Cherry

E uiga uma i foliga eseese o pelese putinka

O le numera o ituaiga o laau aina o loʻo faʻaauau pea ona faʻatupulaia, ma o le pelene e le o se faʻasalaga. O lenei mea moni e fiafia ai faifaatoaga, ae i le taimi lava e tasi e fai si faigata tele o le filifiliga, aua e te manao i le laau ia foliga sili ona lelei ma maua se seleselega lelei. Mafaufau i se tasi o nei laina, e pei o: Putinka pele, taulai atu i ona uiga.

Faamatalaga o meaola

O lenei ituaiga e laʻititi laʻititi - na faʻatauina i le 2013. O le mea moni, o se laina o laina "O le Venyaminova Sili ma le" Anthracite ". O lenei filifiliga na maua ai ni taunuuga lelei, lea ua e vaʻaia nei.

Laʻau

O lenei peleie e iloga i vaega nei:

  • maualuga e oo atu i le 3 mita ma le fua faatatau o le tuputupu ae;
  • pale paleni maualuga. Na foliga mai ua minoi ma "tagi";
  • leai ni lauulu lanu enaena-enaena o le laiti. O a latou foliga faʻailoga e puʻe ai le mata;
  • moli lau lanu meamata ma se paolo matte ma mimigi iloga. Folasaga - opovate, faʻatasi ma se taʻalemole lamolemole i luga o fautuaga;
  • laupepa laugatasi o loʻo gaugau i lalo. "Lalo" e toesea;
  • faamalu tumutumu i lanu paʻepaʻe ma le piniki i le tele o laʻau.
E taua! Pe a totoina ia laau toto, eliina se pu sikuea i itu o le 60 cm. Superphosphate (1 kg), lime faamama (1 ipu) ma le 2 pakete o le humus pala ua faataatia i lalo i lalo. Ae o le fuga ma le paluga fou e solia.
Manatua o le ituaiga e mafua i le fuainumera o se vaega o le tagata lava ia (o lona uiga, e talafeagai mo se fanua e nofo ai le pollinator). A aunoa ma le auai, e na o le kuata o le fuainumera o fugalaau e mafai ona nonoa.

Siaki i ituaiga tele o cherries.

Fua

"Putinka" e tele-fua, ma o vine foi e tasi le itu. O le mamafa o le mamafa e 5.5-5.6 g, ae e masani ona oʻo i le 7 g.

I foliga vaaia, e lautele lautele, ma i lanu lanu uliuli (o le leo e lata i le maumea). O le vevela o le paʻu e faigata tele.

O le tino mumu lanumoana e matua malie lava. O le suamalie suamalie ma le manaia masani mo cherries e iloga i ana ata mataʻutia (o le "mimiti" ua sili ona vaivai nai lo isi ituaiga). O le ponaivi mafolafola laititi ma le laumolemole vavae ese lelei mai le pulupulu. O le isi vaega o le fualaau aina - o se numera itiiti o mea eletise, lea e toetoe lava a le vaaia.

Ae o le tuufaatasiga, o vine e tusa ma le 10-10.5% o suga ma le 1% o mea amino. I le aofaiga atoa ma isi mea vevela (o lefulefu, filo o meaʻai ma vitamini) o latou sea e oʻo atu i le 17% o le aofaiga atoa.

Vaʻaia Varietal

E tusa ai ma lo latou "talavou", o lenei laina e mafua ai le faateleina o le fiafia i le au fai togalaau. O se tasi o fesili autu o le auala e tumau ai le laau i le taumalulu.

O le faigata o le taumalulu ma faʻamaʻi pipisi

O le tele o ituaiga eseese ua manatu e taua taumalulu taumalulu. E sili ona fetaui mo le taumalulu i totonu o nofoaga vavalalata.

E te iloa? O fua o se tasi o ituaiga sili ona lauiloa o cherries - Japanese sakura - e matua moni lava.
I nofoaga o loʻo i ai se tulaga sili atu ona ogaoga, naʻo le faigata o le laau e tumau pea - i fugalaau e tupu ai le malamalama (latou te nofouta i suiga vave i le tau ma le vevela).

O le avanoa manino o le tetee atu i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E mafai ona faamataʻuina paranesi i faʻamaʻi faʻaleagaina e pei o moniliosis ma coccomycosis (faʻafetai, e seasea ona tupu). O le meaʻai faʻapitoa, o le tulaga e tutusa lava: aphids, seevils poʻo sawflies e aliali sei vagana ai i le tulaga o le tele o faʻamaʻi o laau lata ane.

O le filifilia o ituaiga eseese mo le totoina i luga o le 'upega tafaʻilagi, matou te fautuaina oe ia faamasani oe lava i mea taua o le totoina o ituaiga: Vladimirskaya, Molodezhnaya, Ashinskaya, Black Large, Precious Carmine, Lyubskaya, Morozovka, Ural Ruby , "Shpanka", "Turgenevka".

Toto ma gaosia

E amataina le fausiaina o masima i le lona fa tausaga talu ona totoina.

O le faatalitali e tauia atoatoa: i le averesi, e 8 tone ua aveesea mai le 1 ha o uta, ma o le 12 tone o fualaau aina ua ave i luga o eleele lelei.

Faamoemoe

O fua o le seleseleina e faʻaaogaina mo faamoemoega nei:

  • o se avanoa mo le malogo;
  • mo le faʻasaoina (vai, lapisi, faʻasao);
  • e pei o se faʻatumu mo faʻamalosaga ma pusa - faʻasalaga ma pies, pies ma keke, ma isi;
  • i le taimi o le sauniuniga a le uaina, uaina, meaʻai ma isi mea inu malosi e faʻaaoga ai tekinolosi a le fale;
  • ae e le na o mea uma - o peleli pogisa e sili ona lelei mo le faia o marshmallows, o nisi ua faʻamago i totonu o le ogaumu pe faaopoopo i aano o manu (o lea e na o se manogi manogi).
E pei ona mafai ona e vaʻaia, o fua e matua moni lava ma e mafai ona teuteuina le tele o aitema.

Aoao e uiga i le auala e fai ai cherries mo le taumalulu: pe faapefea ona magogogo ma faʻamalo ni cherries, pe faʻapefea ona fai se peleti compote, taimi e aoina ai ma pe faapefea ona faʻamago lau lau o le ti.

Na matou iloa le mea e tu i ai le "Putinka" pele, ma o a faailoga e mafai ona iloa ai laau faapena. Matou te faʻamoemoe o nei faʻamaumauga o le a maitauina eo matou tagata faitau ma o le a fesoasoani e faia se filifiliga e lagolagoina ai nei ituaiga o cherries.