʻaituau;
  • moli oneone;
  • loam.

E taua! Afai o le palapala i lau eria e gasegase, e tatau ona faʻaiʻuina, aʻo lei totoina se laau i totonu, ma sili atu le faia o lenei mea i le tautoulu, pe afai o le ae totoina laau i le tautotogo.

Totoina o se laau i vaega e puipuia mai tusi maoaʻe ma vai. E manaʻomia le maua e le laau le susulu o le lā, e ui lava e leai sona aʻafiaga, ae e lagona e ia le lelei ma i totonu o nofoaga malulu.

E leai se uiga e totoina ai le '' Fonotaga '' alofa 'i le mamafa o le palapala poʻo le palapala' eleʻele, faʻapea foʻi ile eleele lata ane i le vai.

Tulafono faʻavae

O le taimi sili ona lelei mo le totoina e faʻalagolago i le tuputupu ae o le tau: afai o le itulagi o loʻo i saute, ona sili atu lea ona lelei le totoina o le peleni i le autumn, i matu, o le totoina o le a sili atu ona talafeagai i le tautotogo, pe a uma le kiona ma faʻapalapala le palapala.

Aoao le taua o le eleʻele palapala mo laau toto, auala e fuafua ai le elemene o le palapala i luga o le saite, pe faapefea ona faʻavalu le palapala, faʻapea foi pe faʻafefea ona faʻaleleia lau eleele.

Ua fautuaina e le au fai togalaau le totoina o laau tausi i le ogatotonu o le tautotogo, amata mai ia Aperila 15, ona latou maua ai lea o le aʻa.

Afai e te le o mautinoa pe o le a le palapala, e mafai ona e faia se suega faigofie e suʻe ai. Ina ia faia lenei mea, ia saunia le mea e afaina e ala i le tipiina o 4 laupepa o fuamini uliuli i se ipu vai inu ma faʻamafanaina i le vevela vevela. I le faʻafefete e tatau ona tuʻu ai se paʻu o le eleele, ave i le loloto o le 30-40 centimita. O le lanu o le tali e maua ai e mafai ona faʻamasino i le ituaiga o palapala:

  • mumu mumu - malosi acidic;
  • lanu piniki - oona;
  • lanumoana - alkaline;
  • lanu meamata - le mautonu.

O se fai togalaau o loʻo fuafua e totoina ni fatu laau e tatau ona tumau le mamao i le va o pu. e le itiiti ifo i le 3-4 mita, aua, e ui lava i le pupuu ma le faʻafefe, o le "Encounter" o loʻo i ai se pale paleni matagofie, ma o le aʻa e faʻaleleia le tasi ma le afa taimi lautele nai lo lona faʻaogaina. A leai, o le a aveese e laau mai isi punaoa ma o le a le tupu lelei. O le pulega o le 3-4 mita mita e tatau ona matauina e faatatau i isi, aemaise lava laau maualuga, faapea foi ma fale o faatoaga.

E taua! Fertilizing o le eleele na aveesea i fafo o le lua e mafai ona avea ma minerale, nai lo gaosiga oona, lea e mafua ai le afaina tele i aʻa vaivai o le laau talavou.

O le vaieli ia lava e tatau ona itiiti ifo i le afa mita le lautele ma loloto.

Aʻo leʻi oʻo i le tauʻeleʻele, e maua ai le pu ma se lagolago, lea e nonoa ai se tauleʻaleʻa talavou. O le mea sili, o le totoina o le laau e leʻi matua nai lo le lua tausaga, o le tele o tagata matutua e itiiti lava ni avanoa e maua ai aʻa.

O le tuʻuina atu o se paluga o meaʻai paleni i luga ole lago-lagolago, o aʻa o le fatu, lea e tatau ona malosi ma ia i ai ni foliga vaaia lelei, ia faʻasaʻo lelei. A totoina, e tatau ona i ai le pine i le itu i saute, ao le ogalaau - mai matu. E le mafai ona tanumia le ua o le ū, e tatau ona faʻafefiloi ma le eleele, poʻo le 3 cm foi e tulaʻi.

Faʻafesoʻotaʻi ma le faʻaeteete le eleele i le faʻapalai i totonu o le lua ma faʻafefete i lalo, e tatau ona e fausia se rolini eleele i se mamao e 30-40 cm mai le ogalaau. O le mea lea e taofia ai vai mai le vaieli.

A maea le galuega o le eleele, ona nonoa lea o le laau i se lagolago, faʻafeinu i le 20 lita o le vai ma mulch le ogalaau. Mo le mulch e mafai ona e faʻaaoga:

  • mutia;
  • humus;
  • peat;
  • vaomago;
  • sawdust ma isi.

E taua! 6-8 itula ao lei totoina, e tatau ona tuu aʻa i totonu o le vai ina ia mafai ai ona totogi sina tau mo le leiloloa o le susu. Afai mo le faʻaaogaina o se vaifofo "Kornevina", e te puipuia le peleni mai mea leaga, ma ia maua ai se sao lelei o le ola.

A maeʻa ona totōina i aso o lumanaʻi, e tatau ona faʻaliliu le laau talavou, aʻo aloese mai le suavai leaga ma le pala o aʻa.

Vaʻaia togafitiga taimi

E pei o so o se togalaau, e manaʻomia e le '' Fonotaga 'alofa le tausiga, lea, e ui lava i lea, e ese mai le tausiga masani a laau o cherry.

Faʻasa

O le mea lautele, o loʻo faʻamalosia vailaʻau e tolu taimi i le vaitau:

  • pe a tutupu aʻe taʻi tupulaga;
  • pe a tupu le laau;
  • pe a fua le fua.
Ae ui i lea, e tatau ona amanaia tulaga tau fuataga: atonu o le a sili atu le manaomia o le susu i le vevela ma le vevela o le tau, ae i timuga timuga atonu e le talafeagai le vavave.

I le taimi, a itiiti ifo ma le tolu pakete vai e aumai i lalo o laau taʻitasi.

Afai o le tautotogo e malulu tele ma timuga, e tatau ona e tosina mai ai iniseti eleelea. Ina ia faia lenei mea, ia tatala le 100 g o le meli i totonu o se pakete vai ma fufulu laau e mafua ai le suavai.

E te iloa? E lelei mo tagata e leai ni mea e moe ai e 'ai 1-2 lima lima o cherries ao lei alu i le moega. O le melatonin masani o loʻo i totonu - o le moe o le moe - o le a fesoasoani ia te oe ia moe lelei ma maua ai se malologa sili atu.

Laʻei pito sili

O se tolu tausaga le matua ua tatau ona amata amata ona faʻamalosi. Aʻo leʻi tupu mai pupu, e tatau ona fafaga faʻatasi sikuea taʻitasi o le lio poloka mo le taimi muamua i se vaitau o se faʻafefiloi o:

  • 20 g o le ammonium nitrate;
  • 10 g o le superphosphate e lua;
  • 5 g le masima masima.
Ole lapisi o le uili o le uili e sili atu nai lo le faapaleina o le pale i le tasi ma le afa taimi.

O le taimi lona lua o le "liligiina" o le cherry i le paluga:

  • fafie ash - 1 lita i le pakete vai;
  • potassium sulphate solution - 2 tbsp. sipuni ma urea - 1 tbsp. sipuni na faia i le aofaiga lava o le vai.
O laei pito i luga o loʻo i luga o le faʻaogaina o le paluga o le folasia ua faʻaalia pe a oʻo ina faʻateleina le fua o le fua.

A maeʻa ona laʻau le laʻau, e manaʻomia le toe faʻalagolago i se tasi pe lua humus pakete aʻo leʻi oʻo i se vaitaimi umi malolo.

E taua! I le faaopoopo atu i le laulau-matutua faaletausaga i le taimi tatau, e manaʻomia e le au pele ituaiga uma o le 3-4 tausaga o le eleʻele palapala. Mo lenei, o le palapala e tatau ona avea ma se lime. O lenei mea o le a fesoasoani atili i aʻa e fafagaina ai meaai sili atu, i se faaopoopoga, e manaomia le lime i luga o le laau ina ia mafai ona avea ai ponaivi.

Faʻaleleia eleele

I le gasologa o le vaitau e fautuaina e tatala faʻalua pe tolu taimi le poloka poloka. ma aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, ia eli loloto ina ia le faaleagaina le aʻa.

E ui lava o le sapling o loo talavou ma e faʻaaogaina malosi malosi i luga o togigagiga, o le "vaʻavaʻavalea" o mai iinei - vao, lea e tatau ona aveeseina i taimi uma. Aveese le fai togalaau mai lenei manaʻoga e mafai ona mulumulu.

Togafitiga puipui

E ui i le tetee o lenei ituaiga i ituaiga uma o faamaʻi, e le tatau i se tasi ona aloese mai puipuiga:

  • fufuluina o le suavai ma sauniuniga faapitoa;
  • totoina i le amataga o le vaitau tuputupu ae faatasi ai ma se fungicide, paʻu copper sulphate po o tuaoi;
  • togafitiga faʻatasi ai ma se fungicide pe'ā uma ona faʻamaligiina peti ma toe faʻaleleia pe a maeʻa le 10 aso;
  • lafoaia o eleele mai lau laʻau paʻu ma lau;
  • Faʻasalaga o manua ogaoga ma le fesoasoani o manuʻa ina ia puipuia ai faʻamaʻi.

E sili atu le lelei o isi mea e sili ona fiafia i ai ina ia mafai ai ona aloese mai le tetee atu o togafitiga, o le manuia lea o loʻo ofoina mai i le tele o pisinisi i aso nei.

Afai, e feteʻenaʻi ma mea e puipuia ai poʻo ona o le le amanaiaina oi latou, na e vaʻaia faailoga o faʻamaʻi i lau pele, togafitia le laau ma ni mea faapitoa talafeagai - inisetiua poʻo fomaʻi.

E taua! Mai le coccomycosis - o se maʻi faʻaleagaina o le faʻamaʻi maʻi faʻafeiloaʻiga o le a fesoasoani i le faʻamaufaʻailoga faʻatau.

Totoina ma le aveeseina o pulou basal

E tatau ona faʻanatinati le pale, aua o lenei ituaiga o loʻo faʻaalia e ala i le vave faʻalauteleina o tipu. E sili atu ona lelei le faia o lenei mea i le tautotogo, pe a le manino mai vaega e leʻi ola mai i le taumalulu. E taua foi le aveeseina o lala vaivai ma matuitui.

E tutusa lava le taua o le aveeseina soo o pupule o le eleele lea e faʻaaogaina ai le laau ma ave sina vaega o meaʻai mai ai.

Aoao pe faʻapefea ona teuteu lelei le siaki i le tautotogo

Saunia mo le taumalulu

I totonu o eria e le o tele le vevesi o taumalulu, e le manaʻomia e le Fonotaga Cherry se mea faʻapitoa o le autumn, e faʻaopopo i le faʻataʻitaʻiga masani o le faʻamamaina ma le faʻaleleia o le vai e faʻaleleia ai vai (10 pakete vai), pe afai o le taumafanafana na matua matutu. A maeʻa le tau mafanafana pe timuga, e leai se manaʻoga mo lenei faiga.

I totonu o itulagi ma malulu malulu ma fulu malulu, e tatau ona e faia le fufuluina o le fufuluina o le tautotogo, faia o se palanisi lolomi o lala, mulch le ogalaau ma ufiufi i le kiona, e mafai ona e faʻafefiloi ma le sawdust.

E te iloa? E ui lava o le matua o le matua o se peleite e laʻititi lava, ae o loʻo i ai ni uumi i totonu oi latou. E aofia ai le 13-mita Peretania, lea e silia ma le 150 tausaga.

Cherry "Fonotaga", mauaina o uiga taua, e lei leiloa, ae peitai, o le malosi e tetee atu ai i faamaʻi, sulu, lamala ma isi mea faigata. Ona o lenei mea, o lenei ituaiga e matua taua tele e le au fai togalaau ma tagata tomai faapitoa.

Faʻamatalaga mai le Initaneti:

O le a se mea e te manaʻo e teufatuina fua? 1 Vaʻaia fualaau faʻapitoa po o le 2 Vaʻalaʻau e lata ane i ai e faʻatalanu SIMULTANEOUSLY ma le pollinated.
SE
//dacha.wcb.ru/index.php?s=&showtopic=2515&view=findpost&p=53952